login |

The Neighborhood: kezdett a 4. évad

2021. 11. 10. 15:50 - Írta: winnie

8 hozzászólás | kategória: kritika,

Ideje volt már írnom a CBS komédiájának idei kezdéséről, és pont jókor is teszem, hiszen a Comedy Central itthon a minap mutatta be a sorozatot Jószomszédok címmel. Amit jól is tett, a jelenleg futó többkamerásokból már egy ideje ebben láttam a leginkább azt a közérthető stílust, ami rezonálhat a hazai közönséggel (az általunk nehezebben átérezhető bőrszínes tematika ellenére is), amit egy jó szinkronszereposztás még erősen meg is dobhat.

A The Neighborhood két karizmatikus és tényleg odaadó főszereplőjének, és a köréjük pakolt tényleg erős mellékszereplőgárdának köszönhetően immáron negyedik éve teljesít viszonylag stabilan a hétfő estéken, épp ezért lehetett némi meglepetés az, hogy showrunner-váltás történt. A cél természetesen az, hogy még autentikusabb lehessen ekképp a sorozat, de én nagyon szkeptikus vagyok Meg DeLoatch kapcsán, akit inkább a békebeli, számomra túlságosan is semmilyen fekete szitkomokból ismerek (durva, hogy a Family Matters-ben kezdte, de ő a készítője a Family Reunion-nak, ami pont az a kategória, mint régen a One on One vagy az Eve, amiben ugyancsak írt. (Ráadásul a Fuller House-ban is az egyik fő író volt, ami megint csak nem jó előjel számomra.))

Annak viszont örültem, hogy DeLoatch nem óvatoskodott, rögtön bedobott egy olyan témát, ami kapcsán előre lehetett tudni, hogy az érzékenyebb réteg hőbörögni fog (jellemző módon az IMDb-n mindig lepontozások vannak, mint a tavalyi évadkezdés esetén), szóval lehet, hogy a 4×02 jobban átadta volna a várható összképet a szezonhoz, de most maradjunk ennél a résznél, amit nem komolyabban kibeszélni akarok (mert azon nem fogok kiakadni, hogy egyes karakterek hihetően reagálnak bizonyos múltbeli dolgokra), hanem eltátani a számat, hogy a semmiből hogy sikerült előszedni azt a szálat, hogy Calvin és Dave rokonok? Ilyet nem egy újonc szokott hozni.

A tovább mögött folytatom.

De legalább a felvetés kapcsán amellett, hogy tudtak mélyebben érinti bizonyos kérdéseket (egy kivétellel nem éreztem prédikálást benne), többször is előkerülhetett a “Calvin felhúzza magát Dave-en”-vonal, ami mindig is a kedvencem volt a sorozatban, nagyjából azzal egy szinten, hogy utóbbi produkálja magát, miközben senki sem törődik vele (We are family, komolyan?!!), illetve amikor próbál túlPC (így, egyben) lenni.

Azt viszont megint sajnáltam, hogy a lányoknak (vagyis nőknek) megint olyan szálat adtak, ami igazából hidegen hagyott, sokkal több van bennük, tudom, mert van, hogy betalálnak velük, de a mostani főzőcskézés is ugyanolyan halkan puffant nálam, mint azon esetek legalább 50%-a, amikor egybe pakolják őket.

Azért továbbra sem rossz a The Neighborhood, de továbbra sem lesz fixen nézős nálam, viszont ha használnám komolyabban a tévét, akkor tök jó lenne háttérben, és olykor biztos, hogy leülnék elé, ha kezdődik és olyan rész érkezne, amit nem láttam, vagy nem emlékszem. Nekem ez a sorozat továbbra sem képes megfeküdni a gyomromat, nem tud komolyabb kiakasztani, és sajnálom, hogy ezzel nincs így mindenki.

De kíváncsi leszek arra, hogy hosszabb távon mit tud hozzáadni a sorozathoz az új showrunner. Már persze azon a húzáson kívül, ami nemrég meg is érkezett, és a neten korábban sajnos elspoilereződött. Érdekes lesz látni, hogy ennek a babás szálnak (aminek, bár elég hülyén hangzik, de örülök, mert az S3 végén eléggé lelombozott a behozott irány) lesz-e valami utóhatása.

ui: A végén a tánc epikus volt.

8 hozzászólás Ne habozz!

Diapolo - 2021. 11. 10. 16:55

Lehet csak a mostani dömping miatt, de itt érezhető volt kicsit a színvonal csökkenése. Nem vészes, de észlelhető. Mindezek ellenére számomra továbbra is heti nézős, ami most már ritka eset, a többiekből 1-2 részt már simán megtanultam kihagyni, de itt még azért megvan a kapocs és az igény.

Scat - 2021. 11. 10. 19:54

“a Comedy Central itthon a minap mutatta be a sorozatot Jószomszédok címmel”

Ezt a kritikát nem mostanában írtad, ugye? Vagy lemaradt, hogy a második évadot mutatták be mostanában :)

winnie - 2021. 11. 10. 20:14

nem most írtam,, hanem pár hete, de átolvastam, és még belefér a minap, hiszen a második évad előtt pár nappal volt az első premierje.

oRigó - 2021. 11. 11. 11:23

Nagyon fura látni a kertvárosi környezetben a szereplők túltolt stylingját – egyre inkább divatmárkák reklámjának tűnik a sorozat, harsány színekkel, nagy márkajelekkel, karakteridegen kiegészítőkkel (Calvin rózsaszín sapkái).

Dudli - 2021. 11. 11. 15:06

Írtó gyenge sorozat.
A díszlettől meg egyenesen rosszul vagyok.
Más sitcom-oknál azért hihetőbb, hogy pl. a ház előtt vannak a kertben.

winnie - 2021. 11. 11. 17:23

a hihetőség passz, lehet, de szerintem a színpadon, közönség előtt felvett komédiák esetében azért egyértelmű, hogy csak sima berendezett hasábokban zajlik minden. bár most, hogy belegondolok, van még olyan többkamerás, amiben a ház előtti rész állandó díszlet? általában csak szobabelsők szoktak lenni. nyilván van, de most tényleg nem ugrik be.

Peti - 2022. 05. 12. 19:44

Magyarul mikor adják a 4. évadot azt lehet tudni?

winnie - 2022. 05. 12. 21:41

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz