login |

Supergirl: vége a 6. évadnak. És a sorozatnak is.

2021. 11. 11. 19:30 - Írta: Necridus

15 hozzászólás | kategória: 2020/21 finálék, kritika,

Megvan az egykor a CBS-en induló, eleinte könnyed és kifejezetten ígéretes szuperhősös sorozat Greg Berlantiéktól? A Supergirl ugyan még a szuperhősös dömping elején érkezett (és nem is Arrowverse-sorozatnak indult), úgyhogy azért is érezhettük annyira üdítőnek, mert még az újdonság erejével hatott anno. Viszont nem sok idő kellett ahhoz, hogy elveszítse a a báját és a mai szuperhősös paletta legalacsonyabb helyezését érdemelje ki.

Nem is azt állítom, hogy ez a CW-ra költözés miatt van (mert a második szezon tök jó volt), még azt se mondanám, hogy az ellentmondásosabban fogadott döntések miatt csúszott le – vakarom a fejem az okokat keresve, de szerintem jóval összetettebb a téma, minthogy a csatornát okoljuk. Főleg, hogy ott a Superman & Lois és a Stargirl, amik kimagaslóak, de az Arrow is igen erős utolsó szezonnal érkezett. 

Sőt, még csak nem is a színészek hibája, hiszen a sztori gyengesége ellenére továbbra is remek alakítást kapunk a tökéletes választásnak bizonyuló Melissa Benoisttól és csapatától. Sorozatzárók előtt sokszor nézegetem a színészek közösségi oldalait, és tényleg örömteli olvasni, hogy mennyi embert inspirált ő és karaktere, szinte már megsajnáltam, hogy itt a vége a sorozatnak.

Aztán eszembe jutott, hogy mennyit kínlódtunk. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy legalább annyira emlékszem az évadokra, mint a The Flash vagy a Legends Of Tomorrow esetében (az Arrow-t pedig nem is említem, betéve tudtam az epizódcímeket az első három évadban), ugyanakkor az színtisztán megvan, hogy a második szezonig tényleg élveztem a sztorit (az akkori évadzáróban látott búcsúzást még meg is könnyeztem!), aztán pedig szépen csak elúszkált a sorozat.

Egyértelműen azok voltak a legélvezhetőbb pillanatai, amikor crossoverezett (a COE-X még mindig a legjobb crossover) a többiekkel, illetve Dreamer megjelentetése, Lex Luthor (első!) kihasználása, a főhőse boldogabb jelenetei, és… ennyi? Basszus, tényleg nem jut eszembe most több. Mégsem csak azért néztem, mert szégyentelenül felvállalta a nevetséges effektekkel megáldott repkedős akciójeleneteit.

Az is biztos, hogy nem Lena Luthor nevetséges lebutítása, a fandom hardcore SuperCorp nyáladzása, idegesítő Brainy vagy éppen Alex karakterének folyamatos kiszipolyozása miatt maradtam. És még nem említettem azt, hogy mennyire elengedték a feelgoodságot a készítők és erőltetettnek ható drámázásba csaptak át, miközben a főhős már jó ideje elvesztette a reflektorfényt és nem igazán törődtek a fejlődésével.

Az idei premier is ráerősített arra, hogy jó döntés volt a kasza. Az évadzáróban azonban felcsillant valami pozitív is. Nézzük a tovább mögött, hogyan is zárult a Supergirl.

Valójában az évadról túl sok mindent mégsem tudok mondani, mert rettentően feledhető lett. A nyári nagy szünet előtt Kara a Phantom zónában ragadt, ahol ereje nélkül kellett boldogulnia, miközben rátalált édesapjára is – akkor igazából Kara eredetsztorija is mehet a levesbe, nem? Közben a többiek a Földön a fantomokkal küzdöttek, ami egyszerűen nevetségesen lett megírva és megrendezve.

A fantom zónából kiszabadulva magukkal hozták tudtukon kívül Nyxli.. Nilxi… Ny… Nikszit, aki a korábbi Myxi (?)-hez hasonlóan egy ötödik dimenzióbeli manó (amúgy nem manó testalkata van), így azt gondolnánk, ő is fog nekünk olyan vad varázslásokkal próbálkozni, mint a másik manó. És nem! Nikszi az ég világon semmit nem tett igazán, csak duzzogott a múltja miatt és minden mondatában kimondta, hogy THÓTHEM.

Jó persze nem a kiejtéstől kellene falra másznom, mert Peta Sergeant egyébként ügyesen alakított, de egyszerűen kiborító volt, hogy mennyire a THÓTHEM-ek köré építették az utolsó szezon második felét úgy, hogy valójában nem is mondtak róluk igazán semmit. Néhány mondattal felvezették őket amolyan “nesze semmi, fogd meg jól!”-stílusban, és el is kezdődött a gyűjtögetésük. Mondanom sem kell, hogy most sem tudnám felsorolni mind a hatot. Vagy hetet?

Az a legnagyobb baj, hogy ez az írói lustaság és kreativitás abszolút hiánya volt jellemző végig az évadra. Egyszerűen nem tudott egy másodpercre sem meglepő lenni, nem volt képes érdekes és elgondolkodtató szálakat szállítani. Persze egy könnyed, feelgood sorozatnak nem is kell így tennie, csak ez sem sikerült nekik. Rettentően felvizezett drámát és harmatgyenge akciót kaptunk végig.

A lustaság mellett szól még a semmiből visszarántott Lex Luthor (aki nem is értem, hogy került újra ide ilyen teljesen természetes módon, de a fináléra visszatérő Anyu is mintha börtönben lett volna eddig), akinek elengedtük egykori zseniális énjét és megragadtunk a hősszerelmesnél, aki mindent megtenne Niksziért. Nagyjából ez vitte az évad felét, a maradékot meg Alex és Kelly kapcsolata és gyermekvállalása. A többiek elég semmilyen szálakat kaptak.

De térjünk csak vissza Alexre! Emlékszem, ahogy a második évadban mennyire pazar jelenet volt, ahogy coming outolt a testévérnek, mennyire jelentőségteljes momentum volt ez akkor, ahogy a lelkivilágát sokkal mélyebben elkezdték ábrázolni és vele kifejezetten jó üzenetet küldeni a nézőknek.

Erre az évadok alatt folyamatosan csökkentették a jelentőségét annak, hogy ő mit is képvisel, és a sorozat eleji badass, ugyanakkor törékeny nő olyan szappanopera-főhőssé vált, hogy egyszerűen fájt nézni. Ahogy anno felépítették Sanvers kapcsolatát, erre most Kelly és Alex románca le lett nyomva a torkunkon. Nem, egyáltalán nem működött, semmi kémia nem volt köztük.

Mellette pedig az összes karakter néha megkapta a pár epizód erejéig kitartó szálát, majd visszaléptek a háttérbe biodíszletnek. Dreamer amennyire remek karakter volt az első pillanattól, annyira nem tudtak mit kezdeni vele most a szokásos “nem tudom anya nélkül, hogy kell Dreamernek lenni” szálon kívül, Brainy az utolsó epizódokban kitalálta, hogy ha nem megy vissza a jövőbe, mindennek vége (de aztán mégis maradt), Lena meg pár rész alatt profi boszorkány lett. Mert miért ne!

De a “legnagyobb kedvencem” Andrea Rojas szerepeltetése. Kapott még tavaly (vagy előtte?) egy flashback epizódot Lenával, amiben elmélyítették a karakterét, aztán idén visszatért címeres szemétládaként Kara munkahelyén, minden második epizódban megjelent leszúrni Williamet és Karát, amikor meg kedve tartotta, felvette a gyémántkirakásos, feszülős ruháját és köddé válva belopózott helyekre. A legvégén meg értelmet próbáltak adni annak, mekkora szemét volt mindenkivel, aztán meg csak úgy eltűnt?! MI VAN?!

Azt hiszem, ez még elengedhető, hiszen eléggé mellékkarakterről van szó. Az nagyobb probléma, hogy a címszereplő továbbra is mintha csak kényszerből maradna a sorozatban, egyszerűen semmi nem történt vele, egyedül az utolsó epizódban tűnt úgy, hogy na itt végre az a Kara Zor-El van, aki fejlődőképes és nem ragadt le annál a szerepénél, amikor mindenkivel foglalkoztak az írók körülötte, csak vele nem.

A dupla évadzáró viszont az évad legjobbjai közé sorolható (értsd kb. 5/10-es volt): az elsőben inkább akcióztunk rengeteg írói ostobasággal nyakon öntve. Csak hogy néhányat említsek: Brainy fél éves háború után kitalálja, hogy amúgy van megoldás a THÓTHEMEK használatán kívül, majd amikor Kara 3 perc és 54 másodpercig töltődik a napból, kitalálja, hogy a 100 százalékhoz szükséges utolsó 6 másodpercben inkább ne ezt csinálják, aztán elbeszélgetnek fél percig még a leállítás előtt, mert elvileg belefér, az előző 3 perc és 54 másodperc meg ezek szerint semmit nem ér.

Supergirl átrepüli a Földet, hogy Prágába menjen, ahol néhány másodperccel később már megjelenik Alex is, aki amúgy egy halandó. Az öltönyös Lex simán leveri az sokéves kiképzésben részesülő Kellyt és Alexet egyszerre. Szétesik az egyik THÓTHEM, Supergirl, Lex és Nikszi pedig egyszerre érnek oda. Szóval akkor ők is legalább olyan gyorsak, mint Supergirl, aki Flash-sel versenyezhetne, vagy most hogy van ez? Megy a nagy háború Nikszi és Lex közt (akik valamiért gyíkokká változtak és repülni is megtanultak), Eliza meg hirtelen előugrik egy autó mögül egy sörétessel úgy, hogy nem is ebben a városban él?

És ez még semmi. Annyira összecsapott volt a harc, hogy fájt nézni. Visszatértek régi ellenségek, ami azért nosztalgiázásra jó volt, de eszméletlen gyorsan le is verték őket. Megjelent néhány régi szereplő (Mon-El, Winn, James Olsen), megpofozták kétszer-háromszor az ellenfeleket, aztán már el is tűnt mind, majd Nikszit és Lexet is elvitték a fantomok a Phantom zónába, mert az arrogancia a legnagyobb félelem. Vagy mi, értelmezni se tudtam igazán ezt a gondolatot.

A rémesen leegyszerűsített – ugyanakkor néhol meglepően működő – akció mellett pedig rámentek a drámára a dupla finálé második felében – volt idejük, mert a 10. perctől már semmi akció nem volt. Egészen eddig úgy éreztem, hogy hiába próbálnak drámázni, nincs az az igazi elgondolkodtató, lelki világot megrázó sztori benne, ami miatt homlokomra csapnék – legalább úgy, hogy az ne elkeseredettségemben legyen.

Végül az utolsó harminc perc meglepően működött. Először eltemettük Williamet, majd megkaptuk az utolsó, Danvers-tesók közti kanapés jelenetet, amiket mindig imádtunk, és láttuk Kelly és Alex esküvőjét, ami még a sorozatból elég rendesen kiszerető énemnek is elérzékenyítő volt. Mondjuk általában Azia miatt történt ez, amikor elkezdett könnyezni, összeszorult a szívem.

Ja igen, mert ugye milyen finálé az, amiben nincs egy főszereplő temetése, két kulcsfigura házassága (miközben a we are family szól!), szerelmesek búcsúzása, majd “sz*rni a tér-idő kontinuumra és inkább legyünk együtt” húzás, egy életében új kezdetet nyitó mellékkarakter és egy mindenkit megmentő főszereplő, akinek varázslatosan jobb lesz az élete, mint valaha. Utóbbihoz kellett Calista Flockhart visszatérése, mint Cat Grant (amúgy ő nem tudta már korábban, hogy Kara Supergirl?), akinek megjelenése persze sejthető volt és minden másodperce imádnivalóra sikeredett, csak rettentően olcsó húzás volt vele seperc alatt helyrehozni Kara életét.

But more than that, I hope that you will choose to become your full self, because that would really be something to see. And it would be interesting because this is boring.

Úgy van! Igaza volt Catnek, hogy történhetne már Karával valami, mert ami most van, az unalmas. Nagyon örültem, hogy az identitásválsága előkerült és küzdött a boldogtalansággal, miközben a legnagyobb örömöt kéne végre éreznie, s sejthető volt, hogy végre leteszi a szemüvegkeretet és felvállalja, hogy ő Supergirl. Végre előre tudott lépni hosszú idő után a karaktere!

Persze most már kérdezhetnénk, hogy minek. Itt a vége, láttuk az utolsó percekben Melissa Benoist gyönyörű mosolyát, Supergirl a hősies beszédével megmentette a világot, majd felvállalta személyazonosságát, mint a CatCo új vezetője. Talán ami most jönne, az lenne igazán érdekes. Miért nem lehetett kihagyni ezt és az előző évadot és helyette ilyen sztorit mutatni?

A finálé sorozatzárónak igazából megfelel (annak kimondottan örülök, hogy nem lett nagy szerelme a végére!), még a rengeteg ostobaság ellenére is. Egyik szemem sír, amiért ennyire szenvedős lett az egyébként egykor piszkosul szerethető sorozat és újabb Arrowverse-es nagyágyú köszönt le, a másik szemem azért nevet, hogy végre nem süllyed lejjebb egy egyébként alapanyagok alapján remek karriert befutására alkalmas sorozat. Kár a Supergirl-ért.

15 hozzászólás Ne habozz!

hokuszpk - 2021. 11. 11. 20:09

lehet szepiteni, es oke elkepzelheto, hogy tehetseges valamiben ( bar elkepzelesem sincs, mi lehet az ), de az elso pillanattol latszott, hogy erre a szerepre sajnos Melissa a casting totalis csodjet testesiti meg.

** Mondjuk ha az irokon mulik — ez is jelzi a hatterstab szinvonalat — , es LV nem a Smallvilleben “foszerepel” egy evadot, hanem itt hatot ; akkor valoszinu belole is roviduton kiszerettem volna.

Tomi - 2021. 11. 11. 20:24

a kulonbseg az, hogy a casting nem egy nezo igenyeihez vagy elkepzeleseihez keszul, hanem ahhoz a karakterhez, akit megirnak a pilotban. es arra a karakterre o volt a legjobb. es ez nem a castingon mulik (a vegso donteshez nincs is koze), hanem a keszito, aki megalkotta a karaktert, es a csatorna dontesen.

hokuszpk - 2021. 11. 11. 21:19

ebben az esetben a castingnak “csak annyi” lett volna a feladata, hogy egy szuper csajt kiválasszon. ( és most nem az annó szintén pályázó kebelcsodára gondolok ), de Melissa ennek az apro feltetelnek sajnos sehogysenemfelelmeg.
szvsz nemvagyok egyedul ezzel a véleményemmel, csak akik hasonlóan gondolkodnak, azoknak nem a kedvenc képregényfigurája a sorozat címadó karaktere, és mérgelődés helyett már régen más “szórakozást” ( “” , mert ezt a valamit jóideje nehéz szórakozásnak minősíteni ) találtak maguknak.

** vajon az 5 és 6 évadot míért nem tuzi musorra a Viasat|Sony(Max) ???

Ayrons - 2021. 11. 11. 21:57

Kérek egy Luthor rehabilitációt a Supermanben.

David33 - 2021. 11. 12. 00:44

@hokuszpk: Szerintem nagyon nagyon kevesen vagytok ezzel a véleménnyel. Én 20+ éve olvasok Supergirl képregényeket és Melissa messze az egyik legjobb casting. Ha másban nem is de ebben mindig is nagy volt az egyetértés az emberek közt. Én is imádom egyébként Laurát ő is tökékéletes casting volt anno. Amikor Melissa kapott rá lehetőséges zseniálisan alakított. Igazából mindegyik színész. A legtöbbjük Broadway-en is elismert színész csak szólok. Az hogy az írók teljesen mértékben kiherélték a karaktereket az nem az ő hibájuk. Az első két évadot nézd vissza amikor még igazi drámát láthattunk, igazi karkater fejlődéseket. Ott lehetett látni, hogy milyen tehetségesek. Melissa Benoist 110%-ig azt teljesíti meg amit Supergirl a képregényekben. Az hogy a melleire célozgatsz szerintem mindent elárul a véleményedről. Supergirlnek sosem voltak egyébként hatalmas mellei a képregényekben sem. Kevered a Föld-2-es vezióval aki nem is Supergirl hanem Power-Girl.

Na de hogy írjak a sorozatról is.

Mivel Necridus leírta gyakorlatilag a teljes véleményem így nem ragoznám túl. Egyébként is miért fáradjak vele ha a készítők sem fáradoztak?

Annyit mondanék, hogy miután átkerült a sorozat a CW-re és Ali Adler, az eredeti showrunner lelépett azóta folyamatos lejtmenetben volt a sorozat. Ő ugyebár a 2. évadig maradt és pont onnantól kezdődött a süllyedés. Nia és Brainy amennyire kedvelhető karaktereknek indultak annyira lesüllyedtek. Brainy gyakorlatilag a legokosabb karakter az egész Arrowverzumban mégis ő volt a leghülyébb. Lenát Necridus már említette. Arról nem beszélve hogy pár év alatt az összes fontos férfi szereplő eltűnt J’onnt kivéve de ő is teljes mértékben háttérbe szorult.

Egy kis megjegyzés Necridus-nak. Lex, Nixly és Alex azért voltak olyan gyorsak mert eleportáltak hiszen már azt is tud mindenki. :D Ami pedig Catet illeti régen is tudta hogy Kara Supergirl sőt el is mondta Karának de gondolom a Crisis event ezen is változtatott.

A finálé egyedül azért érte meg a szememben mert benne volt Winn és Kara duettje és persze Cat Grant. Az hogy ő megjelent bizonyította hogy mi hiányzott a sorozatból. Szerintem a készítők tudat alatt csinálták ezt vagy nem tudom hiszen Cat gyakorlatilag mindent kimondott hangosan amit az elmúlt 3-4 évben gondoltam a sorozatról.

Az meg számomra különösképp felháborító hogy az utolsó percben Kara kitalálja hogy felfedi a világ előtt a valódi énjét, miközben ezzel mindenkit veszélybe sodor. Az újdonsült unokahúgát, minden barátját és persze a Lois és Clarkot és a fiaikat is. Ez nem csak hülyeség volt és teljes mértékben felesleges hanem karakteridegen is hiszen az a Kara akit megismertünk soha nem tett volna ilyet. Ebből is látszik hogy az íróknak halvány lila gőze nincs arról kik ezek a karakterek. Ez történik amikor X évad után átveszik új írók a sorozatot de nem látták az előtte levő évadokat.

Szóval igen, értékelni sem tudom az évadot annyira rossz volt. Az első 2 évadot bármikot megtudnám nézni de a többi egyáltalán nem érdekel. Most már csak azt várom mikor lesz vége a Flashnek mert annél is pont ugyan ez a helyzet. A 2. évad óta folyamatosan egyre rosszabb. A CW talán két legjobb feelgood sorozatát teljesen kiherélték az írástudatlanok.

Mate4182 - 2021. 11. 12. 10:25

David33 – A legtöbbjük Broadway-en is elismert színész csak szólok.

Ez felkeltette az erdeklodesem. Pontosan Kik?
Mert az oke hogy Jeremy Jordan jo par databban szerepelt meg Benoist is 1ben, de ezzel kb veget is er a lista. (Mondjuk csak a foszereploket csekkoltam le)

A sorozatrol: elkaszaltam amikor Odette Annable kiszallt es azt hiszem remek dontes volt mert az igazi lejtmenet akkor kezdodott.
Nem fog hianyozni, max az itteni kibeszelok meg kritikak.

CrashBoostZoom - 2021. 11. 12. 10:53

Sajnos a jobb meggyőződésem ellenére megnéztem az évadzárót. A harcokról és az “effektekről” már minden el lett mondva, arra nem kell több szó.

Na de amikor Kara úgy dönt, hogy mégsem csinálja meg a szuper erőfokozást és utána a beszédében előadja, hogy nem unilaterális módon kellene a dolgokat intézniük hanem az embereket felemelni, hogy maguk nézzenek szembe mindennel. Ott felcsillant a szemem. Nagy híve vagyok a “humanity, fuck yeah!” dolgoknak és a sorozatban is volt példa arra, hogy bizony ha összeszednék magukat akkor a színes jelmezes kisbetűs istenek bizony komolyan el lennének kalapálva.

Sajnos az örömöm nem tartott sokáig meg végül úgy döntöttek, hogy világméretű agyi megerőszakolást hajtanak végre Lena segítségével. Úgyhogy végül keserű szájízzel végződött számomra minden.

A casting dologgal egyet értek. Melissa Benoist remek választás és remekül hozta amit kellett…legalábbis az első két évadban. Mert utána sajnos olyanok kezdtek dolgozni a sorozaton akik átalakították a karaktert egy női Superman-re holott Supergirl ettől nagyon távol áll.

A “valódi én” felfedés pedig no-comment.

David33 - 2021. 11. 12. 17:05

Mate4182: Kettőt már írtál is. Melissa és Jeremy, ráadásul utóbbi egy Tony díjas színész/énekes. De ott van még Chris Wood is aki szintén elég komoly háttérrel rendelkezik énekesként is. David Harewood is a listán van azok közül akik még eszembe jutnak jelenleg. Egyébként az eléggé köztudott, hogy az Arrowverzum színészeinek többsége színházas vagy musical-es háttérrel rendelkezik. Mondjuk mind közül Jeremy Jordan a legismertebb. Ja és majd elfelejtettem, Laura Benanti aki az 1. évadban játszotta Kara anyját és nagynénjét is ugye. Ő a másik Jeremy-n kívül aki még nagyon ismert színházi körökben.

Egyébként Odette nagyon jó lett volna a 3. évadban de akkor már Ali Adler nem volt jelent és annyira sablonosra írták szerencsétlen karakterét pedig a Világpusztítók nagyon jó sztori lehetett volna.

Müsü - 2021. 11. 12. 18:30

Sziasztok!
Nem vagyok nagy véleménykimondó, és a szuperhősök világában sem járok annyira otthon, mint a többi hozzászólók, de most mégis megteszem.
Tényleg az első 2 évad kimagasló volt. Nekem a mindennapi gondjaim közt az ez idő alatt megkedvelt főhős adott egyfajta pluszt. Az a hit-remény, amit még nyomokban a legutolsó Crossover-ben képviselt, adott sokszor kedvet ahhoz, hogy felemelt fejjel csináljam azt amit kell (még ha nem is mindig sikerült úgy ahogy szerettem volna). Lehet nyálasnak hat, de rám ilyen pozitív hatása volt. Lehet szuperereje volt a karakternek, de a sportban is az a fő a fizikai felkészültség mellett, hogy fejben rendeben legyen, és tudja miért küzd, mi a célja. Kara Zor-El a történetben a nemes ügyért küzdött, még akkor is kitartott, amikor elveszettnek látszott a küzdelme. Azonban ahogy lebutították a végére a karaktert, az botrányos. Sokszor az volt az érzésem, hogy nem egy szuperhőst látok az utolsó évadokban, hanem egy pizsamában futkosó hölgyet (próbálok finoman fogalmazni), aki, ahogy az előttem hozzászólók írták, az írói gyengeség miatt is egyre inkább súlytalanná válik a legtöbb társ karakterrel együtt.
Ettől függetlenül azért hiányozni fog. Itt tenném fel a kérdést: Tud valaki valamit arról, hogy esetleg Melissa későbbi Crossoverekben visszatérne esetleg?

Mom - 2021. 11. 13. 20:29

Valahol a negyedik évad közepénél kaszáltam (talán az akkori crossover után), de azért most elolvastam az írást, mert kíváncsi voltam, hova jutottak.

Jó, hogy említette Necridus a sorozat báját. Pontosan ezért mondtam le róla én is menet közben. Volt a sorozatnak egy sajátos bája, amihez Melissa iszonyúan jó választás volt és a kapcsolatuk Alex-szel is nagyon szépen volt megírva (a coming out jelenet bennem is mély benyomást tett annó). De valami nagyon félre ment, mert elkezdték a drámát erőltetni, mintha kötelező lenne. Ez persze szubjektív meglátás (meg már az újabbakba nem néztem bele), de mintha lenne egy sablon a CW-nél és abba próbálnák beleerőltetni az összes képregényes sorozatukat, hogy még véletlenül se legyen egyedi egyik sem. Csak némelyiknek ez a drámai vonal jobban áll (Arrow), másoknak meg nem annyira. Egyedül a LoT-ot hagyták meg, mint a hóbortos ötletek olvasztótégelyét. Szerintem az összes könnyedséget, amit kiszívtak a többi sorozatból, azt oda fecskendezték be…
De esküszöm voltak olyan hetek, amikor az általam követettek között csak annyi volt az eltérés a heti epizódban, hogy a szuperhősnek milyenek a képességei. A hangulat, a drámázás, a konfliktusok szinte megkülönböztethetetlenek voltak.

hatize - 2021. 11. 14. 00:20

nehez ugy vitatkozni, hogy egy kommentem sem jelenik meg, szoval nem arraceloztam, de pl. lehetett volna szoke.

Necridus - 2021. 11. 14. 15:51

hatize:

De hát szőke volt:) Melissa eredetileg barnahajú, 6 évig roncsolta a haját, hogy olyan szőke legyen, amilyen a képernyőn volt. Persze nem platina, de attól még szőke. Jobb is, hogy ilyen átlagos hajszíne lett, mert platinaként azért jobban kitűnt volna, a két személyazonosságát talán könnyebben össze lehetett volna hozni – bár ugye egy szemüveg is “tökéletesen eltakarta”, úgyhogy ez nem kritikus érv mellette. Bár a sorozat rossz minősége mellett sem az, hogy a szőkére festett hajú színésznő nem volt szőke:)

Azzal pedig nagyon egyet tudok érteni, amit fentebb írtak: Supergirl ezen verzióját, amit a sorozatnak készítettek, Melissa remekül hozta. Ráadásul olyan kisugárzása is van, hogy tényleg azt kell mondjam, ide tökéletes választás volt, az ő játékával sosem volt baj. Sőt, még az utolsó pillanatban is elvigyorodtam, ahogy ott mosolygott végre felszabadultan.

Ami pedig a döntését illeti: szerintem teljesen logikus, hogy végre felfedte személyazonosságát. Minden szerette meg tudja védeni magát, sokkal jobb hellyé tették a Földet a beszéddel, és az űrlények már rég elfogadottak (pl. J’onn), ő neki pedig elege van abból, hogy folyamatosan titkolózni és magyarázkodni kell. Persze, ha valamit elszúr a későbbiekben, nem fog tudni civilként elbújni a következményektől, hiszen ő a Föld egyik legnépszerűbb hőse, viszont ezzel nem számol, hiszen ő (Paragon of Hope:)) sosem adja fel, mindig kitart a jó mellett, és ez az évadzáróban sem változott meg.

Tom - 2021. 11. 15. 08:23

Azért a felületességnek is érdemes határt szabni. Nem a hajszíntől lesz valaki egy karakter. Vagy bőrszíntől. Vagy… nem tudom, hogy még minek van színe. Vagy magasságtól. Biztos, hogy volt és lesz is más hajszínű Supergirl. Egy karakter a karakterétől lesz a karakter. Attól, ami benne van, nem attól, ami kívülről látszik. Ettől még persze nem baj, ha felismerhető, de csak azért nem kell jelmezbált játszani egy színésszel, befesteni a haját vagy az arcát, hogy az is elégedett legyen, akinek a fantáziája nem terjed annál tovább a színeknél.

hatize - 2021. 11. 15. 16:43

itt megint valahol elveszett egy komment;
szoval oke, de akkor mondjuk Livewire vagy az Silver Banshet sem kellett volna annyira elmaszkolni, vagy a turonak bujt a vegere mindenki mindenfele hulye hacukaba ?

Mate4182 - 2021. 11. 16. 09:14

David33 – haaat nem tudom, nagyon elultetted a bogarat a fulembe hogy valamin atsiklottam.
De nem
Ne haragudj de ok nem Broadway szineszek.
JEremy Jordan esetleg igen. A tobbiekbol van 2-3 ember aki 1szer 1szer allt szinpadon(nem Broadway) tiz-tizenket evvel ezelott.

Sajnalom nem kotekedni akarok vagy szorszalat hasogatni csak mondjuk ki: bar a szivednek kedves a casting, ez meg nem teszi oket profi szinpadi szineszekke. Meg az sem hogy esetleg 1-2en megfordultak parszor. (Jordan nem igazan szamit mert mar evadok ota elmenekult a showbol)

De mondom ujra: ez a vilagert sem kotekedes :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz