login |

Pilot: The Shrink Next Door

2021. 11. 12. 20:07 - Írta: human

4 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Az Apple TV+ újabb nagyobb befektetése, hiszen gondolom csak a két főszereplő, Paul Rudd és Will Ferrell miatt sem lehetett olcsó ez a sötét komédia dráma – inkább áthúztam a komédia részt, mert iszonyat lehangoló ennek a megtörtént esetnek a sorozatos feldolgozása.

A történet középpontjában egy szülei elvesztése után függönygyárat öröklő tesze-tosza férfi van, aki épp kerülgeti az exét, mert az kihasználja. A nővére ekkor beszéli rá, hogy menjen el egy ajánlott pszichiáterhez, hátha a lelki problémák megoldásával a sok pánikroham és puhaság is tovatűnik.

Tulajdonképpen nem is tudom mennyit fedjek fel, bár én is csak a hivatalosan kiadott tartalomra emlékszem, de annak fényében borzasztó volt nézni ezt a két részt, amit bírtam egyszerre belőle. A pszichiáter eleinte csak beszélget a főszereplővel, de gyorsan rájön, hogy esetleg többet húzhat ki a gazdag férfiból.

A pszichiáter ráébredéséről teljesen ilyen kultusz-szerű amit látunk. Bár eleinte önbizalmat ad, szinte drogosnak adja az első adagot ebből, aki teljesen elszáll, és nem veszi észre miképp kezdik kiépíteni a normális életéből, eltávolítani a szeretteitől, hogy csak egy ember maradjon az életében, tőle függjön mindene.

Nyilván nem meglepő, hogy Will Ferrellnek megy a drámai szerep, láttuk már ilyenben, sőt, szerintem mostanra már komédiában furcsa látni, legalábbis ha a Holmes & Watson vagy a The House-szerű rémtörténetekre gondolok vissza. A lényeg, hogy a teszetosza alakítást simán hozza. Ami érdekesebb volt, hogy Paul Rudd belehúzott egy tulajdonképpen gonosz szerepbe, és természetesen a sármja miatt még jobban működik a karaktere, aki egyre jobban belemászik a páciense életébe.

Néha nem szoktam érteni, hogy “megtörtént esemény alapján” minek kell, mit ad egy-egy filmhez vagy sorozathoz, de itt mindenképp emelte a rossz érzést, hogy az igazság dramatizált változatát látjuk. Ha valaki ezen tudás nélkül ült elé, és csak a megnézés után olvassa a kritikát, az nyilatkozzon ő hogy érzett közben. Nekem felfordult a gyomrom ezúttal, mert tudtam, hogy ez semmiképp sem csak fantázia.

Nyilván az erős hatásról az is tehet, ahogy meg van csinálva a sorozat. Mármint a közelieket ezek a furcsa, klausztrofóbiás telefotó kinézetű képek “dobják fel”. Meg az egész a tompa színeivel és filmzajával, nem tudom arra forgatták-e, de az utómunkában mindenképp dolgoztak rajta, hogy legalább egy független filmesnek kinézzen, ne pedig agyonsikált digitális valamit kapjunk.

Sima 8/10…, amit nincs az az isten, hogy folytatok. Nagyon durva gyomros volt, nem akarom ezt a lefelé tartó spirált nézni most.

4 hozzászólás Ne habozz!

Tyberius - 2021. 11. 13. 02:40

A leírás felkeltette az érdeklődésem, bár nem vagyok benne biztos, hogy mentálisan ott vagyok egy ennyire komoly sorozathoz. Az utóbbi években valahogy kerültem a komolyabb műveket, inkább könnyed szórakozásokra vágytam, szóval nemtom.
Sima 8/10 és nem akarod folytatni… Valahol megértem, nekem a Treme volt ilyen. Imádtam minden percét, de az első évad vége után képtelen voltam folytatni. Pedig azóta is szeretném…
Köszi az írást, mindenképp listára teszem, talán valamikor megjön hozzá a kedvem.

Samott - 2021. 11. 13. 09:00

Lazan kapcsolodik: Will Ferrer a sorozat kapcsan hivatalos volt Fallonhoz, de Ryan Reynolds jelent meg: https://www.youtube.com/watch?v=kOYS9lX2pgg

Azert elbeszelgettek a sorozatrol is. :)

Es ehhez kapcsolodik hogy Will Ferrer meg Ryan Reynolds helyett ment Kimmelhez: https://www.youtube.com/watch?v=M3aWvGi9Z3U

:)

Shannen - 2021. 11. 14. 23:15

Az első két rész alapján elég vegyesek voltak az érzéseim, aztán a harmadik rész meggyőzött, hogy érdemes maradni.

Mondom mik voltak a problémáim eleinte: a flashforwardos kezdéstől már rögtön a falat kapartam. Nem csak azért, mert már a csapból is ez folyik minden új sorozatnál, hanem mert megint nem volt rá szükség, hsizen már az első részből lejött, hogy hova fog kifutni a sztori, mi Dr. Ike-nak a célja. Plusz azért is mert Paul Rudd öregítése nagyon nem sikerült (mondjuk nyilván nincs könnyű dolguk a maszkosoknak, hiszen senki el nem tudja képzelni, hogy fog Rudd valaha is öregnek kinézni :D) és teljesen kizökkentett. Ugye kb. 30 évvel idősebbnek kellene kinéznie a sorozat fő sztorijához képest, de ez nem jött át.
Emellett valahogy nekem nem állt össze az első két rész. Igen, kellemetlen volt nézni, ahogy Rudd egyre tenyérbemászóbban hálózza be szegény Marty-t, de valahogy a karakterek viselkedése olyan mű volt, azt láttam, hogy színészkednek a színészek, nem pedig a karaktereket.

Viszont azt is hozzáteszem, hogy lehet csak rossz passzban néztem az első két részt, mert a harmadik, amire később kerítettem sort kifejezetten tetszett, sőt! Kathryn Hahn is nagyot dobott rajta mondjuk.

Összességében eddig olyan korrekt 7/10, kíváncsi leszek mennyire fog durvulni a történet.

Az pedig biztos, hogy, aki azon gondolkozik, hogy terápiába kezdjen járni, az inkább hagyja ki ezt a sorozatot.

Divide - 2021. 11. 16. 19:45

Másfél epizódig bírtam, olyan az egész, mintha egy visszafogottra sikerült Woody Allen filmből ráadásul kiszivattyúztak volna minden humort és szellemességet.
A színészi játék meg irtózatosan ripacskodó, “nagy nevek” ide vagy oda.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz