login |

Ezt nézték a magyar Netflix-felhasználók (11.06-11.12)

2021. 11. 14. 18:50 - Írta: winnie

1 hozzászólás | kategória: Netflixes nézettség

(Az előző heti toplista – a Netflixes napi sorozatos toplistái kapcsán itt írtam bővebben, a poszt szerintem elég sok kérdést megválaszol és segít pár tévhit eloszlatásában, érdemes csekkolni.)

Lássuk, hogy a csütörtökkel véget ért Netflix-es hét mit hozott!

Az biztos, hogy több változatosságot, mint múlt héten. Például a Squid Game elveszítette első helyét a friss premier Arcane-nek köszönhetően, és You, valamint a Locke & Key is megindult lefele, de csak az újoncnak, illetve újoncoknak köszönhetően, hiszen megérkezett még a Narcos: Mexico is, aminek a népszerűsége most először kerülhetett nagyító alá, és kiderült, hogy közel sem akkora durranás a sorozat, mint hittem volna. Igaz, hogy azok után, hogy talán sehol sem kezdett első helyen, azért felért pár országban a csúcsra, de nálunk például nem volt esélye erre. Azért a dobogó simán meglett azok után, hogy a debütálása csak a Locke & Key mögé reptette.

A lista hátsó fele (Inside Job, Dynasty, Maid) elég stabil volt, a Maya and The Three került le huzamosabb ideig, a Sex Education és a The Chestnut Man csak pár napra, és érdekes volt látni, ahogy egy-egy sorozat egy-egy napra fellépett: egyrészt a Big Mouth megcsípett egy 10. helyet (érdekes, hogy Amerikában egész héten első volt), másrészt az általam hiányolt The Blacklist is megjelent, harmadrészt pedig a semmiből a svéd The Unlikely Murderer is életjelt adott magáról.

A mostani premierek közül nem lett top10 – a Gentefied nem meglepetésre sehol sem lett top10, a kanadai licites reality, valamint a német roastolós sorozat sem. Az viszont nagyon meglepett, hogy a természetdoku itthon nem indult jól, de igazából máshol is csak lassan ébredt, és tegnap már 5. volt. A spanyol doku a spanyoloknál egész héten első volt (azért ez wow!) és még két latin-amerikai országban top10-es, a portugál kémsorozat Portugáliában volt végig első, de érdekes módon nem Brazíliában lett még top10, hanem Luxemburgban, a török The Club pedig Törökországban hozta ki az első hetet végig az első helyen az Arcane előtt.

  • 11.05: Glória (Gloria) 1. évad
  • 11.05: A klub (The Club) 1. évad
  • 11.05: Hol lehet Marta del Castillo? (Where Is Marta?) 1. évad
  • 11.09: Cserebere – A pénz nyomában (Swap Shop) 1. évad
  • 11.09: Az életed egy vicc (Your Life is a Joke) 1. évad
  • 11.10: Gentefied (Gentefied) 2. évad
  • 11.10: Állati természet (Animal) 1. évad

1 hozzászólás Ne habozz!

Ytsz - 2021. 11. 15. 07:06

Luxemburgban nagyon nagy portugál közösség van, az ország 16%-a oda tartozik, ez okozza a portugál tartalmak erős luxemburgi szereplését.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz