login |

The Flash: kezdett a 8. évad, azaz az Armageddon, a 2021-es Arrowverse crossover

2021. 11. 17. 21:30 - Írta: Necridus

16 hozzászólás | kategória: crossover, kritika, , , , , ,

Mielőtt rátérnénk a kezdésre, leszögezném, hogy a The Flash 8. évad első 5 epizódja kapta az Armageddon címet, ami egy olyan esemény az Arrovwerzumban, aminek mindegyik epizódja egy sorozathoz tartozik, viszont a többiből is vesz át karaktereket. Én crossoverként emlegetem, hiszen definíció szerint belefér függetlenül attól, hogy csak egy sorozat részei tartoznak hozzá. A tényleges évadkezdés majd tavasszal érkezik.

Az Arrowverse fejesei azt mondták, hogy a (csalódást keltő) Crisis On Infinite Earths után már nem kapunk nagy crossovereket, csak kisebbekre lehet számítani. Nem tudom, mire gondoltak ekkor (gondolom az akkor még tervben lévő Batwoman és Superman & Lois közt lévőre biztosan), hiszen a jelenlegit se mondanám kisebbnek, mint mondjuk az Elseworlds-öt.

Ugyan a premier még abszolút nem kezdte el dobálni elénk a más szériákban megismert karaktereket, de azért egy már megjelent, miközben az esemény főgonosza is felvázolta, mire is utal a crossover címe. Ami viszont szokatlan, hogy a The Flash-hez tartozó, nem igazán crossoverbe illő jeleneteket talán jobban lehetett élvezni.

Folytassuk is a tovább mögött spoileresen.

2031-ből érkezett az ír csapos külsővel megáldott Despero, akinek célja megölni a Flash-t, amivel megakadályozhatja a tíz év múlva bekövetkező Armageddont. Azért erre felkaptam a fejem, mert a gonoszunk tulajdonképpen nem is az, sőt, a világot akarja megmenteni, miközben a jelen kor hőse annak pusztulását idézné elő.

Azt mondjuk erősen kétlem, hogy egy igényesen árnyalt ellenfelet kaptunk erre az öt epizódra, mindenesetre érdekes felállás ez, végre nem egy a Földet leigázni vágyó űrlényt kapunk, aki mindezt hatalomvágyból teszi. Persze könnyen lehet, hogy csak átveri a csapatot, sőt, minden bizonnyal meg van az oka Barry-nek arra, hogy azt tegye a jövőben, amit. Meglátjuk négy hét múlva.

Az az egy átemelt karakterünk Ray Palmer volt egyébként, aki ugye otthagyta a Legendákat már egy ideje, és az epizód egy egészen nagy része arra ment, hogy megismerjük ezen új oldalát. Azt a Ray-t, aki már nem hősködik, hanem szigorúan a feleségével és a tudománnyal foglalkozik, ugyanakkor önmagát sem vesztette el, ami a nyitójelenetében is látszott. Még mindig a rettentően barátságos és aktív Ray-t kaptuk, aki most nem is annyira zavart, amennyire korábban.

Ráadásul a Despero elleni harcban is remekelt, az egy ütős jelenet volt, ahogy a taxin átrepültek Barry-vel összezsugorodva. Ez volt egyike azon jeleneteknek, amiknél elégedetten biccentettem a VFX csapat javára, ugyanis meglepően jól sikerültek az effektek, pedig kétlem, hogy több pénzt kaptak volna a crossoverre. Persze Despero valós alakja kissé műanyag, de azért a vonatos és a taxis jelenet is teljesen korrekt volt.

Amivel viszont kettős érzéseim vannak, az az, ahogy kitöltötték az első epizódját a crossovernek. Lényegében csak az epizód felét kapta meg, a maradékban a The Flash saját karaktereinek szálait vitte tovább, ami nem is kapcsolódott az eseményhez. Gondolok itt Caitlin randizásra készen állására vagy Allegra új pozíciójára.

Azért is vannak ambivalens érzéseim, mert nem érzem, hogy ezekkel most kéne foglalkozni, viszont egyáltalán nem voltak rosszak. Még az is kimondottan tetszett, ahogy bemutatták Iris új médiavállalkozását. Az egyszerű, három főből álló cégét leváltotta egy egészen nagy cégre, a Central City Citizen Mediára (mondhatnánk, hogy leveled up, ahogy szinte az összes karakter használta ezt a kifejezést), aminek élén természetesen ő áll, főszerkesztőnek pedig Allegrát tette meg.

Iris-nál azért megállnék egy pillanatra, hiszen ő hosszú ideje a Citizennel inkább nevetséges kategóriába sorolható (főleg, mióta ismerjük Lois-t), de most egy egészen más Iris lépett elénk, aki már nemcsak elhiszi magáról, hanem tényleg megvan az erős vállalkozása is és ért is a vezetéséhez. Szokatlan volt élvezni a jeleneteit, főleg azt, ahogy Allegrát oktatja. Végre olyan, mintha ez a szál ennyi idő után kezdene értelmet nyerni. Csak ismétlem, most inkább crossoverezhetnénk, ezért is ült le a rész közepe.

Az epizód végén Barry felfedte a személyazonosságát Despero előtt (csak nem?), majd hét napot kapott arra, hogy bebizonyítsa, hogy nem az az ember, aki 10 év múlva elpusztítja a bolygót. Hogy ehhez miért kell majd a többi hős, az egy jó kérdés, egyelőre nem áll össze a sztori nekem, hogy mi lesz ebben akkora esemény, van-e egyáltalán öt epizódnyi anyag ebben az ötletben. De annak ellenére, hogy nem is csigázott fel annyira a start, nem is érzem rossznak, inkább csak kíváncsi vagyok.

16 hozzászólás Ne habozz!

Mate4182 - 2021. 11. 18. 11:02

Megneztem YouTuben a taxis jelenetet.
Valoban kiemelkedik az atlag CW minosegbol, de azert … na
Ez meg mindig gagyi :D

Tippre a maradek 4 reszben is a musorido egy resze az Armageddontol fuggetlen dolgok lesznek idokitoltesnek.

Ez az uszonyos amugy borzalmasan nez ki
Viszont az pozitiv hogy vegre kezdenek valamit Irissal mert mar tenyleg bosszantott hogy azok akik nagyon utaljak Felictyt meg Irist azoknak tenyleg igazuk van (ez ram is vonatkozik)

MrHewitt - 2021. 11. 21. 00:45

Taxis jelenet: ez volt az egyik leggagyibb jelenete az epizódnak! Miért kellett Raynek megmentenie Flasht, ráadásul úgy, hogy lekicsinyíti, ha át is rezegtetheti magát Flash az autón vagy éppen milliószor körbe tudná futni a földet, mire az autó elér hozzá?

Tipikus forgatókönyv baki, hogy még mindig laposra verik Flasht, olyanok, akiket egy mozdulattal megölhetne! Bár gondolom nem láttuk eddig Despero minden képességét, de amit láttunk azok alapján Flashnek egy másodperc alatt győznie kellett volna, ehhez képest szarrá verik és a legnagyobb ötlete a védekezésre az, hogy az arca elé emeli a kezét! WTF?

Iris: egyre idegesítőbb. Szerintem nem nyert értelmet ez a szál, sőt egyre értelmetlenebb. Iris bloggernek csapnivaló volt, újságírónak még csapnivalóbb, Flash nélkül egy értelmes cikket sem tudott volna összehozni, erre most ő egy nagy újság tulajdonosa és persze vezetőként is ő az etalon! Vicc az egész! Az első évadban ő volt a tipikus ostoba karakter, a további évadokban elkezdte azt hinni magáról, hogy okos (lásd mikor Dybnit lekezelően oktatta a multiverzumról, miközben néhány évaddal korábban még a szorzó tábla is kifogott volna rajta), most meg Devoe szinteket ér el az elméje.

Yooha - 2021. 11. 23. 06:24

Nem ír, hanem skót, de a kelta stimmel.
Tony Currant szívesen látom bármiben.
A sztori nem tudom hova futhat ki, hogy bizonyítja egy hét alatt azt, hogy nem történik meg, amiről nem is tud? :)
Esetleg előremegy az időben és megnézi mi lesz?

Necridus - 2021. 11. 23. 06:35

Yooha:

Nem a színész nemzetiségére utaltam, hanem arra, hogy milyen alakra emlékeztet a nagy gonoszunk:)

David33 - 2021. 11. 24. 13:51

Egek ura, hogy eddig ez mekkora híg f.o.s.! Azt hittem a 2. részben legalább történik valami érdekes, és úgy is indult, bár teletömve akkora hatalmas baromságokkal, hogy kapartam a szemem kb de az, hogy Joe off-screen hullott el, ELIVLEG, mert ki tudja ugye, az mindent vitt. Nem mintha hiányozna vagy ilyesmi de még ha ez valami alternatív világ is vagy bármi hasonló, akkor is most Candice vagy ennyire szar színésznő vagy az írók szokás szerint egy rakás szerencsétlenés vagy mindkettő. Konkrétan úgy reagált az egészre, mintha Joe csak a Tescóba ment volna ki és nincs jelen fél éve. Rezzenéstelen arccal nézte végig, ahogy a férje megtudja, hogy Joe meghalt. Konkrétan át kellett pörgetnem a 7. évad finálét mert nem rémlett, hogy ott láttuk-e. Ez mindent elmond. :D

Szerintem megnézem, mire fut ki a crossover aztán ennyi is volt. Ha jön a jó hír, hogy kaszálták a sorit majd ledarálom átpörgetve a maradékot mert nem akarok hetente agyrákot kapni a cringe, unalmas, kiszámítható és felszínes szövegektől. Mármint az, amikot pl Barry a levegőben és villámokat generál a testében közben a csapat megbeszéli mi van, eddig legalább próbáltak valami magyarázatot adni, de most már ez sem, Caity csak annyit mond: “Majd meglátjátok.” :D

MrHewitt - 2021. 12. 01. 22:40

Más is unja már, hogy minden évadban visszahozzák a revers flasht?

Necridus - 2021. 12. 02. 17:33

Én már 3 éve is untam, hogy minden mögé őt teszik, ráadásul Cavanagh arcával. Ez a nemezises szitu nagyon nem jön össze az íróknak, erőltetett és vérszegény.

Ayrons - 2021. 12. 02. 19:40

Az eredeti színész nem ér rá? Vagy egyáltalán nem is akarják visszahozni?
Eddig ez a crossover nagyon mehh. Mibe, hogy valójában nem Flash pusztított el világot, hanem ő.

Necridus - 2021. 12. 02. 22:20

Ayrons:

Passz, lehet, hogy a Narcos:Mexico foglalta le eddig, de szerintem csak arról van szó, hogy azt hiszik (és sajnos szerintem igaz is), hogy a nézők jobban szeretik, amikor Cavanagh testesíti meg Eobardot.

Mate4182 - 2021. 12. 02. 22:47

Cavanagh volt mindig is az egyetlen aki tobb volt CW szinesznel…

Nem ok nelkul eroltettek bele minden evadban, hiaba halt meg gyakrabban mint Kenny a South Parkban.
Mar a 2. Evadtol gyartaniuk kellett a gagyibbnal gagyibb magyarazatokat hogy miert van mindig o minden maszk mogott, szerintem mostmar az utolso evadban ugy vannak vele: eddig is megettek mindent amit elejuk raktunk, miert valtoztatnank a vegere?

MrHewitt - 2021. 12. 08. 03:02

Most már Damien Darhk is erősebb Flashnél? Van olyan akit le tud győzni Flash?

Mate4182 - 2021. 12. 10. 09:53

MrHewitt bár nem nèzem, de úgy tippelném hogy a szeretet erejével és egy kis családdal fűszerezve a Flash bármire képes :D
(Jah meg mindig ott van minden ingujj aduásza Iris)

Denisa - 2021. 12. 11. 21:59

4. résznél tartok, de tépem a hajam. Mit nem adnék, ha a forgatókönyvírók elfelejtenék végre Tom Cavanagh-t Reverse Flash-stől, mindenestől.
Miért mindig ugyanazt hozzák ki?! Uncsi…

Spoiler:
1) Mi a fenét keres Alex a Flash team-ben?
2) Mikor tudták meg a többiek, hogy Ryan Batwoman?! Nem mellesleg Kate paragon is volt.
3) Az új team már öl is? Nem csoda, hogy Iris nem Barryt lövi le.
4) Miért nyomták tele nyavalygással???

Alig várom, hogy Mia megjelenjen, csak miatta néztem idáig. Kár, hogy nem lett belőle sori.

Malmos János - 2022. 03. 10. 08:43

Syasztok mikor jön a flash többi része

winnie - 2022. 03. 10. 12:47

ma.

Necridus - 2022. 03. 10. 21:33

Nme hiszem, hogy fogok írni az új részről, nem érzem, hogy annyi lett volna benne, de a tweetemet róla bemásolom:

“Egész jó volt a #TheFlash visszatérése, bár inkább Jordan Fisher miatt, aki zseniális Bart szerepében. Na meg azért, mert izgalmas volt a múltban utazgatás és az idővonal cseszegetése, valamint nem kellett a sok felesleges karakterrel foglalkozni. Na meg az a rengeteg easter egg!”

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz