login |

El Juego de las Llaves / The Game of Keys: a 2. évad

2021. 11. 17. 20:00 - Írta: Necridus

Szólj hozzá | kategória: kritika, ,

Két évet kellett a rajongónak arra várni, hogy a GQ México által az év sorozatának nyílvánított erotikus dramedy visszatérjen az Amazon Prime Video-ra – hogy hatalmas csalódást jelentő folytatását lezavarja mindössze két hét alatt? Ahhoz képest, hogy az első évadot élveztem, ezt most egyáltalán nem. Lecsurgott, de hogy minek…

Nem titok, hogy Maite Perroni miatt kezdtem bele a sorozatba, s az se, hogy ő az igazi húzónév számomra amellett, hogy rengeteg népszerű spanyolajkú színészt raktak össze a sorozatban, mégis az S1 során azért tartottam ki, mert egy egészen jó ívet kapott a szezon, lehetett a megszokott életükből kiragadott karakterek sorsáért izgulni, karakterfejlődéseket jobban szemügyre venni és szórakozni a történéseken.

Most viszont semmi. Végignéztem az évadot, de nem sok jót tudok róla mondani. Folytassuk a tovább mögött spoileresen.

Az első évadban egészen jól járták körbe a monogámia témakörét, miközben ügyesen felépítették, hogy egy egyéjszakás kalandnak milyen hatásai vannak, hogy a bűnös vágyaival (értitek?) küzdő főszereplőnk milyen lejtőn száguldott le, miközben mindenki más, aki eleinte ódzkodott a játéktól, relatíve boldog befejezést kapott. Már a játék is nagy szám volt, érezhetően egy hatalmas fordulathoz jutottunk, s a tíz epizódban végig igényesen dolgoztak a karakterek életének átalakításán.

Én mondjuk nem értek egyet a GQ México értékelésével (bár túl sok mexikói sorozatot nem néztem 2019-ben, de azt kétlem, hogy ez volt a legjobb, legalábbis az elszomorítana), de még az a 7/10-es évad is fényévekkel jobb volt, mint a folytatása. Hiába hagytunk ki két évet, az írók így is összecsapták az évadot.

Talán a második epizódig tartott ki a lelkesedésem, amíg azzal foglalkoztunk, hogy Adriana mennyire rossz helyzetbe került, s hogyan próbál innen feltápászkodni. Azonban már ekkor is éreztem, hogy nem az érzelmek játékával folytatjuk, ez amolyan levezetés, ami úgysem lesz jobb, mint az első évad, ami úgy tűnik, rögtön a csúcspont volt.

Akkor azonban nagyon fogtam a fejem, amikor a végre szabad Adriana ismét az idén még kevésbé szimpatikus Oscarnál ragadt le, akivel már bebizonyították, hogy nem illenek össze. A volt férj és Gaby kapcsolata viszont kellemes meglepetés volt, valódi szerelemnek tűnt, de elég hamar szétszakították őket.

Valentín szálán elővették az önkiteljesedés és a szülők előtti coming out szálait, amik nem voltak egyébként rosszak, a három passzív közti édeshármas félresikerülése például vicces jelenet volt, ugyanakkor nem is mondom, hogy az ő szála miatt érdemes folytatni a sorozatot. Az első szezonban valóban sajnáltam, hatásos jeleneteket kapott, ahogy gyötrődik, most ezek nem tudtak átjönni.

Pozitív csalódás volt azonban Siena, aki két éve a legellenszenvesebb karakter volt, most viszont egy olyan figurává változtatták, akivel könnyebben lehet azonosulni. Igaz, kiveszett az igazi vad csaj belőle, aki igen szórakoztató tudott lenni, mégis a viszonzatlan szerelem szálával könnyebben együttérezhet a néző. Mellette pedig szokásosan Leonardo, barátnője és a szado-mazo játékokat szervező dadus hozták az évad élvezetesebb szálait. Főleg azzal, ahogy megjelent a vallásos anyuka egyik pillanatról a másikra.

Egy karaktert azonban még jobban elviselhetetlenebbé tettek, mint Oscart, s ő is erősen hozzátett ahhoz, hogy ne tudjam megkedvelni ezt az évadot: Mica. A tinilány érthető módon nehéz időszakát éli, de ez nem jogosítja fel, hogy egy meggondolatlanul cselekvő, mindenkivel rosszat tevő, idegesítő lány legyen, aki bárkit elküldhet a fenébe.

Az erotika még mindig erősen jelen van, sőt, több meztelen testet és közösülést láthattunk idén szerintem, mint az előző évadban, bár hozzá kell tenni, hogy akkor célja is volt a játékkal mindennek (mert ugye a megcsalás a legtöbbjüknél előjött, mint probléma), míg most inkább csak azért volt, hogy legyen mit nézni (bőven van mit!). Leonardo-ék nudista esküvője mondjuk hű volt a karaktereikhez.

Nem értem, mit akartak ezzel az évaddal mondani a készítők. Tavaly megmutatták, hogy a játékos félrelépésnek komoly következményei vannak, most viszont céltalanul tologatták jobbra-balra a karaktereiket a játéktáblán. A telenovellás játékot nyújtó Maite Perroni persze még mindig csodálatos minden tekintetben, csak kezd kevés lenni ahhoz, hogy élvezhető legyen a széria.

Harmadik évad is lesz, mert egyszerre két évadot rendeltek be tavaly, s valószínű, hogy belekezdek reménykedve, hogy az visszatalál önmagához. Kíváncsi vagyok, hányan térnek majd vissza, mert most például Sergio-t már nem láthattuk.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz