login |

Love Life: vége a 2. évadnak

2021. 11. 18. 21:30 - Írta: human

4 hozzászólás | kategória: antológia, kritika,

Igazából aki ingadozik a második évadba vágás kapcsán, annak azt tudom mondani a kezdés kritikájánál elhangzottak mellé, hogy 1-2 döccenővel, de még talán jobb is volt ez az új történet, mint amit tavaly láttunk Anna Kendrickkel. Ugye évados antológia az HBO Max sorozata, szóval lehet akár csak ezzel kezdeni, és bővebben is írtam az elejéről, amikor még nem sokat tudtunk a mostani történetről.

A tovább mögött talán kicsit spoileresen folytatom.

Igazából nem tudom eldönteni, hogy azért hozom-e ki jobb pontszámra, mert férfi volt a főszereplő. Kerülgethetném az önvizsgálatot, főleg az írásban, mert a látszat és a többi, de azért csak befolyásolja az embert, nem? Bár ha jól láttam a női olvasóknak is tetszett a mostani évad.

A legnagyobb eltérés szerintem az volt, hogy idén egyszerűen más kliséket kerülgettek. Míg Anna Kendrickkel a legtipikusabb romantikus filmek kirakatán mentek át egy valamennyire valósághű festéssel, addig itt sokkal kevesebbszer látott dolgokat forgattak ki. Azért néha csak felcserélték a romantikus komédiák felállását, kezdve onnan, hogy a női barát a csapongóbb a szerelemben, ő a korábban főleg férfiak által életre keltett oldal, míg a főszereplő tényleg az igazit keresi.

Technikailag ez is teljesen olyan volt, mint a tavalyi első szezon, egyszerűen elrepülnek a részek, olyan gyönyörű flow van többnyire a Love Life-ban. Nyilván nem tökéletes vagy ilyesmi, van pár rész amire nem illik az előző jelzőm, de összességében heti 3-ban adagolva a gyengébb szálak is eltörpültek. A többi technikai aspektust is éltethetném, közelebb állt egy filmhez, mint egy Emily in Paris-hez.

Ezen kívül nagyon tetszett, hogy pár “úgy is tudjátok” részt egyszerűen ismét átugrottak. A főszereplő segít kiadni egy fekete író könyvét? Elég ha közelítenek egymáshoz nézőpontban és bam, később már létezik a könyv. Ezek nem fontosak az úton amit be akarnak mutatni.

Ami viszont a legjobban tetszett, hogy milyen komoly dolgokat vettek elő idén, kezdve a válással és az utána levő útkereséssel a szerelemben, de tavalyhoz képest most a másik, elvileg “könnyebb” oldalról.

Ami mégis a legjobban ütött, amikor a barátok elmentek kempingezni, és az egyik bevallja, hogy összejött a volt feleséggel. Minden nehéz téma ellenére is a legjobb “hangout” rész idén talán, ahogy a végére felszínre kerül az igazi probléma, hiszen nyilván nem az összejövés a baj, hanem hogy a főszereplő hol tart az exéhez képest.

Az egyedüli amin kicsit fennakadok az a vége. Bár nézőként furcsa volt a konfliktustalansága, de közben teljesen pozitívan meglepett, hogy csak megmutatták a “boldogan éltek amíg meg nem haltak” részt, azt, hogy dolgozni kell az emberi kapcsolatokon, az igazi megtalálása és az összejövés magában semmi.

4 hozzászólás Ne habozz!

Python - 2021. 11. 18. 23:11

Tetszett! Talán még az első évadnál is jobb lett, és valószínűleg azért mert itt mertek rázósabb dolgokba is belemenni a készítők. :)

Marcello - 2021. 11. 19. 10:24

Teljesen jó volt ez a szezon, élveztem minden epizódját, de nekem férfiként mégis Anna Kendrick története felé billen a mérleg. A mellékszereplők szerintem sokkal jobban működtek az ő évadában, illetve a sztori is kevésbé volt kiszámítható (itt már majdnem az elején egyértelmű volt, hogy ki lesz a nagy Ő). William Jackson Harper egyébként nagyon jól adta a szerepét, én őt korábban nem ismertem, szóval nagyon örültem neki. :) Meg nekem külön tetszett az is, hogy foglalkoztak aktuálpolitikai kérdésekkel, és a covidot sem kerülték meg.

Kíváncsi vagyok, ha lesz harmadik évad, ott folytatódik-e vajon a férfi-nő főszereplő váltakozás, vagy hogy esetleg kapunk-e egy lgbtq hőst.

Shannen - 2021. 11. 19. 10:32

Tényleg jól sikerült az évad, azzal, hogy kimozdultak a nagyon tipikus romkom keretekből, szemben ugye az előző évaddal, sokkal érettebb történetet tudtak elmesélni, miközben azért nem maradtak ki a rózsaszín pillanatok sem teljesen. William Jackson Harper telitalálat volt a szerepre és szerintem a mellékszereplők is jól működtek.

Kicsit sajnáltam, hogy három hét alatt kipörgött az évad, bár az is igaz, hogy a kritikában is említett flow miatt adta magát ez a bontás. Nálam is egyébként a kempingezős rész emelkedett ki leginkább.

Remélem lesz folytatás, ha sikerül találni egy jó főszereplőt és hozzá a hangulatot is megteremteni, akkor nyilván végtelen a lehetőségek tárháza.

Cathy - 2021. 11. 29. 08:24

Igen köszönöm! Több ilyen sorozatot kevesebb Emily Párizsbant…. Erről beszélek amikor azt mondom egy alapvetően romantikával fűszerezett nagyvárosi laza film pont annyira veszi magát komolyan amennyit a műfaj megkövetel, nem lesz unalmas de idétlen sem. All hail Anna Kendrick!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz