login |

Riverdale: kezdett a 6. évad, a Rivervale horror event

2021. 11. 18. 20:00 - Írta: Necridus

18 hozzászólás | kategória: kritika,

Többször próbálkoztam a Riverdale-lel, ha már az első évadja annyira bejött, de már többször elengedtem a kezét az agyament, igénytelen történetek miatt, amikkel a világ legnagyobb guilty pleasure sorozatává nőtte ki magát. Mégis itt vagyok már megint mazochista módon, és biztos, hogy más szériának sosem adtam ennyi esélyt.

Mondjuk itt sem fogok sokáig kitartani, egyedül a horror “esemény” miatt tértem vissza, ami a hatodik szezon első öt epizódjában játszódik. Furdalta az oldalam a kíváncsiság, mi lesz ebből, főleg azért, mert megjelenik a tavaly elbúcsúzó The Chilling Adventures of Sabrina címszereplője is, természetesen Kiernan Shipka alakításában.

A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Tavaly úgy köszönt le a sorozat, hogy Hiram Lodge (aki végre kikerült a képből) bombát tett Archie ágya alá, ami fel is robbant, miközben ott volt a szobában Bettyvel együtt. A horroresemény ennek folytatása helyett az öltönyös Jughead-del kezd, aki a The Twilight Zone-t megidézve vezeti fel az eseményeket egy város táblája előtt, amin az áll, hogy … Rivervale. Nem, nem írtam el.

Nyugodtan javítsatok ki, de úgy tűnik, az esemény egy alternatív univerzumban játszódik, ahol Archie végig álmodott, majd a bombarobbanás után felébred. És valójában minden ugyanúgy van ebben a világban, ahogy a másikban? Kissé zavaros ez nekem, de lehet csak azért, mert az előző szezon második felét kihagytam. Mondjuk a már rég elhunyt kutya újbóli megjelenése inkább arra utal, hogy inkább ez az álom – esetleg kómában van Archie?

Nem tudom, mi a nagyobb bűn. Hogy én ismét esélyt adtam a Riverdale-nek, vagy az, hogy ez a sorozat még mindig készül, mert van rá igény, a színészek pedig nem menekülnek fejvesztve bárhova. Egyszerűen sokkolt, hogy a 40 perces premier mennyire fájt. Ezt tényleg bedrogozva készíti Roberto Agizé és bandája, vagy hogy lehet ennyi agyatlanságot összehordani? A színészek torkához pedig kést fognak?

Igazából az alternatív valóságos dologgal semmi baj, mert szeretem az ilyen “Mi lenne, ha…?”-történeteket. De itt az ég világon semmi extra nem volt. Mintha csak a bombarobbanást akarták volna visszavonni, mert most már rossz ötletnek tartják. Jó, legyen az egy rossz álom (igazából az se lenne jó megoldás, ha megírták, oldják meg igényesen a feloldását), de ez nem ok arra, hogy a sorozat önmaga paródiájává váljon.

Tényleg sokkol, hogy ez képernyőre került, pedig láttam én nem egy Riverdale részt, tudtam, hogy mi vár rám a 6×01 elindításánál. De ez minden elvárásomat alulmúlta. Cheryl a szektájával bandaháborúzik mindenki mással, miközben komolyan kéne vennünk KJ Apa “alakítását”, ahogy Archie kiborul, mert Cherylék kitéptek egy palántát a földből. Börtönbe velük!

Eközben mit látunk? Veronica (Shewolf of Riverdale Rivervale) néha üzletel, néha bankjegyekkel beterítve szexel a pótpasijával (mert ugye ha nem éppen Archie-val van, akkor Reggie-vel), Archie és Betty minden találkozásnál egymásnak esnek (Betty még nem szeretne gyereket, de a következő jelenetben már kivizsgálás eredményét halljuk, hogy nem is lehet neki), Jugheadet és Tabithát pedig Jughead exe segíti összeköltözni. Áh!

Komolyan, nem jöhetnek új karakterek végre a képbe? Egyszerűen rossz nézni, hogy Veronica a két pasi közt ugrál, ahogy Betty is, új barátaik meg nincsenek, ezért a hatszor megcsalt exekkel barátkoznak folyamatosan elfeledve mindent, ami a múltban történt. Az is kemény volt, ahogy Alice mosolyogva ágyába hívta Archie apjának testvérét.

Horroreseményként emlegették a Rivervale-t, de egyelőre azért ezt nem mondanám annak. Oké, hogy Jug müzlijébe bogarak másztak, folyamatosan sebek jelennek meg az új lakásban Tabitha és Jughead testén, de azért ezt egy igazi horror kinevetné. Gondolom az utolsó jelenet akart még horroros lenni, de…

Hú, az utolsó jelenet, az tényleg feltette a pontot az i-re. Archie az erdő közepére téved, ahol Cheryl szektájával találja szembe magát, majd Betty a kosszarvakkal a fején Beyoncé-t imitálva a Hymn For The Weekend videóklipből közli, hogy az esti (kb. tizenkilencedik) aktus után ő már érzi, hogy terhes – legalábbis gyerekkel van, merthogy úgy közölte Archie-val, hogy “I’m with child”. Eközben a színésznő olyan halálosan komolyan adta elő magát, ami elismerendő, hogy egy ennyire nevetségesen megírt és komolyanvehetetlen jelenetben is képes volt a nevetést visszatartani.

A legvégén Archie-t kikötözték, Cheryl kivágta a szívét, majd felemelte, miközben a szekta táncolni kezdett a háttérben. Mondjuk engem nem izgat, mert menekülök az esemény után rögtön, de azért egy “végre” elhagyta a szám, amint Archie meghalt. Ő az egyik oka, amiért nem bírtam folytatni a sorozatot.

Eltelt 40 perc a Rivervale eseményből, amiben láttunk mindenkit megint nemi életet élni, aprócska horroros jeleneteket, farönkvágó versenyt (?!). Mindezt természetesen Riverdale körítésben, ami nálam a fájdalmasan cringe kifejezéssel egyenlő.

Kiernan, remélem mihamarabb visszajössz Sabrinaként, mert a Riverdale-lel büntetni lehet.

18 hozzászólás Ne habozz!

David33 - 2021. 11. 18. 21:19

“Kiernan, remélem mihamarabb visszajössz Sabrinaként, mert a Riverdale-lel büntetni lehet.”

Csak miatta olvastam el a cikked de ezt nem értem, hogy hogy érted? Ő már nem jön vissza hisz kaszálták a sorit sajnos. :D

Lili11 - 2021. 11. 18. 23:48

Ez tökéletes definíciója annak a szólásnak, hogy “ízlések és pofonok”. Én szeretem a Riverdalet első pillanattól kezdve, pontosan azért, amiért te nem. Nekem tetszik, hogy minden pillanatban valami hihetetlen történés üti fel a fejét, ez a sorozat sajátossága. Az én teóriáim egyike szintén az, hogy Archie kómában van a robbanás miatt, a másik pedig, hogy ez Jughead új könyve. Nem is tudom melyik a fájdalmasabb, de várom a végkifejletet.

Gery89 - 2021. 11. 19. 01:07

Ez az a sorozat, amelynek megnézem mindig az adott szezon első és utolsó részét (Az elsőt végignéztem, oké volt) . És még mindig van lejjebb! :D
Egyszerűen fájdalmas, nem tudok rá mit mondani, de Sabrina miatt most maradnom kell.

Adamzget2 - 2021. 11. 19. 01:17

“Az is kemény volt, ahogy Alice mosolyogva ágyába hívta sógorát.”

Frank nem Alice sógora. Ő Fred (Archie apja) testvére, nekik nincs közük a Cooper családhoz, csak annyi, hogy szomszédok. Szerintem egyébként tökre összeillenek :D Mondjuk kicsit vicces, hogy Alice mindig Betty pasijainak rokonaival kavar. Jugheadnél FP-vel, most Archie-nál Frankkel.

-David33

Szerintem arra gondolt, hogy minél előbb jelenjen meg Sabrina “Rivervale”-ben, mert ebben az első részben még nem volt. :)

Necridus - 2021. 11. 19. 07:15

David33:

Ezekben a részekben vendégszerepelni fog, úgy értettem, hogy ide jöjjön már, terelje el a figyelmet erről a borzalomról.

Necridus - 2021. 11. 19. 07:21

Adamzget2:

Áá, tényleg, azt tudtam, hogy emberünk Fred testvére, de tisztára abban a tudatban voltam, hogy Alice meg Archie anyja. Pedig nyilván nem, nem is tudom, hogy miért gondoltam így. Köszi, javítom.

Mom - 2021. 11. 19. 11:03

Annyira köszi az írásért!! :D :D Nem bírnék már egy jelenetet sem megnézni belőle, de mindig kíváncsian olvasom, hogy hova lehet még süllyedni :D Katasztrófaturizmus kimaxolva.

Amúgy Betty-Archie-Veronica tricikli még nem volt? Csak mert most úgy jött le, mitha Archie egyik éjjelt az egyik, másik éjjelt a másik lány ágyában töltené, de gondolom, ha közben gyereket akar Betty-től, akkor ezek nem ilyen gyorsan váltakoznak.

Iza78 - 2021. 11. 20. 11:04

Köszi az ìrásèrt!Te hol nèzted meg az első rèszt?

Necridus - 2021. 11. 20. 11:45

Iza78:

Netflixre szerda (délelőtt) 9 órától minden héten felkerül az új rész magyar felirattal:)

Iza78 - 2021. 11. 21. 13:13

Én most szerdán sem tudtam megnézni az új részt ):

Ravagedseducer - 2021. 11. 21. 14:51

A héten valóban csúszott a rész, és csak szerda dél körül került fel a netflixre, egész Európában és Ausztráliában is ez volt, a twittert olvasva.
De valószínűleg ez egyszeri alkalom volt.

Necridus - 2021. 11. 21. 15:32

Iza78:

Szkúzi, legjobb tudomásom szerint minden reggel 9-kor érkezik, én meg csak munka után néztem meg a részt valamikor este 7-8 körül, szóval nem tűnt fel a késés. De menetrend szerint 9 órától várható az epizód.

Iza78 - 2021. 11. 21. 16:15

Én iskola után lèptem be a netflixre olyan 3 òra körül de nem volt ott a rèsz hàtha most majd szerdàn megfog jelenni:).

Ravagedseducer - 2021. 11. 22. 12:19

@Iza78

Valószínűleg azért nem jelent meg neked a rész, mert magyarra van állítva a netflixed és szerdán még nem volt magyar felirat hozzá (nem tudom hogy már van-e, én angol felirattal szoktam nézni.)

winnie - 2021. 11. 22. 13:38

JOGOS! évad elején olykor köhög a gépezet, még mindig nincs hozzá felirat.

Iza78 - 2021. 11. 22. 23:00

@Ravagedseducer Köszönöm!ìgy már meg tudom nèzni a rèszt.

gebe2001 - 2021. 12. 01. 18:16

@Mom de pont ilyen gyorsan váltakoznak :D

Értsd: 5×19,évadzáróban Archie és Veronica szakít, rész végén már Bettyvel mókázik, és a 6×01-ben már házasságról és a babáról beszélnek…

Lassan már fun trash-nek se megy el, csak simán trash az egész, felér egy weed trippel :D

DE! mégis nézem, mert leköt, akkor valamit, valahogy csak “jól” csinálnak, nem? :DD

Mom - 2021. 12. 09. 13:18

gebe2001: Te jó ég! :D Akkor jól éreztem, hogy ott kell kiszállni, mikor elcsattant az a csók még az előző évadban…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz