login |

Survivor – 41×09: Chaos

2021. 11. 19. 20:00 - Írta: winnie

19 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Uhh, ez egy nagyon furcsa rész volt, legalábbis elég ellentmondásosak az érzéseim vele kapcsolatban. A csavar megint olyan, amin lehet nyammogni, hogy mennyire korrekt, de talán egy fokkal jobban illett a régi szellemiségbe, viszont a kimenetel nem csak az epizódot tette izgalmasabbá, hanem… a szezon folytatását is?

Viaskodik bennem az oldszkúl és a nyúszkúl, na! Spoilerek a tovább mögött.

Naseer esett ki.

És Evvie esett ki.

Mert két kiszavazás volt. De nem ám klasszikus double elimination, hanem kettészedték a csapatot, és mindketten kiszavaztak egy-egy valakit. Kiszámíthatatlan? Igen, főleg, hogy random alapján dőlt el, hogy ki hova tartozik. De ettől még annyira nem bánta, mert tudjuk, hogy most érünk abba a fázisba, ahol kicsit leszokott ülni a szezon.

Oké, nem feltétlenül gondolom azt, hogy most is ez lett volna a helyzet, de ilyenkor, az évad felén túl szokott lenni egy-két rész, amikor egyértelműek a törésvonalak és pár kiszavazás kiszámíthatóvá válik. Persze az elmúlt években a voting block-os dolog, meg a mindig újraszerveződő szövetségek, valamint az idol/előnyorgia tettek arról, hogy mindig legyen meglepetés, de tényleg úgy érzem, hogy nem baj, ha nem mindenki érzi magát biztonságban.

Hiába volt “négyesélyes” a két kiszavazás, mindkettő erősen blind side volt, és olyan is kiesett, aki ugyan belekerült már a célkeresztbe, de mégis nyeregben érezhette magát, és nem csak azért, mert volt idolja.

A résznek voltak érdekessége pár a kiszavazás előtt is, Heather lebukása, vagy a látványos félrevonulása a szövetségnek Erica-ék előtt (amire ugye látványosan ráfaragtak a 2*5-ös koncepció miatt), valamint a DeShawn/Shan-dinamika is tovább evolválódott, amiben bármennyire is szerettem volna előbbinek igazat adni, kicsit a ló túloldalára való esést (nem akarja, hogy más monda meg – meg ő akarja megmondani?) és crybaby-zést véltem felfedezni előbbiben, mert, amikor a békülés után másodszor is “berágott”, akkor (legalábbis azok nyomán, amit láttunk) Shan tényleg csak kérdezett és elmondta, hogy ő mit gondol, és nem utasításokat adott.

Legjobban továbbra is a Ricard és Shan-féle will they/won’t they-viszony tetszik, ahogy (papíron) nagy szövetségesek annak ellenére, hogy megint mások voltak az érdekeik, és megint mindezt letudták volna anélkül, hogy elvágták volna egymás torkát. Nem tudom, hogy ezt meddig fogják bírni, de ha így eljutnának kettesben a döntőig, az szerintem hatalmas dolog lenne, megemelném előttük a kalapomat.

Shan-t nyilván képtelen vagyok MVP-nek megtenni, így Ricard-ot szeretném (mert gondoltam, poén lenne minden héten kikiáltani egy “legértékesebb játékost” – kár, hogy nem 10 évvel ezelőtt jutott eszembe…), de azért hozzátenném, hogy megint sok pluszt kapott tőlem Xander is. Aki bár nem használta az idolját (nem tudom, hogy csak nem akarta megmenteni Evvie-t, vagy elkalkulálta magát), de megint figyelt és mondott jókat, és még védettséget is nyert. Félek azonban, hogy hiába vannak jó gondolatai, neki elég egy kihagyás is, hogy ne vegye észre, hogy a háta mögé lopózik valaki.

Ja, Shan dupla szavazata eléggé kuriózum volt.

19 hozzászólás Ne habozz!

Enzo - 2021. 11. 19. 20:16

*Naseer, nem Nacer 😉

amugy hehe, pont most neztem meg a reszt es epp fogalmazom a kommentem, csak felneztem utkozben h van-e mar poszt :)

Morpheus - 2021. 11. 20. 09:11

Eddig csak read only voltam ezeknél a kritikáknál, de mostanában kevés a hozzászólás szóval gondoltam megfogalmazok néhány gondolatot nehogy elmenjen a kedve a kritikáktól winnie-nek.

Xander az extra vote-al megmenthette volna Evvie-t, mivel az most már tovább vihető az újraszavazásra(redditen olvastam)3-3 utána meg 2-2 lett volna, és mivel csak a 2 srác eshetett volna ki a kavicsozásnál, így nekik ésszerűbb lett volna módosítani a szavazatukat. Az más kérdés, hogy Evvie szerintem szemrebbenés nélkül szavazta volna ki Xandert később.

A másik szavazásnál meg Nassernak gyanús lehetett volna, hogy Heather nem használta a shot in the dark lehetőséget.Annyira egyértelmű kiesőnek titulálták.Ha jól olvasta volna a helyzetet még mindig megmenthette volna magát.

FrankLuck - 2021. 11. 20. 10:45

Jaaj, sokkal jobb véleményem lenne a részről, ha másképp alakult volna a kiszavazás, ritkamód gyűlölöm Lianát. Komoly fájdalom, hogy nem sikerült megszabadulni tőle.

zolkó - 2021. 11. 20. 11:16

Xandert és Shant egyre rosszabb nézni. Shan hiába adja a higgadt, békés játékost, de közben egyre nagyobb görcsösséggel akarja keresztülvinni az akaratát bárkin/bármin (mondjuk valóban Deshawn is). Xander meg simán csak röhejes, ahogy teszi a fejét mint nagy stratéga, holott említi is, hogy csak odafigyel, meghall, észrevesz dolgokat. Ettől még nem lett senki atombiztos döntős, pedig ő szerintem fejben már ott tart.

Naseert sajnálom, részről részre lett szimpatikusabb, nem volt agresszív, vagy kiállhatatlan mint mondjuk Russel. Evvie viszont “good riddance” a szememben, az elejétől kezdve volt benne egy nagy adag színpadiasság, nem szeretem a Survivorben az ilyesmit.

Enzo - 2021. 11. 20. 13:15

41×09 (pótlás tegnapról)

Tovább éleződik a Deshawn-Shan ellentét, és most már azt kell mondjam, hogy van igazság abban, amit a srácok mondanak: Shan tényleg nem hallgat senkire, és csak azt képes hajtogatni, hogy ő kiben nem bízik és kit szeretne kiejteni… na és amikor ez már Ricarddal szemben is előfordul, és ő is megütközik rajta, az a nem semmi – ha ennek ellenére kitartanak egymás mellett, az tényleg nagy szám lesz. (Amekkora kedvencnek tartottam korábban Shant és amennyire nem bírtam Ricardot, kezd megfordulni az arány…)
Ezenkívül egy 5v5 szervezkedés kezdődött, amiből aztán nem lett semmi, mivel az egyébként (feladatilag) unalmas immunity challenge-et sikerült két (másik 5v5) csapatra osztással, dupla védettséggel és dupla tribal belengetésével feldobni. Meglepett, hogy Evvie és Heather volt az első két kieső, pont akik a legtovább bírták a hasonló kitartásos feladatot múltkor. Az már kevésbé lepett meg, hogy (Erika mellett) Xander lett a másik védett – miután nagyon bevágták azt, hogy többen is ellene szurkolnak, sejtettem hogy meg fogja nyerni.

A két külön szervezkedésben is voltak érdekes jelenetek: az egy dolog, hogy Liana odamegy Xanderhez megkérdezni, hogy kire szavaz, de hogy megkéri, hogy adja neki az idolt, LOL… mégis mit képzelt? Nagyon átlátszó húzás volt :D
Ricardéknál meg azt nem értettem, hogy mit akarnak extra vote-ozni 5 főnél? Egyáltalán semmi értelme, hiszen az egyetlen fajta szavazateloszlás, amit tud befolyásolni egy extra szavazat, az az, hogy egy 3:2-nél a “vesztes” oldalt kihozhat döntetlenre, de az újraszavazásnál meg úgyis az eredeti végeredmény jönne ki… Ennek ellenére Shan ellőtt két szavazatot, 2 külön emberre, amiben megmondom őszintén nem látom a logikát. Így a revote-nál egyértelmű volt, hogy Naseer kap kettőt, kár érte… A másik oldalon sajnos Evvie-től is búcsúzunk – Xander vagy elszámolta, vagy nem akarta megmenteni a lányt. Az a baj, hogy kevés szimpatikus játékos maradt…

Darabkák:
– A nagy lebukáson én is jót röhögtem, amikor Heather megkérte Evvie-t hogy bizonyítsa, ő nem mondta Naseer nevét, erre Evvie elárulta, hogy “hát dehogynem” :DD
– Másik legjobb duma a részben Naseer részéről Heather felé a “I’m sorry that you have to go home”, hát ez mi már :DD (és ráadásul eléggé visszafelé sült el…)
– Különös, hogy nem volt zsűritagos bevonulás, hanem Tiffany már ott ült, amikor megérkeztek.
– Tribal highlight: “Cue the idol!” és erre Tiffre rászáll egy bazinagy bogár :D
– Annak amúgy örülök, hogy mostanában nem volt idol- vagy egyéb előnyhalmozás, nem mutatták hogy bárki keresett/talált volna ilyet.
– Elképzelt Survivor szcenárió #81239: vajon történt már olyan, hogy valaki csak revote során lőtt el extra szavazatot?

Thomas - 2021. 11. 20. 17:40

Ilyesmi csavar volt már régebben is, így ezt az oldszkúl énem könnyebben fogadta:) De olyan nagyon nem sikerült felrázni a dolgokat, a fekete szövetség együtt maradt, és Ricarddal kiegészülve most már létszámfölényben is vannak, leszeletelhetik a többieket.

Xander szerintem azért nem játszotta ki az Idolját, mert Évi biztos volt benne, hogy DeShawn velük van, amúgy megmentette volna. Hát így járt, mint ahogy Naseer is:)

“A másik szavazásnál meg Nassernak gyanús lehetett volna, hogy Heather nem használta a shot in the dark lehetőséget.”
Látja azt már akkor, hogy használta-e? Nem nagyon emlékszem, hogy volt már ez a papírhúzás, de ha mindenki látja még az idolozási lehetőség előtt, az úgy elég gagyi és tényleg támpontot ad. Bár az nagyon ritka lehet, amikor így kerek perec megmondja mindenki az illetőnek, hogy ő fog kiesni, még ha nem is mutatják, szerintem mindig hitegetik azért valamivel a kiesőt, és akkor már gondolhatnák a többiek azt is, hogy csak hisz valamiben, ami amúgy nincs úgy.

“Ricardéknál meg azt nem értettem, hogy mit akarnak extra vote-ozni 5 főnél?”
Ezen én is leakadtam egy kicsit, mert nem volt megmagyarázva. De valószínűleg csak a legkisebb kockázatot is ki akarták iktatni, hiszen ha Naseer a biztonság kedvéért idolozik, Erikáék meg úgy döntenek, hogy inkább Shant vagy Ricardot szavazzák ki, akkor bukó. Ezért tettek kettőt Heatherre is, mert így abban az esetben is újraszavazás lett volna, csak akkor Heather és valamelyikük között.

“vajon történt már olyan, hogy valaki csak revote során lőtt el extra szavazatot?”
Ilyen még tutira nem volt, nem is biztos, hogy lehet:) Az, hogy a revote során újra felhasználható egy kijátszott extra vote, az egy dolog, de hogy ott is fel lehet-e használni? Akkor érdemes lenne megtartani egy ilyen estre, sokkal értékesebb lenne.

Thomas - 2021. 11. 20. 17:52

Bár akárhogy számolom, nekem sem jön ki ez az extra vote-os dolog! Mert ha Naseer velük szavaz, és csak a biztonság kedvéért idolozik, akkor amúgy is kerül Heartherre 2 szavazat, és a revote-ot nyerik, ha mellettük áll. Ha viszont Naseer összeáll Erikáékkal, akkor nekik 3 van, a kettő nem elég semmire. Szóval nem jön ki sehogy sem a matek.

Morpheus - 2021. 11. 20. 18:01

Enzo: “Ricardéknál meg azt nem értettem, hogy mit akarnak extra vote-ozni 5 főnél?”
Mert ha csak simán Naseer-e szavaznak, akkor Erica és Heather akár őket is átverhette volna ha Shan/Ricard-ra szavaznak. Kialakulhatott volna egy 2(Naseer)-2(Shan/Ricard)-1(Heather)szavazat szituáció.Így ha Naseer kijátsza az idol-ját akkor Shan/Ricard kettősből távozott volna egy.

Thomas - 2021. 11. 20. 18:23

De ha egyet tesznek Naseerre meg egyet Erikára, az elég, mert ha Naseer idolozik és velük szavaz, a 2 elég a revote-hoz, ha viszont Erikáékkal ellenük szavaznak, akkor az ő kettőjük (az extra vote-tal) sem elég semmire. Talán attól félhettek, hogy Naseer rájön, hogy őt akarták kiejteni és a revote-nál nem Heatherre szavaz? Ebben az egy esetben segítette volna az extra vote, hogy ne legyen revote. Passz, szerintem nem érte meg ellőni emiatt.

Thomas - 2021. 11. 20. 18:28

Más részről meg ha bármi kételye van az embernek, még mindig jobb ellőni az előnyt/idolt, mint azzal együtt kiesni, szóval ezt nehéz itthonról, jóval több információ birtokában megítélni:)
Majd amúgy jönni fog a hozzászólásom lényegi része is, csak benyelte a rendszer:)

Morpheus - 2021. 11. 20. 19:30

Thomas: “De ha egyet tesznek Naseerre meg egyet Erikára, az elég, mert ha Naseer idolozik és velük szavaz, a 2 elég a revote-hoz,”

Ebben az esetben ugye kialakulhatott volna egy 1(Naseer)-2(Shan/Ricard)-2(Heather) szituáció, ahol az újraszavazásnál annak a Naseernak a kezébe adták volna a döntést akit épp próbáltak átverni, hiszen nem nehéz rájönnie, hogy egyikük nem vele szavazott. Való igaz, hogy a legegyszerűbb a sima kiszavazás lett volna, de így akarták kényszeríteni a Heather-Erica kettőst, hogy biztosan tartsák a tervet.
A legviccesebb kimenetele a szavazásnak 2-2-2 döntetlen lett volna.

Morpheus - 2021. 11. 20. 19:35

“Látja azt már akkor, hogy használta-e? Nem nagyon emlékszem, hogy volt már ez a papírhúzás,”

Mint már láttuk az évadban egyszer a szavazat felolvasása előtt kell bejelentenie a húzásának a eredményét. Így ha védettséget húzott volna, még mindig kijátszhatta volna utána az idolt Naseer.

Thomas - 2021. 11. 20. 21:25

Morpheus: Persze, elírtam, egyet Naseerre és egyet Heatherre, de a lényeg, hogy megértetted:) Azt nem tudom, hogy Naseer mire következtetett volna ebben az esetben, hogy kitől kapta az 1 szavazatot, és hogy maradt volna-e az eredeti tervnél. De kiszámíthatatlan, és akkor a biztosra mentek az extra vote-tal. Valahol érthető, ők nem látnak mindent, amit mi, ha úgy ítélték meg, hogy ennek reális esélye van, akkor jobb inkább kijátszani azt az előnyt.

Enzo - 2021. 11. 21. 01:31

@Morpheus:
wtf, az extra vote átvihető az újraszavazásra? az fura, nem tűnik logikusnak… :O

@FrankLuck: átérzem, rém unszimpatikus Liana nekem is :)

@Thomas:
arra gondoltam, hogy valaki kifejezetten csak a revote során használja el az extráját :)

“miért extrázott Shan” számolgatás:
@Morpheus 18:01 -> de mivel így Shan és Ricard mindketten Heatherre lőttek (+Shan Naseer-re), akkor Naseer szavazatával együtt megvan a 3 Heather vote, akkor hiába csinál bármit Heather+Erica (mondjuk az meg fura, hogy akkor a revote során miért ment mind3 szavazat Naseer-re)

@Thomas 18:23 -> ja látom te is ebbe gondoltál bele :D

@Morpheus 19:30 -> ööö, jó, ebben viszont van valami, jogos. (a 2-2-2 döntetlenen tényleg röhögtem volna, pláne hogy akkor a 2 maradék játékos szavazhatott volna 3 főre :D)

@Morpheus 19:35 -> bakker, tényleg, az igaz, már bele akartam kötni, hogy Naseer honnan tudta volna, de tényleg, Sydney-nél is felolvasták előtte (persze, mert a szavazatok olvasásánál tudni kell, hogy védett-e az illető)

még egy random vicceskedés:
mekkora lenne, ha a következő magyar Survivorben az immunity idolt védettségi igazolványnak hívnák :DD
(ezt az áthallást amúgy simán használhatná a CBS oltáskampány promózásra, angolul is működik :D)

Thomas - 2021. 11. 21. 03:25

“mondjuk az meg fura, hogy akkor a revote során miért ment mind3 szavazat Naseer-re”
Mert alapvetően őt akarták kiejteni, Heatherre csak azért mentek a szavazatok, hogy ha Naseer idolozik, akkor se legyen baj. És akkor úgy tűnik, ez volt a legbiztonságosabb megoldás, hogy döntetlent csinálnak, mert így a revote során ők döntenek, de hát Erika sem volt a barátnőjére szavazni. Trükkös helyzet volt, és nem magyarázták el rendesen, mert két “törzzsel” is kellett foglalkozni.

Morpheus - 2021. 11. 21. 08:10

Enzo:”wtf, az extra vote átvihető az újraszavazásra? az fura, nem tűnik logikusnak… :O”

https://insidesurvivor.com/survivor-41-episode-9-stats-51298
“Naseer received 3 votes against him at the first vote, then received 4 votes against him during the revote and was voted out.”

Tehát Shan 2x szavazott a revote során is.

Enzo - 2021. 11. 21. 15:01

@Thomas: ja vagy úgy :D
@Morpheus: köszi! továbbra is furcsállom, szerintem igazságosabb lenne, ha nem lenne továbbvihető (de jobban belegondolva Jeff a revote-nál már a 2.Naseer-szavazatnál mondhatta volna, hogy kiesett, hogyha csak 3 lett volna összesen, szóval ez is bizonyítja h Shan továbbvitte)

winnie - 2021. 11. 21. 15:29

naseer: kétszer is nagyot nézett a szavazatoknál, a másodiknál is, amikor jeff továbbolvasta.

Enzo - 2021. 11. 21. 16:41

@winnie: jaja :D
(BTW ha már itt vagy: kijavítod szegény Naseer nevét a cikkben? :) meg egy oldalsávot is adj légyszi a posztnak, köszönöm^^)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz