login |

Virgin River: a 3. évad – írta nargli

2021. 11. 19. 15:50 - Írta: vendegblogger

11 hozzászólás | kategória: kritika,

A Virgin River 3. évadja idén júliusban érkezett a Netflixre, és mint láthatjátok, nehezen szántam rá magam, hogy írjak róla. Nem azért, mintha romlott volna a színvonal: a táj továbbra is gyönyörű, a karakterek érdekelnek, és a sorozatnak továbbra is magával ragadó a hangulata, így aki eddig nézte, szerintem ezután is nézni fogja.

Viszont nem kerülgetem tovább, ez az évad egyszerűen túl sok volt, próbára tette a nézőt. A tovább mögött spoileresen elmesélem, hogy miért.

A szezon lassan indult, de aztán úgy öntötte ránk a konfliktusokat, a feszültséget és a szívfájdalmat, hogy néha azt se tudtam, hova nézzek. Gyakorlatilag nem volt olyan szereplő, aki ebben a 10 részben nyugodt történetszálat kapott volna. Jack háza leégett, és ez még csak a kezdet volt számára, Mullins doki alig lát, lehet, hogy meg fog vakulni, Hope egy hurrikán sújtotta településen ragadt. 

Önmagában az persze nem baj, hogy nehézségeket látunk egy sorozatban, a furcsa az volt a harmadik szezonban, hogy megoldásokat, feloldást egyáltalán nem kaptunk. Minden egyre csak sűrűsödött, és várnunk kell a következő szezonig, hogy jöjjön egy kis boldogság. Legalábbis remélem, hogy így lesz, és nem húzzák a végtelenségig a konfliktusokat.

Ami a leginkább zavaró, hogy még a második évad nagy rejtélyére sem kaptunk választ. 10 részen át lebegtették, hogy ki lőtte meg Jacket, de most, a harmadik évad végén sem tudjuk még, ki a tettes. Bradyt ugyan letartóztatták, de egyértelmű, hogy nem ő lőtt.

Brady egyébként számomra a szezon legizgalmasabb karaktere, benne még rengeteg lehetőség van. Szerelmi szála Brie-vel, Jack húgával pedig friss érzelmeket hozott a sorozatba. Kettejüknek nagyon drukkolok. A másik izgalmas szál számomra Charmaine története volt, ami remélem, nem áll meg itt.

Jelenleg ott tartunk, hogy Charmaine hozzáment egy férfihoz, aki mindenben irányítani akarja őt. Erre a nő kezd már ráébredni, de egyelőre annyira vissza akar vágni Jacknek, hogy inkább benne marad ebben a rossz helyzetben, csak ne kelljen elismernie, hogy Jacknek van igaza. Remélem, hogy a következő évadokban Charmaine magára talál, és kapunk végre egy erős, szerethető karaktert.

Összegezve tehát a Virgin River 3. évadja izgalmas és érzelemgazdag volt, de az arányokat teljesen eltévesztette. Annyi konfliktust és megválaszolandó kérdést kaptunk, amennyi két évadra is bőven elég lett volna. Mondjuk a hírek szerint az alkotóknak lesz is két évadjuk megválaszolni mindent, hiszen a Netflix nemrég berendelte a sorozat 4. és 5. szezonját. Remélem, így már tényleg választ kapunk arra, ki lőtte meg Jack-et, és persze arra is, ki Mel születendő gyermekének apja.

11 hozzászólás Ne habozz!

wintender - 2021. 11. 19. 16:33

Köszi az áttekintést! Én bevallom, valahol az évad 4. részénél abbahagytam, és azóta sem tudtam rávenni magam, hogy folytassam, pedig az első 2 évadot egy hétvége alatt ledaráltam.
Egyszerűen túl sok minden történik a karakterekkel, mindenkit borzalmasan lehet sajnálni meg izgulni értük, kezdett nekem túl sok lenni.
Nem tudom, hogy az eredeti könyvek is ilyenek, vagy most egybeöntöttek több könyvet egy évadba, esetleg totál eltérnek a sztoritól. (Hope-ot leszámítva ugye, aki az IRL covid miatt került a hurrikános területre)
Nekem is amúgy Brady tűnik a legizgalmasabb karakternek, talán miatta még visszakanyarodok a sorozathoz.

Hkbarbara - 2021. 11. 19. 18:36

Kedves vendégblogger! Teljesen egyetértek veled, hasonlóan érzek a harmadik évaddal kapcsolatban.
Ami nagyon tetszett: Brady karaktere egyre izgalmasabb, szimpatikusabb számomra. Drukkolok neki és Brie-nek.
Ami nem tetszett (és ez enyhe kifejezés): Amit Mel karakterével műveltek az teljesen karakteridegen szerintem. Azt a benyomást keltették eddig róla,hogy kedves, nyugodt, megbízható ember. Nem erőszakolja senkire a saját akaratát,ehhez képest pár hónap járás után már a gyerekvállaláson rugózik, majd elmegy egy klinikára. 🤦 Csak engem zavart ez a szál?
Valószínűleg megnézem a 4. évadot,mert kíváncsi vagyok..

Deny - 2021. 11. 19. 20:44

Ez az évad nekem is nagyon sok volt. Átcsapott kemény melodrámába, ami nem áll jól ennek a habkönnyű sorozatnak. Természetesen még így is élveztem, de nagyon remélem, hogy a következő évadban visszavesznek a drámából. És abban is bízom, hogy Annette O’Toole nem kerül kiírásra a járvány miatt, én nagyon szeretem Hope karakterét.

Bradyt én is az egyik legérdekesebb karakternek tartom, Benjamin Hollingsworthöt pedig már a Code Blackben is nagyon bírtam, így örülnék, ha még inkább a középpontba kerülne.

ChristineJane - 2021. 11. 20. 12:20

Hkbarbara: engem is leginkább Mel gyerekvállalásos szála idegesített ebben az évadban. Tényleg karakteridegen volt, és még a Jackkel eddig felépített kapcsolatát is teljesen aláásta. Most komolyan csak ennyit jelentett neki a férfi, hogy amikor azt mondja, hogy még nem kész egy gyerekre, akkor Mel rögtön rohan, és “megoldja” máshogy? Annyira rossz. És persze az egészet úgy csinálták meg, hogy azért nézni fogom, mert érdekel a folytatás, ez is idegesítő…:D

LilyCat - 2021. 11. 20. 12:23

Nekem az volt túl sok, amikor még, nem elég a sok meglévő szál, az utolsó pillanatban megjelenik egy hátizsákos vándor, hogy ő a doki unokája. Na ne már!:D

nargli - 2021. 11. 20. 12:36

Hkbarbara: és ráadásul ezt a szálat még azzal is megcsavarták, hogy ugye, Mel most nem tudja, ki a gyerekének az apja, ez borzasztóan túlbonyolított és feleslegesen drámai szál lett, remélem, a következő évadban sikerül jól feloldani.

Traser Mária - 2021. 11. 20. 17:20

Én a regényt kezdtem el, de nem sokáig bírtam, ponyva, softpornó részekkel. Hát, lehet, hogy a sorozat nem az…

ChristineJane - 2021. 11. 20. 19:23

TM: jaj, az első regényt én is elkezdtem, de nem lehet sokáig bírni… jól indul, de aztán a karakterek annyira papírmasék már, hogy szörnyű. A sorozat sokkal jobban megtölti élettel a karaktereket, még akkor is, ha amúgy könnyed.

nargli - 2021. 11. 20. 19:32

Ó, köszi, mostanában gondolkodtam rajta, hogy el kéne kezdenem a könyveket is, de akkor nem. Hiába na, nem lehet minden Poldark.:D

LilyCat - 2021. 11. 20. 19:42

Juj, a könyvek nem jók, már én is próbálkoztam.:D De a sorozatnál kitartok.:)

Nikolka - 2021. 11. 20. 21:04

Köszi a kritikát! Azt hittem csak én éreztem másképp ez az évad iránt.
Nagyon szenvedős volt ez az egész.
Számomra már Jack és Mel borzasztóan giccses szerelme is gyomorforgató volt néhol. Pl. az a csónakázos jelenet. Ilyeneket nekem rendesen kínos nézni. És akkor ezután meg gondol egyet és nélküle akar gyereket.. És az a durva, hogy igazából alig telt el pár hónap a kezdetek óta.

A legnagyobb pozitívum számomra pont egy “véletlen”. Hope távolléte. Mert számomra ő mindig is idegesítő volt. És a doki is sokkal jobban működik nélküle. Muriellel való jelenetei sokkal jobbak.
Brady nálam is nagy kedvenc. És Liz a másik akit bírok.
Lily dolog is olyan hirtelen jött és ért véget. Borzasztóan sajnáltam. Végül belátta, hogy szeretné ezt a babát. De csak ennyi jutott nekik. :(

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz