login |

Psych 3: This is Gus

2021. 11. 22. 21:20 - Írta: human

1 hozzászólás | kategória: kritika, tévéfilm,

Újabb fanservice? Nem nézem vissza, hogy az előző Psych-filmről mit írtam, így lehetnek ismétlések, amire akár rá is foghatnám, hogy a filmekhez illő húzás, hiszen ugyanazt kapjuk újra meg újra, mivel elég nagy a Psych piaci rése, így a Peacock hajlandó költeni ezekre a művekre.

A történet ezúttal Gus esküvője körül forog, vagyis egy ideig úgy tűnik, ez a fő téma, de aztán kiderül, hogy a menyasszonynak valami sötét titka van, és nem véletlenül nem intézte még el a válását, hogy hozzámehessen Gus-hoz. Nyilván Shawn szagolja ki a dolgot, és belerángatja haverját a nő múltjának kinyomozásába. (A film vége után felmerül a kérdés, hogy a nő miképp akarta megoldani a problémát? Elvileg dolgozott rajta, de elhessegetem ezt most.)

A nyomozás nyilván veszélyes, de közben azért rengeteg karakter pillanatba elfér szinte mindenki, akit kedveltünk az eredeti sorozatban. Itt van a Chief, Shawn apja, Lassiter, ismét találtak egy popsztárt, van Woody, de az egész filmen érződik a covid alatti forgatás, ami a kisebb költségvetésű filmeket és sorozatokat még jobban érinti.

Tudom, miért a technikai részét nézem, amikor itt van mindenki, és most Gus sem csak a kajáról szólt, hanem sokkal több, már-már valódi pillanat volt közte és Shawn között. Konkrétan az “egy falu kell egy gyerek felneveléséhez”, nyilván a baráti kört értve falunak, az szerintem tényleg megható pillanatnak tűnt a néha átvitt értelemben gyerekes főszereplők között.

Viszont akkor sem tudok elmenni amellett, hogy mennyire 2 vagy 3 szereplő volt csak a jelenetekben szinte végig. Igyekeztek, van amikor a háttérben történnek események, amiktől “telítettebb” a kép, de akkor is, még a fináléra is külön mászkáltak a karakterek. Mondom, jogos a kérdés, hogy miért ez tűnik fel, meg miért zavar, de nekem kicsit számított, mert nem volt együtt mindenki, pedig a Psych már csak a családias hangulatról szól.

Lecsúszott, nem unatkoztam, jó volt látni a kedvelt karaktereket, és ritkán általánosítok ennyire, de a színészek is mintha örömmel lettek volna ott. Ennek a franchise-nak már ez a lényege, mint a Fast and Furious-nek. Mindenki előre lépett egy kicsit, de azért nem sokat, jöhet a következő.

1 hozzászólás Ne habozz!

Shyllard - 2021. 11. 27. 09:01

Nem teszed ki, el is felejtem, hogy ez kijött. Hozta a szokásosat szerencsére, még mindig képes megnevettetni, nagyon megy a slapstick is nekik, pedig máshol legtöbbször falnak megyek az ilyesmitől.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz