login |

Farm VIP: kezdett a 2. évad – írta Critica007

2021. 11. 23. 19:50 - Írta: vendegblogger

7 hozzászólás | kategória: hazai termék, kritika, reality,

Egy év telt el a Farm VIP első évadja óta és be kell vallanom, hogy nagyon vártam, mivel a TV2 legjobb és legprofesszionálisabb műsora volt.

Aki nem emlékszik az első évad eseményeire és szereplőire, itt találja az évadkritikát. Tartottam is a kezdéstől, mert innen nagyon könnyű nagyot esni. Sok minden múlik azon, hogy a készítők mennyire válnak túlzottan magabiztossá. Mennyire válik a műsorkészítés rutinná. Milyen lesz az új széria castingja.

Kezdjük is a nyilvánvalóval. A műsor továbbra is remekül néz ki szerintem. Az operatőri munka pazar. Úgy néz ki a táj, mintha egy mesekönyv illusztrációja lenne. A zöld szűrő néha kicsit sok, de még nem válik a látvány kárára. A tovább mögött folytatom az idei játékosok bemutatásával.

Lássuk a csapatokat! 

Sárga Csapat: Póth Dia és Gyepes Gábor (a sportoló házaspár, akik akkorát égnek a pilotban, és annyira jófej módon kezelik a helyzetet, hogy számomra ők egyből kedvencek lettek, übercukik eddig), Erdélyi Mónika (azaz „Maunika”, aki jelenleg YouTuberkedik, itt pedig a mindenen fanyalgó és mindenen síró rosszarcot hozza), Henry Kettner (ejtsd: anrí, YouTuber, akinek sikerül bizonyítania, hogy kellően cool, de emellett egy hisztisp*csa, és baromi jó ez a kettősség, mert nézhetővé teszi a csávót), Papadimitriu Athina (színésznő, aki annak idején az egyik leghorrorisztikusabb halált halta a Linda-sorozatban (fémdróttal megfojtották szegényt) és ezáltal gyerekkori rémálmaiban rendszeresen megjelent a halálfélelemtől eltorzult arca, most ő az új, de sokkal rutinosabb Bay Éva), Oláh Gergő (énekes, X-Faktor győztes, szegénysorból származó celeb, akitől mindenki rutint várt, ennek ellenére fél a pókoktól, a pulykáktól és kiakad, mert nem szép a fürdő; alig várom mikor borul ki), Buzás Dóri (Exatlon döntős cukibogyó, aki az első epizódban bebizonyítja, hogy messze neki van a legnagyobb „töke”, jó játékosnak tűnik), Heatlie Dávid (ejtsd: hétli, nem hítláj, Csepregi Éva fia, a Neoton dobosa, meglepetésre a csapat bohóca, humorheroldja, az első kieső címre pályázó játékos).

Piros Csapat: Singh Viki (énekesnő, aki rögtön napszúrást kap és el is tűnik az epizódból, nem tudható milyen karakter lesz), Kammerer Zoltán (olimpiai bajnok kajakozó, első blikkre az új Sebők Vili), Nagy Noémi (vállalkozó, luxusfeleség, egyelőre szépen fanyalog), Fehér Holló (énekes, producer, első ránézésre a furcsa srác, aki majd szépen szuperhíró lesz és nem az új Závodi Marci), Jolly és Szuperák Barbie (énekesek, mulatós sztárok, a csapat szerelmespárja, és a Barbie simán pályázhat az évad villain címére, annyira harsány és a „ami a szívén az a száján” típusúnak tűnik), Bódy Sylvi (modell, városi lányból önszántából falura költöző és földműveléssel foglalkozó híresség, aki megunta a celeb létet, neki találták ki ezt a játékot, és akár a másik villain ő lesz, mert már most kiakadt Barbie-n, amit nem is rejt el az interjúkamera elől, de a szemébe mosolyog; még), Schmuck Andor („közszereplő”, ismert ember, vállalkozó, az első kieső címére nyugodtan pályázó játékos, akinek már az első nap annyira feltöri a gumicsizma a lábát, hogy járni sem tud, pedig jó karakter lehet ezzel a nagybácsi bölcsessége attitűdjével).

Kijelenthetem, hogy a casting most is jónak tűnik, kifejezetten érdekes a karakterek, talán Nagy Noéminek nem volt lehetősége még kibontakozni. Itt pedig hatalmas pacsi a szerkesztőknek: a nettó 81 perc alatt sikerült mindenkit feltenni a sakktáblára. Így kell ezt csinálni.

Az első játék is hozta a „szörvájvör” stílust, kellően összetett és nehéz volt, jól is nézett ki. 

Műsorvezetők terén sincs változás. Demcsák Zsuzsa hozza a tavalyi nívót, Gáspár Zsoltiból kicsit többet kapunk (ami nem feltétlenül jó), remélem nem tolják túl őt, mert tavaly pontosan annyit kaptunk belőle, amennyit kellett. Szóval, kedvesek „farmerek”, jó kis évadnak nézünk elébe! Oszt bízzunk benne, hogy a láng is nagy lesz, nem csak a füst.

7 hozzászólás Ne habozz!

Ser_Jorah Stark - 2021. 11. 23. 22:00

nem tudom nekem van par tok ismeretlen arc is benne, szivesebben neznem ha A kategorias celebek lennenek benne csak, mint egy egy ilyen vegyes amiben vannak tok ismeretlenek is.

az viszont pozitiv, hogy a mezony fele a lepusztult pajtaban kell hogy aludjon, 1-2 ejszaka utan el fog menni a kedvuk ranezesre.:)

a Gyepes-Poth paroson nem lehetett nem rohogni, ok jelentkeztek hogy hadd szamoljanak ok mert ettermuk van es ott egesz szam szamolnak, ok jok matekbol. az altalanos iskoas pelda ugy kifogott rajtuk hogy csak na. mennyit fel orat alltak a tabla elott ertetlenul?
szamolas helyett hamozzanak meghozza krumplit a etteremben.

amugy a csapat dinamikanak nem tesz jot sztem hogy 1-1 par is van benne, ok egymast sosem fogjak kiszavazni, igy elonnyel indulnak a szavazasokon. (sot valszeg indig egyforman fgnak szavazni.)

dragon1986 - 2021. 11. 24. 00:03

S Vikivel egy gimibe jártam osztálytársam volt imádom, nagyon kedves csaj. Osztálytalálkozón is volt, jó volt celebként is látni, maradt földhöz ragad nő.

Critica007 - 2021. 11. 25. 21:22

Ezzel a mai adással ismét bebizonyították a Farm VIP készítői, hogy tudnak műsort készíteni.

Nagy sajnálatomra (mindkét) tippem bejött a kieső személyére, de a szerkesztők bravúrosan oldották meg, hogy (egyik) kiesőnek sem volt “ciki” kiesnie.

winnie - 2021. 11. 25. 22:25

hogy érted, hogy ciki?

Critica007 - 2021. 11. 25. 22:53

Általában “ciki”-nek érzi az első kieső, hogy kiesett, hiszen ő volt a “leggyengébb”. Viszont most olyan jól volt szerkesztve a párbaj, Demcsák Zsuzsa annyira jól vezette le az egészet, hogy szinte megdicsőülve tudott távozni Heatlie Dávid.

Schmuck Andor esetében is nagyon jól lett felépítve, hogy fel kellett adnia a versenyt. Igazinak éreztem a csapat bizonytalanságát, Nagy Noémi érzéseit. Nem az volt a néző érzése, hogy “mennyire béna” ez az ember, hanem, hogy “jaj de kár, hogy mennie kell”. (Speciel én tényleg sajnáltam, mert remek karakter volt.)

A szerkesztők remek munkát végeznek a felvett anyagokkal. A zenével, a vágással, a képbeállításokkal rendkívül intenzív és átélhető jeleneteket alkotnak. (Nyilván van olyan, hogy nem tudnak mit kezdeni a felvett tartalommal, például a mai adásban a piros csapat jutalmát bemutató képsorok tök unalmasak voltak, de a szerkesztők merték rövidre vágni a valószínűleg sokórás programot.)

Érthető, hogy mire gondolok? :)

winnie - 2021. 11. 26. 07:30

kristálytisztán:)

Critica007 - 2021. 11. 30. 22:37

Máris szétrobbantották a szerelmespárt (Jolly esett ki), ami teljesen logikus lépés volt a piros csapat részéről, hiszen valaki el is mondta, hogy ha sosem szavazzák ki az egyiküket, akkor ők besétálnak a döntőbe.

Viszont a holnapi adás komoly vízválasztó lesz, mert a bemutatóból kiderül, hogy a szerkesztők belenyúlnak a játékba és összekeverik a csapatokat. Demcsák Zsuzsa ezt úgy hívta, hogy tagcsere. Remélem lesz erre valami normális magyarázat, mert eddig kifejezetten jó sztorikat szállítottak a csapatok.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz