login |

Pilot: Fairfax

2021. 11. 23. 15:50 - Írta: human

3 hozzászólás | kategória: animáció, kritika, pilot-mustra,

Vajon születik még valaha olyasmi sorozat a fiatalokról a fiataloknak, mint a Skins? Egyáltalán arra a korosztályra céloz az Amazon pár hete bemutatott új animációsa, ami nem csak felirattal, hanem szinkronnal is érkezett? Vagy a 30 és halál közöttiekre, akik néha olvasnak 1-1 cikket róluk? Ezek a mai fiatalok, milyen nehéz nekik…

A történet egy a családjával Los Angeles-be költöző középiskolás srácról szól, aki be akar illeszkedni a Fairfax sugárút vonzáskörzetében élő iskolába és közösségbe. Össze is fut pár hypebeast fiatallal, akik minden tudnak a az aktuális divatról, droppokról, közösségi médiáról, de maguk nincsenek a csúcsán ennek a táplálékláncnak, így befogadják a baráti társaságukba.

Igazából a fő történet az lenne, hogy milyen most fiatalnak lenni, főleg menő környéken, amikor már “mindenki” influenszer akar lenni, az összes baklövésnek nyoma marad a közösségi médiában, és a többi. Nyilván nagy a nyomás a fiatalokon, de az egész mögött ugyanaz az örök nehézség van, mert 20 éve még (fogalmam sincs, talán) Gameboy kellett a villantáshoz, most legújabb Supreme drop. Meg kell találniuk magukat a felszín mögött.

Igazából az egész berendelés – megvalósítás – bemutatás modell nem működik, ha az ember fire és nem cringe sorozatot akar csinálni. Egyszerűen ez a folyamat túl lassú hozzá. Vicces, mert konkrétan a pilot csattanója is az, hogy ami hype volt az egyik nap, az másnapra már kutyaszar, na de ez a sorozatra is igaz!

A Fairfax releváns dolgokkal akar kapcsolódni a nézőihez, frissen, de csak az 1-2 évvel ezelőtti idő lenyomata lesz. Az első két rész középpontja a felszínen az Instragram és a Supreme (valami másnak hívják, de nyilván a piros háttér fehér LATRINE az a Supreme-et idézi), meg a prankelés. Ezekből az utóbbi releváns még most is esetleg, mert a gonoszság örök.

A lemaradás miatt a Fairfax mindenképp olyannak érződik, még ha az írás pillanatában nem is volt rá igaz, mintha 40-50 évesek beszélnének a fiatalokról, méghozzá “régi” New York és LA Times cikkekre alapozva. Pedig a mélyében tényleg ott van valahol, hogy minden csillogás és fizikai tárgy mögött a saját utad, egyéniséged és vágyaid számítanak igazán.

Minden negatívum ellenére az itteni karakterekkel szemben mindenképp vén faszként párszor elmosolyodtam, volt valami lendülete, főleg a pilot első 5 percének, ami cinikusan csak a dallamos részét használta a This is America-nak, villantva hogy ez Amerika, a kapitalizmus droppol és mindenki sorban áll érte, a fiatalok is. 4/10? 0/10? Nem ajánlott!

3 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2021. 11. 23. 16:26

nem néztem tovább az első résznél, mert éreztem, hogy nem az én stílusom, de azért voltak történetei és karakterei, szóval nem csak poénkodtak, így minimum közepes körül volt nekem. viszont éreztem benne a szellemességet és a fantáziát helyenként, csak épp nem rezonáltam ró. szóval olyan sorozat (szerintem), ami simán bejöhet, ebben a stílusban lehet potenciál.

bvr - 2021. 11. 23. 20:09

azta, mondjuk erről a sorozatról bőven elég volt olvasni mint akárcsak belenézni (a kritika tök jó), de ez a mondat elég durva:
“A Fairfax releváns dolgokkal akar kapcsolódni a nézőihez, frissen, de csak az 1-2 évvel ezelőtti idő lenyomata lesz”
Azért az kemény ha ezek szerint van olyan sorozat ami (nyilván túlozva) kb mint az időjárásjelentés csak akkor releváns ha teljesen azonnali, és már annyi idő alatt érvényét veszti amíg leforgatják és műsorra kerül.

human - 2021. 11. 23. 20:28

ebben az esetben szerintem igen, mert láthatóan friss akart lenni. ott van a hasonlóval is foglalkozó big mouth ami nem nehezedett rá a hype kultúrára az univerzális üzenetéhez, és az jobban működik sokkal.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz