login |

Két újabb spinoffot kap az American Horror Story

2021. 11. 24. 19:30 - Írta: winnie

Szólj hozzá | kategória: hírek, ,

Az American Crime Story és az American Horror Stories után az FX csatorna tovább bővíti a Ryan Murphy-vel való együttműködését, és újabb két spinoffot rendelt be, bár ezúttal nem az AHS címéből nem a Horror-ra vonatkozó kitételt bővítve, hanem ismét a Story-ra ráfeküdve. Berendelésre került ugyanis az American Sports Story és az American Love Story.

És akkor most itt tűnődjünk el azon, hogy mennyire zseniális, nyilván (mondhatni szó szerint) egymilliárd dolláros ötlet volt Ryan Murphy-éktől annak idején az American Horror Story, amire nem elég, hogy most már majd féltucat sorozatot építettek, de ez az évados antologikus szerkezet alapjaiban változtatta meg a tévésorozatok világát, kvázi feltámasztva a halott minisorozatos műfajt úgy, hogy az egy évados történeteket egy brand, egy közös ernyő alá vonta. (Ugye anno a minisorozatok azért kezdtek halódni, mert egyszerűen nem nagyon érte meg pár hétre megalapozni egy erős marketinggel egy címet, hiszen itt a befektetés nem évekre vonatkozik, mint “normál” sorozatok esetében.)

Sőt, nem csak ezért volt zseniális, hanem azért is, mert ez az a műfaj, ahol az egymás utáni szezonokat külön emberek is készíthetik egymástól függetlenül, egymással párhuzamosan. Az American Horror Stories-re ez persze nem igaz, azt Murphy magának megtartotta (illetve Tim Minear-nek), de az American Crime Story esetében már láthattuk, hogy mindegyik szezonnak más a készítője, illetve az írógárdája, és a produkciós cég, ha több pitch-elt ötlet is megtetszik nekik, akkor akár párhuzamosan forgathatnak 3-4 különböző évadot is, ami nagyon kényelmes a különféle platformoknak, hiszen nem kell sokat várniuk szezonok között. (Ld. a Netflix a Bridgerton 3. és 4. évadját a második szezontól független készíti, más írókkal.)

A két spinoff sportos, illetve szerelmi tematikájú lesz, és már a Crime Story esetében is láthatjuk, hogy mennyire széles a merítési lehetőség, ami a témákat illeti.

A hivatalos leírás szerint

  • az American Sport Story egy kiemelt eseményre fog koncentrálni, ami egy sporthoz köthető személlyel kapcsolatos, és a történteket a mai világ prizmáján át fogja újra megvizsgálni, a történetet pedig lehetőleg több nézőpontból elmesélni.

Az 1. évad Stu Zicherman készítésében a Boston Globe és a Wondery podcastje, a Gladiator: Aaron Hernandez and Football Inc alapján készül és Aaron Hernandez, amerikai focista szupersztár lesz az alanya, akit gyilkosságért ítéltek el. A szezon az ő identitását, családját, karrierjét, öngyilkosságát, illetve a sporttal és az amerikai kultúrával kapcsolatos hagyatékát fogja nagyító alá vonni.

  • az American Love Story a világ figyelmét megragadó, mindent elsöprő szerelmi történeteket fog feldolgozni.

Az 1. évad központi figurái John F. Kennedy Jr. és Carolyn Bessette lesznek, közös életük udvarlós, illetve házassági szakasza. Az eleinte amerikai előkelőségnek számító fiatal pár csodásnak tűnő szövetsége idővel elkezdett komolyan repedezni a bulvármédia kíméletlen figyelmének köszönhetően. És a karrierjeik által okozott nyomásra, valamint a pletykált családi viszályokra végül óceánba zuhanó magánrepülőgépük tragédiája tett pontot.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz