login |

Pilot: True Story

2021. 11. 26. 19:30 - Írta: human

4 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Nem gondoltam volna, hogy egy Kevin Hart-sorozat fog elkapni, de minden biztonsági játék mellett is úgy tűnik, hogy a komikus próbálkozik kilépni a 4 fal közül ahova a brandje szorítja. A Netflix, ahova a Valós történet érkezett a heten, ebben támogatja is.

Ugye a Netflixnél volt az apás filmje a kemény drámával, most pedig itt van a “többre vagyok képes” darab, ami egy viszonylag komoly thriller, 100 ezer méterre a Central Intelligence vagy Night School vagy hasonlóktól. Nem akarom kifejezetten leszólni ezeket a filmeket, inkább csak arra gondolok, hogy mennyire egysíkúak benne a karakterek akiket Hart kapott.

A bevezető lehet, elsőre nem tűnik úgy, mintha illene a sorozathoz, nem? A True Story a Kid karakterre épül, amit Kevin Hart stand-up komikus életével lehet összekötni. Ez a Kid tér vissza a szülővárosába a turnéja során, ott lép fel, és megy el bulizni a sokkal sikertelenebb bátyjával, aminek beláthatatlan következményei lesznek, és az épp szintet lépő, szuperhős filmekbe katapultáló milliókat érő karrierjét is fenyegetik ezek.

Az első fordulatot le fogom lőni, csak hogy a téteket az asztalra helyezzem, hogy mi az igazi kezdet: a buli éjszaka során bealszik, és a bátyja ébreszti azzal, hogy a nő akivel egy ágyban van meghalt. Mit kezdjenek a tetemmel? Hívják a zsarukat, vagy esetleg mást? Nyilván utóbbi választják, hiszen az indít be egy sztorit, ami nyilván extrém alaphelyzettel, de valójában érdekesen viszonyul a piedesztálra emelt celebekkel. És bemutatja Hart milyen árnyalatokra képes. Talán.

Mindennek megfelelően a sorozat maga nem is néz ki rosszul. Egyáltalán nem azt a tipikus olcsó vígjátékos kinézetet hozza (nekem csak a Paul Feig look), amit megszokhattunk, hogy minden iszonyat egyenletesre be van világítva, amiben nyugodtan rögtönözhet mindenki, és bármi vágható bárhova. Itt inkább a sztori diktál, még ha vannak is benne komédia részletek.

Amiről nem vagyok teljesen meggyőződve, az Hart skálája. Az első rész végére van egy olyan cliffhanger, ami nem a tipikus útra viszi a történetet, és szétszürkíti Hart karakterét, viszont ebben valahogy nem annyira erős. Nyilván a Kid, a komikus motivátor megy zsebből, hiszen az valamennyire ő, ott “csak” a megszokott személyiségét kell hoznia. Amit hozzátesz, az félig súlytalan, de még elmegy.

Igazából a többiekre is ezt tudom rásütni. Valamiért a Californication ugrott be a “sztár mindennapjai” részek közben, abban erős volt a többség, de a komoly dolgok keverése néha döcögős. Bár ezt lehet a megvalósításhoz kellett volna sorolnom, nem a színészekre rásütni. Kivéve Wesley Snipes, őt felmentem kicsit, csak egyszerűen jó látni rendes nagy szerepben.

Mondjuk igazából Hart csalódást okozott, pozitívat. Nyilván ezzel a sorozattal is komoly célja van, olyan, mint King Richard a tervekkel, viszont tetszik ahogy igyekszik, mert icipicit felnőttesebb dolgok felé nyitni, és olyasmiket tető alá hozni mindig pozitív. Nem azt mondom, hogy itt a 90-es éveket megidéző thriller, inkább egy sima popcorn a végeredmény, amit a fordulatai rángatnak előre, és így sima 7/10 az első 3 rész.

(Az egész 2 filmnyi hosszú, gondolom van, aki már látta végig, de azért a spoilereket mindeképp jelöljétek ha írtok, eléggé a meglepetésekre épít, nehogy valakinek elrontsátok a szórakozását.)

4 hozzászólás Ne habozz!

romanista - 2021. 11. 27. 10:00

Én Wesley Snipes miatt kezdtem el nézni, és amúgy nekem is pozitív csalódás volt Hart. Mindemellett nagyjából saját magát kellett hoznia kivéve persze a *spoiler* gyilkosságokat.
Sztem részről részre jobb és érdemes rászánni az időt.

bvr - 2021. 11. 28. 21:17

Jó ajánló írás, be is fejeztem tegnap a sorozatot, tetszett a pilot és húzott magával. Végignézve az összkép nálam aztán már nem lett annyira pozitív.
Egyrészt szerintem még így is hosszú volt, azaz ebben a forgatókönyvben, így megírva, nem volt ennyi. Másrészt meg mintha nem tudták volna eldönteni milyen műfajt akarnak csinálni (na és hogy mire képesek…) Az alap felállásból annyi minden lehetett volna, a skálán a játsz/mától (azaz egy véresen komoly dráma/thriller ahol végig bizonytalanok vagyunk mi igazi és mi nem) egészen a Fargo-ig (amikor tökbéna bűnözők bénázását nézzük) a sötét komédián át (amikor a hullát rejtegetik) a “fixer-es” filmek/sorozatokig rengeteg minden lehetett _volna_…
És akkor innen egy SPOILER
azért bárki aki ilyesmit látott már az kitalálhatta hogy az első halál az nem volt igazi (de oké, valahogy el kell indulnia a sorozatnak, és az tény hogy aztán a rész végén az igazi on-screen gyilkosság az váratlan volt és ütött) De amúgy itt vissza kell térnem a színészileg ez a gárda mire képes megjegyzésemre, mert ahogy az úgymond halott nő mellett ébredés utáni jlenet az olyan szinten nullán volt filmre víve hogy egyáltalán nem jött át az események akkori súlya (és ez sajnos később is így volt…) Akkor ezen tényleg túlléptem hogy mindegy, valahogy el kell indulni, na de hát mint kiderült utána az utolsó másfél részt is ez alapozta meg ami azért már gáz… Meg közben is volt azért hogy leült a sorozat, olyankor át is tettem a magam részéről háttértévének, de aztán valahogy mindig jött valami ami visszaültetett.

Szóval volt vele sok bajom, de ugyanakkor azért nem bántam meg hogy végignéztem, de azért inkább egy elszaalsztott lehetőség volt ez a sorozat, sokkal nagyobb potenciál volt ebben.

tommy - 2021. 12. 02. 21:48

Az utolsó 1,5 részig tetszett-tetszett, de az már érződött, hogy nem lesz nagy durranás (a fél órás részekre bontást se tudtam értelmezni ennél a műfajnál), aztán a végére szétesett, néha már paródiába hajlott.
SPOILER
A “nagy” csavart, hogy a lány meg sem halt már az első részben konkrétan kitaláltuk itthon, hát a szuper rafinált Kid meg sem nézte a “hullát”. :D Aztán sorban jöttek a plot hole-ok:
1. Cartltonra miért is gyanakodtak a görögök? Miért vitték magukkal egy gyilkosságot végig mozizni, mi szerepe volt neki Ari eltűnésében a görögök szemszögéből.
2. Gene honnan tudta a végén ki az az Ari?
3. Ki rejt egy hullát egy KUKÁBA?
4. Az volt a nagy terv, hogy Kid bármikor összefuthat az általa halottnak hitt Daphne-val a városban? Legalább költözött volna el a balhé után kicsit valahova.
5. Ami a legdurvább: Carlton SAJÁT MAGÁT buktatja le a görögök előtt azzal, hogy ráküldi Gene-ra a maffiózókat! Arra a fickóra aki tőle kapta az órát, meg akivel napok óta fotózkodnak a közösségi médiában az öccsével??
6. Komoly KÉT TAGÚ maffia 600 ember meg kamera előtt kezd el lövöldözni a stadionban . Mondjuk előtte meg egy hotelszobában szomszédok mellett vertek agyon egy embert :D
7. Ha még nem volna elég a wtf, Kid a végén simán bevallja a kollégáinak, hogy embereket ölt, akik ezt úgy el is fogadják.
Nagyjából ennyi, én a végén azért vártam volna, hogy Kid is megbűnhődjön, ilyen sztorikban ahol mindenki megérdemli a rossz sorsát nálam úgy a kerek.

Tig - 2021. 12. 04. 10:30

Valahogy én sem voltam elégedett a végével.

SPOILER Kid nem lett (maradt) pozitív szereplő a fináléra, szintén tudtam volna értékelni, ha valamiféle bűnhődést kap.
Ez amúgy azért is lehet, mert nekem Theo Rossi játéka nagyon tetszett és rettentően együttéreztem Gene karakterével, az utolsó rész első jelentét konkrétan nézni és hallgatni sem bírtam, kimentem a szobából. :)
Egyébként szórakozásnak nem volt rossz, meg hosszú sem, de nem ez lesz az a sorozat, amint évek múlva is emlegetni fogunk,

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz