login |

Pilot: Marvel’s Hit-Monkey

2021. 11. 29. 15:50 - Írta: Necridus

Szólj hozzá | kategória: animáció, kritika, pilot-mustra,

Megérkezett a Netflix-es Marvel-sorozatokat, az Agents of SHIELD-et, az Agent Carter-t és a többieket jegyző, a Marvel Studios által szinte a létezésből is kisatírozott Marvel Tv utolsó alkotása, ami egy nem túl mainstream karakter történetét tárja elénk a Hulu teljes évados premierje révén. A múlt héten bemutatott Hit-Monkey mondjuk nem csupán ebből a szempontból más, mint az eddig megszokott Marvel-darabok, az animáció (és a képarány) mellett a brutalitás foka is más szinteken helyezkedik el, mint amit eddig megszoktunk.

A bérgyilkos majom története természetesen egy cold opennel kezd, amiben sokkolnia kéne minket, hogy a rengeteg gyilkosságot egy majom követi el, de ez csak akkor működne, ha még a címét se tudnánk annak, amit elkezdtünk nézni. Persze az első jelenet ettől függetlenül elég jól bemutatta, hogy nem kegyelmez a főhősünk senkinek. Na meg azt a rengeteg vért!

A fókuszt innentől kezdve azonban nem HM kapja, hanem a kissé sablonos, komolytalan profi fejvadász (Bryce), akinek rengeteg ellensége van. Az első epizódot kitöltő eredetsztori szerkezetileg eléggé ambivalens érzéseket keltett bennem, ugyanis nem is a főhősünket teszi középpontba az epizód 90 százalékában, ugyanakkor kellett, hogy megértsük, miért is lett a majom olyan, amilyen.

Bryce-t végül ellenségei elkapják, majdnem meg is ölik, de a japán hegyekben menedékre talál a hómajmok közt, akik forró vízben fürdetve gyógyítják. Bryce itt is marad jó ideig, hogy megfelelően felépüljön – kérdés már csak az, hogy bírta megfelelő mennyiségű táplálék nélkül és egy szál öltönyben a fagyban? A sztori egyébként egész ügyesen módosítja a megszokott “majdnem meghal, valaki megmenti, majd ott épül fel nála egy ideig elszigetelve a társadalomtól” történetet. Itt végül nem Bryce-nak lesz új agendája.

A majmok közt alapból látványos belső konfliktusok vannak, az egyik közülük emiatt Bryce társaságát is keresi, akivel sikerül összhangba kerülnie, de a belőle előtörő brutalitás miatt az állatok kitagadják, ezért is lesz ő az egyedüli túlélő a katonák támadása után: a férfi ellenségei megtalálták őt, majd végeztek vele és a majmokkal. Végül HM fegyvert ragad, bosszút áll a katonákon, s Bryce nyomdokaiba lépbe élete célt kap: elintézni mindenkit, aki Bryce ellensége.

Innentől fog elkezdődni az öltönyös majom ámokfutása, szóval még csak a második epizód fogja megmutatni, milyen is a sorozat – Bryce-szal kapcsolatban a legvégén van azért egy csavar! -, de azért a hangulatot és a stílust már most lehetett érzékelni. Az animáció számomra kissé zavaró, mintha félig elkészült projektet néznénk. Néha akadozik és maszatos. A képarány meg olyan, mint amikor a régi japán filmekben valaki hunyorítani kezdett és a képmagasság a felére csökkent.

A hangulat viszont bejön, bár a komolytalan ügynök karaktere nekem nem hiányzik, a sokkal komolyabb, vérengzős oldala a japán stílussal megfűszerezve jobban érdekel. Mégsem látom benne azt, ami miatt nekem ezt nagyon néznem kéne – sem a sztori, sem a hangulat, sem a látványvilág nem győzött meg igazán. Élvezetes és szórakoztató, csak nem lettem azonnal nagy rajongója. Amolyan szolid 7/10. 

Az utolsó jelenet utáni évados trailer rengeteg akciót ígér, de nem biztos, hogy mindegyikre maradni fogok.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz