login |

Succession – 3×07: Too Much Birthday

2021. 11. 29. 21:30 - Írta: Shannen

4 hozzászólás | kategória: kritika,

Congratulations! You’ve just been born into the world of Kendall Roy!

Ha eddig nem lett volna egyértelmű, hogy mennyire nyomorúságos lehet Kendall helyében lenni, akkor az e heti epizód után már szemernyi kétségünk sem maradhat. Kicsit olyan Ken, mint valami gumilabda, amit feldobnak nagyon magasra, zuhan egy hatalmasat, majd visszapattan, leesik újra és így tovább egészen addig, míg elfogy a lendület és végül a földön marad. Ez a lendület pedig egyre inkább fogy, ebben a részben például újfent nem csak mentálisan került a padlóra.  

Kendall 40. eléggé over-the-top-ra sikerült születésnapi bulija tobzódott a kreatív és elborult ötletekben, így most nem csak az íróknak, de a díszleteseknek is jár a pacsi. Az Utódlás esetében a grandiózusság mellett az ördög sokszor a részletekben rejlik, ám ez legtöbbször a szereplők pillantásaiban, egymás közti interakcióiban jelenik meg, ritka, hogy egy epizódban felbukkanó helyszín ennyire hangsúlyos szerephez jusson és majdhogynem elterelje a figyelmet a konkrét történésekről.

És persze a castingosokról se feledkezzünk meg, hiszen erre a hétre is jutott egy kiemelt vendégszereplő, Alexander Skarsgård személyében, akivel Roman megint a mosdóban találta meg a közös hangot, akárcsak a múlt heti részben Mencken esetében.

Most pedig lássuk a party legemlékezetesebb pillanatait a tovább mögött spoileresen.

Kezdjük a legfontosabbal: Tom (és Greg) megúszta a börtönt! Legalábbis jelen állás szerint, szóval lehet, hogy pezsgőt bontani erre még korai volt, meglátjuk. Mindenesetre a kezdeti eksztázis után (az asztalt felborítós jelenet az egyik kedvenc pillanatom volt az epizódban) Tomnál elég hamar beütött a valóság és a tény, hogy Shivet pont annyira nem érdekli, hogy megúszta a börtönt, mintha mégis be kellett volna vonulnia. Vele szemben Greg legalább összehozott magának egy randit, igaz, az is inkább Kennek volt köszönhető, semmint saját magának.

What is it? It’s dressed in a tuxedo, nailed to a cross, singing “Honesty”by Billy Joel? It doesn’t make any fucking sense.

A rész elején kicsit izgultam, hogy a készítők megpróbálják überelni Ken tavalyi rap számát, de szerencsére ez csak félrevezetés volt, bár tény, hogy keresztre feszítve Billy Joel-t énekelni magában hordozza a potenciált, hogy igazán epic (na és persze cringe) legyen a hatás. Ezt sikeresen megúsztuk, köszönhetően Kendall-nek, akinek lassan de biztosan leesett, hogy mekkora kamu az egész, amit maga köré épített. Nemcsak a buli, hanem a család és barátok nélküli magas lóról prédikáló élete. Mindent kontrollálni akar (szegény Connor és a kabátja), de egyszerűen ez a képesség nincs meg benne, minden folyik ki a kezei közül.

Jelen állás szerint úgy látom, hogy két lehetőség áll előtte: vagy elfogadja az apja ajánlatát és maga mögött hagyja az egész céget (erre elég kevés esélyt látok, ennél azért önfejűbb Kendall), vagy megvárja, míg Shiv lassan átnyargal az ő csapatába, és akkor a húga legalább erős kézzel képes lenne egybefogni az apjuk elleni egyre esélytelenebbnek tűnő hadjáratot.

Márpedig ez a második lehetőség már egyáltalán nem annyira elképzelhetetlen, mint amilyennek az évad elején tűnt. Shiv most már a sokadik alkalommal kap pofont a Logan-Roman duótól, láthatóan fogy a türelme. Abból a szempontból mindenképp sajnálatos, hogy Roman mellett ő semmi lehetőséget nem kap, mert a képessége meglenne hozzá. Nem feltétlen ahhoz, hogy minden üzletet ő hozzon össze, de időnként az ő diplomatikussága is a cég hasznára tudna válni.

Persze, ha belegondolunk, hogy honnan indultak a szereplők a sorozat elején, akkor Roman előtt is le a kalappal, hiszen mostanra már egymás után üti nyélbe a sikeres megállapodásokat, ráadásul Gerri nélkül. Az egy más kérdés, hogy őt sem kell félteni, ha a határok gátlástalan átlépéséről van szó.

Az epizódot már megint egy összekuporodott Kennel zártuk, ez lassan már hagyomány lesz. Kérdés, hogy milyen magasra tud még innen pattanni ez a labda, ha egyáltalán maradt még benne lendület. Még két rész van hátra az évad végéig. Sosem nézek előzeteseket, úgyhogy csak tippelem, hogy a 3×08 inkább felvezetésnek fog érződni a bombasztikus finálé előtt. Egyelőre megjósolhatatlannak érzem az évad kimenetelét, abban viszont biztos vagyok, hogy valaki(k)nek igen fájdalmas lesz.

4 hozzászólás Ne habozz!

Dr. Fünke - 2021. 11. 30. 15:13

Szerintem is az lesz az irany, hogy Shiv uj lenduletet fog adni a Ken fele lazadasnak. Nahyonnfel van mostmar epitve az allando megalaztatasokkal, nyilvanos semmibe vetelekkel. Raadasul ha uj erore kap a DOJ ugy akkor majd lehet azon gondolkodni hogy szegeny Tomot felaldozza -e a fater elleni harcban. Amikben egesz biztos vagyok: 1. a nyomozasnak nincs meg vege, kizart hogy ennyivel megusszak 2. Roman nagyot fog koppanni, mert tul ugyes es kompetens, ezt nem fogja hagyni Logan 3. Vissza fog terni az ugyved akit Ken kirugott az elozoekben, vszeg Shiv oldalan.

JRC - 2021. 12. 01. 19:41

Én inkább arra tippelek, hogy Shiv az elnökválasztási kampányba tér vissza, hogy megfúrja Loganék jelöltjét és olyan embert juttasson a Fehér Házba, aki lefolytatja a hadjáratot a cégbirodalom ellen.

Ken olyan mértékben nem hallgat senkire és nem fogadja el, hogy ne ő legyen a no. 1, nehezen látom miként tudna csapatot alkotni Shivvel, aki éppen most tapasztalja meg, milyen másod/harmadhegedűsnek lenni.

zolkó - 2021. 12. 02. 22:03

Roman még ha ügyesen is kavarja a szálakat, egy igazi mocsok kis senkiházi, és Kendall jól látta, hogy “not real”, tényleg megérdemelné, hogy valaki jól helyretegye, és ezt nem fizikálisan értem. Kendall tényleg nagyon mélyre került most, kíváncsi vagyok hogy áll fel ebből. Aki viszont egyre egydimenziósabb szerintem, az Tom. Nagyon unalmas, és érdektelen mostanra a szerencsétlenkedése, a “felfelé nyal, lefelé rugdos” attitűdje.

Nikolka - 2021. 12. 13. 15:07

@zolkó

Egyetértek. Roman karaktere baromi jó tévés karakter. De borzasztó undorító egy emberi lény! Rosszul vagyok, ha látom.
Tom tényleg nagyon “leépült” sajnos.

Rossz volt látni Kendallt a szülinapján. Sajnálom szegényt, ő tényleg akart valamit. Csak hát nem megy ez annyira.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz