login |

Pilot: Blade Runner: Black Lotus

2021. 11. 30. 15:50 - Írta: human

8 hozzászólás | kategória: anime, kritika, pilot-mustra,

Kis belsős infó, de nem mindig értünk egyet winnie-vel abban, hogy mi lesz hype sorozat, amivel érdemesebb kiemelten foglalkozni. Nyilván van, ami nem kérdés, mert könnyen, rögtön magyarul elérhető formában jön nagy nevekkel, de vannak bonyolultabbak is. Az egyik ilyen a Pam & Tommy volt, ami szerintem az első hír óta az, winnie viszont csak az előzetesnél csatlakozott, a másik ami pedig rémlett ez a Blade Runner-mű, ami szerintem kicsit sem volt hype, de a szokásosnál valamivel több posztot szántunk mégis rá, hiszen Szárnyas fejvadász-univerzum…, a kész sorozatot tekintve teljesen feleslegesen tettünk így.

Senki sem fog meggyőzni arról, hogy a Crunchyroll és Adult Swim közös darabja nem egy quicktime eventes konzol kalandjáték volt, amit összevágtak sorozattá valamiért.

A középpontjában a fenti Elle nevű nő van, aki semmire nem emlékszik, csak egy lakcímre a jövő fővárosában. Stoppolással oda is jut, de a helyszín ezerszer lepusztultabb, mint ami rémlik neki. Mindeközben van nála valami drága enkódolt tech cucc is, aminek a kinyitásához egy kód kell, vagy épp egy hacker, aki képes anélkül hozzáférni.

Ezt kütyüt akarja megszerezni egy utcai banda, mert drágának néz ki, és a feltörésre keres embert Elle, mert ez lehet a kulcs az emlékeihez, amik kapcsán egyre több flashbacket kapunk. Az elnagyolt leírás alapján a sorozat akár jó is lehetne, ha nem lenne a kész termék is ugyanennyire elnagyolt.

Nyilván a vázlatos történet bőven elég lenne egy akciósorozathoz, és hát, kapunk olyasmi jeleneteket, de azok sem túl erősek. Igazából az egész kinézete borzasztó, nem csak is az animáció, aminél 20 éve szebbet tett le a Square Enix a Final Fantasy: The Spirits Withinnel – valamiért ez ugrott be, de nyilván bármilyen modern játék átkötő animációja szebb a most tárgyalt Black Lotus-nál.

Szeretném azt mondani, hogy csak technikában hasal el a sorozat, és a fordulatos vagy épp mély történet bárkit elragadhat, de az egész gyerekes. Mint amikor egy kalandjátékban bolyongunk és vannak nyomok. Komolyan, amikor a csaj jelmezt váltott és felfegyverezte magát az itt kapott zenével, akkor a régi Tomb Raider-játék ugrott be. Vagy amikor a tévében jött az új clue. Nyilván interaktív élményben más, de még ha az emlegetett játékokhoz hasonlítom, akkor sem erős a sztori. Az egész vagy 10-15 évvel ezelőtti kor termékének érződik.

Érdekes, hogy mennyi gyilkosság van benne, mert a nem erős animáció és borzasztó karakterek meg párbeszédek mellett még azt sem tudom ráfogni, hogy 12 éveseknek szánták, mert ők meg mit keresnének a Blade Runner-univerzum körül. Adhatnék rá random bármit 5 alatt, de inkább azt mondom, hogy semmiképp se öljetek bele időt, ezért a kivételesen a teljesen elrettentő 1/10-et fogom kiosztani.

8 hozzászólás Ne habozz!

Shyllard - 2021. 11. 30. 17:37

Mikor kijott belenéztem, 10 perc után leállítottam, pedig általában, főleg 20 perces epizódoknál azért végig szoktam ülni legalább az első részt. De itt… Csúnya, a sztori sem dobott fel semmi izgalmasat sem, szóval én is úgy voltam vele, hogy ez nemér annyit. Örülök, hogy ezek szerint nem döntöttem elhamarkodottan.

Gergely Illés - 2021. 11. 30. 18:26

Az első részt alig tudtam végig nézni. De nem a történettel volt a baj hanem azzal amit oda hánytak a képernyőre.

Istenem, 2021 van és még is olyan igénytelenek volt az animáció, a grafika de még a hangok is mintha a délelőtti gyerekadón ment volna le.

Egy műanyag, lélektelen darabos animációjú $zar. A GITS CGI-al se voltam kibékülve de ez mindennek az alja.
Nem ezt érdemelte volna ez az univerzum.

bvr - 2021. 11. 30. 18:49

Csatlakozom, bar mar a trailereknel is vegyes erzeseim voltak de azert vartam – es hat az elso reszt is alig tudtam vegignezni sajnos, utana reszemrol kasza is volt.

Ace - 2021. 12. 01. 09:26

Pedig a sztori leirásoddal engem megfogott volna. De ha tényleg ilyen szörnyű az egész inkább nem. Miért nem lehet ezeket a sorozatokat komoly szakemberekre bízni mint a Love Death and Robots-os stúdiók? Azonnal berántana szerintem egy csomó embert ha igényes animáció lenne.

Narg - 2021. 12. 01. 11:12

Katasztrofálisan gyenge volt, 10 percet bírtam nagyonjából én is.

winnie - 2021. 12. 01. 17:12

ace: a japán sola digital csinálta, akik a ghost in shell sac 2045-öt ês az ultramant.

Ace - 2021. 12. 02. 09:29

Igen köszi Winnie hát Gits sac 2045-be belenéztem és hát ők nagyon nem az a szint mint ami a Love Death and Robots szóval ezt is kihagyom. köszi

d9o3 - 2022. 05. 13. 18:15

Sziasztok!

Szerintem nem lett rossz. Oké. In medias res, meg a 3. részben megkapjuk a végét, és nyilván ez is azért kellett mert ha egyenes idővonalon haladunk akkor még kevésbé érdekes.
Látvány nem 2021es szint ezt elismerem. A 12 részt sem indokolja semmi. A sztory? Nekem tetszett a csavar (persze vitatkozhatunk annak mértékéről és hogy hány volt, de a csavar a 2049ben sem volt nagy szerintem még ha tetszett is) és kapunk némi magyarázatot a 2049hez is.
Az alapelv nem változott. Ki ember és ki gép? Hol a határ? Ha szabad akarattal áldanak meg de kiszámitható vagy akkor ember vagy vagy gép,van-e lelked, van-e emberséged, ha gyilkolsz még ha bosszúból is az programozott vagy emberi? Lehet annyira nem mély ez a filmben de engem elgondolkoztatott. És szerintem mindig is ez volt a Blade Runner lényege. 6/10en áll én behúznék neki egy 7/10et…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz