login |

Dexter: New Blood – 1×05: Régi vér?

2021. 12. 06. 21:30 - Írta: human

29 hozzászólás | kategória: kritika,

A fenti “magyar címet” még az epizód előtt írtam oda szinte véletlenszerűen, erre betaláltam vele. Eredetileg Runaway-nek nevezték, amit láttunk, és nyilván ők tudják. Ez is illett rá? Mondjuk igazából a felvezetés írja le legjobban a helyzetet, és szokás szerint mikor lesz már folytatás? Teljesen Dexteres cliffhangeröket kaptunk.

Eddig kerülgettem a spoilereket, a tovább mögött már akadnak majd.

Igazából tényleg csak a felvezetést tudom ide fűzni. Egyrészt végre jobban megismerhettük a Runaway killer módszerét, ami közben hibázott is egyet, és gondolom ez lesz a veszte? Vagy az, hogy Harrisont magához édesgeti, emiatt fog jobban figyelni rá Dexter? Csak mert azt hittem, hogy pittyegni fog az a radar amikor a bárban mondja a pultos csaj Dexternek, hogy “na a szokásos, ritkán látható hangulatában van már megint Kurt”. Miközben üvölt a Runaway dal! Annyira jó jelenet volt, és tulajdonképpen átvágták a nézői elvárásokat a kattanás elmaradásával.

Nyilván Dexter figyelmét jelentősen eltereli, hogy Harrison hazudott neki és valószínűleg gyilkos. Mondjuk a kettejük közötti tudásszakadék a múlt heti borotvatalálás óta nem sokat csökkent. Nyilván nehéz előhozni, hogy “tudok a benned levő sötétségről, hiszen 30-40 éve embereket ölök a sajátom miatt”. Kíváncsi vagyok mi lesz a nagy szembesülés pillanata, hogy oldják meg?

Helyette egyelőre csak az van, hogy Harrison mindenfélébe keveredik, és Dexter érzelmileg ezt nem tudja kezelni. Most is, Harrison túladagolta magát, és aggódó apaként elindult megölni a drogdílert, aki felelős a dologért. Nyilván sikerült is neki, a rozsdás Dexter is rohadt veszélyes.

Közben a seriff is nyomozott, és szinte véletlenül pont Angelt hozták vissza az eredeti sorozatból. Igazából az tetszett, hogy Kurt hazugsága szorul a hivatalos úton is, de annyira véletlenszerű volt ez a Miami nyomozós értekezlet New Yorkban, ahova beesett a seriff.

Ahogy a múlt héten, úgy most is jó kis csattanóval ért véget a rész. Mondjuk itt jobban sejtem, mik lesznek Dexter válaszai a seriff kérdéseire. Na de hova csavarják majd onnan!? Tudom, népszerűtlen, vagyis majd megszavaztatom a kérdést, de feltételezem népszerűtlen, de jó várni kicsit. Jó hetiben nézni ilyen popcornt, a régi időket idézi, nem csak azzal, hogy régi franchise felélesztése.

29 hozzászólás Ne habozz!

Zsu19 - 2021. 12. 07. 00:16

Csak nekem volt nagyon gáz, hogy Angel nem emlékezett Harrison nevére? Ne már!!! A gyerek életében volt 4/5 évig, és “csak” 10 év telt el.. az a jelenet nekem nagyon furcsa volt..

C-DEF - 2021. 12. 07. 00:32

de még milyen rozsdás, anno azért így “vakon” nem ment volna senki után, hogy ne figyelné meg alaposan pl, bárki jöhetett volna a dílerhez, vagy többen lettek volna a házban stb
viszont mennyit fejlődött emberileg, hogy ennyire el tudnak uralkodni rajta az érzelmei, ahhoz képest, hogy mekkora mímelő volt anno meg egy robot kb :D

és ja, látszik azért rajta a nyomozást, helyszínelést, gyilkolászást nélkülöző évek, régen már kanyarból látta volna hogy ez a kurt mekkora retek

Isaac - 2021. 12. 07. 06:42

Szerintem a dramaturgia oltárán áldozták fel, Angel memóriáját… ez tipikus Columbo elindul és visszasétál ,még egy kérdésre avagy hogyan fokozzunk izgalmat eset :D
Megvolt a leleplezés ,bár már a múltkori résznél is elég egyértelmű volt Kurt lesz a Runnaway killer (bár én végig azt hittem mégis lesz benne valami csavar), tetszett a “zenés” rituálé is.
Na, akik eddig panaszkodtak,hogy lassan csordogálnak az események, most kaptak egy padlógázt ;)

blady - 2021. 12. 07. 06:45

Nekem az az egyetlen bajom, hogy máris féltávnál járunk. :D Nyilván nem lehet a végtelenségig húzni valamit, de eddig bámulatos. Olyan adrenalinbomba 1-2 jelenet, mintha tényleg az első évadok valamelyikét látnám, nem tudok, de nem is akarok belekötni, ilyennek kellett volna lennie az előző évadnak.

Mate4182 - 2021. 12. 07. 09:29

Szerintem simán belefér hogy nem ugrott be neki.
Egy volt kollegájának a fia 10 évvel ezelõttről, közben ő is élte az életét stb… nekünk megmqrqdt mert Dexterről szól a sorozat, de Angel szempontkából ő csak egy ember volt abból a rengetegbôl akivel élete során ismerkedett/dolgozott(legyünk őszinték elég gyakran változtak a kollegái a miami rendőrségnél)
+ igen, dramaturgiailag is jobb volt így :D

Én már bánom hogy csak egy évadra tervezik, simán hozza azt a szintet amit néznék most pár évig

Trader - 2021. 12. 07. 14:08

Nem emlékszem, az utolsó évad végén rájöttek , hogy Dexter a gyilkos?

Protko - 2021. 12. 07. 19:24

Trader: Szerintem nem.

Az évad jó, megnéztem ezt az Iron Laket a térképen, az ami New Yorktól 300 kilomterre van Északra? Ennyit számít 300 kilométer, hogy ott szinte folyton hideg van, vagy akad ott azért nyár is?
Teszett, hogy lekerült a lányról a felső, kivancsi voltam a melleire :D …viszont sajnálom, hogy nem tudott jobban bekavarni a pasinak, jól kizökkentette, de ez kevés volt.
Dex fia nem túl szimpatikus egyelőre, ami mindenképpen előrejelez valamiféle drámát. Nem akarják, hogy kedveljük…
Kicsit hiányzik Miami és a napsütés.
Érdekesnek találom azt a szálat, hogy az apja eljátssza, hogy a fia életben van. Fogalmam sincs mit akarhat ezzel.

Snoopyzit30 - 2021. 12. 07. 20:44

“a rozsdás Dexter is rohadt veszélyes”

És tényleg. Jó nézni ezt a kissé berozsdásodott Dextert is. Az mondjuk nem tetszett, hogy Angellel adagoltatják a Dexter-infókat, és ezzel a nagy-nagy véletlennel már ott is tartunk, hogy Dexter akár le is bukhat (nyilván nem fog).
Hagyom magam sodorni az eseményekkel, szórakoztat.

blady - 2021. 12. 08. 07:17

nemcsak Angellel adagoltatják (jó volt látni amúgy), apuci pici fia is elszólta magát bedrogozva – mondjuk az számomra meglepő volt, hogy “csak” ennyi csúszott ki a száján:D

Anthonz - 2021. 12. 08. 11:20

Ez nagyon gyenge.

Dextert miután elküldték favágónak, full amatőr lett. Mindjárt egy kisvárosi zsaru fogja lebuktatni.

Anhel Batista pont most pont oda megy konferencián előadni, és ebből le is jön a csajnak, hogy biztos Dexterről van szó, loll.

A forgatókönyvírók ekkora irtó alkalmatlanok, vagy csak csúfolkodnak velünk, nehéz eldönteni.

Protko - 2021. 12. 08. 11:52

Anthonz:

Ez csak egy sorozat… Próbálj szórakozni rajta:D

Cave - 2021. 12. 08. 15:26

Angel a történetbeli USA két nagy port kavaró sorozatgyilkosának ” lebuktatásában ” vett részt, így teljes joggal vett részt ezekről szóló tanácskozáson, és tart ott előadást . Dexter pedig a lebukástól fényévekre van ( bár mindent megtesz érte ), maximum személyazonossága derülhet ki, ami mèg segíthet neki, hogy belefolyon a nyomozàsba .

Deny - 2021. 12. 08. 17:04

Anthonz: Nem feltétlenül az jön le neki rögtön, de szerintem minimum szöget üt a fejébe.

“Van egy Harrison nevű fiú (egyébként sem gyakori név), aki váratlanul felbukkan a kisvárosomban, kicsit rejtélyes és zűrös háttérrel, és már rögtön az érkezése után bajba keveredik. Ráadásul a pasim is eléggé furán viselkedik vele kapcsolatban…”

Ez még nekem is felkeltené a gyanúm, nemhogy egy nyomozónak, és minimum utánanéznék én is a dolognak.

Nekem Angel konferencián való részvétele se volt erőltetett, hiszen szerintem teljesen normális, hogy a keleti part nagyvárosainak nyomozói időnként összeülnek tanácskozni. Ha mondjuk Kaliforniában játszódna a sztori, akkor már lehetne kicsit kifogásolni a dolgot, de ahogy Cave is írta, talán még ott is természetes lenne a jelenléte.

Cave - 2021. 12. 08. 20:57

Javítom ! Nem is kettő, hanem három . Dexter tesóját kihagytam :)

fromdtod - 2021. 12. 09. 07:27

@Anthonz

És folyamatosan got feelingről beszélnek nem tényekről. Szóval pont belefér hogy van 2-3 gyanús véletlen, ami statisztikailag nem kell, hogy jelentsen semmit, de “got feeling” szinten én is biztos beírnám a google-be a morgan szót…

yesss - 2021. 12. 09. 09:40

Ez csak egy sorozat… Próbálj szórakozni rajta:D

Nem vagyunk egyformák, sokan nem tudunk a bárgyú dolgokon szórakozni. Még ha az egy sorozat is.
Mentségére legyen mondva hogy eddig fantasztikus a sorozat. Ez a konferenciás szálat kivéve. Reméljük nem lesz több ilyen gyenge vonal benne.

Gourmand - 2021. 12. 09. 10:03

Az volt már , hogy harrison hogy találta meg az apját?Vagy csak átsiklottam felette?

winnie - 2021. 12. 09. 11:32

“Ez csak egy sorozat… Próbálj szórakozni rajta:D”

nem hiszem, hogy van olyan, aki nem ezt szeretné. de nem mindenkinek fog szórakozást jelenteni.

Kietle - 2021. 12. 09. 12:52

Gourmand: volt, megtalálta a levlet aztán, aztán valahogy rá jött az igazi nevére,-> google és az összes helyet felkereste..

Kietle - 2021. 12. 09. 12:55

* monstani nevére
lehet az fog kiderülni, hogy dexter apja is sorozatgyilkos volt, csak ő sosem mondta el, ezért Dexter a végén elmond mindent..

Quantumleap - 2021. 12. 09. 22:54

Dexter most átlépte a kódexe határait. Hisz ha jól tudom, eddig csak olyanokat ölt, akik készakarva okozták mások halálát. Márpedig egy drogterjesztő, akinek néhányan (tehát nem mind) meghalnak a cuccától, nem tartozik bele.

blady - 2021. 12. 10. 06:42

lehet rosszul emlékszem, de mintha 2. évad környékén is nyirbált volna drogdíler(eke)t, vagy nézte be és konkrétan ártatlan embert ölt meg (3. évad talán), szóval már réges rég átlépte nem is 1x. A nem közvetlenül miatta meghalt ártatlanokról nem is beszélve:D (Deb, Laguerta, Rita)

Quantumleap - 2021. 12. 10. 09:18

blady: De ez a lényeg, hogy az ő halálukat véletlenül és közvetetten okozta. De olyat eddig nem csinált, hogy előre eltervezetten, a szertartás közepette végezzen olyasvalakivel, aki alapjában véve gondatlanságból okozta mások halálát.

Cave - 2021. 12. 10. 13:08

Kinyírta a pedofilt is, meg még valakit akit benézett( őt konkrétan a rituálé szerint)

Cave - 2021. 12. 10. 13:12

+ kinyírta az autókereskedőt is, aki öngyilkosságba hajszolt 2 nőt, tehát ténylegesen nem ölt meg senkit !

Mate4182 - 2021. 12. 13. 11:41

Cave -ilyen alapon Charles Manson is ártatlan

Ez a 6. Resz volt az eddigi legjobb!
Fordulatok, izgalmak …aaaa ez mar total regi Dexter!

Cave - 2021. 12. 13. 15:18

Mate4182 szerintem ez félre ment ! Én pont arra reagáltam, hogy Dex még nem csinált ilyet. DE :)

Mate4182 - 2021. 12. 13. 17:37

Jaj ne haragudj ezt tok felre ertettem…

Azt hittem az a logika alapja hogy valaki ravett 2 not az ongyilkossagra de nem olte meg oket …
Te jo eg tobbet kene aludnom :D
Bocs megegyszer

Cave - 2021. 12. 13. 19:25

Már csak 5 napot ;)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz