login |

Centaurworld: a 2. évad

2021. 12. 12. 22:11 - Írta: Necridus

4 hozzászólás | kategória: animáció, kritika,

Ami az utolsó is? Nem láttam ezt leírva sehol, de az utolsó epizód eléggé lezárta a sztorit és többször említésre is került, hogy itt a vége, így hacsak nem döntenek egy új történet elmesélése mellett (és abból kiindulva, hogy nem nagyon lett sehol top10-es a sorozat, elvileg nem fognak), tényleg itt a Netflix egyik legfurcsább animációjának a vége.

Pár hónapja, az első szezonnál azt vallottam, hogy inkább látni kell, és ezt továbbra is aláhúznám, a Kentaurföld stílusát tényleg nehéz leírni azon túl, hogy vicces, néhol gügye és olykor egész erősen átcsap a YA fantasy kategóriába. Éppen ezért spoilerek nélkül olvashattok a tovább mögött igen röviden arról, hogyan folytatta a az első szezon történéseit a második és egyben utolsó szezon.

Nem volt túl régen az első évad, úgyhogy a friss élmények miatt nem is éreztem, hogy újra hozzá kellene szoknom ahhoz különös a stílushoz, amit a Centaurworld képvisel, mert már tudtam, mit várjak tőle. Ennél többet pedig nem is nyújtott, ami nem negatívum, hiszen ezen a szinten is volt még annyi muníciója, hogy élvezhető legyen még egy évad.

Az őrült stílust megtartva inkább a világépítésre koncentráltak ebben a szezonban, ahogy egyre több lakóját ismertük meg a kentaurok univerzumának. Egyértelműen a rajongók voltak a kedvenceim, akik szinte kirúgva a negyedik falat kitűntek a többiek közül, de azért voltak itt fagytaurok, madártaurok, levédetett nevű, nagybetűs Kentaurok és sokan mások, akikkel mind Kentaurföld új oldalait mutatták meg.

Közben pedig a háttérben ugye lapult a legeleje óta a másik világban játszódó háború, ami most még nagyobb szerepet kapott, többször Lovas saját jelenetekkel érkezett, egy önálló epizódja is volt, majd az évad végére ismét a YA fantasy kaland dominált, a közel másfél órás évadzáróban – igen, kvázi lezáró filmet kaptunk.

Szokatlan volt, mit ne mondjak, mert a bolondos karakterek hirtelen sokkal talpraesettebbek és ügyesebbek lettek, ami igazából nem nagy baj, mert a stílusukhoz híven jelentek meg, csak a két világ összehozása tűnt furának. Mármint voltak nekünk hatalmas árnyékszörnyeink egy nagyon kedves lámataur ellen. Na meg a harc közbeni éneklés. Bár azt már alapból túltolták a végére, ahogy az S1 végén is sok lett.

A nagyon hosszú zárásban ezen kívül még rengeteg rejtélyre fény derült, köztük a nagy gonosz eredettörténetére és az első évadban megjelent ősz hölgy személyazonosságára. Ötletes sztori lett belőle, élvezetesen csavargatták, csak a plottwistek legnagyobb szereplőit előtte eléggé mellőzték, nem volt annyi szerepük, hogy igazán hatásos legyen a fordulat.

Még ezekkel a hibáival együtt sem bántam, hogy megnéztem a Centaurworld-öt. Nem fogom reklámozni minden második embernek, mert annyira jó lenne, de mindenképp különleges élményt jelentett a gyerekeknek szóló elborultságával. Olyan, ami nem priósabb bármi másnál, de ha az időbe belefér, akkor igenis megnézem és jókat szórakozom rajta. Ha lenne folytatás, ott lennék.

4 hozzászólás Ne habozz!

Endymion - 2021. 12. 12. 22:55

Máris itt van a 2. szezon? Ez azért meglepett, hiszen csak nem rég ismerkedtem meg az elsővel. :)
Kíváncsi vagyok!

winnie - 2021. 12. 12. 23:04

ez is amolyan 2*10 évados bernedelés volt, és a jelek szerint nem akartak várni a folytatással.

Alterego9 - 2021. 12. 12. 23:11

Ezerszer jobb, mint a nagy rakás Family Guy vagy Rick & Morty klón sitcom.

lumiere - 2021. 12. 14. 08:49

nekem is sok volt az éneklés, már az első évadban is, de közben meg annyira elborult, hogy remélem lesz még folytatása :) illetve tetszett, hogy volt egy normális sztorija is, amiben volt pár meglepő fordulat is :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz