login |

Hírvasárnap

2021. 12. 12. 09:00 - Írta: winnie

14 hozzászólás | kategória: hírek,

 • Premier: The Hunt for Bible John S1 + Finálé: New World S1, Family or Fiancé S2, The Mating Game S1, Renovation Inc.: Home Sweet Home S1
 • Teljes évados premier: The Hungry and The Hairy S1 (Netflix)
 • Új a magyar Netflix-en: Inspector Koo S1,
 • Új a magyar Amazon-on: The Moth Effect S1,
 • Magyar premier – Izaura TV: 12.18 A tengerparti doktor (Praxis mit Meerblick / Practice by the Sea) 1. évad
 • Magyar premier – NickToons: 12.20 Itt van Póni (It’s Pony) 2. évad
 • 12.16-án végre megjön a Peacock-ra a MacGruber.
 • Egy érdekes döntés: Kevin Spacey-nek 29,5M dollár kártérítést, valamint 1,4M dollár ügyvédi költséget kell kifizetnie az MRC produkciós cégnek, mely a House of Cards-ot gyártotta, ugyanis utóbbi keresete alapján a színész kirúgása komoly veszteséget okozott számukra, többek között annak köszönhetően, hogy újra kellett írni a szkripteket, illetve 13 részről 8-ra csökkent a berendelés. Itt el lehet olvasni az ítéletet.
 • A dél-koreai CJ ENM többségi tulajdonrészt tervez vásárolni az Endeavor Content produkciós cégben 900M-1Mrd dollár körüli áron.
 • A FOX pilotszkriptet rendelt be egy felnőtt animációs komédiához a Bananaman című képregény alapján.
 • Brittany Daniel mégsem fog visszatérni a The Game-ben, mint régi karaktere, Kelly Pitts.
 • A Cowboy Bebop kapcsán érdekes infó, hogy már szereplő-meghallgatásokat is tartottak a 2. évad kapcsán (vagyis akkor meg is írták teljesen?). Legalábbis a Gren karakterét alakító színész elmondta, hogy ő a 2. évadba került volna bemutatásra, de végül az elsőbe is betuszkolták.
 • A Mária Terézia-sorozat 3. évadja egy tévéfilm lesz –  ismét egy új színésznővel és öregbített színészekkel
 • A Peacock vette meg a Vigil amerikai streaming jogait.
 • Tíz éve az HBO-s műsorok nézettsége 90%-ban lineáris adásokból jött össze és 10% online-ból, most 50%-50% az eloszlás.
 • Az NCIS: Los Angeles – 13×07-et Daniela Ruah rendezte, azt meg már nem is írom, hogy Rocky Carroll is kapott megint egy NCIS-részt.
 • Az Apple Tv+ berendelte a (premier előtt álló) Severance 2. évadját. (Ez még nem hivatalos, de a Produkciós Közlöny lehozta a forgatáskezdés időpontját, és az elmúlt 2 évben ezek alapján megelőlegezett infók eddig elvileg mindig valósnak bizonyultak. De 100% csak akkor lesz mindez, ha hivatalosan is bejelentik. (A hivatalos bejelentésről nem lesz jelzés hírben, mert nem akarunk duplázni, csak akkor szólunk, ha véletlenül mégsem kerül sor rá.)
 • A FOX berendelte a LEGO Masters US 3. évadját.
 • A Dexter: New Blood legutóbbi részéről beszél az epizód meglepetés vendége.
 • Alena Smith, a Dickinson készítője beszél a 3×07-ről.
 • Vendégszerep: Julia Davis – The Outlaws, Maya Eshet, Tyson Ritter, Kate Lyn Sheil, Liz Sierra, Finley Rose Slater – The Idol (visszatérők),
 • A Peacock-os Supernatural Academy szereplőgárdája: Larissa Dias, Gigi Saul Guerrero, Vincent Tong, Cardi Wong, Shannon Chan-Kent, valamint Bethany Brown, Brian Drummond, Barbara Kottmeier, Alessandro Juliani, Ali J. Eisner, Diana Kaarina, Kathleen Barr
 • Interjú: Brian Peterson (a The Hot Zone: Anthrax egyik készítője), Yeon Sang-Ho (a Hellbound készítője), Don Johnson és Cheech Marin (a Nash Bridges főszereplői), Renée Rapp (Leighton – The Sex Lives of College Girls),
 • Az RTL Most+-os sorozatos háttérsorozat, a Mit nézel? legutóbbi részében Kolosi Péter beszélt 20 percig a csatorna 2022-es kínálatáról.
 • Új sorozat: Topline – CBC Gem, kanadai, 10 perces, készítő: Romeo Candido, egy 16 éves, világtól elvonult énekes-dalszöveg írü lányról, akinek van egy 18 éves online alteregója, akit felkapnak, miután egyik dala elterjed a neten. Ezt követően pedig meghívják egy világhírű producercsapatba, hogy készítsen slágereket szupersztároknak. Kérdés, hogy melyik énjével jelenjen meg ott, ahol rátalálhat saját hangjára.
 • Pilotszkript: Happy Face – Paramount+, készítő: Jennifer Cacicio, executive producer: Robert és Michelle King – az azonos című podcast alapján, Melissa Moore története, akinek az apja hírhedt sorozatgyilkos, a Happy Face Killer volt, és ezt ő 15 éves korában fedezi fel. Felnőttként a nő megváltoztatta a nevét, őrizte a titkát, megszakított minden kapcsolatát életfogytiglanit töltő apjával. De amikor a férfi felveszi a kapcsolatot vele, hogy újabb gyilkosságokat valljon be, a nő bekerül egy különleges nyomozásba, amely révén látja, hogy milyen hatással voltak a tettek az áldozatok családjaira, és ennek köszönhetően saját személyazonosságával is összeütközésbe kerül.
 • A Blumhouse Television megvásárolta a BBC Radio 4 podcastjének, a The Battersea Poltergeist-nek a tévésorozatos adaptációs jogait. 1956-ban egy tinilány körüli különös események története, melyeket 12 éven át vizsgáltak, és ezáltal a történelem leghosszabb dokumentált kísértésévé/megszállásává vált. A produkciós cég Hitchings “életének” jogait is megkapta, valamint James Clark könyvének, a The Poltergeist Prince of London: The Remarkable True Story of the Battersea Poltergeist-nek is a jogait. A projekt egy nemszkriptelt dokusorozatot is kapna maga mellé, Blumhouse’s Ghost Story címmel.
 • A Comedy Central UK berendelte a Guessable? 3. évadját, amire a műsorvezető, Sara Pascoe mellett vissza fog térni a 3 csapatkapitány, Alan Davies, Darren Harriott és John Kearns is.
 • A CW 01.29-től kezdi el adni a Great Chocolate Showdown-t.
 • (Ha más is nézte rajtam kívül: felkerült a netre a Killer Camp teljes 2. évadja, amit ugye 2 rész után levett adásáról a CW.)

14 hozzászólás Ne habozz!

Diapolo - 2021. 12. 12. 09:15

Acapulcót ma küldöm.
Egy kérdés hozzá: veszélyes/beszédes lehet, hogy még nem rendelték be a 2. évadot? Úgy rémlik az Apple-nél sokszor még előre is berendelik a következő évadokat, itt viszont a lezárás mindenképp folytatást sejtetne.

winnie - 2021. 12. 12. 09:18

köszi.

igen, még nem rendelték be, bár sokszor szerintem azért is berendelik, mert dönteniük kell hamar a lassabb gyártás miatt, és itt ez talán nem igaz.

Diapolo - 2021. 12. 12. 09:20

Köszi, akkor még nem aggódom :)

sepulveda - 2021. 12. 12. 09:57

Variety: ‘Six Feet Under’ Follow-Up in Early Development at HBO (EXCLUSIVE)

https://variety.com/2021/tv/news/six-feet-under-reboot-hbo-1235130889/

Scat - 2021. 12. 12. 13:30

Időbevándorlókról lesz írás, winnie? Elkezdtem nézni az új évadot, és ha nem, akkor összedobhatok hozzá valamit.

winnie - 2021. 12. 12. 14:03

nem, meg nem neztem meg az első evadot teljesen, így el lehet vinni:)

Scat - 2021. 12. 12. 16:42

Akkor elviszem :)

Amúgy a beküldött írásokat mindig te olvasod át? Például ha én írok a második évadról, de te még nem nézted végig az elsőt, de idővel akarod, ez esetben nem zavar, hogy az írásom miatt esetleg spoilerekbe futhatsz?

Vagy mire eljutsz odáig, hogy folytatni tudod, addigra úgyis elfelejted mit olvastál? :)

winnie - 2021. 12. 12. 18:33

mindent elolvasok, vagyis 99,8%-ot, szóval van sansz spoilerekre, de egyrészt megtanultam úgy olvasni, hogy ne jöjjön le a lényeg, másrészt pedig elfelejtem. a gond ott van, amikor konkrét infó van, pl. valaki meghal, azt nagyon nehéz megúszni, de szerencsére elég jól megy az is:) de akadt egy-két olyan író, ahol nem olvastam 100%-osan.

juhaszvik - 2021. 12. 12. 19:55

Gondolom valami hiba lehet, de én nem látom sem az eheti (ebben kellene lennie – dec.17), sem a jövőheti érkező netflixes tartalmak között a The witchert. Másnál is ez van?

wintender - 2021. 12. 12. 20:59

juhaszvik Böngészőben nézve nekem sem látszik, de a telefonos appal rögtön az első a Coming soonban Season 2 Coming Friday felirattal.

Tipca - 2021. 12. 13. 08:28

Nem mintha Spaceyt akarnám védeni, vagy ilyesmi (távol álljon tőlem), de azért ez egy kicsit furcsa ez az ügy. Cég kirúgja, aztán bepereli azért, mert kirúgták… Mármint értem én, hogy adott esetben a legkézenfekvőbb opció a kirúgása volt, de hogy utána még konkrétan azért is őt hibáztatják, hogy újra kellett írni a scripteket? WTF? Ha nem fért bele, hogy újraírjanak, akkor nyeljék le a békát, és hagyják bent a sorozatban, akár újra castinggal. Ez így kb. olyan, mintha engem kirúgnának egy cégtől, aztán velem fizettetnék ki az utódom betanítását.

juhaszvik - 2021. 12. 13. 12:10

Tipca: Spacey idézte elő a körülményt, amiben úgy döntöttek a cégnél, hogy újraírják a forgatókönyvet. Vitatod, hogy csak így lehetett-e eljárni, de mivel ez egy bírósági döntés, ezért feltételezni lehet, hogy egy újságcikknél nagyobb terjedelmű eljárásban vizsgálták meg a kártérítés jogosságát.

oRigó - 2021. 12. 13. 15:14

@Tipca: Az a jogalapja a kártérírési igénynek, hogy a kirúgásra kizárólag Spacey magatartása adott okott, ezért vernék rá a plusz költségeket.
Persze valószínűleg volt valamiféle kitétel ehhez a szerződésében, hogy viselkedésével nem okozhat kárt a produkciónak.
A kérdés, hogy van-e olyan biztosítása, ami esetleg részben vagy egészben fedezi ezt a kártésítési igényt, de ha jól emlékszem, az ügynöksége is kirúgta anno, szóval kicsi az esély erre.

FrankLuck - 2021. 12. 14. 07:01

Hahaha, épp most szedem a Killer Campet, miközben olvasom a hírt. Azért megnyugtat, hogy tudtam volna róla akkor is is, ha magamtól nem futok bele :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz