login |

A hét alakítása – Összesítő 2020.12.06 és 2021.12.05 között

2021. 12. 13. 17:50 - Írta: Necridus

7 hozzászólás | kategória: a hét kérdése

A JAws közeledtével gondoltam, hogy érdemes lenne összegeznünk az elmúlt egy év A hét alakítása rovat eredményeit. A díjátadóval ellentétben ez ugye nem egy verseny, aki itt legtöbbször megjelent, nem lesz egyből JAws-díjas, a rovat elsődleges szerepe az, hogy egymásnak ajánljunk kiváló színészi alakítások miatt sorozatokat. Összegyűjtöttem az elmúlt egy év (2020.12.06-2021.12.05) posztjai alatt megjelent említéseket, hogy a közelgő szavazásra fel tudja mindenki idézni, ki mellett szeretné majd letenni a voksát.

Kezdjük a színészek vizsgálatával. Említettem párszor év közben a heti posztokban, hogy az idei év Alan Tudyk-é és Allison Tolman-é, hiszen már az volt szokatlan, amikor nem említettétek valamelyiküket (ilyen csak akkor fordult elő, amikor még/már nem volt a sorozatuknak heti epizódja). Szorosan mögöttük helyezkedik el Kate Winslet, de Jessica Chastain sem maradt le sokkal, pedig ő csak 5 epizód erejéig volt idén képernyőn.

Amit egyértelműen jó látni, hogy rendkívül színes a paletta: van itt komédia, sci-fi, dráma, pszichológiai horror, szuperhősös sorozat és krimi is. És azt is remekül mutatja a lista, hogy főként streaming szolgáltatók kínálatából válogattatok.

Másik oldalról nézve az összesítést is érdemes egy kicsit megállni. Kigyűjtöttem a legtöbbször említett sorozatokat, mellettük pedig látjátok azokat a színészeket, akik miatt említve lettek. Látszik, hogy itt is a Resident Alien tarolt 29 említéssel (amiből ugye 18 Alan Tudyk-é), Allison Tolman sorozata, a Why Women Kill viszont csak harmadik lett, hiszen a Midnight Mass szereplőgárdája miatt megelőzte (és hozzátenném, hogy a Midnight Mass esetében hangzott el legtöbbször az, hogy konkrétan mindenki említésre méltó).

Itt is egyértelműen a streaming szolgáltatók tartalmai dominálnak, viszont azt meg kell jegyezni, hogy a legtöbbször említett nyolcban három olyan sorozat is van, aminek nem volt magyar premierje (Resident Alien, Why Women Kill és Loki).

Ez még csak a jéghegy csúcsa, ugyanis összesen 120 sorozatból 198 személyt említettetek. Van miből válogatni azoknak, akik innen fognak új sorozatba belekezdeni! A teljes táblázatok megtalálhatóak itt két különböző fülön.

7 hozzászólás Ne habozz!

Enzo - 2021. 12. 13. 20:11

Érdekes kezdeményezés, tetszik! :)

Johny Bravo - 2021. 12. 13. 21:00

Oooh Resident Alien, rágoogliztam gyorsan mizu a második évaddal és van is preview (még októberről): https://www.youtube.com/watch?v=9npzj9g2w-c

winnie - 2021. 12. 13. 21:28

hehe, én is múlt héten vettem észre, amikor kijött a dátum, és csak néztem, hogy ezt miért nem kapta fel a net, az ilyen nem szokta elkerulni a digyelmem. btw van egy másik is őszről.

speranza - 2021. 12. 14. 00:02

Ez a JAws-tól függetlenül is érdekes, pláne így egyben látva a heti statisztikákat. Sok munkád lehet benne Necridus, utólag is köszi! :)

juhaszvik - 2021. 12. 14. 05:17

Nem biztos, hogy értem a statisztikákat: itt most egybe van rakva a heti egy epizódos sorozat és az egész évados premier? Ha igen, akkor nem kellene valahogy súlyozni?

Necridus - 2021. 12. 14. 05:30

juhaszvik:

Egybe, mert sosem jelzem külön a posztokban sem, nincs jelentősége szerintem. Ajánlottak valakit a remek alakítása miatt, ezért ott van a posztban, függetlenül a sorozat megjelenési típusától.

Ebben a táblázatban pedig nem az számít, hány héten nevezték meg, hanem az, hogy hányszor lett leírva a neve. Konkrétan a kommentek számát néztem.

+1 akkor is említésre kerültek csomóan, amikor nem volt éppen sorozatepizódjuk, mert lemaradók/utólag/újradarálók hívták fel rájuk a figyelmet.

Johny Bravo - 2021. 12. 14. 12:51

winnie: végül nem néztem meg az egészet, mert nem szeretem elspoilerezni magamnak a dolgokat.. :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz