login |

Dexter: New Blood – 1×06: My Two Dads

2021. 12. 13. 21:30 - Írta: human

24 hozzászólás | kategória: kritika,

Aki tudja, honnan jött a cím, annak helló mindenképp. A rossz és a rossz harca éleződik, Harrison pedig él, mint Marci hevesen. Alig valami van hátra az új Dexter-évadból, tartják a szintet?

A tovább mögött már spoilerek.

Ahogy tippeltem, és szerintem ti is erre hajlottatok, Dexter egyszerűen megmondta, hogy volt múltja. Nincs körözési parancs ellene, saját halált színlelni nem bűntett (vajon más személyazonosságot felvenni sem az? Ehh, mindegy.) Igazából, és itt most a rész végére is kanyarodok: nyilván el kell engedünk a valóságot. Egy bűntett helyszínére semmiképp sem hívná a rendőr az álneves Dextert, hiszen bármilyen bizonyítékot talál, azt a bíróság simán kidobhatja.

Tudom, megalapozták a személyes vonzattal Angela részéről, hiszen neki fontos személy is van a tömegsírban, de akkor is kicsit vicces volt a rész vége, nem komoly. Mondom, popcorn szórakoztató a Dexter-sorozat továbbra is, nem pedig mély dráma.

Ami viszont nagyon tetszett, hogy éleződött a Harrison lelkéért folytatott harc, amit áthat a két gyilkos közötti őrlődés helyzete. Kurt a rossz behatással, hiába na, a “mihaszna fia” sem véletlenül volt olyan gonosz, és Dexter a kódex talán minimális morális szupportjával. Ezek között van Harrison, vajon milyen útra lép az évad végére?

Mindeközben a srác borotvával a zsebében mászott be egy csajhoz, aki ha nem pont a tökéleteseket mondta volna a természetesen jó kinézetével és csókjával, akkor lehet átvágott torokkal zárta volna a napot. Éjszakát.

De végre, végre megvolt, hogy Dexter ráébredt Kurt sorozatgyilkos mivoltjára. Azt már szerencsére nem húzták, hogy az eltűnt lányok gyilkosa az öreg, aki láthatóan új áldozatot keres, mert megszakadt a kedvenc rituáléja a múltkori csajjal, akit kénytelen volt máshogy megölni, mint szokta. Remeg a keze az anyagért, majdnem elkapta Jamie Chung karakterét, szinte már bárki jó lenne áldozatnak úgy tűnik, nem is kell fiatal runaway nő legyen. Mondjuk ha ennyi sorozatgyilkosról csináltam volna podcastet nőként, akkor biztos nem mennék egy férfival sem a “semmi közepén” levő kabinjába….

ui: igen, a cím innen.

24 hozzászólás Ne habozz!

Ben11 - 2021. 12. 14. 06:40

Végre! Kezdenek felpörögni az események.

Mate4182 - 2021. 12. 14. 09:52

aki ha nem pont a tökéleteseket mondta volna a természetesen jó kinézetével és csókjával, akkor lehet átvágott torokkal zárta volna a napot

Szerintem eszebe se jutott megolni a csajt. Kb az egyetlen ember a varosban akihez kotodik, akiben bizik.
Tobbszor emlitette hogy nem volt veszelytelen az ideut se a korabbi elete. Az a kes megszokasbol van csak nala szerintem.

Cave - 2021. 12. 14. 10:52

Nem új ez, hanem a régi :) És a zenei motívum a végén …

Snoopyzit30 - 2021. 12. 14. 13:00

Nálam már kezdik feledtetni a bűn rossz utolsó évadokat. Ebből a lassabb, havasabb Dexterből el bírnék nézni évadokat.

C-DEF - 2021. 12. 14. 13:10

brutál jó volt ez a rész
tetszett az önreflekció, meg a poén hogy
“My instincts aren’t
what they used to be.
Too many fucking tuna sandwiches.”

de azért utána milyen szépen összerakta a képet és leiskolázta kurtot, régi részeket idézte

a belülről nem nyitható ajtót, pedig mikor megkérdezte, hogy “Want me to close this?”
év idezete nálam, ez a fokú pikirtség

örülök, hogy nem egybe jött ki, Dexternél jó agyalni meg várni egy hetet, hogy mi lesz a folytatásban

liberatore - 2021. 12. 14. 16:32

Na ez a Dexter már tényleg nem, az utolsó pár évados Dexter. Ez már tényleg a régi első 4 évadost idézi. Tényleg vannak logikai bökkenők nyilván, de ahogy említve is van, egy nagyon jó popcorn sori kerekedett ki belőle. Remélem ráhúznak még egy évadot majd erre valahogy, bár nem tudjuk mi lesz még a vége.

Lara - 2021. 12. 14. 18:12

Én nem értem a címre az utalást :( Elmagyarázná valaki?

Cave - 2021. 12. 14. 18:22

Hogy egy kicsit negatív legyek. A podcastes csaj műsort készít a Hármas gyilkosról, külön megemlíti Rita halálát, elmélkedik Harisonról, milyen hatással lehettek rá a történtek, erre nem ismeri fel Dextert ??????? A tragikus sorsú apát, aki résztvett a nyomozásban is, biztos említették az újságok is .

human - 2021. 12. 14. 18:46

jogos!

Snoopyzit30 - 2021. 12. 14. 19:12

Cave – nem biztos h a podcastos csaj minden áldozat összes rokonát vágja. Szentháromságnak meg volt elég sok áldozata. A podcastos csaj mennyi lehet 30? A gyilkosság idején tehát 15 körül lehetett. Ez még szerintem nem kiugró hiba. Ráadásul Dexter el is tűnt a színről, utána már nem cikkeztek róla.

Cave - 2021. 12. 14. 19:57

Snoopyzit30- ezért írtam, hogy külön foglalkozott a családdal. Persze valóban nem kiugró hiba, a régi hangulatból pedig nem vont le semmit 😁

RoyStampler - 2021. 12. 15. 00:05

Én a leggyengébb pillanatában is nagyon örülök az új évadnak, ez az epizód pedig összességében véve nagyon jó volt, a Dexter-Kurt interakció az alagsori lakásban és a “- Csukjam be az ajtót? – Á, nem kell.” rész egyenesen zseniális.

Az írás minőségével ezzel együtt is vannak problémáim. Ahogy pl. az előző részben is a semmiből jött Angela rendőrkonferenciája, most is furának találtam a nő reakcióját Dexter történetére. A szerelme feltárja előtte a tragikus múltját, erre besértődik azon, hogy Dexter eddig próbált ezelől menekülni?!. A pszichológusos részt unalmasnak és értelmetlenek találtam (nézőként nem éreztem, hogy bármit hozzátett volna a sztorihoz, mivel Harrison csak elmondta azt, amit már úgyis tudtunk, Dexter meg nem nyílt meg jobban, mint eddig), a végén pedig valahogy kizökkentett az, ahogy Dexter felvette a telefont: “It’s Jim.” Miért így jelentkezett be a saját telefonján? Persze, hogy ő az. De nyilván nem volt helye egy sima Sziá!-nak, mert akkor nem passzolt és ütött volna úgy Angela utolsó mondata.

Viszont minden hibája ellenére tényleg örülök, hogy folytatták a sorozatot, és nagyon remélem, hogy nem Dexter halálára akarják kifuttatni az egészet.

blady - 2021. 12. 15. 06:34

A “belülről nem nyitható ajtót, pedig mikor megkérdezte, hogy “Want me to close this?” eddig az év jelenete :D

RoyStampler, azért sértődött meg, mert hazudott neki végig, erre azt mondom, oké, valahol jogos, valahol meg lehetne benne több empátia, de mit lehet ilyenkor mondani?:D Majd rájön utólag, hogy nem kellett volna ennyire “rendőrnősre” vennie vele a figurát.

““It’s Jim.” Miért így jelentkezett be a saját telefonján?” Otthon indokolatlan lett volna, de egy suli folyosóján, ahol bárki hallhatja?

Jack - 2021. 12. 15. 17:58

Az oldalsávos link az előző részre mutat.

NPeete - 2021. 12. 15. 22:06

Nekem amúgy az nem tiszta, hogy az öreg miért árulta el a rendőrnőnek gyakorlatilag önszántából a saját hullaraktárának a helyét…

Cave - 2021. 12. 16. 11:09

Biztos, hogy hullaraktár ? Nehezen elképzelhető, hogy Kurt minden alkalommal kiássa, majd visszatemeti az alagutat, és közben végigmászik rajta egy hullával, amikor Angélának ez egyedül is alig ment, pedig ő nem egy Kurgan :) + az utolsó áldozatnál látszott, hogy a rituálé szerint lemosdatja és hálóingbe öltözteti. Iris pedig abba a ruhában fekszik ott, amiben valószínűleg eltűnt.

Deny - 2021. 12. 16. 11:23

Szerintem sem hullaraktár. Talán Iris lehetett az első áldozata, és őt még lehet, hogy oda rejtette (már ha egyáltalán ő ölte meg), de tuti, hogy a többi áldozatát nem oda vitte.

Olvastam egy elméletet, hogy talán az áldozatok fejét teszi el trophynak, ami megmagyarazhátja azt, hogy miért borult ki, amikor a legutóbbi áldozat szemét kilőtte, és miért próbálta “helyrehozni” az arcát.

Mate4182 - 2021. 12. 16. 12:52

Ha lenne egy szoba, a falon az aldozatok fejevel mint trofeak, az amugy egy az egyben a regi Dexter vibe lenne

Na marmost a kerdes: mikor es hol kene elkezdeni lobbizni hogy ebbol legyen tobb evad? :D

Cave - 2021. 12. 16. 17:51

Egy évadra lett tervezve ?

winnie - 2021. 12. 16. 21:54

ez a tortenet egy evados, lezart. egyelore nincs szo folytatasrol, de nyilvan barmi lehet.

dzsoltike - 2021. 12. 17. 17:29

Ne legyen igazam, de szerintem az öregnek egy rejtett panoptikuma van valahol a lányokból. Az elsőbe láthatóan befecskendezett színes folyadék akár egy speckó tartósítószer is lehet. Ha mennek egy barlangba vagy a föld alá, miért csapolta volna le a vért és pótolta mással? Talán a gyűjtemény miatt is próbálkozott a roncsolt, de nem ruhával fedett terület pótlásával a másiknál.

mikroman - 2021. 12. 19. 04:13

dzsoltike: tekintve hogy a barlangi hullának nincs feje jó eséllyel az áldozatai fejét gyűjti és tartósítja trófeaként. Azért is volt annyira kiborulva, hogy véletlen fejbe lőtte az utolsó áldozatát és ezért akadt annyira ki hogy nem tudja sérült részt “javítani”…

A barlang amolyan első próbálkozás lehetett. Utána alakítgathatta a “rutint” és máshogy intézi a testek eltűntetését.

Cave - 2021. 12. 19. 12:26

mikroman : de van

mikroman - 2021. 12. 19. 14:26

Ja. Van feje. :) (a hatos részben nem látszott egyértelműen, vagy csak fáradt voltam és átsiklottam felette)
Akkor itt még nem vitte haza a “munkát” az öreg…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz