login |

Pilot: Abbott Elementary

2021. 12. 15. 15:50 - Írta: human

5 hozzászólás | kategória: 2021/22, kritika, pilot-mustra,

A Parks & Recreations rajongóinak itt a pótlék? Tényleg nem az Office ugrott be, mert az állami szektor dolgozóiról szól ez az iskolai helyszínes új komédia az ABC-n. A felépítés ugyanaz: egy dokumentumfilmes csapat forgat egy munkaközösségről.

Az ABC újoncéban a kevés pénzt kapó amerikai állami iskolák világába tekinthetünk bele, ahol a gyerekek tanítása jóval egy stadion felújítása mögött szerepel a fontossági listán. Vagyis nyilván csak a rögvalóságnak egy kivonatos verzióját kapjuk, amik mögött azért ott a szomorúság is.

A célkeresztben úgyis az iskola tanítói, vezetője és diákjai vannak. Ki miért van ezen a karrierpályán még mindig? Itt van a szende optimista, a megfásult érző szívű profi, a mindent kapcsolatokkal elintéző “whatever” munkatárs. Na meg persze a karrierista, pénzt a stadionok szintjén szóró iskolaigazgató, aki csak korrupcióval kerülhetett a székébe.

Ezúttal teljesen a szkeptikus sarokból ültem a sorozat elé, és sajnos nem mozdítottak ki onnan. Tudom, országos adós sorozat, mit várok, de nekem egyszerűen ez egy semmi, jobban kéne marnia, hogy legyen értelme a dokus megközelítésnek. Aranyosak és kellően idegesítőek a karakterek, szóval illik a fent emlegetett klasszikusokhoz (vagy “klasszikusokhoz”). Elmosolyodtam párszor, de a zsenialitást nem érzem. Egyszerűen számomra nem érdekes az Abbott Elementary, pedig a témában biztos lenne több, hiszen kriminális hogy bánnak a rendszerek a tanárokkal.

Tudom, lehet az alzsáner, a kamudoku nem igazán a kenyerem (bár a paródiájuk zseni), mert nekem elvesz a komédiából a kamerába beszélés. Nyilván, az is poén mennyire mást mondanak az interjúkban a szereplők, például itt is látszott mennyire megvezeti magát némelyik interjúalany, de ez az “elmondom, mi volt, mit éreztem” valahogy sosem üt igazán számomra.

Ellenben aki megkedveli a karaktereket, az simán ott ragadhat. Az emlegetett Parks & Recreations-t sem a bürokrácia szatírájának nézte a többség, hanem mert elkapta őket a szereplőgárda (és micsoda castingok voltak ott). Itt is kisülhet valami hasonló, de aki csak egy jó komédiát nézne, az nem hiszem, hogy itt találja meg.

Összességében nekem kicsit olyan semmilyen volt a végeredmény, 6/10. Főleg, hogy a folytatást nem is most kapjuk majd.

5 hozzászólás Ne habozz!

Diapolo - 2021. 12. 14. 21:07

Nekem nagyon tetszett, mindenképp maradok. Én simán látom benne a potenciált, hogy akár klasszikus is lehet. Bocsánat, ha pánikszerűnek tűnök :)

winnie - 2021. 12. 15. 16:11

úgy láttam, hogy az új komédiák közül ez kapta a legjobb kritikákat, szóval emiatt alapból felvillanyozottabban várom, de az, hogy áldokus, damn, duplázta a várakozási fokomat.

na, majd holnap frissítem a kommentet a véleményemmel.

Deny - 2021. 12. 15. 17:06

Általános iskolás tanárként kifejezetten jól szórakoztam :D

FrankLuck - 2022. 01. 13. 16:46

Hááát, adtam esélyt a második résznek is, de nálam nem üti meg a szintet, kicsit aranyosabb a kelleténél. Az American Auto jobban bejött.

winnie - 2022. 01. 17. 13:06

nem frissítettem holnap, hanem most teszem, de a pilot nagyon bejött, a folytatás is jó volt. eddig ez a legjobb komédia újonc az országos felhozatalban nálam.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz