login |

Pilot: The Box

2021. 12. 18. 14:50 - Írta: human

9 hozzászólás | kategória: Európa is létezik, kritika, pilot-mustra,

Bár angolul beszélnek, amerikai a készítő és némelyik szereplő ismerős lehet, de egy svéd sorozatról van szó a Viaplay-től, ami bizonyítja, hogy rossz thrillert északon is tudnak ám csinálni. Pedig reménykedtem, és nem is annyira a rejtély a probléma, bár nem tudom pontosan hova megy, hanem a kivitelezése.

A The Box konkrétan egy meghatározhatatlan rendőrség kihallgató épületét jelenti. Itt dolgozik két nyomozó, akik épp egy gyilkossági ügy gyanúsítottjával beszélgetnek. Az egyik detektív rájön, hogy hazudik az alany, rajtakapja, és kis szünet után akarják folytatni a kihallgatását, miután megfőtt a saját levében. Erre a gyanúsított felakasztja magát egy közben a plafonon áttör réz csövön.

Mindez még csak nem is a legfurább a premierben, hiszen a már a rész közepén ugrunk egy évet, ahol láthatjuk a jobb nyomozó megszállottságát, hiszen az ügy nem hagyja nyugodni, annyira fura ahogy meghalt az a nő. Közben láthatjuk, hogy a megszállottság teljesen tönkretette az életét is, de mégsem engedi el az esetet. Láttam két részt, de jobban nem tudnám kihámozni mi folyik itt, annyira furcsa az egész.

A tippem az lenne, hogy a megvalósítással a főhős PTSD-tüneteit próbálják idézni, legalábbis ha rendszert keresek benne, és nem azt feltételezem, hogy megjelentek a kamerákkal “csak lesz valahogy” módon. Igazából tudjátok milyen az egész? Mintha a Saw-filmsorozat rosszabb darabjaiból ugrott volna át egy rendező és pár író. És persze vágó. Konkrétan el nem tudom mondani mennyire szétesett az egész sorozat. Idegesítő vágások, olyan szövegek amiket a klisékönyvből vettek elő és nem tettek hozzá semmit, nem keverték jól őket.

Megpróbáltam a jót is látni benne, de nem tudtam. Még ha van is mögötte rendes történet talán, ahogy előadják az csak jelenetek összessége borzasztóan előadva. Néha hatalmas ugrások vannak benne, ahol egyszerűen nem érteni, miképp kerültek bele a szereplők. A nyomozó kiharcol magának egy hetet, erre már megint az aláírást erőltetik, de miképp kerültünk abba a helyzetbe… aztán látszik, hogy csak az új nyomot nem tudták máshogy behozni. És sokszor van ilyen, random feltűnnek emberek, mert most épp ők kellenek a puzzle darabhoz.

Anna Friel mellett még Peter Stormare van itt, de sajnos róla sem mondhatok jókat. Viszont nem kaptak semmi alapanyagot, szóval maximum a munka elvállalása miatt tudnék rosszat mondani róluk. Legyen pont? Láttam rosszabbat, szóval 5 alatt random… legyen 3/10. Aki esetleg végignézte, az avasson be, hogy hova vezették ki az egészet.

9 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2021. 12. 18. 16:58

biztató, hiszen a saw sorozatnak nem volt rosszabb darabja:!! és mintha ott a vágóból lett volna később rendező:)) persze i know what you mean, nekem bejön az a zaklatott stílus, de csak magában nem tesz jóvá egy alapanyagot.

JKJ - 2021. 12. 18. 17:54

Ez mi akart lenni helyesen?

“Erre a gyanúsított felakasztja magát egy közben a plafonon áttör ráz csövön.”

winnie - 2021. 12. 18. 18:08

írtam már humannek, én sem jöttem rá.

bvr - 2021. 12. 18. 18:55

Anna Friel, Peter Stormare, skandináv krimi – óbasszus de kár hogy ezek szerint nem lett jó…

gromit - 2021. 12. 18. 19:19

Amikor vmelyik hírblokkban volt erről szó, akkor én a “The Box S1”-et hirtelen Box 21-nek olvastam – az is egy létező svéd Viaplay-sorozat (tavalyi), és csóváltam a fejem, h hiába lesz elérhető most többeknek, nem fogok tudni / akarni arról írni.

Jó, ez egy másik, és a Box 21 általánosabb megítélése nem annyira negatív, mint nálam (angolul elérhető), de sajnos egyet kell értenem, hogy nem minden lesz jó automatikusan csak azért mert skandináv krimi / északi thriller.

(ha már Anna Friel, angol nyelven, de skandináv készítőkkelÉ én a Marcellától is menekültem 2 rész után)

bvr - 2021. 12. 18. 19:58

Nekem a Marcella s01 kimondottan tetszett
(meg tulajdonképpen a későbbi évadok is de ott azért már jópár dolgon túl kellett tudni lépni)

wintender - 2021. 12. 18. 20:31

Tippre:
“Erre a gyanúsított felakasztja magát közben egy a plafonon áttörő réz csőre.”

p956 - 2021. 12. 18. 22:16

Se füle se farka nem volt a végének sem. Utólag belegondolva: kár minden percért, amit a nézésével töltöttem.

human - 2021. 12. 19. 18:57

p956: ettől tartottam

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz