login |

Dexter – 1×07: Titán(ok)

2021. 12. 20. 19:30 - Írta: human

40 hozzászólás | kategória: kritika,

Ahogy Dexter is mondja a részben, immáron a legtöbb bábu fenn van a táblán, és csak a sakkjátszma megy. Valamennyit kavartak rajta, de ez most nem lesz nagy poszt már.

A tovább mögött spoileresen folytatom.

Lehet én néztem fáradtabban, de nem sok mindent tudok a bejegyzésbe írni most. Teljesen lekötött, de ezek már a rutinosabb Dexter-részek, ahol a tétek emelődnek, de már azért jobban várhatjuk a feloldást is. Főleg a cliffhanger alapján, hiszen elkezdődött az életveszélyes rész, amikor már nem csak ide-oda slisszolgat Dexter, hanem megszívhatja.

Ott hagytuk abba a múlt héten, hogy a rendőrfőni felhívta Dexter, miszerint neki a régi helyszínelő zseni kell a legjobb barátja halálának ügyében. Itt is beleköthetünk, hiszen a múltkor kijött helyi okos csávóról is pozitívat gondolt Dextert, avagy ő is simán megtalálta volna a szövetmintát. Gondolom a bizalomról szólt az egész, hogy a rossz helyzetben azért megbízik még Dexterben. Lett is egy nyom, ami alapján bevitték Kurtöt

Ezzel el is jutottunk oda, hogy az öreg Kurt nem véletlenül úszta meg eddig az elkapását. Ravasz farkas ő is, egyértelműen a Trinity Killer felé kacsingatnak itt a készítők, nyilván nem véletlenül hozva be Harrison látomásait is. Elég sok párhuzam van már itt, tegyük meg tétjeinket, hogy most miképp sül ki a helyzet. Szóval Kurt tudja, hogy Dexter nyírta ki a fiát, ezt már nem is annyira rejtegeti, és a Harrison lelkéért folyó harcból lehet fogat-fogért lesz, csak hát a saját módján. És mindeközben még be is mutatták Kurt első gyilkosságát, na meg hogy mi üldözte oda.

Amit tudok, hogy tipikus Dexter-húzás, de mégis zavart, kicsit írói lustaságnak éreztem, hogy Kurt kunyhójáról miért hazudott a rendőrfőnöknek. Igen, azt akarták, hogy ne nyerje vissza a nő bizalmát, de nem tudom elhinni, hogy ennyi tapasztalattal a háta mögött nem tudta ugyanazt a hazugságot mondani Angelának, mint amit a Podcasternek eladott, és hozzátenni, hogy “a sok helyszínelős ismeretem alapján elég gyanús volt a helyszín”.

Ehelyett a rész végén ott van az emberrablás, és az is, hogy meglepő módon a két nő csak megbeszél dolgokat Dexterről…

40 hozzászólás Ne habozz!

Kira - 2021. 12. 21. 19:42

Én nem vagyok járatos a rendőri nyomozás, előállítás, vallatás, benntartás témakörében, de ha bevisznek gyilkosság vádjával, úgy hogy 67%-os egyezőséget mutat a DNS minta rám, majd előadok egy szívszorító sztorit arról, hogy apám vert, meg hogy igazából ő a gyilkos, amire se tanú, se semmi, akkor csak így elengednek?
Ezt azért így megmosolyogtam…

Legalább bíróságig kéne, hogy menjen az ügy… nem beszélve arról, hogy ott legalább 2 ember tanúztatható lenne; Dexter és a podcast csaj – a faházról, hogy ott mit látott Dexter – majd ezen bizonyítékok eltüntetése is gyanús, nem beszélve a fia keresésének leállítása az adott barlang közelében…

Gábor - 2021. 12. 21. 22:16

Amerikaban nem ugy mennek a pereskedesek es itelethozatalok, mint Europa orszagaiban.
Amerika alaptorvenyei regiek, nem terjednek ki mindenre, valamint a sok jogi csures-csavaras amit ott tudnak alkalmazni mar egy apro torvenycikknyi hianyossagban az a valo eletben is ilyen.
Mint ahogy a District Attorney is mondta 33%-al barmelyik biro visszadobja az ugyet.
Ez sajnos tenyleg igy mukodik!

human - 2021. 12. 22. 03:53

Kira: hát ez mind csak közvetett bizonyíték sajnos, arról nem is beszélve, hogy nem ehhez adta a DNS mintáját, szóval ki tudja mennyire jogos összevetni. Ezen kívül két tanú… ezt szanaszét szedné egy sima ügyvéd is. Igen, a sok apróság összeadódik, de szerinted 10 tanú azt mondaná, hogy egyértelműen bűnös? mármint mi könnyen mondanánk, mivel láttuk, hogy öl, cska gondolj bele mi az amit tényleg tud a rendőrség.

totya7 - 2021. 12. 22. 10:34

Nagyon jó, hogy a korai évadok szintjét hozza a sorozat! Nekem az volt magas, hogy Kurt 1-2 nap alatt kirámolta a pincéjét (bár láthatjuk, hogy vannak emberei, akik talán mindenre is kaphatóak), de a barlangból egy oszladozó testet nem volt képes eltűntetni a keresés ideje alatt. (Jó, nyilván ha valamit csak motoros szánnal lehet megközelíteni az nem a legoptimálisabb ebből a szempontból sem)

Cave - 2021. 12. 22. 17:24

Az olajbárót szerintetek előveszik még, vagy csak elpazaroltak rá 2 jelenetet, hogy ne legyen 100%-ig biztos, hogy Kurt a hunyó ?

_Peter - 2021. 12. 26. 17:06

Kíváncsi vagyok Dexter és Harrison levadásszák egyedül Kurt bácsit, vagy szólnak Angelának mert azért meg kell magyarázni a lövés sebet és a hullát a nyári táborban. Csak egyet szeretnék, hogy ne legyen: Angelának is személyes ügy a letartóztatása, nehogy közben az legyen mivel Kurt nem tudta Harrisont elvenni Jimbotól, akkor a barátnő rendőrnőt öli meg egy félresikerült letartóztatáskor és akkor Dexter titka megmenekül ismét. Éppen amikor Angela kezdi összerakni a képet. Inkább olyan legyen Angela hidegvérrel megbosszulja a barátnőjét és letartóztatás helyett megöli, Dexter segít úgy rendezni a helyszínt, hogy jogos önvédelemnek látszódjon, a fia lábából a csavart Kurt házába rakják, hogy őt is ő ölte meg és élnek boldogan a lelki-testi sebeikkel, titkaikkal, sötét utasukkal. Nekem az is tetszett volna, hogy Dexter titka szálat nem a barátnőnek adják az írók, hanem Kurtnek, amikor rájött ő ölte meg a fiát. És akkor versenyeztek volna melyik sorozatgyilkos tudja leleplezni a másikat.

Csaba90 - 2021. 12. 27. 13:35

Engem nagyon zavar, hogy a podcastos csaj alapvetően nem jött rá, hogy Jim igazából Dexter. Elvileg mindennek nagyon utánajár és feldolgozta a Bay Harbor Butcher és Trinity Killer esetét is. Annak során egy fotó nem került elő a megölt nő férjéről? A vérben tocsogó Harrisont külön taglalta, szóval szerintem ez elég nagy hiányosság. Másban ez nem merült fel?

Cave - 2021. 12. 27. 15:20

Csaba90 : 1/6

Emanci Pál - 2022. 01. 04. 13:45

1. évad 9. epizód.
Nem tagadom, erre vágytam már az eleje óta, ez volt első rész, ami tényleg tetszeni tudott az újraindulást követően. Kár, hogy a kilencedik része ez az évadnak, de talán, talán ezután maradhat ez a felállás és a színvonal. Bízom benne, hogy nem csak egy kiemelkedő, fénylő folt marad.

Végleg annyiban maradnak az aktuális részekről szóló kibeszélők? Amennyiben nem, nyilván ennek a hozzászólásnak nem itt van a helye és törlés az osztályrésze.

Anthonz - 2022. 01. 04. 19:42

Az eredeti Dexterrel is voltak bajok, de ez egy rossz paródia.

Dexter amiket leművel, no comment.

A rendőr néni 10 évvel korábbi Bay Harboros anyagokat csak úgy lazán nézeget a tabletjén. A kiskundorozsmai rendőr néni rájön, hogy Dexter a sorozatgyilkos. De semmi másra nem jön rá, ami a falujában történik…epic.

Cave - 2022. 01. 04. 21:30

Dexter ellen semmilyen bizonyíték sem volt Miamiban, így azt nehéz lenne ráhúzni . Itt meg nincs darabolás, csak egy túladagolt díler, meg egy másik, akin egy feldühödött apa akart elégtételt venni.

Bazsi - 2022. 01. 04. 21:37

Kibeszélője nem lessz az aktualis részeknek? Ez a 9. rész számomra brutál volt, hozta azt amiért igazán szerettem annak idején.

NKI - 2022. 01. 04. 22:09

1×09
Az csak nekem volt furcsa, hogy az előző részekben Dexter és a rendőrfőnök, valamint Harrison és a rendőrfőnök lánya között nem volt túl jó a kapcsolat, most pedig mint ha semmi nem történt volna korábban, úgy karácsonyoztak együtt? Vagy volt valami nagy kibékülés amiről lemaradtam?

totya7 - 2022. 01. 04. 22:29

1×09 SPOILER on
Olyan, mintha kivágtak volna belőle részeket:
– a Dex – rendőrfőnök kibékülés valóban ‘hirtelen’ ahhoz képest, hogy a nő az örsön odavágta hősünknek, hogy hogyan tudna bízni benne ezek után ‘ever’ (rendben, azóta segített egy kicsit a barlangos helyszínelésben, de ennyi.)

– a podcastes csaj egyszerűen csak megjelent Kurt panoptikumában; deal with it? Aztán utólagosan megmagyarázzák a hotelszéfes résszel (tudtak volna nagyobbat ütni, ha kb. egy időben nyílik az a széf és találják meg Dexék a lányt az üveg mögött)

Voltak benne jó pillanatok és rendes a készítőktől, hogy a következő epizódból kb. semmit sem láthatunk a trailerben, de valami azt súgja, hogy ezek az elsietett pillanatok kicsit WTF fináléval zárulnak majd. Pedig tényleg hoz olyan pillanatokat, amiért imádtuk a sorozatot!

Emanci Pál - 2022. 01. 04. 23:30

NKI – Egy nem túl jó húzás, a karácsony. Nem emlékszem, hogy előtte újra kibékültek volna, de ugye ez kellett a rejtett szembesítéshez.

Anthonz – Az nekem is furcsa volt, hogy csakúgy hozzáfér a Miami-s képi anyagokhoz (lévén szövetségi állam, nem pedig egy), de a más által felkeltett gyanúja egyébként szerintem indokolt volt, inkább a korábbi konferencia egybevágása volt erőltetett.

tommy - 2022. 01. 05. 00:18

ez még semmi amiket írtatok, ahhoz a bakihoz képest, hogy Dextert az előző részben konkrétan lábon lőtték, erről a sérülésről pedig teljesen megfeledkeztek az írók a 9. részben. izgalmas meg epic volt, de kicsit elszálltak a végére. Dexter gyilkolni viszi az alapból súlyosan traumatizált gyereket? WTF. Amit még nem értettem: Kurt miért akart elmenekülni? Ennyi erővel már az előző részben menekülhetett volna mikor nem sikerült lelőnie Harrisont. látta a kamerán, hogy ott vannak Dexterék, puska is volt nála, gondoltam odamegy és megpróbálja kiiktatni őket.

Sawyer - 2022. 01. 05. 11:50

Vártam, mint a messiást, hogy ad egy igényes második lezárást az eredeti szériának. Az évad első felében csak-csak mérgelődtem, hogy milyen gyenge, logikátlan és nem Dexteres, de most már csak röhögök rajt és olvasom a kommenteket, hogy próbálnak ezt-azt utólag megmagyarázni. Holott az egész évad egy hatalmas blöff, egy összeszedetlen, közepes paródia, amiben eddig volt érdemileg 20% sztorit lökdöső tartalom. Most, az évad 8-9. részében indult be valami, aminek az elején kellett volna, de már késő. Itt az évad, sőt, a sorozat zárórésze és semmi izgalom vagy feszültség nincs. A nyolcadik évad ehhez képest mestermű volt…

Cave - 2022. 01. 05. 18:42

Sawyer
Tehát szerinted az elejétől gyilkolnia kellett volna ? Akkor miért jött el Miami-ból ? Ott le nem bukott, és mint rendőr figyelemmel követhette volna az ” ellene” folyó esetleges nyomozásokat. + a rendőrségi adatbázis segíthette volna továbbra is a mókát ! Így pont a gyilkolászás lett volna logikátlan .

Emanci Pál - 2022. 01. 05. 20:40

Tény, a sorozat tele van hibákkal, de ezek nem csak logikai jellegű hibák.
Nem rajongtam a gondolattól, hogy ennyi év kihagyás után Dexter névvel futtatják újra a sorozatot, annyi elcseszett filmes és sorozatos példát látni, ami egykor működött, azt rendkívül nehéz egy más környezetben újra megteremteni, viszont ha már így alakult, nekem az a szint, az a régi miliőre hajazó atmoszféra tetszik ahol jelenleg tart a széria, amit a kilencedik epizód már jelenteni tudott. Ez számomra egy elfogadható állapot lenne (kár, hogy sokáig egészen másfelé járt, nem csak a cselekményben), amelybe a sok zavaró mellékszál, teljesen felesleges, vagy túlzásba vitt, a világhoz nem illő karakter mellett is végre most eljutottak. Amit meg kell adni, azt meg kell adni, nem elvitatva a kifogásolható világépítést és történetvezetést, most végre újra alakulni látszik.

Sawyer - 2022. 01. 05. 21:00

Nem feltétlenül, de ha összességében megnézed a sorozatot, egy idő után nem haladt semerre (kivéve a Debra előtti lebukást), végül egy nagy kapkodásban fejezték be a 8. évaddal.
Mikor bejelentették a New Bloodot, azt mondták, hogy kijavítják a hibákat és egy normális lezárást kerekítenek, sőt, sorozattörténeti mérföldkőnek nevezték, vagy valami hasonlónak.

Ennek ellenére mint írtam, 9 rész és egy nagy semmi. Az elején kellett volna jönnie a gyilkosság után valaminek, ami úgy beindítja az eseményeket, hogy most a körmünket rágjuk. További évadról nem hallottam, így gondolom a 10. lesz a nagy lezárás, de mi lesz benne? A régi sorozatban is volt egy Rita, Cody, Astor, mégsem mentek el az arányok ilyen tinidrámába. A mellékszereplőknek semmi súlyuk, a nyomozásnak és a Kurttel való kakaskodásnak semmi súlya, a Harrisonos apa-fia dolog meg inkább szekunder szégyen. Kiemelem, hogy ezt értem az írásra és a megvalósításra, a színészek láthatóan próbálnak természetesen és hitelesen alakítani, de nem rajtuk múlik…

Most komolyan, 8 évad után kap egy 10 részes lezárás lehetőséget egy ilyen sorozat, és úgy kezelik, mintha valami új széria lenne, amit fel kéne építeni. Ez a 10 rész epilógus kéne legyen, nem prológus.

És ez csak a struktúra, abba bele sem megyek, hogy a képi világa mekkora egy híg fos ezzel a fakó kék szűrővel + a mozis széles vászonnal. A bohócos résznél megint 16:9-es volt, közelebb is kerültem a régi Dexteres hangulathoz. Logikailag hemzseg a bakiktól és folytonossági hülyeségektől, sugárzik róla, hogy az írók nem voltak a helyzet magaslatán. A két legfájóbb, hogy Angelből mennyi mindent ki lehetett volna hozni, illetve hogy Harrison 12 évesen mit utazgat a nagyvilágban és hogyan lehet középiskolás…

*
Első két rész: álmos kisváros, ahol happy minden, nincs egy kétszázadik titkos sorozatgyilkos, csak a rejtőző főhős. Dexter x év után megöl valakit, a riadt lakosság az ismeretlen gyilkos nyomába ered, komoly erősítés érkezik, közben Dex és a frissen felbukkant Harrison egy családdá kezdenek kovácsolódni.
3-8. rész: sumákolás, cselezés, próbálni elkerülni a lebukást, nyomozás akár régi klasszikus karakterek visszahozásával, akik választani kényszerülnek, hogy felnyomják-e halottnak hitt cimborájukat.
9-10. rész: a lebukás elkerülhetetlen, hajtóvadászat Dex ellen, izgalomfaktor az egekben, Harrisonnak is döntenie kell apjával kapcsolatban. Végül főhősünk valamilyen módon meghal, akár fia keze által az asztalon, akár villamosszékben vagy egy szakadék szélén lelőve, haldoklása közben megjelennek régi elhunyt családtagjai, ismerősei, áldozatai…

Nem ám ilyen mátrai barátok közt ennyi üresjárattal…

human - 2022. 01. 06. 21:08

“(tudtak volna nagyobbat ütni, ha kb. egy időben nyílik az a széf és találják meg Dexék a lányt az üveg mögött)”

ebben nem értek egyet, mert nézőként egyértelmű lett volna hova vezet, ha egyszerre megy a két jelenet – még ha úgy is műköndni szokott, vagy izgalmas tud lenni. egyértelmű döntés, hogy a bevált párhuzamos történet összevágása helyett a sokkhatást akarták, amit csak így lehetett elérni, mert így volt kopp

RoyStampler - 2022. 01. 07. 14:20

Nem volt a szívem csücske a podcastes csaj, de ezt a sorsot nem kívántam neki. Tényleg jól volt így megoldva, kellőképpen váratlanul és felkészületlenül ért.

Amúgy nem tudom, mit gondoljak a finálé előtt két nappal. Az eddigiek alapján nem lett az a megváltó évad, amit sokan reméltünk (és amit részben ígértek is), de nagyon örültem majdnem minden percének, és minden hibája ellenére elnézegetném plusz 1-2 évadon át.

Érdekes módon annak idején nem tudtam másképp elképzelni a lezárást, mint Dexter teljes lebukásával és halálával, de most már nem örülnék, ha kinyírnák. Azt hiszem, ebben szerepet játszik az is, hogy az új szereplők közül igazából senki sem tudtam a szívembe zárni. Valahogy a rendőrcsaj, illetve az ő történeti szála sincs olyan jól megírva, hogy egyáltalán tudjam, milyen befejezésnek drukkoljak vele kapcsolatban. A sok semmilyen karakter között nem érzem, hogy akkorát ütne Dexter bukása, mint anno LaGuerta, Debra vagy akár Doakes esetében ütött, vagy mondjuk Angel esetében ütött volna.

De hogy miért nézném mégis tovább: Hall továbbra is remek, a karakterfejlődése érdekes, Clancy Brown pedig zseniális választás volt, szerintem John Lithgow / Trinity óta a legjobb főgonosz. Az új környezet az elejétől fogva bejött, ellensúlyozza azt is, hogy egyébként a képi világ (a nem túl fantáziadús operatőri munka és a sokat emlegetett kék szűrő) nem fog mély nyomot hagyni bennem (szemben az eredeti sorozatéval).

De ha mindezek útán húznak egy 8×12-t…

Sawyer - 2022. 01. 08. 14:25

@RoyStampler

Tényleg, John Lithgow! 2 részre lebegtették be, őt is nagyon sajnálom, hogy szerepel összesen maximum 10 másodpercet a két részben, abból 5 másodperc a segge. Ha már az öreg helyett Debra lett az új visszahúzó erő, akkor Arthur lehetett volna az ördög Dex másik vállán. Vagy Harrisoné.

Anthonz - 2022. 01. 09. 13:56

A rendőrfőnök csaj orra előtt 17 évig gyilkolásznak fiatal nőket, de ebben a kis faluban seeemmi nem tűnik fel neki, az öreg kunyhójánál életében nem járt, pedig ismeri a helyet, mint a tenyerét.

Aztán egyik napról a másikra Sherlock Holmes lesz.

Ráadásul Dexter régebben nem is a lónyugtatót használta, hanem valami kimutathatatlan anyagot (vagyis csak akkor volt kimutatható ha direkt azt nézték a laborban).

Sok helyen vérzik a forgatókönyv sajnos.

nzoli17 - 2022. 01. 09. 14:08

ÉVADZÁRÓ SPOILER!!!!

Hát ez se lett sokkal jobb mint a 8.évad zárója.

2 résszel ezelőtt még nagy ölelkezés volt, aztán mindenféle hezitálás nélkül agyonlövi az apját?? Dexter is egyik percben még menekül,aztán simán hagyja magát agyonlőnni,mert a fia nem akar vele tartani. Aztán kész, fia elmenekült, azt ennyi. Ez a befejezés tiszta összecsapott valaminek tűnt. Semmi feszültséget , semmi érzelmet nem váltott ki belőlem egyik jelenet se. Ez nagyon félrement. Ezért szerintem nagyon kár volt új évadot forgatni. Ennél a bele megyek a hurrikánba is jobb volt. Aztán amit már említettek többen is ,hogy a rendőr csajszi előtt 20 éven át gyilkolásztak egy kis városban a nőket, semmit nem tudott vele kezdeni, de a legnagyobb sorozatgyilkost pár google kereséssel elkapta..

_Peter - 2022. 01. 09. 15:24

finálé után, spoiler nélkül: ez a befejezés rosszabb lett az előző befejezésnél :(

EndruSubs - 2022. 01. 09. 16:01

SPOILER

Mégis mit vártak itt sokan? Rég lelőtte Clyde Philips azt az endinget ami szerintem is jobb lett volna mindkettőnél, (az főleg meglepetés nélküli lett volna így) de ez még így is messze meghaladta a “favágós” lezárást… Ezt nem is nagyon lehetett volna máshogy lezárni szerintem, örökre nem menekülhet, muszáj volt meghalnia.

C-DEF - 2022. 01. 09. 19:13

ez szerintem is bőven alulmúlta még az eredeti befejezést is, tipikusan az a fajta írás, amikor a legvégét találták ki először és minden előtte történő cselekmény ahhoz igazodik

Spoiler
nyugodtan maradhatott volna a cellában, azt hogy matt-et megölte nem tudták volna rábizonyítani, az meg hogy batista odamegy miamiból és? ha akkor nem tudták rábizonyítani dexterre, meg nem is volt gyanúsított, most mi változott? batista 10 éve üldögél az ügyön és akkor a szava szentirás? a rendőrcsaj meg valóban 25éven keresztül nem látta hogy az orra előtt mi folyik, most meg mindent összerak és bizonyító ereje van a teóriájinak? hagyjuk már

és m99-et használt anno, ami egy morfiumhoz hasonló nyugtató, szóval igen ez is sántít, illetve a szúrásnyom az egyetlen valódi hasonlóság, de az még távolról sem minta, ezek csak feltételezések, közvetett bizonyítok alapján, édes kevés egy valódi vádhoz, ezt a korábbi dexter röhögve kimagyarázta volna

Mordekai - 2022. 01. 09. 20:30

Bár kicsit hirtelen jött, de szerintem rendben volt a befejezés, minden más folytatás “papírvékony” lett volna. Ha elhajt az autóval, akkor onnan kezdve már csak egy FBI Most Wanted toplista maradt volna és a plasztikai műtét, vagy egy nagyon hosszú kihallgatás, vagy tárgyalótermi dráma, ahol Dexter mindent kimagyaráz, miközben mindenki úgy néz rá, mint a véres rongyra. Sőt, így utólag azt mondom kifejezetten jó húzás volt az írók részéről elhitetni a nézővel, hogy még ezt is megússza Dexter, hogy aztán a befejezésnek tényleg súlya legyen.

Michael C. Hall nagyot alakított, amikor Dexter a kihallgatáson meghallotta a Batista nevet, emlékezzünk csak, nem véletlenül kellett eltűnni a tengeren. Illetve a lezárásnál, mikor a fiáért meglépte, amit kellett. Az is ütött, amikor bevillantak a járulékos áldozatok.

Persze sok dologba bele lehet kötni, de engem csak ilyenek zavartak, hogy:
– a rendőrcsaj gyakorlatilag egy Debra hasonmás
– Dexter pont oda költözik, ahol 25 éve aktív sorozatgyilkos van
– hogyan lettek így “tartósítva” a lányok?
– szerintem a “New Blood” alcím így elvesztette az értelmét

Lekötött az évad, voltak izgalmak. A 8. évadot így már szerencsére nem kell befejezésnek venni és ennek tükrében kevésbé lesz fájdalmas az újranézéskor/új nézőknek.

Persze megértem azokat is, akik szerint nem így kellett volna. Nekem pl. lett volna egy olyan forgatókönyvem, hogy Dexter “off the rcord” bevall mindent, nem csak a fiának és ezzel szövetségesekre talál… napersze ezt egy tv-csatorna sem vállalná be, pedig akárhogy is nézzük… Dexterre szükség volt.

RoyStampler - 2022. 01. 09. 23:48

Ez sajnos tényleg egy kihagyott ziccer lett.

SPOILER

Az, hogy Dexter menekülni próbált, nekem nem volt fura (legfeljebb az, ahogyan csinálta), hiszen tulajdonképpen ezt tette a 8. évad végén is, és megtette volna már a 2. évad végén is, ha nem alakulnak (részben tőle függetlenül) úgy a dolgok, ahogy. Hogy mennyire állt volna a vád Dexterrel szemben, az kérdéses, de nem akart kockáztatni. Adódott egy lehetősége, hogy lelépjen, hát élt vele. Az életösztöne még működött, és ezúttal még az is munkált benne, hogy így lehetett (volna) együtt a fiával.

Logan megölése viszont eléggé random volt, még ha próbáltak indokot is generálni neki. (Értsd: rajta keresztül vezetett a szabadulás.) Mintha csak az lett volna a funkciója, hogy az utolsó pillanatban adjanak okot a nézőknek és Harrisonnak is, hogy ne sajnálják annyira Dextert, elvégre épp most ölt meg egy nyilvánvalóan teljesen ártatlan, jó embert.

Az érthető, hogy Dexter hajlandó volt feláldozni magát azért, hogy a fiának normális élete lehessen, de ezt az áldozatot így kellett meghozni, hogy Harrison húzza meg a ravaszt? Cseberből vederbe: Harrisont nem fogja kísérteni (annyira) apja sorozatgyilkos múltja (és a Kurt megölésében való bűnrészessége), de az a kép, hogy ő maga lőtte le az apját, annál inkább. Különben is, nekem az nem jött át, hogy miként volt képes lőni.

Nem örülök, hogy így zárták le a sztorit, bár még mindig jobb, mint a 8. évad vége. Dexter titkának felfedéséhez sokkal rafináltabb, jobban kidolgozott módon is eljutthattak volna (a rendőrcsaj – akinek a nevét még a 10. rész végére sem sikerült megjegyeznem – “nyomozása” tényleg nevetséges volt). Bírtam volna egy olyan plusz évadot, ami már a kőrözött bűnözőként való meneküléséről szól.

winnie - 2022. 01. 10. 01:01

“ is, tipikusan az a fajta írás, amikor a legvégét találták ki előszö”

ez természetes. mind az epizodikus sorozatok részei eseteben, mind az átívelősök teljes szezonja esetében ezt szerintem nem is nagyon lehet másképp. valamilyen végpont kell, hogy legyen, ameere tartanak, mérföldkő. jobb megalapozni dolgokat, mint alapozatlanul hagyni. nyilván sok minden változik, de pár dolog monolit.

Theomo - 2022. 01. 10. 14:59

SPOILER

Szerintem is rosszabb volt a befejezés az előzőnél. Nem igazán értettem, h Harrison, aki gond nélkül megszurkálta a barátját majd rákente, hirtelen erkölcsbajnok lesz, hogy Dexter nem tartotta be Harry kódját (?!), vagy tényleg fontosabb neki, hogy Coach életben maradjon, akit pár hónapja ismer, mint a saját apja…? Akárhogy is, teljesen logikátlan döntés az íróktól, hacsak nem tényleg azt akarták megmutatni, hogy Harrison ekkora pszichopata.

Én életben hagytam volna, de oké, haljon meg, de akkor ne így. Dextert 8 évig követtük és láttuk, h éli meg, amikor ártatlant öl, ha most Harrisonnal tovább akarják vinni a sorozatot, akkor egy nagyon nem szerethető karaktert csináltak belőle éppen.

Remélem feltámasztják, ha újrakezdik.

Kvanar - 2022. 01. 11. 07:41

C-DEF
Mindig a legvégét találják ki először.
Onnan tudják, honnan kell kezdeni.

Feka - 2022. 01. 11. 11:40

A vége az tényleg durván kapufa lett.

Azon még úgy ahogy túlteszem magam, hogy a nyomozó simán megoldja a Butcher ügyet.

Viszont azt nem veszi észre, hogy a keresett nők vastagon köthetők Kurt-höz. Meg nem hiszem el, hogy 25 év alatt soha senki nem szólt, hogy Kurt milyen kedves és segítőkész az átutazó hölgyekkel, pénzt ad, munkát ajánl, fuvarozza őket. Pl. a pincérnő mennyi jelentkezési lapot adott oda a 10 rész alatt.
Ha a google nyomozás megy, akkor ez az ügy miért maradt megoldatlan a nyomozó részéről :D

Sőt még magának Dexternek sem tűnik fel, hogy itt sorozatgyilkos van a közelbe.

Dex megöl egy ártatlant, hogy a végén a fia könnyedén lelőhesse. Mellesleg szerintem olyan szintű terhelő bizonyíték nem volt ellene, hogy megálljon a vád. Még Laguertanak is, ha jól emlékszem csak közvetett bizonyítékai voltak, ezért is állított csalit neki a 7. évad végére, hogy tetten érje.

Plusz ha jól emlékszem, a 8×01 úgy indított, hogy Angel kidobta az anyagokat, mondván erre már úgy sincs szükség. Erre most ott volt nála.

Nyomozó elengedi Harrison-t, meg korábban meg is említi a lányának, hogy Ő egy jó gyerek. Ameddig itt volt, megkéselte az egyik osztálytársát, eltört egy kart, pengével ment neki a srácoknak, végül lelőtte az apját, aki egy feltételezett sorozatgyilkos. Nyomozói logika, hogy semmi gond mehetsz fiam mintha mi sem történt volna, neked nincsenek olyan problémáid mint apádnak :D

Minek kellett szerepeltetni a másik idősebb gazdag csávót? Értem, hogy kellet egy kis ködösítés, hogy Kurt vagy Ő a gyilkos. Viszont már az elején a közelikből lehetett látni, hogy Kurt az. Rendes történetszála meg nem volt. Random előkerült néha.

Dexter az utolsó részben elkövetett tettei miatt, egy életre traumatizálta a fiát és a rednőrnőt is.

sziszko - 2022. 01. 11. 20:49

ennek rendesen elbaszták a végét

Dexterapám - 2022. 01. 11. 22:51

Szomorú vagyoook.

RiP Dex bácsi…✌

NONAME - 2022. 01. 12. 12:31

Még is mi a jó *************** ? Ez mi befejezés mi volt ?
3 jelenettel előtte volt a nagy összeborulás köztük erre lelövi ? Több ezer életet megmentett Dexter, de kinyírja ? :) miután együtt kiiktatták a fő gonoszt.
Melyik a valószínűbb egy sori gyilkos felelősnek érzi magát a gyilkolásai során és öngyilkos lesz (bemegy a hurrikánba)
vagy
Fiam sok dolgot tettem légy szíves lődd már le apád!
A sok logikai bukfencről meg ne is beszéljünk ami közbe volt.
Napközben nyilvánosan a kocsma mentén akarja elrabolni a piti drogdíler srácot, mielőtt együtt voltak a pultnál ? Ezt melyik törvény engedi ?
Angelat az nem zavarja, hogy a srác drogot ad el aztán meg simán leáll vele utána beszélni ? Add csak el a drogot tovább fiam!

Sikerült még jobban elkúrni a végét gratulálok :)
A trónokharca, így jártam anyátokkal, supnat stb sorozat végét csak egyszer sikerült elrontani :)

Peti1234 - 2022. 01. 12. 12:32

Még is mi a jó *************** ? Ez mi befejezés mi volt ?
3 jelenettel előtte volt a nagy összeborulás köztük erre lelövi ? Több ezer életet megmentett Dexter, de kinyírja ? :) miután együtt kiiktatták a fő gonoszt.
Melyik a valószínűbb egy sori gyilkos felelősnek érzi magát a gyilkolásai során és öngyilkos lesz (bemegy a hurrikánba)
vagy
Fiam sok dolgot tettem légy szíves lődd már le apád!
A sok logikai bukfencről meg ne is beszéljünk ami közbe volt.
Napközben nyilvánosan a kocsma mentén akarja elrabolni a piti drogdíler srácot, mielőtt együtt voltak a pultnál ? Ezt melyik törvény engedi ?
Angelat az nem zavarja, hogy a srác drogot ad el aztán meg simán leáll vele utána beszélni ? Add csak el a drogot tovább fiam!

Sikerült még jobban elkúrni a végét gratulálok :)
A trónokharca, így jártam anyátokkal, supnat stb sorozat végét csak egyszer sikerült elrontani :)

Kobun - 2022. 01. 14. 21:08

Ez végtelenül csehszlovák lett…

Engem sem nagyon kötött le az évad, de b@szott pocsék lett.
Majd felkeltik, mint Bobby-t, hogy Harrison még mindig a drog hatása alatt van :)

V. Zita - 2022. 01. 15. 17:25

Csak egy kerdes: sehol nem talaljuk az uj evad reszeit. Elso reszt megtalaltuk a neten, de a tobbit nem. Honnan lehet letolteni? Koszi ha valaszoltok.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz