login |

JAws: Junkie Awards 2021 – Szavazásra fel!

2021. 12. 21. 20:00 - Írta: winnie

85 hozzászólás | kategória: szavazás,

Akkor kezdődjön megint a szokásos év végi szavazós JÁTÉKUNK – immáron tizenötödjére, amivel elleszünk a karácsonyi időszak posztokban nem túl bőséges napjaiban, egészen január eleje magasságáig.

JELÖLNI CSAK LEVÉLBEN LEHET!

Aki részt akar venni a jelölésben, küldjön maximum 3-3 jelöltet a poszt alján lévő kategóriák alapján a junkieawards2021@gmail.com címre! A jelölés szokás szerint levélben történik, a legjobbakra pedig már a blog felületén lehet szavazni.

A tavalyi győztesek listája itt – itt pedig az összes JAws-poszt régről – de a legfontosabb link ez: a 2021-ben bemutatott/folytatott sorozatok listája (de a 2020 végi sorozatok is játszanak – előfordulhat, hogy egy év végi premier, aminek már van 2. szezonja, még újonc), aki biztosra akar menni, ne siesse el a jelölést, böngéssze a kommenteket, ahol lehet kampányolni, vagy jelölő listát bemásolni. Sokan hajlamosak elfelejteni a tavaly indult és év elején pár rész után leköszönő sorozatokat.

Azt emelném ki a fő szöveg szövetéből, hogy a jelölés a játék egyik legfontosabb része, amely során eldől egy-egy kategóriában a legjobb 5-6 kiléte. Természetesen sokkal kevesebb jelölés érkezik levélben, mint szavazat a “döntőben”, ezért itt minden egyes voks számít(hat), sokszor egy-két szavazat dönt a bejutásról.

És azt hangsúlyozom, hogy ez az a rész, amely során lehet taktikázni is. Nem tudom, korrekt-e vagy sem, de az is megoldás, hogy az ember nem jelöli a tuti, mások által úgyis bejutó favoritokat, inkább saját, nem feltétlenül kommersz kedvenceit nyomja meg, hogy esetleg bejussanak 4-5. helyen, így alakítva a döntősök mezőnyét. (De persze ennek az a veszélye, hogy ha mindenki ezt csinálja, akkor favoritok nem kerülnek a legjobbak közé.)

Fontos, hogy idei (vagy idén, illetve a legutóbbi JAws óta látott) szezonok alapján jelöljünk, szerintem érdemes a jelölésekkel jelezni azt, ha egy kedvenc csalódást jelentő évadot produkált, és viszont, mert egyébként mindig ugyanazok a sorozat és színészek szerepelnének.

Aki részt akar venni a jelölésben, küldjön maximum 3-3 jelöltet a poszt alján lévő kategóriák alapján a junkieawards2021@gmail.com címre!

Jelölni csak levélben lehet. A kommentek mindössze iránymutatások, ajánlások, kampányok, emlékeztetők, az ottani szavazatokat nem számoljuk. (Ne feledjétek, a legjobb 5-be kerülők mindegyike nagyon sok sorozatból/színészből kerül kiválasztásra, szóval a döntőbe kerülni mindenképp fél siker.)

Induljon akkor a jelölés a 14. Junkie Awards (JAws) fő kategóriáira, plusz szokás szerint lesz még pár mellék kategória, amelyekre majd kommentben lehet szavazni (ld. év epizódja, év idézete, eyecandy).

Szabályok:

 1. A JELÖLTEK EGYENÉRTÉKŰEK, nem számít a sorrendjük. Természetesen vannak, akik nem jártasak minden kategóriában, így nem fontos mindenhova szavazni és nem 3-at írni sem, csak érdemes, ha tud az ember. Ha valaki szerint csak két jelölt érdemel jelölést, akkor elég annyi, nem kell kegyelemszavazatot adni. Csak a legjobbak versengjenek.
 2. Jelölni a 2020. decemberétől sugározni és/vagy streamelni kezdett sorozatokat lehet (csonka évad nem akadály), és ezek az epizódok, illetve évadok jelentsék a jelölés alapját – ha egy kedvenc idén nem produkált kiemelkedőt, nyugodtan lehet kritikusnak lenni, nem érdemes megszokásból szavazni.
  (Alapból az a filozófiánk, hogy az játszik, amit az ember 2020-ban látott, szóval akár lehetne régi sorozatokat is jelölni, de sok értelme nincs, mert más jó eséllyel úgysem jelölné, így pocsékba menne a voks.)
 3. A legtöbb jelölést kapókból minimum 5-öt, maximum 8-at fogunk végső szavazásra bocsátani – csakis a mi döntésünk, hogy hányas döntő lesz. Ne feledjétek, hogy januárban is adtak sorozatokat, és voltak hamar kaszált, pár részt megért gyöngyszemek is.
 4. Szokás szerint, a szeretett-utált módon 20-30 és 40+ perces sorozatokra szedtük szét a mezőnyt. Ezek általában komédiák, illetve drámák, de lehetne “normál hosszúságú és rövidebb” szériáknak is nevezni őket. A stream korszakban azonban vannak 35-38 perces, komikusabb, és rövidebb, drámaibb sorozatok is – ezeknél maradjunk a 40 perc alatti vagy fölötti határvonalnál. De ha véletlenül valaki “rossz” kategóriába jelöl, A SZAVAZAT AKKOR SEM VÉSZ EL, csak átsoroljuk a megfelelő helyre a sorozatot. A megfelelő hely az lesz, ahová többen jelölitek.
 5. A minisorozatok, limitáltnak hívott sorozatok, antológiák továbbra is a “normál” sorozatok között versengenek, az epizódjaik hosszának függvényében.
 6. Azt, hogy ki mellékszereplő és ki főszereplő csakis ti döntitek el. Mindenki oda kerül végül, amelyik kategóriába több jelölést kap tőletek, de viszi magával a másik kategóriába kapott jelöléseit is. Itt is igaz, hogy “rossz” helyre kerülő szavazat nem vész el. Így nem mi döntjük el, nem tudunk manipulálni, hanem csak a ti véleményetek számít.
 7. A nem amerikai sorozatoknál az elsődlegesen sugárzó csatornát érdemes nézni (vagy kérdezni kommentben), bár vannak koprodukciók, ahol nem annyira egyértelmű, de általában a csatorna működik ökölszabályként. És ide is jelölhetők természetesen magyar sorozatok.

Íme a kategóriák. Lehet bevágni a levelekbe ezt a pár sort – a 2021-ben bemutatott több száz újonc és folytatódó sorozat címe itt olvasható. (Tényleg érdemes végignézni mindet, mindig vannak olyanok, akik elfeledkeznek erről-arról.)

 • legjobb 40+ perces sorozat:
 • legjobb 20-30 perces sorozat:
 • legjobb újonc sorozat:
 • legjobb magyar sorozat:
 • legjobb nem amerikai sorozat:
 • legjobb animációs sorozat:
 • legjobb magyar műsor (reality/doku/game show/egyéb):
 • legjobb egyéb műsor (reality/doku/talkshow/egyéb):
 • legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat):
 • legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat):
 • legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat):
 • legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat):
 • legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat):
 • legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
 • legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat):
 • legjobb női mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
 • legjobb vendégszereplő:

(Vendégszereplő kategóriában férfiak, nők, 20 és 40 perces sorozatokból ömlesztve jöhetnek, a lényeg, hogy olyan színészre lehet szavazni, aki nem rendszeres szereplő, csak egyszer-kétszer tűnt fel, de egyszerűen zseniális volt. Hogy ki vendégszereplő vagy mellékszereplő ugyancsak ti döntitek el, az lesz, amely kategóriában több szavazatot kap. De a vendégek általában csak az adott évadban, vagy évadonként pár epizódban tűnnek fel, a mellékszereplők gyakrabban, de ezt érzi az ember szerintem.)

Szavazni érdemes mihamarabb, folyamatosan megy az összesítés – határidő 5-6 nap, de majd mi döntjük el, hogy mikor kerülnek ki a szavazások. Amint egy-egy kategóriában kikristályosodik a végeredmény, és mondjuk az 5. és a 6. között akkora a különbség, ami pár nap alatt nem hozható be, akkor jövünk az 5 vagy 6 legjobbal, lehetőleg napi kettővel. Általában 27-én vagy 28-án kezdünk, szóval mindenképp az ünnepek után lesz az első szavazás. Az utolsó pedig már 2022-ben.

Ha valami nem tiszta, kommentben is lehet kérdezni – valaki biztos válaszol. Ha meg elkerüli a figyelmünket, akkor jelezzetek a reggeli hírekben vagy levélben!

85 hozzászólás Ne habozz!

Ancsa - 2021. 12. 21. 20:05

Ha már JAws: Eyecandy lesz még valaha? Tavaly elmaradt :(

winnie - 2021. 12. 21. 20:09

Idén biztos lesz, de mindvégig az volt a tervem, hogy decemberben egyet elindítunk visszamenőleg 2020-ea is, hogy azért ne legyen lyuk. a gond az, hogy nem tudom, mennyi értelme van. ha valakinek van kreatív javaslata, ne fogja vissza magát, de idén tényleg az eddiginél is kevesebb időnk jutott egyéb dolgokra, és amikor lett volna lehetőségem írni nemkritikát, akkor sokszor a sorozatnézés mellett döntöttem:)

Bookworm - 2021. 12. 21. 20:12

Mit jelent, hogy legjobb első évados sorozat? Ide olyat lehet írni, aminek már több évada van, és a legjobb volt az első évada? Vagy csak olyat, ami egy évados?

Bookworm - 2021. 12. 21. 20:13

Közben megnéztem, tavaly újonc sorozat kategória volt a legjobb első évados helyett.

Scat - 2021. 12. 21. 20:16

Látom végül az anime nem lett kategória. Kár. Na majd talán jövőre :)

winnie - 2021. 12. 21. 20:30

az a baj, hogy az idő nem a kategóriának dolgozik. megnéztük, hogy tavaly nagyon kevés jelölés jött az animációk között rájuk, ezért maradtunk. az évek során lassan, de biztosan csökkent a jelölések száma, és félő, hogy sokan nem tudnának mit jelölni, így viszonylag kis számú ember döntene.

Scat - 2021. 12. 21. 20:42

De ez nem általános dolog? Nem jelölnek minden kategóriában sokkal kevesebben ahhoz képest, amennyien szavaznak?
Én nem látom, a problémát abban, hogy mondjuk egytucatnyi ember határozná meg mik közül lehet választani, ha egyszer annál úgyis többen szavaznak.

Őszinte leszek, én sem jelöltem eddig soha semmit, szerintem idén fogok először. Viszont minden évben voksoltam.

Scat - 2021. 12. 21. 20:44

Illetve jól értem? Akkor az animáció kategóriába jelölhetek animét is?
Mert nekem ez nam magától értetődő. főleg, hogy az oldalon is külön címkén futnak.

e-batta - 2021. 12. 21. 21:01

Nem jó a link a 2021-es évhez, mert a 2021 decembert és a 2022-es évet mutatja. Ki kellene cserélni, köszi!

Necridus - 2021. 12. 21. 21:13

e-batta:

Tekerj lejjebb, ott látod az elmúlt időszak sorozatait:)

Én bedobom a saját jelöléseim némelyikét amolyan emlékeztetőként/figyelemfelhívásként mindenkinek (+ a színész/színésznő részhez ajánlom a hét alakítása összesítőt, ami itt van):

Legjobb 40+ perces sorozat:
-Why Women Kill
– It’s A Sin
-Superman & Lois

Legjobb 20-30 perces sorozat:
-Only Murders In The Building
-Tear Along The Dotted Line
-Superstore

Legjobb újonc sorozat:
-Superman & Lois
-Tear Along The Dotted Line
-Invincible

Legjobb nem amerikai sorozat:
-Tear Along The Dotted Line
-It’s A Sin
-Ghosts (UK)

Legjobb animációs sorozat:
-Tear Along The Dotted Line
-Kid Cosmic
-Invincible

Legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat):
-William H. Macy (Shameless)
-Martin Short (Only Murders In The Building)
-Olly Alexander (It’s A Sin)

Legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat):
-Allison Tolman (Why Women Kill)
-Lana Parrilla (Why Women Kill)
-Jane Levy (Zoey’s Extraordinary Playlist)

Legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
-Alex Newell (Zoey’s Extraordinary Playlist)

Legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat):
-Lindsey Morgan (Walker)
-Jennifer Coolidge (The White Lotus)
-Michelle Gomez (Doom Patrol)

Legjobb női mellékszereplő (20-30 perces sorozat): -Raegan Revord (Young Sheldon)
-Lauren Ash (Superstore)
-Kaliko Kauahi (Superstore)

Legjobb vendégszereplő:
-Noah Cyrus (American Horror Stories)
-Jordan Fisher (High School Musical The Musical The Series)
-Jamie Alexander (Loki)

Tom Vajner - 2021. 12. 21. 21:16

Ne felejtsetek el esélyt adni a kisebb neveknek is.
Nálam az év legjobbja volt minden téren, nem csak az animációknál a Tear along the dotted line.

De mondanám az Acapulcot vagy a Mythic Questet is a 20-30 perces kategóriában.

A fő kategóriába pedig ott van második szezonra is remek The Great vagy korábbról a White Lotus és a Resident Alien is.

e-batta - 2021. 12. 21. 21:30

@Necridus
Köszi a segítséget.

adamec - 2021. 12. 21. 22:25

Winnie, legyen Eyecandy 2020/21;
Az elmúlt 2 évben sorozatozó férfire/nőre lehessen szavazni.
Más:
Elmúlt 15 év legjobb eyecandy-re szavazás?
Ez már túl sok?:-)

Ancsa - 2021. 12. 21. 22:33

@adamec: az elmúlt 15 évi legjobbra szavazás jó ötlet, de azért abba is gondolj bele, hogy listára teszel olyat, aki 15 éve jól nézett ki, aztán előveszel róla egy friss fotót, és lehet, hogy sírva fakadsz :)
Plusz ha megnézed, szinte mindig a huszonévesek vannak az élmezőnyben, azok tizenöt éve még pelenkában ugrándoztak (na jó, de majdnem). Az ő rajongó táboruk, aki beszavazza őket, 15 évvel ezelőtti sorozatot nem is látott.

Meg az ilyen régi dolgokat előszedünk dolgoknál mindig benne van, hogy a többség amúgy is a frissebbekre szavaz.

Shannen - 2021. 12. 21. 22:46

Először is emlékeztetőnek néhány kisebb, de remek sorozat/alakítás, amiről lehet már elfeledkeztek páran vagy csak kiemelném, mert nagy kedvenc. :)

Szóval:
Januárban volt ugye a fantasztikus It’s a sin, és a szintén remek komédia az Everyone’s Doing Great (amit szerintem rajtam kívül még ketten láttak itthon és amire máig nem érkezett komment, szóval nagy reményeket nem fűzök hozzá, de azért megemlítem :D).

A For All Mankind S2 is év elején jött, ami mondhatni szintet lépett és a Tell Me Your Secrets is korai premier volt, amiben Hamish Linklater zseniális volt. Ahogy a Cruel Summer-ben a két főszereplő is (Chiara Aurelia és Olivia Holt).

A Pose zseniális utolsó évada is lement az év elsőfelében (MJ Rodriguez és Billy Porter pedig nagyot alakított már megint).

Ne feledjük, hogy akár magyar színészeket is jelölhetünk a brit Baptiste kapcsán, például Gryllus Dorkát vagy Béres Miklóst.

Az újoncoknál olyan gyönygsezemk voltak, mint a brit Starstruck, az olasz Generation 56k, a Reservation Dogs vagy az őszi Acapulco.

Most visszanézve a közel 100 sorozatot tartalmazó idei listámat, eléggé nehéz a választás, úgyhogy biztos alszok még rá egyet, mielőtt elküldöm az emailt, de azért nagyjából ezeket jelölném szerintem holnap is:

legjobb 40+ perces sorozat:
-It’s a sin
-Succession
-American Crime Story S3

legjobb 20-30 perces sorozat:
-Ted Lasso
-Everyone’s Doing Great
-Reservation Dogs

legjobb újonc sorozat:
-The White Lotus
-Acapulco
-The Big Leap

legjobb nem amerikai sorozat:
-Generation 56k
-Starstruck
-Time

legjobb animációs sorozat:
-Tear Along the Dotted Lines

legjobb egyéb műsor (reality/doku/talkshow/egyéb):
-How to with John Wilson
-Pretend It’s a City

legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat):
-Jeremy Strong (Succession)
-Billy Porter (Pose)
-Olly Alexander (It’s a Sin)

legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat):
-Jason Sudeikis (Ted Lasso)
-Martin Freeman (Breeders)
-William Jackson Harper (Love Life)

legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat):
-Jessica Chastain (Scenes from a Marriage)
-Beanie Feldstein (American Crime Story)
-MJ Rodriguez (Pose)

legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat):
-Uzo Aduba (In Treatment)
-Aisling Bea (This Way Up)
-Daisy Haggard (Breeders és Back to Life)

legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat):
-Kieran Culkin (Succession)
-Matthew McFadyen (Succession)
-Hamish Linklater (Tell Me Your Secrets)

legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
-John Benjamin Hickey (In Treatment)
-Nick Mohammed (Ted Lasso)
-Eugenio Derbez (Acapulco)

legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat):
-Keeley Hawes (It’s a sin)
-Sarah Snook (Succession)
-Sarah Paulson (American Crime Story)

legjobb női mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
– Hannah Waddingham (Ted Lasso)
-Juno Temple (Ted Lasso)
-Paulina Alexis (Reservation Dogs)

legjobb vendégszereplő:
-Juno Temple (Mr Corman)
-Hugo Weaving (Mr Corman)
-Andrew Scott (The Pursuit of Love)

Nikolka - 2021. 12. 21. 22:53

It’s a sin! Ne felejtsétek. Nálam abszolút az idei év legjobbja.
De az Acapulco is nagy kedvenc lett.
De vissza kell nézzem miket néztem, nehogy véletlenül kifelejtsek valamit. Pl. Shamelessre is utoljára lehet szavazni. :(

Enzo - 2021. 12. 21. 22:53

@winnie – 2021. 12. 21. 20:09
már kétszer beírtam a javaslatomat reggeli hírblokkhoz (összevont 2020+2021 eyecandy), de nem reagáltatok rá :( mindenesetre továbbra is fenntartom, hogy ez lenne a legjobb megoldás, mert így nem marad ki év (egymás után kettőt meg minek csinálni)

Shyllard - 2021. 12. 21. 23:54

Nehéz volt, de sikerült egy listát megszülnöm, de szerintem bedobtam jó pár címet, amiknél nem lesz több szavazat párnál. Csak remélem, hogy az Invincible, Attack On Titan, The North Water meg Brand New Cherry Flavor bejut ilyen-olyan kategóriákon belül.

Amúgy nagyon durva, mert ennyiszer még nem jutott eszembe, hogy milyen jó lenne egy “leglátványosabb sorozat” kategória, vagy hasonló. Annyi idei címnél ugrott be, hogy jah, nem jelölném semmire, de basszus látvány terén elképeszrőt nyújtott (pl. The Foundation, vagy kb. bármelyik Marvel sorozat)

juhaszvik - 2021. 12. 22. 05:31

Arcane

Sok-sok embernek tetszett, cikkek/kritikák agyon dicsérik, mégis valahol már sejthető, hogy díjak tekintetében nem nagyon fog kapni semmit. Szóval mutassuk meg itt a junkien, hogy több elismerést érdemel ez az animációs remekmű.

Eyecandy: szerintem jöhetne egyben egy lényegében karantén kiadás. Várom, hogy milyen cuki lányokat találtatok. Nekem per pillanat egy új felfedezett sem jut eszembe, de majd még átgondolom, vagy maradnak a régiek. A fiúk: mivel az ország még mindig egy nagy JA (nem mondom ki a nevét) fanclub, ezért az teljesen hidegen hagy.

winnie - 2021. 12. 22. 06:43

Scat: “De ez nem általános dolog? Nem jelölnek minden kategóriában sokkal kevesebben ahhoz képest, amennyien szavaznak?”

Általában, aki jelöl, mindenhova jelöl, olykor a 20 perceseknél vannak hiányok – ás természetesen az egyébben.

“Én nem látom, a problémát abban, hogy mondjuk egytucatnyi ember határozná meg mik közül lehet választani, ha egyszer annál úgyis többen szavaznak.”

Az a gond ezzel szerintem, hogy szerintem még nagyon messze van attól, hogy bármilyen szempontból leképezze a közízlést. Nyilván nem kell egy az egyben rímelni arra, de a nagyon kevés jelölés, túl torz képes eredményezhet.

“Illetve jól értem? Akkor az animáció kategóriába jelölhetek animét is?”

Igen, mindenképp, nem tudtam, hogy ez nem annyira egyértelmű. Lehet, hogy majd jelzem, hogy animáció/anime.

winnie - 2021. 12. 22. 06:44

” Elmúlt 15 év legjobb eyecandy-re szavazás?”

jó ötlet, de erre muszáj lesz valakinek emlékeztetnie januárban:)

winnie - 2021. 12. 22. 06:44

Enzo: reagáltam, bólogattam, csak valamiért nem írtam be a jelek szerint:)

winnie - 2021. 12. 22. 06:45

“Amúgy nagyon durva, mert ennyiszer még nem jutott eszembe, hogy milyen jó lenne egy “leglátványosabb sorozat” kategória, vagy hasonló. Annyi idei címnél ugrott be, hogy jah, nem jelölném semmire, de basszus látvány terén elképeszrőt nyújtott (pl. The Foundation, vagy kb. bármelyik Marvel sorozat)”

ez nem rossz ötlet, lehet, hogy kommentben szavazhatunk róla, vagy egy konkrét jelölthalmazt megszavaztatunk. ha csak 10 szóba jövő sorozat van, akkor lehet, hogy érdemes az utóbbit, csak kéne pár vita nélküli jelölt.

heidfeld - 2021. 12. 22. 07:42

Külön eyecandy szavazás mellett vagyok. Sheldon-t idézve: “Hagyomány.” Második lehetne nyár elején! Iránból is tudnék szavazni, de Észak-Koreából nem…
Sajnos egyre kevesebb a szavazat, de mindig merítek junkie társak neveiből. Winnie “tévedése” nélkül nem láttam volna Titans-t, és nem tudnám, Minka Kelly mennyire varázslatos.
15 éves eyecandy szavazást nem támogatom. Ancsa leírta a lényeget. = részt láttam a Dél Királynője feltámasztásába.Elképesztő, mennyi helyszínen forgattak, és a kislánya nagyon helyes, lopja a show-t, de.. Kate Castillo/Ha jól emlékszem a nevére/ Neki és nekem, nagyon nem tett jót idő múlása, bár én biztos nem feküdtem plasztikai sebész kése alá.
Jaws kategóriákra a “Leghangulatosabb sorozat”- kategória hiányzik.
Covid tényleg amolyan karantén szavazássá teszi az eyecandy-t is. Ashleigh Stewart 8 hónapot volt Melbourne-i karanténban, így jelölni sem tudom, sajnos.

Shyllard - 2021. 12. 22. 08:22

winnie: Hát nekem The Foundation, Loki, Arcane menne ebbe a kategóriába.

Azt elfelejtettem hozzátenni,hogy bár tudom ez felületes szempont, de szerintem baromi jól tükrözi a sorozatozók mai szerencsés helyzetét, hogy már itt is lehet mindenféle kompromisszum nélkül ajánlani sorozatot csak és kizárólag a látványvilága miatt. (és nem csak a Game of Thrones van és ennyi)

dxtrs - 2021. 12. 22. 08:28

ha lehet szavazni, én egy egybevont 2020/21-es eyecandyre tenném a voksom.

Shyllard - 2021. 12. 22. 08:34

Scat: Külön anime kategóriával nekem az is a bajom, hogy általánosan az animés posztok kommentjeit nézve az oldalon, én nehezen szoktam látni konszenzust. Ok, van Attack On Titan, de azon kívül? Annyira túlcsordult műfaj, hogy szerintem kb. a legnagyobbon kívül nem igen tudnánk még jelölés terén sem túl sok egyhangúan imádott animét feltüntetni. Én spec most a Don’t Toy With Nagatoro-t jelöltem két kategóriában még a műfajból, de kétlem, hogy sokan annyira imádták, mint én. :D Kicsit túl niche stílus az oldalhoz szerintem.

Abban bízok, hogy Attack On Titan be fog jutni az animációs kategóriában, de ha nem, és annál széleskörűbben ismert anime kevés van.

Scat - 2021. 12. 22. 09:20

No, összeollóztam (levélben majd később küldöm). A szereplőjelöléseket kettő kivételével ugrottam, mert azok a kategóriák nem igazán érdekelnek. Őket is csak azért írtam, mert máig emlékszem a jelenetükre, annyira tetszett.

Drive to Survive nincs a 2021-es premiernaptárban, pedig volt idei évada, ezért bátorkodtam jelölni.

Nem tudom, nem amerikai mehet-e a 20-30 percesbe, de harmadiknak nem tudtam mást jelölni. Jobban mondva, számomra érdemesebbet nem tudtam volna.

Amiért kampányolnék, hogy “toljuk be”: Attack on Titan (lehetne az első bejutó az animék közül!), Generation 56K (nagyon hangulatos, hétköznapi sorozat), Cobra Kai (bár esett a színvonal, de így is jár neki), For All Mankind (itt viszont klasszisokkal javult, ez díjazandó), és hát a magyar Survivor (mert szeretem :)).

legjobb 40+ perces sorozat:
For All Mankind
The North Water
Clikcbait

legjobb 20-30 perces sorozat:
Cobra Kai
Ted Lasso
Generation 56K

legjobb újonc sorozat:
Arcane
Clickbait
Generation 56K

legjobb magyar sorozat:
egyet sem láttam

legjobb nem amerikai sorozat:
Generation 56K
How To Sell Drugs Online (Fast)
D.P.

legjobb animációs sorozat:
Attack on Titan
Final Space
Invincible

legjobb magyar műsor (reality/doku/game show/egyéb):
Survivor (nyilván :))

legjobb egyéb műsor (reality/doku/talkshow/egyéb):
Formula 1: Drive to Survive
Shiny Flakes: The Teenage Drug Lord

legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat):
Joel Kinnaman/For All Mankind/

legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat):
Michael Dorman /For All Mankind/

Mom - 2021. 12. 22. 09:27

Bár nem vagyok rendszeres jelölő, de gondoltam idén megint küldök pár jelölést. Hát ahogy végignéztem a listát rá kellett jönnöm, hogy ilyen kevés sorozatot évek óta nem néztem, és még azok közül is amiket láttam, legalább a fele nem hogy nem volt kiemelkedő, de egyenesen borzalmas volt! Nem hittem volna, hogy eljön ez az idő, de szinte mindegyik kategóriába tudnék jelölni negatívban, pozitívban viszont amiket jelölnék, azok pont hogy nem az idei szezonjuk miatt érdemelnék meg, viszont korábban nem láttam, így nem is tudtam jelölni… Lehet, hogy végül inkább idén is kihagyom a jelölést…

Mom - 2021. 12. 22. 09:29

Így utólag visszatekintve döbbenet, hogy talán pont idén küldtem a legtöbb vendégírást :D

Scat - 2021. 12. 22. 09:30

Shyllard:

Számomra az nem érv, hogy nincs egyetértés, amit a többség választana. A JAWS-nak szerintem pont az a halála, hogy általában azok a sorozatok nyernek, amiket nagyon nyom a népszerűség. Most is tarolni fog a Squid Game, vagy a szereplős jelölések között bárki a Ted Lassóból, pedig annyira azért nem mindenki volt jó (a Mohammed rajongás máig érthetetlen számomra), de ne legyen igazam.

Nem pont az lenne a lényeg, hogy a több jelölésből válasszon az ember? Ha az anime kategóriákban olyanok lennének, amiket én nem jelöltem, de láttam, akkor is szavaznék.

Meg ez a túlcsordult műfaj… őszintén, melyik nem az? :)
Ezernyi sorozat készül évente, még jó, hogy sok van mindenféléből.

Shyllard - 2021. 12. 22. 09:44

Scat: persze, az egyetértés hiánya nem baj, de megint, itteni posztokat nézve szerintem nem vagyunk olyan túlságosan sokan, akik 1-2 animénél többet néznek. És sacper tíz embertől (lehet több, de kétlem, hogy túlságosan) bejövő jelöléseknél a minimális tendencia konszenzus felé szerintem azt eredményezné, hogy jelölésre kerül az Attack On Titan, meg 29 másik anime, talán néhány esetben 2-3 jelöléssel. Szerintem egyszerűen nem vagyunk annyian anime rajongók ezen az oldalon, hogy egy elfogadható listát tegyünk össze.

Shyllard - 2021. 12. 22. 10:09

+ ha külföldi meg animációs kategóriában is alig/ sem képesek önmagukban bejutni az animék (amik lényegében külföldi animációk), akkor tényleg szükség van nekik külön kategóriára?

Scat - 2021. 12. 22. 10:23

Igen, mivel azért nem kerülnek be soha, mert az animációkat többen jelölik.
Például a Generation 56K-nak sem lenne esélye a 20-30 percesek között, de nem amerikaiként bejuthat, a külön kategóriának hála.

Meg ez a két-három jelölés is….
Lehet így lenne, de lehet nem. A kommentek számából kár kiindulni, lévén a túlnyomó többség biztosan nem ír. Sokkal nagyobb annál az olvasottsága itt bármely cikknek, mint ahány hozzászólást kap. Ez alapján a két-három voks is simán lehetne több, sosem tudjuk meg.

Hozzáteszem én sem nézek egy-két animénél többet évente (na jó, de, viszont nem sokkal), ez baj lenne? Vajon hányan használhatják ki a három voksukat minden kategóriában és hányan küldhetnek csak egy-kettőt, mert annyit néznek vagy tartanak jónak ide?

Lásd a Survivorös szavazásunkat, ahova több száz voks érkezett, viszont egy cikknél a legtöbb hozzászólás talán ha 70 volt. Átlagban a fele sem. Mégis mennyien szavaztak.

juhaszvik - 2021. 12. 22. 10:38

Scat: “tarolni fog a Squid Game”

Van rá tizenkét arany galleonom, hogy nem. Ha bekerülne a szavazós listákra, akkor talán, de szerintem nem fogják sokan jelölni.

Shyllard - 2021. 12. 22. 10:42

Scat: szerintem senki sem kéri számon mennyit nézel. Alapvetően véleményem szerint anime kategória le van fedve igaziból két topikkal is. Ha most nyitva lenne nekik külön topik, akkor fel lehetne hozni miért nincs donghua (Kínai anime), stb… Volt már valamelyik posztban is erről szó, az anime lényegében japán animáció. Persze hatalmas eltérések vannak köztük, de én úgy gondolom, hogy simán úgy fair, hogy az animációba kerülnek. Hiszen akkor már a másik fronton lehetne kérdezni miért nincs legjobb játékadaptació, vagy szuperhős sorozat? Hiszen mindkettőből már annyi van, hogy simán külön kategória. De tényleg annyira jók, hogy megérdemeljenek külön jelölést. (persze ez Jaws, de akkor ia :D…)

Shyllard - 2021. 12. 22. 10:43

Utolsó mondatom kérdés volt. :D

Scat - 2021. 12. 22. 10:44

juhaszvik :

Ha bárhova is bekerül, tuti nyer, mert azt látták a legtöbben. De írtam, ne legyen igazam, én csak örülnék annak is.

Scat - 2021. 12. 22. 10:51

Shyllard:

Akkor miért van külön címkéjük itt, junkie-n? Hisz csak sima animációk, nem?

Kínai anime meg azért nincs, mert alig nézik. Nézd vissza anno mennyien kérték, hogy legyen külön animés címke, mert az nem sima animáció. Én emlékszem erre. A kínainál viszont nem láttam ilyesmit.
Fals példa ez, ahogy a játékadaptáció és szuperhős sorozat is, de ezt te is tudod.

“De tényleg annyira jók, hogy megérdemeljenek külön jelölést?”

Továbbra sem értem, ez miért ennyire hihetetlen.

Shyllard - 2021. 12. 22. 11:04

Scat: Én spec nem gondolom fals példának, mert lazán kimaradtak sorozatok jelőlésemből, amelyek közül be tudtam volna tenni párat a két említett kategóriába és Szerintem megérdemelték volna. Megint, én csak a saját véleményemet írom, de nyilván lehet nagy többség nem ért velem egyet. :)

Scat - 2021. 12. 22. 11:18

Persze, hogy kimaradtak. Nyilván lehetne legjobb horrort, thrillert, drámát jelölni, de azok nincsenek is kategorizálva az oldalon (ez amúgy nagy kár), míg az anime igen.

Én még azzal a kompromisszumos megoldással is ki tudnék egyezni, hogy mondjuk az animáció kategóriába az egyik bejutó mindig a legtöbb szavazatot gyűjtő anime legyen.
Öt-hat válaszlehetőségből ez nem is sok, és így lenne is anime, meg nem is :)

Shyllard - 2021. 12. 22. 11:22

Scat: Szerintem egyelőre bízzunk benne, hogy Attack On Titan önerőből is bejut, mert én nála látom a potenciált :)

Gábor - 2021. 12. 22. 12:43

• legjobb 40+ perces sorozat:
– The Shrink Next Door
– The White Lotus
– Mare of Easttown
• legjobb 20-30 perces sorozat:
– Superstore
– Mr. Mayor
– Home Economics
• legjobb újonc sorozat:
– Mr. Mayor
– Mare of Easttown
– Home Economics
• legjobb magyar sorozat:
– Keresztanyu
• legjobb nem amerikai sorozat:
– Money Heist
• legjobb animációs sorozat:
– Family Guy
• legjobb magyar műsor (reality/doku/game show/egyéb):
– Exatlon Hungary
• legjobb egyéb műsor (reality/doku/talkshow/egyéb):
– Ziwe
• legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat):
– Michael C. Hall (Dexter: New Blood)
– Murray Bartlett (The White Lotus)
• legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat):
– Kenan Thompson (Kenan)
– William Jackson Harper (Love Life)
• legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat):
– Kate Winslet (Mare of Easttown)
• legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat):
– Sandra Oh (The Chair)
– Emily Osment (Pretty Smart)
• legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat):
– Evan Peters (Mare of Easttown)
• legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
– Brandon Jay McLaren (Turner & Hooch)
– Nico Santos (Superstore)
– Mark McKinney (Superstore)
• legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat):
– Freema Agyeman (New Amsterdam)
– Jennifer Coolidge (The White Lotus)
– Jean Smart (Mare of Easttown)
• legjobb női mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
– Lauren Ash (Superstore)
– Kaliko Kauahi (Superstore)
– Holland Taylor (The Chair)
• legjobb vendégszereplő:
– Ming-Na Wen (Pretty Smart)
– Enid Graham (Mare of Easttown)

Mammut - 2021. 12. 22. 13:50

“legjobb 20-30 perces sorozat:
Cobra Kai”

A Cobra Kai benne lehet? Az 2018-as, nem?

Mammut - 2021. 12. 22. 13:59

Mármint, erre a szabályra gondolok, különösen a “kezdett” szó miatt:

“Jelölni a 2020. decemberétől sugározni és/vagy streamelni kezdett sorozatokat lehet”

Mom - 2021. 12. 22. 14:20

Mammut: az új évada idén januárban jött ki.

Scat - 2021. 12. 22. 14:38

Bizony, újév napján jött ki a Cobra Kai.

Többek közt emiatt nem jelöltem a Lost in Space-t, mert az meg december elsején, ami már a jövő évi jelölésé.

Amúgy a logóban marad a tavalyi évszám? Igazából nekem mindegy, de egyszer csak feltűnt, hogy nem stimmel :)

Mammut - 2021. 12. 22. 15:00

Ja, hogy a 2020. decemberében kezdett ÉVAD játszik akkor? Oké, én még sosem játszottam ezt.

Kissur - 2021. 12. 22. 15:26

A Dexter újoncnak számít? :)

Egyébként ilyenkor mindig emlékezetkiesésem van, fogalmam sincs, hogy mi volt az évben, ezért a kommentekből szemezgetek, hátha eszembe jutnak sorozatok/színészek/színésznők.

Mammut - 2021. 12. 22. 15:50

Mondjuk, szerintem az animék erős hátrányban indulnak az animációs kategóriában, hiszen sokkal többen ismerik a nyugati rajzfilmsorozatokat.
A nem amerikai sorozatot meg nyilván viszik az európaiak.
Szóval tényleg jó lenne egy külön kategória rá.

Mammut - 2021. 12. 22. 15:53

Tény, sokan nem néznek animét, de ilyen szempontból mennyivel szerepel majd jobban pl. a magyar sorozatok kategória? A fenti listák fényében nem sokkal.

Alain Prosztó - 2021. 12. 22. 15:55

legjobb 40+ perces sorozat:
Succession
Mare of Easttown
For All Mankind

legjobb 20-30 perces sorozat:
Ted Lasso
The Kominsky Method
Everyone Is Doing Great

legjobb első évados sorozat:
The White Lotus
Mare of Easttown
Resident Alien

legjobb magyar sorozat:

legjobb nem amerikai sorozat:

legjobb animációs sorozat:

legjobb magyar műsor (reality/doku/game show/egyéb):

legjobb egyéb műsor (reality/doku/talkshow/egyéb):
The Grand Tour
Night Stalker: The Hunt for a Serial Killer
Last Week Tonight with John Oliver

legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat):
Jeremy Strong (Succession)
Alan Tudyk (Resident Alien)
Scoot McNairy (Narcos: Mexico)

legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat):
Charlie Day (It’s Always Sunny in Philadlphia)
Michael Douglas (The Kominsky Method)
Don Cheadle (Black Monday)

legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat):
Kate Winslet (Mare of Easttown)
Annie Murphy (Kevin Can F**k Himself)
Sarah Snook (Succession)

legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat):
Rose Byrne (Physical)
Hannah Einbinder (Hacks)
Daisy Haggard (Breeders)

legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat):
Billy Crudup (The Morning Show)
Matthew McFadyen (Succession)
Michael Dorman (For All Mankind)

legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
Brett Goldstein (Ted Lasso)
Andre Braugher (B99)
Harvey Guillén (What we do in the Shadows)

legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat):
Cobie Smulders (American Crime Story)
Sarah Paulson (American Crime Story)
Jennifer Coolidge (The White Lotus)

legjobb női mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
Hannah Waddingham (Ted Lasso)
Regina Hall (Black Monday)
Kaitlin Olson (Hacks)

legjobb vendégszereplő:
Ezen még agyalok picit, de várom a javaslatokat

Alain Prosztó - 2021. 12. 22. 15:56

Tök örülök neki, hogy az Everyone is Doing Great másnak is eszébe jutott. Tök kellemes kis sorozat.

Bookworm - 2021. 12. 22. 16:09

legjobb 40+ perces sorozat: For All Mankind, The Underground Railroad, Midnight Mass

legjobb 20/30 perces sorozat: Ted Lasso, The Chair, WandaVision

legjobb újonc sorozat: Mare of Easttown, The White Lotus, Scenes from a Marriage

legjobb nem amerikai sorozat: Line of Duty, Vigil, The Investigation

legjobb animációs sorozat: Love, Death + Robots, What If…?, The Snoopy Show

legjobb férfi főszereplő (40+ perces): Murray Bartlett (The White Lotus), Tom Hiddleston (Loki), Oscar Isaac (Scenes from a Marriage)

legjobb férfi főszereplő (20/30 perces): Jason Sudeikis (Ted Lasso), Paul Bettany (WandaVision), Greg Davies (The Cleaner)

legjobb női főszereplő (40+ perces): Jessica Chastain (Scenes from a Marriage), Kate Winslet (Mare of Easttown), Elle Fanning (The Great)

legjobb női főszereplő (20/30 perces): Hannah Waddingham (Ted Lasso), Elizabeth Olsen (WandaVision), Sandrah Oh (The Chair)

legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces): Joel Edgerton (The Underground Railroad), Michael Dorman (For All Mankind), Mandy Patinkin (The Good Fight)

legjobb férfi mellékszereplő (20/30 perces): Jeremy Swift (Ted Lasso), Brett Goldstein (Ted Lasso)

legjobb női mellékszereplő (40+ perces): Jean Smart (Mare of Easttown), Sarah Jones (For All Mankind), Samantha Sloyan (Midnight Mass)

legjobb női mellékszereplő (20/30 perces): Juno Temple (Ted Lasso), Kathryn Hahn (WandaVision), Holland Taylor (The Chair)

legjobb vendégszereplő: Jane Lynch (The Good Fight), David Duchovny (The Chair), Gillian Anderson (The Great)

Mom - 2021. 12. 22. 16:54

Mammut: kivéve természetesen a legjobb újonc sorozat esetében, aminél tényleg csak azok játszanak, amik ebben az évben kezdődtek.

xszen - 2021. 12. 22. 17:38

Tényleg kár, hogy nincs látvány, mert a Bridgerton szép világa nagyon megfogott. És Polly Walker játéka.

csb - 2021. 12. 22. 21:09

winnie: Kiemelnéd ezt a posztot a jobb felső sarokba? Előre is köszi!

Ha már itt vagyok: az It’s a Sin-t ne felejtsétek el év elejéről!

:) - 2021. 12. 22. 21:14

legjobb 40+ perces sorozat:
– Gossip Girl
– Mare of Easttown
– American Horror Stories

legjobb 20-30 perces sorozat:
– Brooklyn 99
– Only Murders in the Building

legjobb első évados sorozat:
– Gossip Girl
– Dexter: New Blood
– Mare of Easttown
legjobb nem amerikai sorozat:
– Beforeigners
legjobb magyar műsor (reality/doku/game show/egyéb):
– Séfek séfe
– Konyhafőnök VIP
– Survivor
legjobb egyéb műsor (reality/doku/talkshow/egyéb):
– Harry Potter: Hogwarts Tournament of House
legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat):
– Andy Samberg – Brooklyn 99
– Martin Short – Only Murders in the Building
– Steve Martin – Only Murders in the Building
legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat):
– Issa Rae – Insecure
– Selena Gomez – Only Murders in the Building
legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat):
– Anthony Hayes – Total Control
– Neil Brown Jr. – SEAL Team
– Eli Brown – Gossip Girl
legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
– Joe Lo Truglio – Brooklyn 99
legjobb női mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
– Amy Ryan – Only Murders in the Building
– Melissa Fumero – Brooklyn 99

Mammut - 2021. 12. 22. 21:32

Hű, az elmúlt két évben több sokéves sorozatot pótoltam, így kevés újat láttam, de még így is kevésnek érzem ezt a 3 lehetőséget. :D
Nyilván azért is, mert már eleve válogatva néztem az újakat, szóval a számomra erősebb mezőnyt kell még tovább szűrnöm.

Mom: köszi!

Lea - 2021. 12. 23. 01:07

legjobb 40+ perces sorozat: Claws, Foundation, Sex Education

legjobb 20-30 perces sorozat: The Conners, Love Victor, Superstore

legjobb újonc sorozat: Foundation, Undercover, Nine Perfect Strangers

legjobb magyar sorozat: Apatigris

legjobb nem amerikai sorozat: Undercover, Sex Education

legjobb animációs sorozat: Carmen Sandiego

legjobb magyar műsor (reality/doku/game show/egyéb): A Dal – 2021

legjobb egyéb műsor (reality/doku/talkshow/egyéb): Dancing with the Stars – USA

legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat): Asa Butterfield (Sex Education)

legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat): Michael Cimino (Love, Victor), Iain Armitage (Young Sheldon), Andy Samberg (Brooklyn Nine-Nine)

legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat): Niecy Nash (Claws), Melanie Scrofano (Wynonna Earp), Emma Mackey (Sex Education)

legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat): Ana Ortiz (Love, Victor), Aidy Bryant (Shrill), Mayim Bialik (Call Me Kat)

legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat): Ncuti Gatwa (Sex Education), Connor Swindells (Sex Education), Finn Wittrock (American Horror Story)

legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat): John Cameron Mitchell (Shrill), Mark McKinney (Superstore), Dean Norris (United States of Al)

legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat): Gillian Anderson (Sex Education), Aimee Lou Wood (Sex Education), Kim Raver (Grey’s Anatomy)

legjobb női mellékszereplő (20-30 perces sorozat): Lauren Ash (Superstore), Kaliko Kauahi (Superstore), Bebe Wood (Love, Victor)

legjobb vendégszereplő: Nick Robinson (Love, Victor), America Ferrera (Superstore)

Necridus - 2021. 12. 23. 10:44

Remélem, többen jelölik majd a Tear Along The Dotted Line-t levélben, az idei év egyik legzseniálisabb darabját, mint ahányan itt megemlítették:)

axel95 - 2021. 12. 23. 11:16

Lehet fura kérdés, de mivel streaming platformról is jöhetnek jelölések, YouTube is ide tartozik? Animáció kategóriában a Kurzgesagt jutott eszembe pl

winnie - 2021. 12. 23. 12:31

“winnie: Kiemelnéd ezt a posztot a jobb felső sarokba? Előre is köszi!”

délután kikerül.

winnie - 2021. 12. 23. 12:32

Lehet fura kérdés, de mivel streaming platformról is jöhetnek jelölések, YouTube is ide tartozik? Animáció kategóriában a Kurzgesagt jutott eszembe pl

persze, nincs megkötés.

Scat - 2021. 12. 23. 12:50

Igen? Ha már elküldtem a listámat, de maradt rajta szabad hely, hozzácsaphatok még valamit?

Mert akkor a Kurzgesagtot jelölni fogom egy újabb levélben a “legjobb egyéb műsor” kategóriában.

Mammut - 2021. 12. 23. 18:04

Míg a sorozatoknál csiki-csukiztam, mert több jelöltem lett volna, úgy a színészeknél inkább fordított volt a dilemmám, annyira nem voltak számomra emlékezetesek az alakítások, hogy emlékezzek rájuk.

De sok mindent nem láttam az újak közül, viszont végre pihi van és egy éve fel sem álltam a monitor elől, így nem most fogok lecövekelni egy másik képernyő elé pótolgatni, azt majd jövőre. :)

legjobb 40+ perces sorozat:
Resident Alien
Cruel Summer
Kingdom: Ashin of The North

legjobb 20-30 perces sorozat:
Cobra Kai
Dive Club
Schmigadoon!

legjobb újonc sorozat:
Sweet Tooth
Ghosts (US)
La Brea

legjobb magyar sorozat: –

legjobb nem amerikai sorozat:
Ghosts (UK)

legjobb animációs sorozat:
One Piece
Arcane
Star Trek: Prodigy

legjobb magyar műsor (reality/doku/game show/egyéb): –
legjobb egyéb műsor (reality/doku/talkshow/egyéb): –

legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat):
Alan Tudyk (Resident Alien)
Christian Convery (Sweet Tooth)

legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat):
Martin Short (Only Murders in The Building)
William Zabka (Cobra Kai)
Steve Martin (Only Murders in The Building)

legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat):
Chiara Aurelia (Cruel Summer)
Olivia Scott Welch (Panic)
Kennedy McMann (Nancy Drew)

legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat):
Selena Gomez (Only Murders in The Building)
Mercy Cornwall (Dive Club)
Rose McIver (Ghosts)

legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat): –

legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
Devan Long (Ghosts)

legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat):
Leah Lewis (Nancy Drew)

legjobb női mellékszereplő (20-30 perces sorozat): –

legjobb vendégszereplő:
Sting (Only Murders in The Building)

Snoopyzit30 - 2021. 12. 23. 19:56

Hirtelen ezt dobtam össze, de még 1 napig majd gondolkodom. Az elmúlt 10 évet tekintve, szerintem idén láttam a legkevesebb sorozatot, sajnos.
Csak 24 újoncot próbáltam be, és kb. 30 másik évad csúszott le.

legjobb 40+ perces sorozat:
• Succession
• Maid
• For All Mankind
legjobb 20-30 perces sorozat:
• Ted Lasso
• Trying
• The Kominsky Method
legjobb újonc sorozat:
• Maid
• Scenes from a marriage
• Dopesick
legjobb magyar sorozat:
• A mi kis falunk
legjobb nem amerikai sorozat:
• Line of Duty
• Sex Education
• The Time It Takes / El tiempo que de toy
legjobb animációs sorozat: –
legjobb magyar műsor (reality/doku/game show/egyéb): –
legjobb egyéb műsor (reality/doku/talkshow/egyéb):
• The Crime of Century
legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat):
• Oscar Isaac (Scenes from a marriage)
• Brian Cox (Succession)
• Hamish Linklater (Tell me your secrets, Midnight Mass)
legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat):
• John Benjamin Hickey (In Treatment)
• Jason Sudeikis (Ted Lasso)
• Rafe Spall (Trying)
• + 1 Michael Douglas (The Kominsky Method)
legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat):
• Jessica Chastain (Scenes from a marriage)
• Margaret Qualley (Maid)
• Kaitlyn Dever (Dopesick)
legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat):
• Uzo Aduba (In Treatment)
• Hannah Waddingham (Ted Lasso)
• Lauren Ambrose (Servant)
legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat):
• Matthew Macfadyen (Succession)
• Jeremy Strong (Succession)
• Connor Swindells (Sex Education)
legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
• Brendan Hunt (Ted Lasso)
• Brett Goldstein (Ted Lasso)
• Rupert Grint (Servant)
legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat):
• Andie MacDowell (Maid)
• Gillian Anderson (Sex Education)
• Sarah Snook (Succession)
legjobb női mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
• Juno Temple (Ted Lasso)
legjobb vendégszereplő: –

The Expanse és a Dexter: New Blood még nem ért véget, így nálam ezek idén még nem játszanak.

csb - 2021. 12. 23. 20:50

legjobb 40+ perces sorozat: Succession, It’s a Sin, For All Mankind

legjobb 20-30 perces sorozat: Breeders, Trying, Black Monday

legjobb újonc sorozat: It’s a Sin, Mare of Easttown, Dopesick

legjobb magyar sorozat: Apatigris

legjobb nem amerikai sorozat: It’s a Sin, Squid Game, Young Royals

legjobb animációs sorozat: Rick and Morty, Arcane, Archer

legjobb magyar műsor (reality/doku/game show/egyéb): Survivor HUN

legjobb egyéb műsor (reality/doku/talkshow/egyéb): Survivor USA, Too Hot to Handle, Tiger (Tiger Woodsról szóló 2 részes doku)

legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat): Brian Cox (Succesion), Jeremy Strong (Succession), Kevin Bacon (City on a Hill)

legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat): Martin Freeman (Breeders), Don Cheadle (Black Monday), Keir Gilchrist (Atypical)

legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat): Kate Winslet (Mare of Easttown), Lily Rabe (Tell Me Your Secrets), Reese Witherspoon (The Morning Show)

legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat): Issa Rae (Insecure) Rose Byrne (Physical), Esther Smith (Trying)

legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat): Matthew Macfadyen (Succession), Kieran Culkin (Succession), Hamish Linklater (Tell Me Your Secrets)

legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat): Andre Braugher (Brooklyn Nine-Nine), Andrew Rannells (Black Monday), Rory Scovel (Physical)

legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat): Sarah Snook (Succession), Kaitlyn Dever (Dopesick), Amy Brenneman (Tell Me Your Secrets)

legjobb női mellékszereplő (20-30 perces sorozat): Regina Hall (Black Monday), Brigette Lundy-Paine (Atypical), Casey Wilson (Black Monday)

legjobb vendégszereplő: James Cromwell (Succession), David Zayas (Dexter New Blood), Alexander Skarsgård (Succession)

Desmond Wallace - 2021. 12. 23. 21:23

Még erősen gondolkodnom kell, de ezeket biztos jelölöm:

Legjobb magyar sorozat:
Toldi, A mi kis falunk, A Tanár

Legjobb magyar műsor:
Ninja Warrior Hungary, Exatlon Hungary

e-batta - 2021. 12. 24. 12:28

Idén nagyon kevés sorozatot néztem (azelőtt se vittem túlzásba), de végigolvasva a többi jelöléseket, nem nagyon találtam közös halmazt, úgyhogy bedobom én is ide, hátha valaki megtámogat (tudom, középszer, de ezeket kedveltem):

legjobb 40+ perces sorozat:
A Discovery of Witches S2
Never Have I Ever S2
Hawkeye

legjobb 20-30 perces sorozat:
Miracle Workers S3
WandaVision

legjobb újonc sorozat:
Bridgerton
The Nevers
Shadow and Bone

legjobb magyar sorozat:

legjobb nem amerikai sorozat:
The Family Man S2
Sexify

legjobb animációs sorozat:

legjobb magyar műsor (reality/doku/game show/egyéb):

legjobb egyéb műsor (reality/doku/talkshow/egyéb):

legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat):
Regé-Jean Page (Bridgerton)
Jeremy Renner (Hawkeye)
Manoj Bajpayee (The Family Man)

legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat):
Daniel Radchliffe (Miracle Workers)
Paul Bettany (WandaVision)

legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat):
Ann Skelly (The Nevers)
Elle Fanning (The Great)
Maitreyi Ramakrishan (Never Have I Ever)

legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat):
Geraldine Viswanathan (Miracle Workers)
Elizabeth Olsen (WandaVision)

legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat):
Matt Lanter (Jupiter’s Legacy)
Kit Young (Shadow and Bone)
Utkarsh Ambudkar (Never Have I Ever)

legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
Karan Soni (Miracle Workers)
Alex Newell (Zoey’s Extraordinary Playlist)

legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat):
Poorna Jagannathan (Never Have I Ever)
Zoë Wanamaker (Shadow and Bone)

legjobb női mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
Kathryn Hahn (WandaVision)

legjobb vendégszereplő:
Claudia Black (The Nevers)
Richard E. Grant (Loki)
James Purefoy (A Discovery of Witches S2)

csicseri - 2021. 12. 24. 12:40

Idei év -talán ezek, de lehet 1 nappal később módosítanám a listát:-)

legjobb 40+ perces sorozat: Deadwind/Karppi Succession, The Great

legjobb 20-30 perces sorozat: Ted Lasso, Breeders, Never Have I Ever

legjobb újonc sorozat: It s Sin, Resident Alien, The Big Leap

legjobb magyar sorozat: RSD- A marasztalt folyó

legjobb nem amerikai sorozat: Candice Renoir, Deadwind/Karppi, Five Bedrooms

legjobb animációs sorozat: –

legjobb magyar műsor (reality/doku/game show/egyéb): Virtuózok

legjobb egyéb műsor (reality/doku/talkshow/egyéb): RSD- A marasztalt folyó, Az első- Influenszerek

legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat): Olly Alexander- Is s Sin, Nicholas Hoult (The Great), Jeremy Renner (Mayor of Kingstown)

legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat): Keir Gilchrist (Atypical), Jason Sudeikis (Ted Lasso), Andy Samberg (Brooklyn Nine-Nine)

legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat): Elle Fanning (The Great), Anna Torv (The Newsreader), Cécile Bois (Candice Renoir)

legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat): Brigette Lundy-Paine (Atypical), Maitreyi Ramakrishnan (Never I Have Ever), Jean Smart (Hacks)

legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat): Matthew Macfadyen (Succession), Michael Dorman (For All Mankind)

legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat): Brett Goldstein (Ted Lasso)

legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat): Gillian Anderson (Sex Education)

legjobb női mellékszereplő (20-30 perces sorozat): Hannah Waddingham (Ted Lasso),Kaitlin Olson (Hacks)

Virthné Szabó Ivett - 2021. 12. 24. 14:33

legjobb 40+ perces sorozat:
Loki
The Landscapers
It’s a Sin
legjobb 20-30 perces sorozat:
Superstore
legjobb újonc sorozat:
Loki
The Landscapers
It’s a Sin
legjobb magyar sorozat:

legjobb nem amerikai sorozat:
The Landscapers
It’s a Sin
legjobb animációs sorozat:
Star Trek: Prodigy
legjobb magyar műsor (reality/doku/game show/egyéb):

legjobb egyéb műsor (reality/doku/talkshow/egyéb):
RuPaul’s Drag Race
legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat):
Penn Badgley (You)
Tom Hiddleston (Loki)
Freddie Highmore (The Good Doctor)
legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat):
Dave Franco (The Now)
legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat):
Kate Siegel (Midnight Mass)
Olivia Colman (The Landscapers)
legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat):
Jean Smart (Hacks)
legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat):
Matthew Daddario (Why Women Kill)
Christian Convery (Sweet Tooth)
Connor Swindells (Sex Education)
legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat):

legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat):
Aimee Lou Wood (Sex Education)
legjobb női mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
Alyssa Milano (The Now)
Kaliko Kauahi (Superstore)
legjobb vendégszereplő:
Jane Adams (Hacks)

Mikilós - 2021. 12. 25. 10:11

legjobb 40+ perces sorozat:
– Pose
– Maid
– American Horror Story: Double Feature

legjobb 20-30 perces sorozat:
– Better Things
– What We Do in the Shadows
– Love, Victor

legjobb újonc sorozat:
– Calls
– It’s a Sin
– Them

legjobb magyar sorozat:
– A mi kis falunk
– A Tanár

legjobb nem amerikai sorozat:
– The Chestnut Man
– Squid Game
– Knutby: Imádkozz, engedelmeskedj, ölj

legjobb animációs sorozat:
– South Park
– Big Mouth
– Archer

legjobb magyar műsor (reality/doku/game show/egyéb):
– Survivor
– Comedy Club
– Való Világ 10

legjobb egyéb műsor (reality/doku/talkshow/egyéb):
– Last Week Tonight with John Oliver
– Eli Roth’s History of Horror
– RuPaul Draq Race

legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat):
– Billy Porter (Pose)
– Hamish Linklater (Midnight Mass)
– Nick Robinson (Maid)

legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat):
– Kayvan Novak (What We Do in the Shadows)
– Matt Berry (What We Do in the Shadows)
– Nick Kroll (Big Mouth)

legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat):
– Margaret Qualley (Maid)
– MJ Rodriguez (Pose)
– Lily Rabe (American Horror Story: Double Feature)

legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat):
– Pamela Adlon (Better Things)
– Lauren Ambrose (Servant)
– Natasha Demetriou (What We Do in the Shadows)

legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat):
– Evan Peters (American Horror Story: Double Feature)
– Dyllon Burnside (Pose)
– Billy Burke (Maid)

legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
– Mark Proksch (What We Do in the Shadows)
– Rupert Grint (Servant)
– Anthony Turpel (Love, Victor)

legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat):
– Samantha Sloyan (Midnight Mass)
– Frances Conroy (American Horror Story: Double Feature)
– Andie MacDowell (Maid)

legjobb női mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
– Ana Ortiz (Love, Victor)
– Kathryn Hahn (WandaVision)
– Kristen Schaal (What We Do in the Shadows)

legjobb vendégszereplő:
– Dale Dickey (Them)
– Danny Trejo (American Horror Stories)
– Angelica Ross (Pose)

heidfeld - 2021. 12. 25. 11:32

Ilyen-olyan okokból rengeteg mindent be tudtam pótolni, tartani a lépést sorozatok tengerével, de egy idő után bele lehet fásulni/fáradni.
Ennek jobban újoncok látták kárát, de újult erővel pótolom majd őket, tartva a lépést, amennyire időm engedi.

Legjobb 40+ perces sorozat:
– For All Mankind
– Yellowstone
– Family Man

Legjobb 20-30 perces sorozat:
– Cobra Kai
– Workin’ Moms
– What We in the Shadows

Legjobb újonc sorozat:
– Resident Alien
– El-Cid

Legjobb nem amerikai sorozat:
– Family Man
– El-Cid

Legjobb animációs sorozat:
– Invisible
– American Dad

Legjobb férf főszereplő (40+perc)
– Michel Dorman – For All Mankind
– Billy Crudup – The Morning Show
– Nicolas Hoult – The Great

Legjobb női Főszereplő (40+perc)
– Nina Arida – Goliath
– Alicia Sanz – El-Cid
– Ella Fanning – The Great

Legjobb férfi főszereplő (20-30perc)
– Iain Armitage – Young Sheldon
– William Zabka – Cobra Kai
– Kayvan Novak – What We Do in the Shadows

Legjonn női főszereplő (20-30 perces)
– Heléne Yorke – The Other Two
– Jessie Ennis – Mythic Quest
– Juno Tempe – Ted Lasso

Legjobb férfi mellékszereplő (40+perces)
– Shaib Masmmi – Family Man
– Adam Godley – The Great
– Mandy Patinkin – The Good Fight

Legjobb női mellékszereplő (40+perces)
– Meghan Leathers – For All Mankind
– Áine Rose Daly – Hanna
– Phobe Fox – The Great

Legjobb férfi mellékszereplő (20-30perces)
-David Hornsby – Mythic _Quest
– Mark Proksch – What We Do in the Shadows
– Brendan Hunt – Ted Lasso

Legjobb női mellékszereplő (20-30perces)
– Jessalyn Wanlim – Workin’ Moms
– Anna Baryshnikov Dickinson
– Hanna Waddingham – Ted Lasso

Legjobb vendégszereplő:
– Bill Murr – The Mandalorian. Ő a volt birodalmi tiszt. Hatalmasat játszott.
– Aviva Mongillio – Workin’Moms. Leírhatatlan miket művelt, de olyan természetességgel, hogy elképesztő. Borultunk a nevetéstől.

Reni - 2021. 12. 26. 15:26

Sajnos én sok folytatódó sorozatomban csalódtam :( De a Succession erős bástya szerencsére!

legjobb 40+ perces sorozat: Succession, Mare of Easttown, Scenes from a Marriage
legjobb 20-30 perces sorozat: This way up, Insecure, The Chair
legjobb újonc sorozat: The White Lotus
legjobb nem amerikai sorozat: This way up, The Chestnut Man, Squid Game
legjobb magyar műsor (reality/doku/game show/egyéb): Dalfutár
legjobb egyéb műsor (reality/doku/talkshow/egyéb): Pretend It’s a City, The Mind, explained + (de ez már az email után jutott eszembe:) History of Swear Words
legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat): Oscar Isaac (Scenes from a Marriage), Jeremy Strong (Succession), Murray Bartlett (The White Lotus)
legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat): –
legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat): Jessica Chastain (Scenes from a Marriage), Kate Winslet (Mare of Easttown), Sarah Snook (Succession)
legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat): Aisling Bea (This Way Up), Issa Rae (Insecure),
legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat): Ncuti Gatwa (Sex Education), Matthew Macfadyen (Succession)

Abyssr - 2021. 12. 26. 21:11

A WHITE LOTUS-t ne felejtsétek el jelölni!

Szami - 2021. 12. 26. 22:04

legjobb 40+ perces sorozat:
– The Great
– Grey’s Anatomy
– The White Lotus
legjobb 20-30 perces sorozat:
– Curb Your Enthusiasm
– Dive Club
– Superstore
legjobb újonc sorozat:
– Dopesick
– Mr. Mayor
– The White Lotus
legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat):
– Murray Bartlett (The White Lotus)
– David Dencik (The Chestnut Man)
– Nicolas Hoult (The Great)
legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat):
– Matt Berry (What We Do in the Shadows)
– Greg Davies (The Cleaner)
– Larry Davis (Curb Your Enthusiasm)
legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat):
– Elle Fanning (The Great)
– Mariska Hargitay (Law & Order: Special Victims Unit)
– Ellen Pompeo (Grey’s Anatomy)
legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat):
– Quinta Brunson (Abbott Elementary)
– Jane Fonda (Grace and Frankie)
– Holly Hunter (Mr. Mayor)
legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat):
– Jake Lacy (The White Lotus)
– Kevin McKidd (Grey’s Anatomy)
– James Pickens Jr. (Grey’s Anatomy)
legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
– Rupert Grint (Servant)
– Mark McKinney (Superstore)
– Nico Santos (Superstore)
legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat):
– Jennifer Coolidge (The White Lotus)
– Alexandra Daddario (The White Lotus)
– Kim Raver (Grey’s Anatomy)
legjobb női mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
– Lauren Ash (Superstore)
– Kaliko Kauahi (Superstore)
– Ana Ortiz (Love, Victor)
legjobb vendégszereplő:
– Debbie Allen (Grey’s Anatomy)
– Nick Robinson (Love, Victor)
– Kate Walsh (Grey’s Anatomy)

Enzo - 2021. 12. 27. 01:01

Hű, nem volt valami erős az általam idén kezdett újoncfelhozatal, mert nem sikerült a WandaVision-Loki-Hawkeye triónál jobbat jelölnöm :’D

Pár alulértékelt/el-nem-felejtendő dolgot azért beírok én is:
– Ugyan a The Falcon and the Winter Soldier még az éves Marvel-sorozatok között sem dobogós, de azért Wyatt Russell mint John Walker lehet hogy érdemelne egy jelölést.
– Felhívnám a figyelmet, hogy Jeffrey Dean Morgan mit alakított a The Walking Dead 10×22-ben (a Negan-centrikus flashback rész), ami szintén idén volt!
Kathryn Hahn. WandaVision. It was Agatha all along :)
– Sportműsort lehet jelölni? :D Mert a Forma-1 idei évada elég király volt :D

Még pár sorozat és szereplő, aki szerintem többet érdemelne: Sean Bean és Alison Wright (Wilford/Ruth a Snowpiercer-ben, főleg utóbbi brillírozott), az egyébként gyenge La Brea-ból Scott (Rohan Mirchandaney) messze a legszórakoztatóbb karakter, sorozatok terén pedig The Expanse, Snowpiercer, Motherland: Fort Salem :)

Klaudia - 2021. 12. 27. 02:32

legjobb 40+ perces sorozat: It’s a Sin, Squid Game, Sex Education

legjobb 20-30 perces sorozat: Only Murders in the Building, Brooklyn Nine-Nine, Home Economics

legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat): Asa Butterfield (Sex Education), Tom Hiddleston (Loki), Paul Bettany (WandaVision)

legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat): Martin Short (Only Murders in the Building), Steve Martin (Only Murders in the Building), Andy Samberg (Brooklyn Nine-Nine)

legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat): Connor Swindells (Sex Education), Ncuti Gatwa (Sex Education)

legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat): Joe Lo Truglio (Brooklyn Nine-Nine)

legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat): Kim Raver (Grey’s Anatomy), Kim Joo-Ryung (Squid Game), Mimi Keene (Sex Education)

legjobb női mellékszereplő (20-30 perces sorozat): Melissa Fumero (Brooklyn Nine-Nine)

Hesperathusa - 2021. 12. 27. 12:24

legjobb 40+ perces sorozat: Squid Game, The White Lotus, Maid
legjobb 20-30 perces sorozat: How to sell drugs online (Fast), Never Have I Ever, What We Do in the Shadows
legjobb újonc sorozat: Yellowjackets, The White Lotus, Arcane
legjobb magyar sorozat: –
legjobb nem amerikai sorozat: Squid Game, Hometown Cha-Cha-Cha, Happiness
legjobb animációs sorozat: Castlevania; Arcane; Wonder Egg Priority
legjobb magyar műsor (reality/doku/game show/egyéb): –
legjobb egyéb műsor (reality/doku/talkshow/egyéb): Q: Into the Storm
legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat): Murray Bartlett (The White Lotus); Lee Jung-jae (Squid Game), Henry Cavill (The Witcher)
legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat): Matt Berry (What We Do in the Shadows), Paul Sun-Hyung Lee (Kim’s Convenience), Jason Spisak (Arcane)
legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat): Jung Ho-yeon (Squid Game), Margaret Qualley (Maid), Jennifer Coolidge (The White Lotus)
legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat): Jessica Walter (Archer), Natasia Demetriou (What We Do in the Shadows), Ella Purnell (Arcane)
legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat): Park Hae-Soo (Squid Game), Joey Batey (The Witcher), Steve Zahn (The White Lotus)
legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat): David Hornsby (Mythic Quest), Mark Proksch (What We Do in the Shadows)
legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat): Gillian Anderson (Sex Education), Christina Ricci (Yellowjackets), Kim Young-Ok (Hometown Cha-Cha-Cha)
legjobb női mellékszereplő (20-30 perces sorozat): Richa Moorjani (Never Have I Ever), Jessie Ennis (Mythic Quest), Alejandra Reynoso (Castlevania)

e-batta - 2021. 12. 27. 12:40

@Hesperathusa

A The Withcer idén nem játszik, mert decemberben volt a bemutatója, tavaly decemberben pedig nem volt.
A jelöléseidet nem fogják figyelembe venni (majd jövőre számítsd be), érdemes lenne nem elkótyavetyélned a darabszámokat.

Hesperathusa - 2021. 12. 27. 14:12

@e-batta

Köszi, hogy szóltál, ebbe nem gondoltam bele. De az a két jelölés nem hiszem, hogy túl sokat számítana.

Thomas - 2021. 12. 27. 23:40

Én most csak ide dobom be a jelöltjeimet, mert nem nagyon volt időm összeszedni, és látom, hogy már el is kezdődött. Színészi alakításokra ritkán figyelek fel, még ritkábban jegyzem is meg, és nem is nagyon nézek olyan sorozatokat, amikben annyira számítanának, így ebbe inkább nem is szólok bele. Ezt a pár címet meg magában nem lett volna sok értelme beküldeni:

legjobb 40+ perces sorozat:
– Heartland
– Chicago Fire
– La Brea

legjobb 20-30 perces sorozat:
– The Snoopy Show
– Young Rock

legjobb újonc sorozat:
– La Brea
– Paradise City
– The White Lotus

legjobb nem amerikai sorozat:
– Heartland

legjobb animációs sorozat:
– The Snoopy Show

legjobb egyéb műsor (reality/doku/talkshow/egyéb):
– The World’s Most Amazing Vacation Rentals
– American Idol
– Dancing with the Stars

legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat):
– Shiori Kutsuna (Invasion)

kriol - 2022. 01. 02. 23:30

Eyecandy: nem látom akadályát, hogy miért ne lehetne külön a ‘20 és a ‘21-es év. Az összevonttal az a baj, hogy voltak kedvenceink egyik és másik évben is, de velem történt már meg, hogy aki egyik évben dobogós volt, az másik évben eléggé lecsúszott.

A másik érvem pedig, hogy újra meg újra megjelenik a kérdés év közben, hogy mikor lesz eyecandy, szóval szerintem sokan szeretjük ezt a kategóriát. S ha lehet kettő belőle, miért ne lenne?

(Nekem amúgy évközben készült lista 2020-ban is és 2021-ben is, és a kettő nem egyezik, szóval két top10-es listából összegyúrni egyetlen top3-ast nagy feladat lenne)

texameter - 2022. 09. 04. 22:47

Nem lett Eyecandy. :-(

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz