login |

Hawkeye: vége az 1. évadnak

2021. 12. 22. 21:30 - Írta: human

52 hozzászólás | kategória: kritika,

Még az elején említette winnie, hogy ezek az MCU-sorozatok valójában 1 filmnyi költségvetéssel kicsit hosszabb kidolgozásai egy ötletnek, mi meg tapsikolunk. Ha így nézem a finálét, simán vannak szálak amiket kivágva is működne a fő üzenet, vagy ahogy James Cameron mondaná, Bishop és Hawkeye karakterére sűrítve erősebb élmény lenne. Mindeközben viszont teljesen szórakoztató volt a tényleges végeredmény.

Lehet, össze is dobok egy szavazást még a JAws előtt, hogy akkor mi volt eddig a legjobb MCU-sorozat nektek, talán vége is az első berendelés adagnak, de nekem nyilván a sok Halálos fegyver és hasonló áthallás miatt igazából simán ez lett a győztes, mögötte pedig a Loki szélhámoskodik. A többire már nem is emlékszem. Nyilván erős túlzás az utóbbi, és kapok a Wanda-rajongóktól a fejemre, főleg hogy az még a Doctor Strange előzetesben is emlegetve volt.

A történet szigorúan nézve tényleg egy filmnyi volt. Kate Bishop belefutott Ronin ruhájába, és magára húzta egy akcióhoz, ami miatt Ronin régi ellensége is előkerültek. Ez utóbbit nem hagyhatta Hawkeye szó nélkül, így tulajdonképpen a sok “i’m too old for this”-jelenet mellett kiképezte Bishopot az társának, esetleg utódjának, ami a fináléban érett be, hiszen a lány ott már magában is kellő önbizalommal vállalta a nehézségeket.

Mindezek ellenére szerencsére nem adta át teljesen a stafétát Hawkeye, és igazából hülyeség is lenne nem együtt visszahozni őket esetleg, mert minden Hailee Steinfeld éltetés mellett igazából az évad legjobban működő részei azok voltak, amikor ketten akcióztak, Renner és a homloka a kilométeres szakadékokkal. Kicsit ugratták egymást főszereplők, és közben ellátták a rosszfiúk baját. És direkt ilyen finoman fogalmazok, mert… szinte feelgood volt az egész.

Most nem lesöpröm az egészet az asztalról, voltak a Hawkeye-ban komolyabb témák, de nem martak mélyre, csak egy kicsit mélyítették a képet. Igazi Marvel móka lett. A helyén kell kezelni, és bizony blockbuster sorozatokból nincs sok, így csak a fun skála számít, amit a két főszereplője simán feljebb is húz az átlagnál.

Az első rész alapján nem meglepő módon a 22-én érkezett finálé tökéletesen érkezett meg karácsonyhoz. Igazi családias hangulat jutott a végére. Igazából a találgatás részbe nem mennék bele, gondolom majd kommentekben megteszitek több képregényt ismerve.

Nekem nem a jövőről szólt az évad, és ezt a finálé közben is éreztem, mert az oda vezető út sokkal jobb volt, mint a tényleges nagy akciójelenet. Nem akarok elvenni az értékéből, nem a koreográfia vagy ilyesmi volt a gond számomra, hanem a végtelen ellenfeles piff-puffot untam picit. Mondom, a két karakterre koncentrálás volt az igazi.

52 hozzászólás Ne habozz!

Thomas - 2021. 12. 22. 22:40

Én is a Hawkeye és a Loki közül választanám ki a legjobb MCU-sorozatot, és inkább a Hawkeye felé billenne a mérleg, mert ennél éreztem azt először, hogy szívesen megnézném újra valamikor:) Mondjuk az első két rész még nem csúszott olyan könnyen, lassan értek össze a szálak, és jó ideig csak le akarta koptatni szegény Kate-et Clint, de aztán a 3. részben a trick arrow-knál elkapott a gépszíj és már nem is igen eresztett:) Nekem a végső nagy tömegjelenetet is ezek dobták fel, inkább utána a Jelena-Clint bunyót untam. De amúgy jó kis könnyed szórakozás volt ez most így karácsony előtt. Ennek van esélye amúgy folytatásra, vagy ez is mini marad?

Wampa1 - 2021. 12. 22. 22:55

A WandaVision óta most éreztem azt először (sorry Loki, nem tetszettél…), hogy a képregények átültetésére a sorozat formátum sokkal alkalmasabb, mint egy film. Jeremy Renner végre nem csak egy soros jópofa karakter volt, majdnem minden részre jutott egy jelenete ami aranyat ért (a musical nézése, Nat-hez a szavai, az évadzáróba a beszélgetés Yelena-val stb.). Az én szememben most ért be a karakter, és örülök, hogy ilyen jó színész játszotta mint JR.
Hailee Steinfeld mindig jó (kb. mindenben), itt is olyan élettel töltötte meg a karaktert, ami méltó partnerré tette. De talán kicsit el is lopta az 5. résztől a show-t a személyes kedvencem Florence Pugh, aki maximálisan uralta a képernyőt minden jelenetében. Az 5. részes “vallatásos” vacsi beszélgetés kellemesen visszaidézte a Natasa/Loki kihallgatást kicsit. Jeremy Renner-rel közös végső jelenete mindent vitt.

Hogy ne csak jót mondjak: SPOILER
– Maya azért gondolta meg magát hirtelen, mert rájött, hogy így jobb esélye van spinoff sorozatot kapni? :D Mert ha ezt akarta akkor bejött, más értelmes indoka nem volt, szal az elég wtf.
– Vezér/Kingpin. Itt volt, jó volt újra látni Vincent D’Onofrio-t. De kb. ennyi. Szerintem nem sokban hasonlított a karaktere a Daredevil-esre. Valamiért erősebbnek is tűnt, szal pláne fura. És a végén is elég olcsó megoldás volt a lövéshang, nyilván nem ennyire hozták vissza :)

SPOILER VÉGE

Wandára annó elfogultságból 10/10-et adtam volna, ez 10/9 a fenti pár apróság miatt. És üzenem a Marvel-nek: ilyet kérünk még! Néha a kevesebb (kicsi balhé, inkább karakterdráma) néha több.

Malachi - 2021. 12. 22. 23:37

Jó volt, a legjobb Marvel sorozat eddig. Akkor is, ha a végére szerintem leült, minden olyan egyértelműen, szinte könnyedén rendeződött.

De jók a karakterek, jó volt mélyebben megismerni Hawkeye-t, látszott rajta mennyire szenved a Widow miatt, meg igazán emberi volt a hallómészülékkel, a családjával, a rengeteg sérüléssel. A hülyülés pedig bejött, nem ment el bárgyúba, khm pokember khm.

A végén a musical helyett néztem volna rendes plusz jelenetet, de mindegy is. Akkor mi jön most? Szünet a sorozatokkal? Jól kitöltötték a nagyfilmek közötti időszakokat.

cardas - 2021. 12. 22. 23:41

Határozottan ez lett a kedvenc.
A Loki és a Wanda annyira igyekezett különleges lenni, “művészies” és a maga stílusa, hogy végül csak attól bűzlött, mennyire egyedi és sajátos akar lenni.
A Kapi/Tél Katonát el se kezdtem, elég volt látni a végén lévő beszédet “You’ve got to do better, Senator”, és kirohantam a világból.

Végre valami, ami nem erőltetett hangulatot, lapos üzenetet, egyszerűen a karakter problémáira fókuszált egy átlagos környezetben. EMBERI.
Kate sokkal szimpatikusabb volt, mint Wanda vagy Captain Marvel. Remélem kap saját sorozatot, ne nevettessenek, hogy Echo-ét bejelentették, de az övét nem (hogy jutott bárki is arra a következtetésre, hogy Echo érdekes egy spin-offhoz, megáll az eszem).

Richie - 2021. 12. 22. 23:44

Ez is sikerült: tönkretették Kingpint. Egy bohócot csináltak belőle.
Bele sem merek gondolni mit fognak csinálni Daredevil-lel.

bvr - 2021. 12. 23. 00:27

Jeremy Renner miatt kezdtem nézni, de Hailee Steinfeldet is nagyon megkedveltem ebben a szerepben. Ketten együtt szuperek voltak, de ez még sajnos nagyon kevés, 6 epizódra is, nemhogy új évadra. Részemről ez ennyi is volt.

És ha már MCU sorozatok, nálam magasan a Loki volt nemcsak hogy ezeken belül a legjobb, hanem az egy önmagában vett jó sorozat volt. Tetszettek a karakterek, és annak volt értelmezhető története. Azt nézni fogom még, a többi részemről kasza.

PS: ja, és Kingpint viszont sajnálom hogy behozták, amennyire tetszett a Daredevilben annyira rettenetesen nem sikerült ide normálisan beilleszteni.

bvr - 2021. 12. 23. 00:33

olvasom a kommentekben hogy Echo spinoff… wtf, egy ideje már amúgy is azt sejtem hogy a sorozatok aranykora igazából egész rövid ideig tartott és már a dekadencia fázisába értünk :)))

bvr - 2021. 12. 23. 00:41

“1 filmnyi költségvetéssel kicsit hosszabb kidolgozásai egy ötletnek”

így van és hát az a baj hogy már megint a fránya történetírásnál vagyunk. Márpedig még a jobb,szórakoztatóbb MCU filmeknél is éppen annyi történetet tudnak letenni hogy azt a 2 órát össze tudja tartani (aminek a jó része amúgy is látványos akció) Itt amire az idézet igazán vonatkozna, azaz a Falcon és most a Hawkeye, 6 epizódot sem tudott számomra történetben kitölteni. De persze simán lehet hogy egyszerűen csak nem én leszek a célközönség, ha a Disneynek amúgy hozzák azt amit elvárnak akkor persze csinálják csak.

winnie - 2021. 12. 23. 04:45

“hogy jutott bárki is arra a következtetésre, hogy Echo érdekes egy spin-offhoz, megáll az eszem).”

szerintem fordított a logika. a spinoff fogja őt érdekesebb tenni. eleve úgy készült gondolom a sorozat, hogy őt majd kiemelik, de most ez nem róla szólt.

Luke - 2021. 12. 23. 09:19

Nagyon kis feelgood móka volt ez a sorozat, vártam hétről hétre. Ami szerintem még nagy király volt benne az Yelena-Kate kettőse, szerintem nem volt olyan jelenetük amit ne széles vigyorral az arcomon néztem volna végig :)

Neoprimtiv - 2021. 12. 23. 10:50

A kitöltők közül nekem egyértelműen ez volt a legjobb. Még úgy is, hogy “jó” marveles szokás szerint fontosabb lett, hogy még másik X újabb lenyúzható bőrt megalapozzanak, mint hogy a főszereplőkkel foglalkozzanak. Szerethetők voltak a karakterek, jó volt, hogy a változatosság kedvéért nem valami világkatasztrófát vagy Nagyon Titkos Összeesküvést kellett megakadályozni.
Azt viszont szemétségnek és tisztességtelennek érzem, hogy a végén ilyen szinten tagadták ki a saját korábbi sorozatukat a kánonból. Ennél az Agents of SHIELD készítői és szereplői többet érdemeltek volna, de ez már az én bajom.

David33 - 2021. 12. 23. 11:32

“hogy jutott bárki is arra a következtetésre, hogy Echo érdekes egy spin-offhoz, megáll az eszem).”

Ennyi erővel minek kellett a Daredevil sorozat hisze ncsak egy vak srácról szól akinek nincs szuperképessége csak jó harcos. :D Mayából kb semmit sem láttunk hisz ez nem az ő sorozata. Sokkal több van a karterben mint amennyit itt láttunk. Ő pont az a potenciál amit anno a Daredevil is jelentett a Netflixnek. Más kérdés hogy akármennyire is szerettem a Hawkeye 1. évadát (szinte biztos, hogy lesz 2. is) annyira csalódtam a fináléban. Mármint oké, plusz pont Kingpin piros ingjéért de nagyon röhejesen festett élőben. Másrészt oké hogy nagyon erősnek ábrázolták és ez tök jó, nagyon helyes de messze nem tűnt olyan brutálisnak mint a Daredevil sorozatban. Szóval kezdek aggódni hogy mit kezdek majd Matt-el és a továbbiakban Kingpinnel hiszen az Echo sorozatban is feltűnik majd, nyilván komolyabb szerepben. Ha ilyen felvizesített változatokat látunk és nem azt a brutalitást amit a Netflixen akkor nem látom értelmét az egésznek. Mondjuk azt sem értem miért menő ez Hollywoodban hogy lelőnek valakit az alkotás végén de nem mutatják. Ha nem mutatják akkor nem halt meg ennyire egyszerű, akkor mégis miért kell a jelenet? Főleg hogy mindenki tudja hogy Kingpin benne lesz az Echo sorozatban is.

Na de írnék akkor a finálé többi eleméről mert Kingpint leszámítva (de durva ilyet leírni) nagyon is tetszett a rész. Yelena és Kate jelenetei zseniálisak voltak. Az a jelenet amit human is betett a kritikába, sírógörcsöm volt kb tőle meg a liftes jelenettől is. Mondjuk az amikor leugrik Yelena után az épületből az nem kicsit volt túlzás mert le sem lassúlt és aki úgy érkezik le annak törik a lába minimum de ezt nézzük el, képregény sorozat. Clint és Kate párosa tökéeltes volt, egyszerűen semmibe nem tudok belekötni velük kapcsolatban. Hawk Shot nevet Kate-nek azonnal. :D Egyébként nekem az a sanda gyanúm hogy Clint vissza fog vonulni ezért is volt a végén a név találgatásnál hogy ráközelítettek a céltábra majd jött a Hawkeye cím. Végül is Kate-nek is ez a hősneve.

Igazi karácsonyi hangulat volt ebben a részben, kezdve azzal hogy anyut börtönbe záratta Kate. :D Nagyon remélem, hogy kezdenek majd valamit Vera Farmigával, többet inkább nem írok mert ki tudja de az ő karakterének tuti nem itt lesz vége. A Tescós Zorrót pedig eléggé megkedveltem a sorozat végére. Nyilván tudtam a sorozat előtt is hogy ki ő de azt nem tudtam merre akarják vinni a karaktert. Remélem látjuk még őt is. Még azokat a bolond LARPosokat is bírtam bár nem túl reális hogy rendőrök és tűzoltók nem tudnak bánni az emberekkel.

Yelena vs Clint meg úgy általánosságban a jégpályán történt harcok baromi jók voltak. Mondjuk Clint és Yelena harca inkább csak civakodás volt de szerencsére kibékültek. Talán. Yelenánál sose tudni. Nyilván ezt nem sokan tudják de a bagoly a karácsonyfán ilyen amcsi dolog mert történt egyszer ilyen New Yorkban még könyvet is írtak róla, aranyos kis kikacsintás volt, pláne az hogy elvitte a “bro”-kat. :D

És akkor a rész vége. Tetszett hogy Lucky és Kate most már része Clint családjának, viszont ahogy Neo is írta tuti, hogy páran ki fognak akadni (bár én már az első beszélgetésük óta tudtam hogy ez lesz) hogy Cling felesége igazából 19-es ügynök avagy Bobbi Morse másnéven Mockingbird a SHIELD sorozatból csak nem azzal a színésznővel. Őszintén szólva ezzel kapcsolatban vegyesek az érzéseim de azért megnézném Linda Cardellini-t hogyan akciózik. bár valószínűleg nem fogjuk már látni.

Ha nem lett volna a Kingpines szitu meg 1-2 apróság akkor lehet hogy ugyanott csücsülne ez a sorozat is mint a WandaVision egy 9/10-es trónon de így “csak” 8/10-et kap tőlem az évad

David33 - 2021. 12. 23. 11:37

Ja még egy dolog. Ki hány karácsonyi filmes utalást talált csak a fináléban mert én legalább 10-et találtam. ebben az egy részben több volt mint az egész évad alatt. A musiceles részt nem szerettem amúgy de megértem hogy miért tették bele viszont lehetett volna a legvégére tenni egy Yelena-Kate iszogatós 1 perces jelenetet még. Az menő lett volna. :D

gummibear - 2021. 12. 23. 12:16

Meg tudná valaki mondani, hogy a végén mi volt annak az órás jelenetnek (amit Barton a feleségének adott) a jelentősége? Köszi

bvr - 2021. 12. 23. 12:24

a rolex óráról: annyira nem vagyok benne ebben a világban hogy ezeket magamtól tudjam, de mivel engem is érdekelt, és hát tudtam hogy úgyis minden ilyenről szokott rengeteg magyarázó cikk lenni így utána rákerestem, pl. ebben leírják:
https://www.denofgeek.com/tv/hawkeye-finale-ending-explained/

Malachi - 2021. 12. 23. 12:41

aha, így összerakva az órás sztorit ez tényleg azt jelenti, hogy az AoS mintha meg sem történt volna – legalábbis ebben a világban, vagy nem is tudom, hogy kellene gondolni.

mert ne felejtsük el, hogy Coulsonék azért dolgoztak együtt konkrét szereplőkkel a Thor filmekből, egyik részben éppen a Thor 2 után takarítottak úgymond, satöbbi. szóval akkor úgy készült a sorozat, hogy simán kánon és a nagy MCU része.

annyi már az összefonódás, hogy a fene se tudja követni, de az nem jó, ha maguk a készítők kezdenek ellentmondani maguknak. nem akarok Pókembert spoilerezni, de abban is van egy elég nagy wtf, éppen ilyen, ellentmondásos.

korum - 2021. 12. 23. 12:55

Most már az AoS is lehet másik univerzum a multiverzumban…

Neoprimtiv - 2021. 12. 23. 13:03

Malachi:
Nagyjából a második évadtól a sorozatot leválasztották a filmekről, mert reménytelen volt a két teljesen eltérő időzítést összefésülni. Ezt még el is tudtam fogadni, ahogy kényszerből azt is, hogy innen kezdve megszűntek a cameók is és később Feige ki is jelentette, hogy az AoS cselekményszálait nem fogják az MCU-hoz kapcsolni.

Csakhogy a netflixes Marvel sorozatok sem voltak az MCU részei, mostanra mégis beépítették a szereplőiket, a színészek megtartásával. Ha semmit sem akarnak ezután kezdeni Linda Cardellinivel, akkor azért visszás nekem ez a csere. Ha meg be akarják hozni Bobby Morse karakterét, akkor azért. Van éppen elég példa az MCU-ban arra, hogy eltértek a képregényes kánontól, az AoS gárdája megérdemelte volna, hogy ne töröljék ki őket színészekként is.

David33 - 2021. 12. 23. 13:03

Malachi: A SHIELD-es dolog nem ellentmondás szimplán csak kitörölték őket az MCU-ból. Ezt maga Feige mondta hogy nem része az univerzumnak. Szóval elég valószínű hogy Coulson halott, már az első Bosszúállók óta. De amúgy nem nagyon rémlik már de a SHIELD végén nem valami időutzásos dolog volt és a múltban maradt mindenki meg átírták az egész sztorit. Szóval lehet hogy nem is felejtették őket szimplán csak a múltban maradtak ezért sem fontosak. De mondom, már nem rémlik annyira mi volt a SHIELD végén. A Pókis dolognál az Electrós dologra célzol mert az tényleg hülyeség volt. Ha nem akkor tényleg ne spoilerezd el mert én láttam a filmet de úgysem lehet kibeszélni spoiler nélkül.

David33 - 2021. 12. 23. 13:08

Mondjuk ez a multiverzumos megoldás tényleg nem lenne hülyeség. Áttenni őket másik világba és kész de az is lehet hogy Clint felesége egy idősebb Mockingbird és az AoS-ben látott verzió az utódja igazából. Végül is a valóságban van köztük 8 év az MCU-ban lehet akár több is.

Malachi - 2021. 12. 23. 13:10

Szerintem is megérdemelték volna, tökre emlékszem mikor még azon agyaltunk, hogy hú Daisy/Quake mikor kerül be moziba, vagy bekerül-e egyáltalán. Aztán ott van Coulson, akit annyit rángattak már mindenféle sztorikban, hogy szerintem azt sem tudja, melyik univerzumban van éppen. Vagy Fitz/Simmons, őket is mennyire szerettem, eh.

Na de akkor most nézhetem az – megint nem akarok spoilerezni – emlegetett Netflix sorozatot is, hogy képben legyek a most behozott szereplőkkel meg sztorikkal, hm. Nekem az összes sorozat kimaradt az ilyen “lesser” hősökkel, ami eddig nem volt konkrétan MCU. Pedig azért jókat hallottam róluk. Főleg a Punisherről, azt mindenki éltette.

bvr - 2021. 12. 23. 13:13

“ennyi erővel minek kellett a Daredevil sorozat”

hát ez egy nagyon nagyon téves megközelítés, mert amikor azt a sorozatot 6 évvel ezelőtt néztem ott nem volt nekem arra szükségem hogy erre úgy kell tekintenem mint egy MCU sorozatra. Tökéletesen megállt a saját lábán, jó kemény hangulata is volt, meg értelmes története (mondjuk az évadonként 13 epizód ott is sok volt, de ha 8 akkor az tök jó lett volna. Itt meg a 6ból lehetett volna kettő azaz = egy könnyed mozifilm.
És behozni ide a Netflixes Kingpint akinek olyan lolkabolka kategóriájú emberek dolgoznak ahol ugyanazokat lassan számolni sem érdemes hányszor pofoztak szét ami gyerekkoromban 30 évvel ezelőtt a Bud Spencer Terence Hill filmekben tök szórakoztató volt, de ha már ugye pont a Netflix és Kingpin… Szóval nagyon nem.

gummibear - 2021. 12. 23. 13:13

Thanx bvr!
De ezek szerint ez csak emlék az ügynöki korszakából, nem olyan valami, ami felfedhetné a mostani személyazonosságát, ha nem megfelelő személyek kezébe kerül. Igaz?

David33 - 2021. 12. 23. 13:33

gummibear: Hát, tekintve hogy ott virít a hátulján a SHIELD logó és rajta az ügynöki száma a 19-es így azok akik képben vannak nyilván rájönnének a dologra. Nem is értem amúgy hogy mi a francért van ráírva a sorozatszáma. Ez akkora hülyeség volt. Nyilván azért csinálták hogy a rajongóknak leessen hogy kiről van szó de az átlagnéző a büdös életben nem fogja ennyiből leszűrni így meg totál gagyin jött ki az egész.

heidfeld - 2021. 12. 23. 15:11

Sok minden kimaradt nekem is Marvel univerzumból. Így is el lehetett nézegetni, csak az utalások, pár poént nem érthettük.
Teljesen egymásra épül minden, ami érthető, de új, nagy tömegeket erősen kétlem, hogy behúznának az univerzumba.
Amíg ilyen lehetőségek vannak hazánkban – egyre többen nem – Disney előfizetés távoli. Nem győztek meg a kínálattal. SW-miatt, talán.
Van Amazon, HBO, meg – remélhetőleg – elsők között lesz Paramount +.
Ja. Maja kifejezetten érdekes volt.

Neoprimtiv - 2021. 12. 23. 15:43

bvr:
“behozni ide a Netflixes Kingpint akinek olyan lolkabolka kategóriájú emberek dolgoznak”

Kösz, én is ezt éreztem, hogy Feige két lovon akar ülni egy üleppel. A Tracksuit Maffia olyan volt, mint ha a reszkessetek betörők két idótáját klónozták volna. A netflixes Wilson Fisk haleledelt csinált volna az egész társaságból, mondván, hogy szégyent hoznak rá.

A 12-es karikához igazított brutalitás is egy tévút – kb. alkoholmentes sör szénsav nélkül. Murdochot azért jó párszor komolyabban ápolni kellett egy vele való összetűzés után (spéci ruha dacára is), erre itt egy vasággyal ötven kilós lánnyal szétver egy fél emeletet, akinek utána mindössze egy plusz sebtapasz marad az egészből.

Martina1 - 2021. 12. 23. 18:25

@Neoprimtiv
Én egész végig, azért szurkoltam mikor Kate és Fisk összecsapott, hogy Fisk törje el Kate-nek egy kezét vagy lábát, aztán ölje meg az anyját a szeme előtt, szóval ja kicsit csalódás volt ez a Fisk, mint a Netflixes formája.

@Malachai:
Egészen az ötödik évad végéig, még nagyjából hozzá igazították a filmes szériához az AoS sztoriját. De aztán a 6. évadtól már teljesen úgy kell kezelni, hogy egy olyan univerzumban élnek, ahol a Bosszúállóknak sikerült legyőzniük Thanost.

Mate4182 - 2021. 12. 23. 18:33

“hogy jutott bárki is arra a következtetésre, hogy Echo érdekes egy spin-offhoz, megáll az eszem).”

Ennyi erővel minek kellett a Daredevil sorozat hisze ncsak egy vak srácról szól akinek nincs szuperképessége csak jó harcos.

Na jo de ne hasonlitsuk mar az egyik legkidolgozottabb es legeredetibb/regebbi Marvel host egy harmad/negyedrangu mellekszereplohoz. Es tudom, tudom te 400 eve Echo kepregenyeket olvasol, de az atlag embernek igenis o egy harmad/negyedrangu karakter.

Ugyanezzelmaz erovel keszulhetne spin-off barkirol. A felszemu kutyatol kezdve a cosplayes arcokon at a BRO Bandaig
Semmi,de semmi nem tortent ami alapjan Echo jo spin-off alapanyag lenne azt leszamitva hogy a siketsege erdekes lehet.(de csak amennyire barmelyik masik fogyatekossaggal valo szuperhoskodes kb)
Nekem inkabb gyanus hogy a ,,fogyatekkal elo hos’’ es a ,,titokzatos mult’’ es a ,,noi karakter’’ Halmazok kozos metszeten megtalaltak Echot aztan felcsillant a 2 dollarjel a szemuk helyen…

Neoprimtiv - 2021. 12. 23. 19:46

Mate4182:
“gyanus hogy a ,,fogyatekkal elo hos’’ es a ,,titokzatos mult’’ es a ,,noi karakter’’ Halmazok kozos metszeten megtalaltak Echot aztan felcsillant a 2 dollarjel a szemuk helyen…”

Ez 99,9%, hogy így volt, de ettől még lehet majd belőle egy jó sorozat. Mondjuk az egész MCU egy irgalmatlan méretű pénzpumpa, ahol a minőségnél az állandóság a fontos, nem az, hogy kiemelkedő legyen. Amikor van ilyen, az inkább a véletlen, nem a szándék.

Thomas - 2021. 12. 23. 23:41

Én is úgy érzem, hogy még a kutyáról is szívesebben néznék spin-offot, mint Mayáról (Echo? ez ki volt mondva?), de ez a dollárjegyes dolog egyértelmű:) Mondjuk közvetlen utána a kutyának szavaznák meg, hiszen Disney:) Na jó, nem hülyéskedek, inkább ennek adjanak 2. évadot! Ebben ami jó volt, az Clint és Kate kettőse, azt kéne továbbvinni.

David33 - 2021. 12. 23. 23:49

Mate4182: “Na jo de ne hasonlitsuk mar az egyik legkidolgozottabb es legeredetibb/regebbi Marvel host egy harmad/negyedrangu mellekszereplohoz.”

Maya avagy Echo, már 20 éve virít a képregényekben. Szóval nem egy random karakterről van szó aki pár éve lett kitalálva. Egyébként az érved borzasztó gázos már meg ne haragudj. Vasemberről hányan hallottak az átlag nézők közül az MCU előtt? Fekete Ötvegyről? Thorról? Hulkról? Hangyáról? Hawkeye-ról? Marvel Kapitányról? A Galaxis Örzőiről? Meddig soroljam még? Ezen kerekterek jó nagy többségéről max képregény rajongók hallottak csak vagy néha láttak pár animációs sorozatot esetleg de soha nem rajongtak érte az átlagemberek úgy mint most. A Marvel nem bővelkedik világszinten közkedvelt hősökkel akiket még az egyszeri Józsi bácsi is ismer a faluban. A Marvelnél van Pókember és kb így ennyi is. Az MCU előtt aki nem nézett animációs sorozatokat vagy más filmeket annak halvány lila gőze sem volt arról hogy kik a Bosszúállók.

Arról meg pláne nem volt fogalma az átlagnak hogy ki a Daredevil. Az egyetlen amit láthattak belőle az az ergya középszer Ben Affleck film. Nem akarlak elkeseríteni de Daredevil akkor lett igazán híres világszerte amikor a Netflix csinált róla egy sorozatot. Előtte csak képregény olvasók rajongtak érte. De mondhatnám Elektrát aki a képregényekben legalább annyira közkedvelt mint Daredevil de csak a sorozat óta kezdtek el rajongani érte olyanok akik sosem láttak képregényeket.

“Ugyanezzelmaz erovel keszulhetne spin-off barkirol.”

Winnie-t idézve: “Pontosan, ahogy mondod.” És ez így is történik. Erre épül 10 éve az MCU is. Igazából minden erre épül. Totál ismeretlen karakterekről készül film vagy sorozat. És nem csak képregény adaptációkra értem. 10 éve ha megkérdezel egy moziba járó embert hogy tudja-e hogy kicsoda Wanda Maximoff szerinted mit mondott volna? Pislogott volna, hogy: “Ammeg ki a frász?”. Most meg konkrétan ő lett az egyik legkedveltek karakter, pláne a WandaVision óta.

“Semmi,de semmi nem tortent ami alapjan Echo jo spin-off alapanyag lenne azt leszamitva hogy a siketsege erdekes lehet.(de csak amennyire barmelyik masik fogyatekossaggal valo szuperhoskodes kb)Nekem inkabb gyanus hogy a ,,fogyatekkal elo hos’’ es a ,,titokzatos mult’’ es a ,,noi karakter’’ Halmazok kozos metszeten megtalaltak Echot aztan felcsillant a 2 dollarjel a szemuk helyen…”

Tehát akkor Barbara Gordon sem érdekes, hiszen ő az egyik ha nem a legismertebb rokkant képregényhős. Egyébként hadd kérdezzem már meg, hogy a Daredevil esetében miért nem merült fel benned ez a kérdés, hogy csak azért vették elő a karaktert mert vak? Miért van az hogy ha egy csinálnak egy sorozatot vagy filmet egy nővel a főszerepben, ráadásul ha még rokkants is és van valami másik fogyatékossága is akkor rögtön előkerül az a téma, hogy: “Áh csak ezért csinálták mert ez a menő.” Nem érzed hogy ez milyen gáz hozzáállás?

Az meg nettó BS hogy nem történt semmi a sorozatban Mayával amire lehetne építeni egy sorozatot. Lehet hogy nem volt főszereplő de ha nem tűnt volna fel ő Kingpin mostohalánya aki épp meg akarja bosszulni az apja halálát. Építettek már sorozatot ennék kevesebbre is. De ha nekem nem hiszel olvasgass kicsit, hogy ki is pontosan Maya és miket csinált az elmúlt 20 év alatt.

https://marvel.fandom.com/wiki/Maya_Lopez_(Earth-616)

Tényleg nem bántásból de az elmúlt 10 év alatt EGYETLEN EGYSZER láttam hogy Hawkeye-ért rajongtak volna az emberek, akkor amikor megjelent Roninként a Végjátékban. Azelőtt csak egy nevetséges másodrangú hősnek gondolta a többség, erre kapott egy sorozatot és tessék kinőtte magát az egyik legkedveltebb hőssé! Akkor miről is beszélünk, hogy nem lehet kevésbe kedvelt vagy ismert karakterekről sorozatot vagy filmet csinálni? Mint mondtam, erre épült az egész MCU! Nem beszélve arról, hogy ez a sorozat arról szólt egyébként hogy Kate Bishopot bevezesség az MCU-ba akiről még annyit sem tudott eddig az átlagember hogy eszik vagy isszák. Most meg mindenki szereti.

Neo: “ahol a minőségnél az állandóság a fontos, nem az, hogy kiemelkedő legyen. Amikor van ilyen, az inkább a véletlen, nem a szándék.”

Messze álljon tőlem hogy a Marvelt védjem mert herótom van már a sok középszertől amit kiadtak, főleg a mozivásznon DE azért nem kéne túlozni szerintem. Nyilván ízlések és pofonok de azért azt állítani hogy a véletlen műve ha sikerül egy minőségi darabot összehozni. Hát ez talán az egyik legnevetségesebb állítás. Nyilván a Netflixes sorozatok a véletlen művei, a SHIELD amiért te is rajongtál vagy a Cloak and Dagger vagy a Runaways, WandaVision, most a Hawkeye, a What if…? stb mind a véletlen művei. Mint mondtam ízlés kérdése de azért azt állítani hogy ha találsz magadnak egy minőségi darabot az csak a véletlen műve és nem az alkotók akarták így az egy nevetséges állítás. Ezen nincs mit ragozni.

gGabor - 2021. 12. 24. 08:43
Mate4182 - 2021. 12. 24. 11:35

Dark Eagle – (ha mar multkor zokon vetted ha sötét sasmadárra magyarosítottam)

Vasemberről hányan hallottak az átlag nézők közül az MCU előtt?
Arról meg pláne nem volt fogalma az átlagnak hogy ki a Daredevil

Ez ott bukik meg hogy a 90es években a Marvel kb a TV kepernyon volt egyedul sikeres. Pokember. Xmen. Vasember. Fantastic 4. (rendszeresen szerepeltetve Daredevilt, Doctor Stranget, Hawkeyet, Warmachinet es meg sorolhatnam)

Ez a 4 rajzfilm fél élvtizeden át ment sikerrel (nem csak kinn, nálunk is, aki itt most 25 es 35 között van az nagy valószínűséggel belefutott ezekbe valamelyik délután)

Azzal egyetértek hogy rengeteg karaktert az MCU tett híressé amiben voltak kockázatok (Galaxis örzői) meg előre elkönyvelt sikerek (Fekete Párduc), de
és itt jön a lényeg

az hogy pár karakternél működött, az nem indok MINDENKIRE

És ezt újra elő kell vennem mert észrevettem egy nagyon olcsó ,,najó biztsora megyek, megvádollak szexizmussal”
beszólást is.

Miért van az hogy ha egy csinálnak egy sorozatot vagy filmet egy nővel a főszerepben, ráadásul ha még rokkants is és van valami másik fogyatékossága is akkor rögtön előkerül az a téma, hogy: “Áh csak ezért csinálták mert ez a menő.” Nem érzed hogy ez milyen gáz hozzáállás?

Szopd ki.
Tessék, ez szexista is meg gáz is és ezzel le is zártam ezt a témát mert a tököm tele van vele hogyha valakinek kifogy az érve (ami nettó vicc mert látszólag nálad a padlás is tele van vele) akkor egyből jön a titkos aduász: nem vagy elég PC.
Nem azért nem érdekel mert nő. Ez kb az utolsó részlet ami érdekel egy karakternél…
Leszarom hogy nő. Azért nem érdekel a spin off vele mert nem hangzott el semmi ami miatt érdekeljen.
Ahogy látom ezzel nem is vagyok egyedül, bár nálad ez az áldozat szerep mindig is feküdt szóval gondolom ez neked amolyan nitroként funkcionál.

Ugyanaz megy most is mint a DC filmeknél, olyanokkal dobálózol hogy: legjobb jelenet valaha, legjobb casting valaha, legjobb minden valaha, aztán amikor valakik máshogy látják vagy kevésbé nedvesednek be tőle mindenhol akkor meg a végletekig elmenően képes vagy szabályos komment háborúkat vívni.
Tanultam a dcből és rád hagyom inkább még most…

Neoprimtiv - 2021. 12. 24. 12:29

DarkEagle:
– a netflix sorozatok nem voltak az MCU részei. Még most sem lehet tudni, hogy a színészeken kívül átvesznek-e belőlük mást is. Pl. a Disney+ imázsába a legkevsébé sem passzoló nyersességet, amitől a Dardevil akkora szenzáció és kontraszt volt a megjelenésekor. Nem mellesleg a netflix sem garancia a minőségre, ld. Iron Fist.

– sokakkal ellentétben SOHA nem írtam vagy tételeztem fel a készítőkről, hogy ők akarnának középszerűt létrehozni. Nyilván mindenki igyekszik a tőle telhető legjobbat kihozni. A Disney-Marvel konglomerátumot viszont nem az mozgatja, hogy valami kiemelkedő legyen, hanem az, hogy a 289. ilyen-olyan spinoffra is legyen néző, legalább annyi, ami visszatermeli a belerakott pénzt. Ebből a szempontból kifizetődőbb, ha a nézőt mcdonalds-szerűen, futószalag minőségben szolgálják ki, mint ha a Bocuse d’Or-ra hajtanának.

– az, hogy én szeretek egy sorozatot és az, hogy az a sorozat átlagon felüli minőség nem szükségszerűen fedi egymást. Az AoS-t pl. szerettem, volt pár kifejezetten emlékezetes (szerintem valóban kiemelésre érdemes) jelente, történetszála, de ettől még nem gondolom, hogy több lett volna egy tucatsorozatnál. Szerintem jól megcsinált, de tucatsorozat.

Mate4182 - 2021. 12. 24. 14:33

A francba is elragadtattam magam, elnézést nem akartam ilyen taplóra…

Boldog Karácsonyt :D

Blake - 2021. 12. 26. 09:46

Arról hol volt szó, hogy a Netflix-es sorozatok nem az MCU részei?
Mert amikor készítették őket, akkor azok voltak és nem találtam semmi olyan cikket vagy interjút, ahol kimondják, hogy már nem részei.
Előre is köszi :)

winnie - 2021. 12. 26. 10:40

blake: ha valaki kimondta, hogy részei vagy nem része, akkor amit válaszolok, irreleváns, de nem arról van szó, hogy amikor készítették őket, akkor senki nem utalt arra, hogy a részei lennének? hogy nem mondta ki senki?

nem tudom, nem követem annyira a marvel-cuccokkal kapcsolatos megnyilvánulásokat, de én csak abból tudok kiindulni, hogy azokat nem az MCU-ért felelős marvel studios gyártotta, nincsenek fent az MCU-sorozatokat gyűjtő ernyő alatt a disney+-on (nem is lehetnének), mint ahogy pár más, nem marvel studios által gyártott sorozat sincs fent az MCU-ernyő alatt, amik fent vannak a disney+-on.

ha csak kikacsintások, illetve utalások voltak bennük, akkor az nem kell, hogy jelentsen semmit, még a színészek átjárása sem számít perdöntőnek, de majd valaki hozzáértő megmondja.

Neoprimitiv - 2021. 12. 26. 20:57

Blake: a hivatalos változat az az, hogy nincs hivatalos változat.
Az MCU a Marvel-Disney égisze alatt létrejött csomag. A gyakorlatban amíg tartottak a Netflix sorozatai, addig azok önálló jogokkal, önálló kreatív gárdákkal és legeslegfőképpen nem Kevin Feige irányítása alatt készültek. A Disney filmjeiben utalás sem volt a Defenderekre, a Netflix sorozataiban legfeljebb “az a zöld ember” szinten volt valamilyen hivatkozás a Disney anyagaira. De jure senki nem mondta ki, hogy semmi közük egymáshoz, de facto mindkét oldal kínosan ügyelt arra, hogy semmi közük se legyen egymáshoz.

Most, hogy a jogok visszakerültek a Disneyhez, lehet, hogy átvesznek valamit a sorozatokból, lehet, hogy mindent beillesztenek, lehet, hogy semmit. Azon túl, hogy mivel semmilyen kapcsolat nem volt, így ellentmondás sem lehet köztük, a különböző multiverzek, alternatív idősíkok bevezetése mostantól gyakorlatilag bármit megmagyarázhatóvá tesz. Mármint annak, aki vevő lesz rá.

Python - 2021. 12. 26. 22:00

Ezt vártam a legkevésbé, és “lagymatagon” is indult. A végére viszont azt kell mondanom, hogy ott van a Wanda és Visioval meg a Lokival egy szintem. Jó volt, tetszett! :)

Enzo - 2021. 12. 27. 01:46

1×06 (pótlás csütörtökről)

Hű, na ez aztán egy igazi karácsonyi mindenszereplős akciódömping volt!
De tényleg, konkrétan körbeharcolták egymást: Maya Kazi Clint Yelena Kate Fisk Maya…
…na jó, ez csak néhol teljesedett ki rendes bunyóban, máskor halállal végződött (Kazi), és Fisknél meg ugye minimum kétséges – ugyan Eleanor elütötte, Kate felrobbantotta, Maya pedig látszólag lelőtte, de mivel nem mutatták, ezért biztos van valami turpisság a dologban. Apropó, Fisknek amúgy mióta van ilyen szuperereje és sebezhetetlensége? Daredevilben még emlékeim szerint nem volt, azóta meg nem láttuk. (Ja és micsoda hacukákat vett magára :D)

Rengeteg szórakoztató, aranyos, vagy csak simán vicces jelenettel szolgált az évadzáró (mint ahogy az egész évad is), imádtam hogy megint lett egy csomó trick arrow (ja hogy nyílhegyekből volt még tartalék, csak a hozzávaló nyíl fogyott el múltkor?), a jégpályás harcjelenet gyakorlatilag ezekkel a különleges nyilakkal való jutalomjátékká alakult át, előbb Clint Faraday-kalitkát csinált a helyből, aztán a kicsinyítő Pym-nyíllal összetöpörített Trust-A-Bro teherautónál már nagyon röhögtem, pláne amikor elvitte őket a cuki kis bagoly :DD Yelena és Kate liftes jelenete is zseni, meg a partira beépült LARPosok aktív segítségét is jó volt látni, főleg amikor felvették a szuperhős-ruhákat és úgy már egyből figyeltek rájuk az emberek :D

Na jó, azért a plot armor rendesen működött, néhány snittben húztam a számát, hogy azért itt valójában minimum csúnyán meg kellett volna sérülni: Kate-től az ablakból leugrás például, vagy épp utána is a rengeteg pisztolyos melegítős arc simán le(/meg)lőhette volna őket, azért itt nem Jedi-erőről meg fénykardról beszélünk, “csak” különleges nyílvesszőkről.

A végén sikerült elvarrni az évad szálait (de elegendő muníciót hagyni az esetleges következőre): Eleanort letartóztatják, Yelena nagy nehezen megbocsát Clintnek, aki pont hazajut szentestére, és viszi magával Kate-et is, awww :) Legszebb karácsonyi program: szimbolikus Ronin-ruha-elégetés :D

Darabkák:
– Awww, Clint végre partnernek hívta Kate-et :)
– Nice touch, hogy Fisk is megtanult jelelni, a Mayával való kommunikációhoz.
– Kazi arcán mennyire jól látszott a páni rettegés a Fiskkel közös jelenetében az elején, Fra Fee nagyot játszott!
– Imádtam, hogy felcímkézték a trükkös nyilakat :DD
– Jack máris kinn van a letartóztatásból, WTF? Így pláne nem értem, mi szükség volt az előző részben a letartóztatós jelenetére…
– Miii, a visszaszerzett Rolexen az Avengers logó és a 19-es szám azt jelenti, hogy Laura az Agent 19? Hát ez tényleg szemen köpése a SHIELD-nek… csak itt a kommenteket olvasva esett le :O
– Vártam valami mid-credits vagy stáblista utáni jelenetet, de csak az Avengers Special musicalt kaptuk meg teljes egészében….öööö, yay? :’D

Összességében remek szórakozás volt az évad – ahhoz képest, hogy a bejelentéskor úgy álltam hozzá, hogy “na Hawkeye-nak meg minek külön sorozat”, a két főszereplő közti dinamika+humor és a karácsonnyal nyakon öntött környezet kellemes csalódásként hatott, néhány meglepő húzással ismerős arcok terén (Yelena, Fisk) és kellő mennyiségű akcióval. Második évadnak olyan nagyon sok értelmét nem látnám, inkább vigyék tovább Kate-et a Young Avengers csapatépítésbe, de hogyha esetleg mégis lesz, akkor azért nézném persze. :)

#hétidézetei:
“You showed me that being a hero isn’t just for people who can fly or shoot lasers out of their hands, it’s for anyone, who’s brave enough to do what’s right, no matter the cost.” (De szép mondat, ez jól szummázza az egész sorozatot!)

(a teherautó-kicsinyítésnél:)
“-What happens to them now?
-I don’t know. I’ll have to ask Scott about that one.
*bagoly*
…Well, there’s that.” :DD

Quantumleap - 2021. 12. 27. 13:55

Ha már Halálos fegyver-áthallás van említve, az epizód vége aztán tipikusan az volt az együtt karácsonyozással. Épp csak a karácsonyi pulykás duma hiányzott. :)

Mate4182 - 2021. 12. 28. 08:14

A musical amugy szerintem nem volt jo mid credit scene. Egy poennak elment az elso reszben, de vegig nezni nem birtam… cserebe elfecsereltek egy jo kis lehetoseget barmilyen univerzumbovitesre szolgalo celozgatas kihagyasaval.

Amugy Barton felesege volt a Shieldben vagy mi?
Bevallom nekem a Rolexes dolog total erthetetlen volt :D

Ayrons - 2021. 12. 28. 09:06

Nem volt a Shieldben, ott egy másik karakter játszotta ezt az ügynököt.
Ezzel a lépéssel egyértelműsítették, hogy a Shield ügynökei nem az MCU világában játszódik, hanem egy alternatív univerzumban.

Ayrons - 2021. 12. 28. 09:08

Enzo:

Ez a Fisk nem az a Fisk, aki a Dardevilben láthattunk.

Mate4182 - 2021. 12. 28. 11:20

Ayrons:koszi. Szoval akkor volt egy ugynok a Shieldben akie ez az ora volt, es most megkapta Mrs Hawkeye szoval EBBEN az univerzumban/vilagban o volt az az ugynok, de a sorozatban amugy nem. Vmi ilyesmi?

Amugy ez a Fisk dolog erdekes… a serthetetlensege durvabb mint a Netflixen volt (bomba robbant az arcaba, raomlott a haz stb) de az ereje kevesebb mint ott volt (bar ott elverte ot Matt) itt mintha kevesbe lenne ,,eros”.
Elvileg o is eltunt 5 evre ami legalabb annyi kerdest vet fel mimt amennyit megvalaszol.

De elvileg ugyanaz a vilag/univerzum szoval ugyanannak kene lennie, nem?

Ayrons - 2021. 12. 28. 18:02

Nem ugyanaz a világ, csak ugyanaz a színész alakítja mindkét univerzumban Fisket.

Ügynöknél pedig úgy van ahogyan írod: a sorozatban más volt ez az ügynök, mint a filmekben.

Leegyszerűsítve: az összes eddigi Marvel sorozat egy másik univerzumban játszódott.

Quantumleap - 2021. 12. 29. 19:01

Ayrons: Ez egyáltalában nem lett sehol kijelentve. Sőt, szerintem pont hogy össze akarják fésülni az MCU-t a Netflixes sorozatokkal. Mellesleg utóbbiakban is voltak utalások filmes történésekre.

Quantumleap - 2022. 01. 08. 10:49

Most olvastam Facebookon egy postnál, hogy D’Onofrio nyilatkozta, hogy ez ugyanaz a Fisk, egy kánonban vannak a sorozatok.

Ayrons - 2022. 01. 09. 10:24

Semmit nem jelent, hogy a színész mit nyilatkozik, Feigek szava a döntő. Ők meg nem alkalmazkodnak Leob dolgaihoz, ha kell felülírják. Lásd a Shield kukázását Majd, ha Feigek azt mondja, hogy egy univerzum elhiszem.

Quantumleap - 2022. 01. 09. 12:56

Ayrons: Oké, de akkor sem jelentették be hivatalosan sehol, hogy az MCU nem egy univerzum a Netflixes sorozatokkal. Ez csak a te feltételezésed, tippelésed. Tehát ha ilyet írsz, illene elétenni egy “Szerintem”-et vagy ilyesmit.

Másfelől meg az eddigiekből kiindulva adott karakterek más univerzumbeli alteregói jó eséllyel másképp néznek ki. Lásd a Pókembereket vagy Loki alteregóit. Talán J. Jonah Jameson az egyetlen, aki ugyanolyan, de a fizimiskája még neki is más egy kicsit.

Ayrons - 2022. 01. 10. 17:33

What ifnen ami hivatalos MCU tartalom, ott is a legtöbb karakter úgy nézz ki, mint a filmes változatuk. Plusz a Strange 2-ben is a Supreme Strange Cumberbatch lesz.
Szóval ez nem teljesen igaz, másképp kell kinézniük.

Quantumleap - 2022. 01. 11. 09:07

Nem azt írtam, hogy mindenkinek, hanem, hogy a többségnek. A What if csak elképzelt alternatív történésekről szól, nem?
A lényeg, hogy a színész nyilván nem csak hasraütésre nyilatkozta ezt. És valahogy logikusabb is, hogy azért tüntetnek fel az MCU-filmekben és sorozatokban Netflixről ismert karaktereket ugyanazon színészekkel, mert hogy hivatalosan is egy univerzummá akarják fésülni a kettőt.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz