login |

JAws 2021: Legjobb újonc sorozat

2021. 12. 29. 19:30 - Írta: Deny

29 hozzászólás | kategória: szavazás, , , , , , , , ,

Évről évre izgatottan várom ezt a kategóriát, hiszen azon kevesek közé tartozik, ahol nincs esély a duplázásra, és mindig kíváncsian várom, hogy mely újonc produkciók bűvölték el leginkább a junkie-kat. A paletta már tavaly is igen széles volt, és ez idén hatványozottan igaz, ugyanis nemcsak sokféle széria került be az élbolyba, de rekordmennyiségű induló is született, ugyanis a kategória fennállása óta ez az első eset, hogy nyolc (!) sorozat száll versenybe az év újonca címért. Good luck with that! (Nagyon sok újonc kapott idén jelölést, így elég tömör lett az élmezőny. Tippre azért, mert rengeteg a sorozat, sokan sokfélét néznek, egy junkie lehet, hogy teljesen más kínálatból merít, mint egy másik – winnie)

Megjegyezném, hogy a Zoey’s Extraordinary Playlist 2020-as jelölése után ebben az évben ismét országos csatornás címek nélkül maradtunk, és kíváncsi vagyok, mikor lesz rá legközelebb példa, hogy a Nagy Négyről vagy a CW-ról kerül be valami a legjobbak közé. Lássuk, kik is képezik akkor az idei krémek krémjét!

Az előző évek győztesei: 2009: Glee2010: The Walking Dead2011: Game of Thrones2012: Arrow2013: Hannibal2014: True Detective2015: Mr. Robot2016: Stranger Things2017: 13 Reasons Why, 2018: Altered Carbon, 2019: Chernobyl, 2020: The Queen’s Gambit

Az HBO rögtön két sorozattal is bekerült a mezőnybe (és közvetetten az HBO Max is jelen van egy harmadikkal), hiszen tavaszi és nyári nagy dobásukat is beszavaztátok. A Mare of Easttown és a The White Lotus nemcsak a nézőket és a kritikusokat nyűgözte le, de a junkie-kat is meggyőzte. A két sorozat további közös jellemzője, hogy valóságos sztárparádét vonultattak fel, és azon ritka szerencsés produkciók közé tartoztak, amelyek jóformán hétről hétre növelték nézőtáborukat, így az is előfordulhat, hogy kettejük között kerül ki a győztes.

A már említett harmadik név pedig az It’s A Sin, ami ugyan nem echte HBO (Max)-cím, hiszen a brit Channel 4 jóvoltából készült el, de a streamingszolgáltató is beszállt a gyártásba, illetve ők vásárolták meg nemzetközi forgalmazásra. A rendkívül komoly témát boncolgató széria szintén nagy kritikuskedvenc volt, szintén fokozatosan növekvő nézettséggel rendelkezett, és komoly társadalmi hatásokkal is bírt. Könnyen lehet, hogy ez az ütős kombó egészen a csúcsra repíti majd.

A Disney+ is eléggé odatette magát idén, ugyanis két Marvel-sorozattal is jelen vannak az élbolyban. A kérdés csak az, hogy vajon Loki vagy Hawkeye bizonyul erősebbnek a végső összecsapásban. És vajon mekkora fenyegetésnek bizonyul majd a Netflix téli steampunk sikerprodukciója, a League of Legends-univerzumban játszódó Arcane, ami egyben a platform egyetlen idei képviselője is? Vajon a Netflix képes lesz ismét bezsákolni ezt a kategóriát a tavalyi győzelem után?

Az AppleTV+ sem maradhatott le a listáról, ami fennállása óta minden évben termelt jelöltet (2020-ban kettőt is), első helyezettet azonban ezidáig még nem sikerült. Idén az Acapulco c. latinos komédiájuk száll a ringbe, amelyet a Hogyan legyél latin szerető c. 2017-es film inspirált, és nosztalgikus bájával és hangulatával vált a kritikusok és nézők kedvencévé.

Végül pedig egy klasszikus kábelcsatornás produkció is megküzd a győzelemért a Syfy oldaláról. Az Alan Tudyk nevével fémjelezett Resident Alien junkie körökben is népszerűnek bizonyult, pályafutása alatt szinte bérelt helye volt a hét legjobb sorozatepizódja szavazásokon, az alakításokról szóló voksolásokon pedig kifejezetten tarolt, és nemcsak a főszereplőnek köszönhetően, így itt is nagy esélyekkel indul.

És hogy kiket utasított maga mögé ez az erős nyolcas? Például a Netflix újonc fantasy-jét, a Shadow & Bone-t, vagy épp a koreai megasiker Squid Game-et. Nem sokkal maradt le a Hulu humoros krimije, az Only Murders In The Building, és az opioid-függőségről szóló minisorozatuk, a Dopesick sem. Pár szavazaton múlt az Amazon Prime Video véres, animációs szuperhős-sorozata, az Invincible bejutása, és majdnem bekerült országos frontról a Mr. Mayor, ami kicsit meglepő. Tény, hogy Tina Fey és Robert Carlock sorozatai számára nem idegen terep a JAws, de ez a komédia nem tűnt annyira népszerűnek, hogy ilyen közel kerüljön az élbolyhoz.

A döntőseitek tehát: Easttowni rejtélyek, A Fehér Lótusz, Ez bűn, Loki, Sólyomszem, Arcane, Acapulco és Resident Alien.

Legjobb újonc

  • Mare of Easttown (23%, 361 Votes)
  • Arcane (19%, 298 Votes)
  • Loki (15%, 237 Votes)
  • Resident Alien (15%, 234 Votes)
  • Hawkeye (10%, 158 Votes)
  • The White Lotus (10%, 155 Votes)
  • It’s a Sin (7%, 105 Votes)
  • Acapulco (2%, 26 Votes)

Total Voters: 1,574

Loading ... Loading ...

29 hozzászólás Ne habozz!

Scat - 2021. 12. 29. 19:42

Az, hogy a Generation 56K nem került be, nem lep meg, de a Squid Game sem, az eléggé.
Na mindegy, ezek közül az Arcane-re szavaztam.

winnie - 2021. 12. 29. 19:49

meglepett engem is, de nagyon szoros volt, nekem is kellett szavaznom, igy termeszetesen az acapulco -ra megy a voksom, de nem sokkal a resident alien es az its a sin elott.

Lea - 2021. 12. 29. 19:53

Feltételezem, hogy a Squid Gamenek akkor gatya a többi kategória is…ha ide nem jutott be, akkor ketlem, hogy színészi jelölést vagy legjobb sorozat nominációt tud hozni…

Mammut - 2021. 12. 29. 20:00

Itt direkt olyan kedvenceimre szavaztam, amikre mások véleményem szerint nem fognak és azt hiszem, be is jött, hiszen egyik sem került be még csak az említésbe méltók körébe sem. :D

Mindenesetre a bekerültek közül az Arcane és a Resident Alien között vacilláltam, a pénzfeldobás írás lett, így az Arcane kapta a voksomat.

ddd - 2021. 12. 29. 20:02

Rendkívül erős a mezőny, de talán a White Lotus!!

Shyllard - 2021. 12. 29. 20:21

Nem kérdés számomra az Arcane, mert annyira igényesen és szórakoztatóan összerakott sorozat volt.

Necridus - 2021. 12. 29. 20:29

Nyolcból hatot láttam, amiből négy simán ott van az év kedvencei közt, de kimagaslik közűlük az It’s A Sin. Az egy sokkal magávalragadóbb sorozatélményt tudott nyújtani, mint bármelyik másik jelölt.

Diapolo - 2021. 12. 29. 20:31

Nem is kérdés, Acapulco!

Deny - 2021. 12. 29. 20:36

Scat: Én a Generazione-t a nem amerikai sorozatoknál jelöltem. Bízom benne, hogy ott lesz esélye.

Ezek közül a Mare és a Lotus volt favorit, és nálam utóbbi nyert, mert szórakoztatóbb volt, így arra szavazok. Az viszont sokkolt, hogy a Maid még csak a lemaradók közé se jutott be.

heidfeld - 2021. 12. 29. 20:47

Marvel nem fogott meg. White Lotus nagyon hullámzott. Új év első pótlása lesz acapulco.
Resident Alien kapta a voksom, bár vége nem volt az igazi. Egyik legerősebb casting. És rengeteg humor.
El-Cid meglepett, Alicia Sanz remek, és az ostromot egész kiválóan megoldották.

peeeety - 2021. 12. 29. 21:08

The White Lotus. No brainer.

Shannen - 2021. 12. 29. 21:15

A három legjobb idei újonc itt van, úgyhogy alapvetően tetszik a döntősök mezőnye, annyi a szépséghiba, hogy pont ez a három áll az utolsó három helyen. :D

A voksom természetesen az It’s a sin-re ment. Nagyon nagyon ritka, hogy ennyire egyben legyen egy sorozat, még akkor is ha csak pár rész az egész. Órákon át tudnám elemezni az epizódokat, a karaktereket, mindent.

Két jelöltem került be (az It’s a sin-t reméltem, hogy az én jelölésem nélkül is befér ide), a The White Lotus és az Acapulco, utóbbit remélem idővel sokkal sokkal többen felfedezik, mert baromi feelgood és úgy iszonyat kedves az egész, hogy egyáltalán nem szirupos, ellenben nagyon vicces.

Ezen a hármon kívül láttam még a Resident Alient, ami igen, szórakoztató, de eszembe nem jutott volna jelölni, a Mare of Easttown-t egy fokkal jobban megértem, hogy miért van itt, bár engem sajnos nem tudott igazán elkapni, mint a többséget.

A harmadik jelöltem amúgy a The Big Leap volt, amit szintén kb 10-en láttak szerintem junkie-körökben, pedig jó lett volna, ha országosként bejut a döntőbe.

kytexxx - 2021. 12. 29. 22:12

White Lotusból nem sokra emlékszek azon kívül, hogy király a főcímdal, meg hogy a szállodavezető jót alakított.

Ellenben a The Underground Railroad szerintem innen hiányzik.

Steelwolf88 - 2021. 12. 29. 22:23

Superman & Lois 🙂

Adam9456 - 2021. 12. 29. 22:31

A jelöltek közül nekem Mare of Easttown tetszett a leginkabb.
Az idei Marvel sorozatok közül pedig szerintem is ez a kettő volt a legjobb.

A lemaradók között pedig a másik 2 jelöltem, az egyik a Dopesick ami számomra a legjobb újonc volt idén remek alakításokkal. Mindenkinek ajánlom.

A másik pedig a Shadow and Bone, ami nem volt több egy jó kis fantasy-nel magyarországi helyszínekkel, de nekem bejött.

Ezeken kívúl meg a Heels-t említeném meg mint elég jó új sorozatot idén.

Nikolka - 2021. 12. 29. 23:26

Négyet láttam a 8-ból. Mare, White Lotus, Acapulco, It’s a Sin. Utóbbi kettőt jelöltem is. (Harmadik jelöltem a Maid volt. Mondjuk engem nem lepett meg, hogy nincs itt. Szerintem nem sokan látták. És azok között is nagyon megosztó volt.)
Bár mind a négy nagyon tetszett. És az Acapulcot külön kiemelném, hogy ne hagyjátok ki, mert tényleg annyira feelgood és szerethető. Imádtam minden percét.
De az It’s a Sin számomra is egy teljesen más élményt nyújtott. Nem csak a legjobb újonc volt idén nekem, hanem a legjobb sorozat is.

Enzo - 2021. 12. 29. 23:44

Hát nem tettem volna nagy pénzt arra, hogy a Squid Game nem lesz döntős :O :O
Meg talán arra se, hogy a WandaVision-Loki-Hawkeye trióból (én ezeket jelöltem jobb híján) kettő is bejut…
(Fura, ez az Acapulco névről se rémlik, pedig minden posztot átgörgetek itt… persze ettől még lehet remek :))

serra - 2021. 12. 30. 00:48

Ezek közül Mare of Easttown, de a Dopesick lenne az első az én listámon, mögötte az OMITB. Emelett a Manhunt második évada, Vigil és Time szintén ott vannak a legjobbak között idén.

winnie - 2021. 12. 30. 04:57

“akkor ketlem, hogy színészi jelölést vagy legjobb sorozat nominációt tud hozni…”

már kapott színészjelölést.

juhaszvik - 2021. 12. 30. 07:16

Valamelyik hírek posztban megjósoltam a squid game rossz szereplését, bejött. Mármint papíron még máshol bejöhet, de gyanús, hogy nem fog.

Az arcane-nek örülök, drukkolok.

winnie - 2021. 12. 30. 07:25

lehet, hogy ha top5 vagy top10 lenne a jelölés, akkor többet kapott volna. azért a 3 elég kemény. egy la casa de papel sem tud komoly tényező lenni, hiába übernépszerű itthon is. mondjuk a squid game azért még fog jönni pár jelöléssel, de tény és való, hogy sokkal kisebb a jelenléte a vártnál.

Mammut - 2021. 12. 30. 08:29

Nem tudom, én eddig is mindig azt mondtam, hogy a Squid Game nagy hype-ja főleg a bizarr játékokkal járó erőszak miatt volt.

Szóval a fő ereje ez a horror, de az önmagában még mindig rétegműfaj és ezért nem rúg itt labdába szerintem, mert a drámai része inkább idegesítő, mint hatásos.

Mondom ezt úgy, hogy én szeretem a horrort, már vagy 10 éve szajkózom, hogy a műfajok középre orientálódnak – egyre több a horror a sima műfajokban, és egyre több egyéb dolog higítja a horrorokat – és hogy emiatt egyre nehezebb lesz néznivalót alkalomra, és ma már tényleg szinte alig találok olyat, amiben nincs, mint ahogy olyat is, amiben igazán ott van.

binyó - 2021. 12. 30. 09:20

Messze ez a legerösebb mezőny tényleg nem tudom melyikre szavazzak 4 darabra is tudnék nyugodt szivvel.

Wellmanster - 2021. 12. 30. 10:16

Ha nem lenne bugos a szavazás és tudnék szavazni akkor az Arcane-re szavaztam volna!

Aratnok - 2021. 12. 30. 10:21

Wellmanster: Először nekem is az volt. Próbáld újra, vagy később frissíteni, szokása ezt csinálni, de vègül mindig működik.

Lea - 2021. 12. 30. 10:51

@winnie persze, igazad van, ugyanakkor azt gondolom, hogy alapvetően nagyobb dolog lenne főszereplői/mellékszereplői alakítást hozni, mint egy vendégszereplőst. De úgy tűnik erre most nincs esély.

JB - 2021. 12. 30. 13:02

Szoros lesz de az első itt is borítékolható.

Nikolka - 2021. 12. 30. 14:00

Nekem is a Vigil és a Time nagyon elől vannak. Vigilt a nem amerikai kategóriában jelöltem is.

Snoopyzit30 - 2021. 12. 30. 19:48

Huh, ez a kategória nekem most nagy csalódás. A felsorolt sorozatok közül csak egyet láttam, de az sem tetszett. Illetve amit még be fogok próbálni az az It’s a sin. Valahogy ez elment mellettem, de pótolom.
Így én itt nem szavazok :-(

Szomorú vagyok, hogy a zseniális Maid nem jutott be. Az a sztori azért biztos sokakat megérintett. A színészi játék pedig pazar volt.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz