login |

JAws 2021: Legjobb animációs sorozat

2021. 12. 30. 15:50 - Írta: Necridus

26 hozzászólás | kategória: animáció, anime, szavazás, , , , , ,

Azt hiszem, kijelenthetem, hogy ez a legizgalmasabb év a legjobb animációs sorozat kategória esetében, hiszen végre nem a szokásos kedvencek jöttek vissza. Öt jelöltből három újonc, így a nagyágyúk közül csak kettő tudta megtartani a jelölését abban az évben, amikor a junkie-k végre elkezdtek animációkat nézni.

A korábbi évek győztesei: 2008: South Park | 2009: Family Guy | 2010: Family Guy2011: Family Guy | 2012: Family Guy | 2013: Archer | 2014: The Legend of Korra | 2015: Archer | 2016: Archer | 2017: Rick & Morty | 2018: Bojack Horseman | 2019: Love, Death & Robots | 2020: Rick & Morty

Nemcsak tartjuk a trendet, de jócskán túl is teljesítettünk, ugyanis a tavalyi 40 animációs kritika után 94-gyel rukkoltunk idén elő az animéket beleszámítva (Július 8-án posztoltuk a negyvenediket), miközben az anime címke alatt lévők száma 11-ről 38-ra ugrott – a tavalyi számot április 12-én értük el. A rengeteg videót és ajánlót már meg sem számolom!

Természetesen nincs szavazás az animációkról a Family Guy nélkül, ami még mindig a trónon ül, mint a legtöbbször nyertes animáció. Idén ettől a címtől nem tudja majd senki se megfosztani, még osztozni se fog vele egy sorozat sem a koronán, de ehhez egy lépéssel közelebb kerül a Rick & Morty, hiszen már kétszer győzött. A többi foglalt helyes veterán viszont idén nem jelent meg (egy közülük azért kintről nézi a díjátadót, mint lemaradó), így most válik izgalmasabbá a verseny.

Itt van ugyanis három újonc három különböző gyártótól. A Netflix csak pár hete dobta ki a Leauge Of Legends inspirálta Arcane sorozatot, de máris beleszerettek annyian, hogy itt legyen a jelöltek közt, ahogy a Disney+ nyári nagydobásába, a Marvel’s What If…-be, mint az MCU első animációs darabjába. Mellettük büszkélkedhet az Amazon Prime Video brutális, szuperhősös szériája, az Invincible is, mint a legjobb animációs sorozatra jelölt.

Mögöttük már csak a lemaradókat említhetjük meg, melyek közül egyszer már nyert az Archer, ugyanakkor nem tűnt annyira erősnek, hogy erre ismét esélyes lehessen. Mellette a Paramount+ és a Nickelodeon (ezt azért jegyezzük fel, hogy ilyen is van már a JAws-on) sorozata, a Star Trek: Prodigy nézi a távolból a díjátadót, ahogy a Netflix Tear Along the Dotted Line-ja is, ami az egész díjátadón a legnagyobb személyes fájdalmam, hogy csak lemaradó lett. Végezetül a Netflix Castlevania-ját köszönthetjük, valamint egy anime is becsúszott a lemaradókhoz, mégpedig az Attack On Titan.

Tehát Family Guy, Rick és Morty, Marvel’s What If…, Arcane és Legyőzhetetlen. Felrakjuk az ötödik ékkövet a Family Guy koronájára, vagy új győztest szavazunk idén?

Legjobb animációs sorozat

  • Arcane (37%, 566 Votes)
  • Rick and Morty (21%, 329 Votes)
  • Invincible (18%, 277 Votes)
  • Marvel’s What If… (12%, 187 Votes)
  • Family Guy (12%, 184 Votes)

Total Voters: 1,543

Loading ... Loading ...

26 hozzászólás Ne habozz!

Shyllard - 2021. 12. 30. 16:25

Hát szomorú vagyok, hogy az Attack On Titan nem jutott be, de sokat gondolkodtam rajta és még azzal együtt is Invincible-re szavaztam volna, mint most. Egyszerűen annyira zseniális volt a szuperhősös sorozat.

Alterego9 - 2021. 12. 30. 16:28

Őszintén szólva itt nulla szimpátiám van azok számára akik látták az Arcane-t és másra szavaznak.

Sokszor érzem úgy hogy alapvetően több jelöltnek is örülnék vagy meg tudnám érteni őket, de aki szereti az animációt mint műfajt, az egysterűen nem tud elmenni a bődületesen kifinomult vizuális minősége mellett, legszívesebben minden képkockáját kiakasztanám a falra.

Arról nem is beszélve hogy milyen profizmussal alkalmazta ezt történetmesélésre, egy érett de nem izzadságszagúan “felnőtteskedő” cselekményben, iszonyat sok információt hordozva minden rezzenetnyi testbeszédben, karakter design-ban, elejtett mondatban, “kameraállásban”, zenében.

A What If és az Invincible az akció-koreográfiájukkal és a cselekményükkel is kiérdemelnék a győzelmet bármelyik másik évben (a sitcomokat akkor is lenézném), de a mostaniban szánalmas dilettánsoknak tűnnek az Arcane-hoz képest.

Alterego9 - 2021. 12. 30. 16:30

Az elmúlt évtized animációs sorozata, animét is beleszámítva.

Scat - 2021. 12. 30. 16:45

Megmondtam, animének egy minden animációnak szánt kategóriában esélye sincsen (Family Guy, komolyan?). Emiatt lenne értelme a külön kategóriának. Ezt minden évben le fogom írni, hogy mindenkinek az agyára menjek vele. Ez van.

Ezek közül az Invincible-re szavaztam, mert baromi jó volt.

Shyllard - 2021. 12. 30. 16:46

Alterego9: Ha csak az animáció minőségéről szavaznánk, teljesen egyetértenék első állításoddal (másodikkal semmiképp sem, túl jó volt az előző 10 év ebből a szempontból szerintem, hogy ilyen elhamarkodott kijelentést tehessünk). Viszont bármennyire is imádtam az Arcane-t, a látványon kívül, minden amit adott, könyvben számomra sokkal élvezetesebb szokott lenni. Az Invincible meg persze képregény alapján készült, s hiába szeretem azokat is, annyira tökéletesen illeszkedik a sorozat az animációs műfajba, hogy számomra az abszolút az év nyertese.

noinipo - 2021. 12. 30. 17:01

a pontozott vonal mentén

Aratnok - 2021. 12. 30. 17:14

Nagyon örülök, hogy az Arcane megkapni látszik az elismerést, ami kijár neki. Főleg ha már az eggyel ezelőtti legjobb újonc Jaws posztban épp kikapni készül a Mare of Easttowntól. Én mindkét posztban Arcanet voksoltam, rajtam ne múljon.

Road Lee - 2021. 12. 30. 17:23

+1 – A pontozott vonal mentén

(Az Arcane-ból három részt erőszakoltam le magamon – mert a nagysrácom és a haverja ájuldoztak tőle -, de csak untam az egészet. Ők azt mondják, azért, mert nem ismerem a játékot. Hááát – akkor ez sux. :-PPP )

(A “What If…”-et is nagyon dicsérte egy barátom, akinek adok a véleményére, de még nem vágtam bele.)

sleepwalker77 - 2021. 12. 30. 17:26

Arcane-ből 2 részt bírtam végig szenvedni, nem győzött meg, Invincible viszont bőven az év legjobbja nálam ebben a kategóriában.

Mammut - 2021. 12. 30. 17:29

Itt egyértelműen az Arcane kapta a voksomat, gyönyörű a megvalósítása, mindenképpen díjat érdemelne.

Én nem ismerem a játékot, nem is hallottam róla az Arcane előtt, és még így is tetszett.

schray - 2021. 12. 30. 17:42

Nem azt mondom, hogy a legjobb, de fura, hogy a Bad Batch még említést se kapott. :/

Diapolo - 2021. 12. 30. 17:44

Nálam is az Invincible kapta a voksot.

Hádész - 2021. 12. 30. 17:52

Szálljunk le a magas lóról és tiszteljük egymás véleményét!

Három jelöltem volt, abból csak az Invincibe jutott idáig, rá megy a szavazatom.

Necridus - 2021. 12. 30. 18:24

Ha pusztán az animáció szépségét, technikáját nézzük, akkor el tudom fogadni az Arcane iránti rajongást, ha viszont azt, hogy melyik volt a legjobb sorozat idén, ami animációs, akkor nálam toronymagasan a Tear Along The Dotted Line / A pontozott vonal mentén. Sokkal jobb élményt nyújtott számomra, mint az Arcane, ami szép, de történetileg nem túl extra.

Még az Invincible volt a jelöltjeim közt, meg a Kid Cosmic, ami pont egyszerűségével és játékosságával tudott remek szórakozást nyújtani, az animáció pedig remekül megidézi a képregényeket.

És igen, a tiszteletmegadást támogatom, még mindig egyéni preferenciákról beszélünk:) Amúgy sem hiszem, hogy félteni kéne az Arcane-t.

fffff12 - 2021. 12. 30. 19:27

Arcane-re ment nálam a voks, Rick and Morty-t és Invincible -t láttam még, mindkettő nagyon jó de nálam az Arcane kimagaslik a mezönyből(ha idén ki jött sorozatokat nézzük akkor az összes közül).
Ellenben ha AOT itt lett volna akkor gondolkozás nélkül nyomtam volna rá, idén daráltam az egészet és lazán top3-as sorozat lett nálam.

Shannen - 2021. 12. 30. 19:30

Idén először tudtam volna szavazni ebben a kategóriában, de mivel a Tear along the dotted line mégsem került döntőbe (pedig még én is jelöltem), így ez a kategória nekem továbbra is fehér folt marad.

Alex - 2021. 12. 30. 19:40

Sima Arcane, év újonca és sorozata is lehetne.

Tom Vajner - 2021. 12. 30. 21:11

Sajnálom, hogy nem jutott be a Tear along the dotted line. Nálam az év legjobbja volt. Innen az Invinciblesre ment végül a voksom.

a_n_d_r_e_w - 2021. 12. 30. 21:28

Az Arcanet nem szabad elkaszalni 3 resz utan mint mas sorozatokat, azutan indul csak be, mikor felnonek. kb az 5.-6. resz kore tennem a csucspontot, szoval aki eljutott 2-3-ig, esetleg adjon neki eselyt 5-ig.

ui: LoL-tol amugy kiraz a hideg

Alterego9 - 2021. 12. 30. 23:49

a_n_d_r_e_w : Ezzel mondjuk pont nem értek egyet. Tény hogy közepére tetőzik ki, de akit az első részek EGYÁLTALÁN nem fogtak meg, annak szerintem be lehet látni hogy veszett ügy.

Az egy dolog ha valaki az első három rész után csak azt mondaná hogy az év “egyik” legjobb sorozata, és a 6. rész után mondja azt hogy a legjobb, de aki egyszerűen “nem tetszik” az első annak simán el tudom képzelni hogy a későbbiek sem tetszenének, annyira mást keres egy sorozatban mint mi.

Ahogy mondtam az első kommentemben, szimpatizálni nem tudok ezzel az ízléssel, de ugyanakkor beismerni muszáj hogy van ilyen.

Nekem mindíg nagy szívfájdalmam volt hogy nyugati animációt alíg látni ami az átlag anime igényességét elérné, pláne érett akció/fantasy kategóriában, ehhez képest az hogy egy nagyságrenddel még azokra is rátett egy lapáttal, még akkor is kuriózum lett volna ha a cselekménye egyébként gagyi, az már csak hab volt a tortán hogy egyébként nem az, és hogy a vizualitása minden ponton a lehető legjobban szolgálja ki a cselekményét és a dinamikus történetmesélést is.

Enzo - 2021. 12. 30. 23:54

Miután az újonc sorozatok között is jól áll az Arcane, nem meglepő hogy itt is vezet :D
@schray: én jelöltem a Bad Batchet :) (meg a Jurassic World: Camp Cretaceoust is)

a_n_d_r_e_w - 2021. 12. 30. 23:56

Engem az elso reszek egyaltalan nem fogtak meg. Unalmas 12 egy tucat gyerekanimacionak gondoltam, csak egyszeruen szornyen unatkoztam es tovabbmentem. Meg vitt a kivancsisag miert ugrandozza korul az egesz internet a sorozatot. Aztan hirtelen megkomolyodott, megkomorodott, besotetedett az egesz, engem akkor fogott meg, es en is elkezdtem az ismerosi korben aradozni rola. Sajnos a vegere ebbol visszabbvett, de szerintem az Arcane pont nem az sorozat amit az elso 1-2-3 resz alapjan lehetne megitelni, mert teljesen mas lesz idovel a hangulata. Nem mondom, hogy aki eldobta az mind imadna, csak azt, hogy ezt a kuszobot meg szerintem at kell lepni, mert lehet hogy olyasmit hagy ki, amit amugy szeretne. Ha valaki eljutott 3-ig, nezze meg a 4-et is, ha az se, akkor tenyleg felesleges.

Ytsz - 2021. 12. 31. 00:12

Ahogy mások is írták előttem: a pontozott vonal mentén hiánya fájó, az egyik legjobb sorozat idén.

SpreeNaute - 2021. 12. 31. 09:57

Az Invincible-re ment a szavazat, hiszen csak ez és az Arcane érdemel említést a jelöltek közül.

Shyllard - 2021. 12. 31. 12:54

a_n_d_r_e_w: Szerintem tök érthető, hogy nem mindenkinek ugyanaz a küszöbe. Én is kaszáltam már sok mindenki által éltetett sorozatot, mert egyszerűen untam, amit látok. Ezen nem lehet segíteni, mindannyian mások vagyunk. Attól, mert nekünk valami nem tetszik, még nem lesz rossz egy sorozat (ahogy attól sem lesz feltétlenül jó egy sorozat, mert nekünk tetszik). Számomra nem változott annyit az Arcane az évad során, hogy ne lehessen az első három epizód alapján megítélni mennyire jön be az embernek.

Shyllard - 2021. 12. 31. 12:56

a_n_d_r_e_w: + Szerintem alapvetően egy kemény wordbuilding-es fantasy sorozatról van szó az Arcane esetében. Ez a műfaj, pedig nem mindenkinek a kenyere.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz