login |

Pilot: The Book of Boba Fett

2021. 12. 30. 21:20 - Írta: human

199 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Tényleg be kell tömni minden lyukat a már ismert Star Wars-univerzumban? Bár A mandalori sem sétált messzire, de a Disney+-ra a héten érkezett spinoffja, a Boba Fett könyve aztán főleg a járt utakat mutatja be.

Boba Fett ugye már visszatért a The Mandalorian-sorozatban, és már akkor is húztunk páran a szánkat, de ott még elfért, és szétcsapott. Az előzetesig el nem tudtam képzelni, hogy miképp csinálnak köré sorozatot, de azt az utat választották, hogy átveszi Jabba alvilági hálózatát a Tatooine-on.

A kiskirálykodás mellett pedig bemutatják, hogy miképp menekült meg a karakter a Jedi visszatér filmben látott utolsó feltűnésének következményeitől, miképp vesztette el a védőruháját, miképp állt talpra és tört fel a semmiből. Nem elég, hogy ez a történetszál kapja a fő hangsúlyt, de az egész olyannak tűnt, mint egy Conan-regény, csak hát más környezetbe téve.

Ezek miatt tettem fel az első kérdésem, miszerint tényleg olyan történetet kell kitalálni, ami egy filmben látott apróságra épít, ahelyett, hogy új dolgokat csinálnának? Ennél még a The Mandalorian is haladóbb volt a franchise-on belül, hiába van benne “Baby Yoda” meg a többi.

A látványvilág viszont rendben van, mármint nyilván az apasorozat szintje. Pár bódés díszletek, sok sivatagi jelenet, amiket kiegészít a forradalmi képernyő megoldás. És emellé sok báb és jelmez, nem minden CGI, szóval hozza ugyanazt a “valóságos” érzést végig. Ami teljesen biztos: a showrunner és a pilot rendezője Robert Rodriguez, de részemről nem tűnt fel a kézjegye, csak rácsodálkoztam a nevére a legvégén.

Nyilván a hasonlóan lyukra ugró Obi-Wan sorozatot várom, de itt nagyon nem győztek meg semmiről, Temuera Morrison alakítása volt a legsemmilyenebb. Ez nekem háttértévé/10 (6/10). Technikailag mondjuk rendben van, de semmi extra, ami egy Star Wars-sorozatnál azért csak nem jó hír.

199 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2021. 12. 30. 21:29

“miszerint tényleg olyan történetet kell kitalálni, ami egy filmben látott apróságra épít, ahelyett, hogy új dolgokat csinálnának?”

abszolút értem, amit mondasz, nem kötözködés (töröld, ha elviszem rossz irányba) és nem tudom, mennyit szerepelt filmben, de ha apróság, akkor az olyan, mintha teljesen lenne, nem? mármint csak azért, mert némi kapocs van máshoz, nem lehet újként kezelni? tippre, ami teljesen új az univerzumon belül, az is hozzá van kapcsolva valamihez, nem csak úgy belelógatják a semmibe (han solo-könyve, jedi kristály, timothy zahnok, bad batch – az újak zömét persze nem ismerem). annyira izé dolog lenne valamihez kapcsolódni?

Asd - 2021. 12. 30. 21:57

A bunyók unalmasak, a zenéje se jó, Boba fettnek egy arca van. Nekem sokkal rosszabbnak tűnik látványban a mandaloriannál, ez a négykarú izé hogy néz már ki. Lehet nem is folytatom. Teljesen érdektelen az egész.

Edete - 2021. 12. 30. 22:01

Én itt inkább winnie felvetésével értenék egyet.

Mármint legyen akármennyire is ikonikus Boba Fett, tulajdonképpen mégis teljesen új a karakter. A filmekben kb 3 percet volt összesen, ott is inkább csak állt a háttérben. Ebből a szempontból ez kvázi egy teljesen új történet egy új karakterrel. Értem azt is amit te mondasz human, de erre a sorozatra nem érzem megalapozottnak. Az új trilógiára vagy a Kenobi sorozatra (vagy az Andorra) sokkal inkább.

Shyllard - 2021. 12. 30. 22:04

Kezdeti csalódottságom után kicsit úgy vagyok ezzel, hogy innen már csak felfelé lehet menni. Szerencsére nem vártam epekedve, de még így is alulteljesített. Bár nekem a visszaemlékezések a jobb pillanatai közé tartoztak a pilotnak, mert a fő szállal kontrasztolva, mégha valami piszok egyszerűt is kaptunk, legalább működött (meg szeretem a szótlan magányos harcos klisét is).

Alain Prosztó - 2021. 12. 30. 22:08

Én úgy vagyok vele, hogy ez még elmegy. Fél órát simán elnézegetem. Csak mikor majd az ötödik-hatodik ilyen sorozat jön, mert túl kapzsi a Dizni… na az lesz a cumi.

(A buckalakók krokodilkutyájánál azért elég csúful kilógott a CGI pár jelenetben.)

Alain Prosztó - 2021. 12. 30. 22:11

Ja, egy érdekesség: mikor Boba és Fennec kijönnek a krimóból, és megtámadják őket a fénypajzsos nindzsaszerű nyomik, érdemes figyelni a két testőr disznót. Akkora ordító continuity glitch, hogy besikítottam. Robert Rodriguez, mi?

winnie - 2021. 12. 30. 22:26

alain prosztó: a kontinuiti nem annyira rendezői meló, de nem is ezért reagálok, hanem a kapzsiság miatt, hiszen ez pont az ellenkezője, minden egyes sw sorozat bitang kiadás, és a d+ előfizetős modell, így egy ikszedik sorozat új előfizetőket konkrétan nem fog hozni, hiszen ha racionálisak vagyunk, akkor aki mondjuk 3 után nem fizet elő, az nem a negyedik után fog, vagy ha mégis, akkor nem fog maradni,

plusz a cumit sem erzem, mert az ötödik-hatodik, ha valakit nem érdekel, akkor annak úgysem pálya, neki irreleváns, hogy mennyi van 3-4 foölött. viszont, aki meg szereti ezt a világot annyira, hogy még többet nézzen, az is jól jár – ergó az összhasznosság így nagyobb, mintha nem lenne 5-6. kecske, káposzta. ilyen szempontból a nézők kedvében járás dicséretes, jobb, mint kétevente egy film. meg akkor is az lenne, ha pénz is járna érte közvetlenül. (a fiam tuti, imádni fogja, hogy van sok sw sorozat.)

engem nem érint, de szerintem tök jók azok a tevrek, hogy egész évben minden héten új star trek/star wars/marvel rész, hardcore rajongóként ennel jobb nincs is. más kérdés, hogy pont most ma írtam erről a buborék kialakulásról twitteren, de mindenhol ez van, a lineáris tevében is, főleg a nemszkriptelt piacon. a nézők nag megelégedettségére. kell-e annal több?

JB - 2021. 12. 30. 22:31

Boba Fett eleve nem egy pocakos öreg karakter.

De legalább lett belőle egy sori, ez egy plusz.

jesustomer - 2021. 12. 30. 23:00

Nekem bejött, bár elmaradt a nagy wow érzés.
Örülök, hogy kibővítik az univerzumot és majdhogynem minden fontosabb (általunk nagyon szeretett) karakter kap egy sorozatot, de mondjuk ezt inkább egy filmben néztem volna meg, igaz Boba Fett nem akkora karakter, ahogy Han Solo sem. Szerintem ezért is volt kudarc a Solo film, nem csak a pocsék karakterek miatt. Ott ugyanis egy izgi sorozatot kívánt a történet, mászkálásokkal, birodalmi katonák kiiktatásával és sok-sok beszélgetéssel, amit ugye nem lehet 1,5-2 órában elmondani.
Itt is azt érzem, hogy sok új fontosnak szánt karaktert fog behozni a sorozat, de itt már annyira nem fog tudni zavarni, mitöbb, ha ezek érdekesek lesznek és izgalmasak, akkor ugye nem lehet azt mondani, hogy nem új karakter, x-ik lóbőr.
Rájött arra a Disney is (igaz, szerintem későn), hogy a nézőktől akkor lehet még többet kihúzni (sorry), ha fenntartjuk az érdeklődésüket. Ez pedig egyszerűen nem megoldható nagy volumenű filmekkel, hiszen persze drága a sorozat is, de az sokkal tovább köti le őket, tovább beszélnek róluk, aktivitást generálnak az interneten, ezzel még több potenciális nézőt vonzhatnak be.
A Netflix nem erre állt rá, de mégis ezzel lehet igazán megverni a piacon. Szép lesz a következő pár év.

Cornelius - 2021. 12. 30. 23:11

Adok még neki két részt mert a visszaemlékezés kifejezetten tetszett. Az még most elvitte a hátán az egészet nekem. De ha ilyen sekélyes lesz az alvilági rész mint itt volt akkor nekem ez felejtős.

Az utcai harc nagyon kizökkentett egyébként. Fájdalmasan lassú volt. Semmi dinamika. Pont mint a mandaloriban amikor Ashoka harcolt a nővel.

Abraka dabra - 2021. 12. 30. 23:23

Nekem a képi világ és a mandalorianos hangulat tetszik, ezért még maradok. A többi egyelőre engem se győzött meg, de az előbbi miatt muszáj adnom még neki pár részt, hátha jobb lesz :)

reatard - 2021. 12. 30. 23:41

winnie: “minden egyes sw sorozat bitang kiadás”

Én nem tudom erre konkrétan mennyit költöttek, de hogy iszonyú olcsón nézett ki az biztos.

bvr - 2021. 12. 31. 00:00

Végül nem is lett olyan vészes, de az első pár percben, a “menekülésnél”, hát ott azon voltam hogy itt valami nagyon nagy baj volt a fejekben hogy ezt adásba engedték… És nyilván később se egy nagy megfejtés a történet (tehát ennél már a pilotban is többet vártam) de legalább érezhetően egyre jobban ment el a vérciki kategóriától ahogy indult.
” az egész olyannak tűnt, mint egy Conan-regény”
Hehe, és pont ez volt nálam is! :)) És még csak nem  is a kezdeti rabszolgaságba vetés miatt (az amúgy is csak a filmben volt) vagy hogy átveszi lassan a hatalmat mindenféle törzsek meg gengszterbandák fölött (ami viszont már annál gyakrabban volt a novellákban – persze ennél a mostnai sorozatnál Robert E. Howard által sokkal-sokkal megírva, nyilván nem fogom tudni magamank se eldönteni de míg azokon tizenéves koromban amikor olvastam hihetetlen jól szórakoztam, azt erősen kétlem hogy ez tetszene, ez egyelőre még az akkori g.i. joe meg társai rajzfilmek szintjét sem éri jelenleg el) hanem ahogy hero pózban a láncokkal a kezében feláll a legyőzött gumiszörny felett – na mondom ide kellett volna egy Jason Momoa típusú színészt castingolni :)))) (ő Conant is jól hozta, nem rajta múlt hogy a remake az nem lett túl jó) És akkor _talán_ az akciókat is jóra lehetett volna hozni (minden tiszteletem Temuera Morrisonnak, és persze tökéletesen beleillik a Disney gondolkodásába miért ő van, de hát sajnos az akciók vele kb lehetetlen hogy normálisan működjenek)
Mindenesetre maradok és nézni fogom, egyszerűen mert van annyira szép és hangulatos hogy jó nézni. És itt vitatkoznom kell a poszt ezen mondatával (sajnos): “Technikailag mondjuk rendben van, de semmi extra” , és azért mondom hogy sajnos mert abszolut nem hittem volna hogy 2021-22 fordulóján még itt kell tartanunk, de ez bizony igenis extra. Nyilván a Star Warsnak eleve van egy olyan öröksége setting terén (is) ami egy nagyon hálás anyag, és ezzel szerencsére mind a Disney filmjeiben (természetesen látványosan sokkal több pénzből, nem is kérdés) de már a Mandalorian sorozatban is teljesen jól sáfárkodtak, és sikerül hozni egy olyan világépítést, hangulatot amit (bár esszenciális szükséglet lenne) de egy Witcher, WoT nem tud sajnos hozni. De ami a sokkal meglepőbb számomra, hogy az idei év megmutatta hogy technikailag ez nem standard hanem extra. A Mandaloriant az ILM csinálta (a vége főcím alapján ezt is) és nyilván nem hibátlan (mármint most nem a technikából fakadó imitácókra gondolok, hanem biztos itt is becsúsznak megvalósítási hibák) de itt amikor élőszereplőket kell összedolgozni a LED falas háttérrel, akkor az tök jól működik, ezzel szemben mondjuk a Cowboy Bebopnál sokszor rettenetesen rosszul sikerült (nem állt össze a perspektíva, a háttérelmosás, sokszor csapnivaló volt a bevilágítás, stb), és amin pár napja kimondottan ledöbbentem hogy az új Matrix is milyen sokszor elbukott ilyeneken… Már a Bebopnál gondoltam hogy ennek utána is keresek majd hogy ez közvetlen technikai dolog (azaz a többiek annyit olcsósítottak a led falas stúdiójukon, mittudomén kisebb vagy valami hogy ez már eleve baj) vagy csak az ILM annyival jobban dolgozik és figyel mint amit a többiek kipengetnek, de az biztos hogy ezt jó nézni, másokét meg nem.

irgum76 - 2021. 12. 31. 06:23

szerintem kellett a folyamatosság
eddig a filmekből nem derült ki, hogy hogy került elő élve
én is csak a könyveket ismerők kommentjeiből tudtam meg anno

viszont nekem sem tetszett igazán
főleg harc központú volt és az akciók elég bénák lettek
a cgi is kiábrándító volt

a concept art-ok sokkal jobban néztek ki mint ami a képernyőre került

punyapapa - 2021. 12. 31. 06:47

Hát ez egy hatalmas 0 volt.
Bobba megmenekülése, 0 kreativitás.
Semmi olyasmi nem történt, ami offscreen nem fért volna el.
Nem vártam sokat a sorozattól, mert sosem láttam nagy potenciált Bobba karakterében. Nekem mindig is egy izgalmas mellékkarakter volt, de annyira nem erős, hogy saját sorozata legyen.
De a semmi elvárást is sikerült alukmúlni.

heidfeld - 2021. 12. 31. 07:10

Nagy ötlet a szerkezeti felépítés, de fiatalabb színész kellett volna emlékezéseknél!
61 éves Morrison! Edzhetett volna, mint állat a szerepre, de kap egy strókot, futás közben elütik vagy kondizásnál szívroham.. Oké, anyukám is tud így futni, 72 évesen..De mindenkinél más. Nagypapa Boba, óriási húzásokat nem tud csinálni. El is kerülhetne gyerek, de csapatot feltétlen bővíteni kell!
Nagyon sokat fejlődött a technika, és van is rá költve. Persze mindent lehetne fokozni. Hívni kell Cameron bácsit – ha ráér Avatrar 4-5 között – , elkölt 350 millió dolcsit a 6 részre, de látványtól csak csettintenénk.
Morrison nem nagy színész. Kínai kolléganő fényévekkel jobb. Valaki írta, hogy egysíkú alakítás.. Sokat nem tudunk a karakterről, de eleve ilyen lehet. De van rendező, meg egy forgatókönyv.
Papi Boba jó, hogy kapott sorozatot. 6,5-öt tudok is rá adni, nem csak nosztalgia miatt, kihagyott ziccerrel. Cgi-be csúsztak hibák, kutya elég gázos lett.
Tatooin egy lepusztult, sivatagos bolygó. Nagy látványosságra nem is számítottam.

Miroli - 2021. 12. 31. 08:09

Érdekes volt látni az egyik Mos Espa utcajelenetnél a Boston Dynamics 3 robotkutyáját. Azok valódi robotok voltak, nem cgi.

Sheev Palpatine - 2021. 12. 31. 08:25

Nem Rodriguez a showrunner, hanem Jon Favreu. “Created by Jon Favreu” – ez áll a stáblistán

winnie - 2021. 12. 31. 08:32

a created by nem a showrunner, hanem készítő. az, aki nagyon sok pénzt kap minden egyes alkalommal, amikor kiíródik a neve így:)

ez egyébként fura dolog, de a showrunner tisztséget nem szokták feltüntetni a stáblistán, bár nyilván executive producerként szerepel az illető. jelen esetben a mandalorianban feltűnt karakterről van szó, így alanyi jogon járhat a created (vagy a based on, ami viszont fura lenne) kredit favreau-nak, de ő maradt leginkább a mandaloriannál, míg rodriguez mellett ezzel a sorozattal is természetesen dave filoni foglalkozott leginkább.

Malachi - 2021. 12. 31. 08:48

Mióta létezik Star Wars, mindent megnéztem ami mozgóképes és a világában játszódik. Még a nagyon gyerekeknek szánt animációt is. Ezt se hagyom ki, de most már tuti, hogy inkább megvárok legalább 5-6 részt és akkor látok neki. Még igazi fanatikus is azt mondta róla, hogy rövid volt és üres, szinte felesleges. Meg lassú. Hátha nagyobb adagban jobban csúszik. Meg ilyen 30 perces részekkel igazán nyithattak volna duplával, ha a Hawkeye-nál is ment.

Hahakocka - 2021. 12. 31. 09:36

Sajnos ez nagyon gyenge lett pedig a csalódàskeltő mandalóriai itàn gondoltam lesz valami pozitív meglepetès de ez tovàbbra is egy règi websorozatokat idèző fanfiction sorozat szintjèt nyújtja. S lâtvânyban jó lâtni hogy maszkokat hasznâlnak de olykor a 70esvèvek minősègèben sajnos az akciókoreogràfiâlat is sokszor òvodàs szintén rendezik le. Amikor a nagy streamingek 10 milliókat költenek màr epizódokkènt S egy óràs vagy akàr másfèl órás epizódokkal akkor ez a sebtiben összedobott forgatókönyvű ezerszer làtott újrahasznâlt Se helyszíneken jâtszódó fèl óràs Disney matinè dèlutàn ma màr kevès. OBI Wanban bízok az eddigi traileren akapjân egyedül igazàn hogy visszahozza az igazi SW feelinget S minősèget. A Skywalker koràról is majd kijöttem akkora egy förtelem volt. Kell màr valami igazi SW.

Hahakocka - 2021. 12. 31. 09:38

Ez az új X…. Mobil nagyon rossz âtírja a betűket olykor, hogy lehet megvàltoztatni?

cistron - 2021. 12. 31. 09:51

nekem nagyon tetszett, mondjuk nem tudom minek kellett volna történnie hogy ez ne így legyen.

Viszont az nem esett le – pedig elolvastam 5 kritikát is már – hogy mi szerepe volt a párásító farmnál a jel felfestésének? Vagy úgy az egésznek, valaki felvilágosíthatna, köszi!

ibenny - 2021. 12. 31. 12:03

Nekem és a feleségemnek egyaránt borzasztóan tetszett, hibátlan a hangulat, jó a lyukak foltozása és várjuk a folytatást. Számomra _ legalább_ a Mandaloriannel egy szinten van.

gummibear - 2021. 12. 31. 12:37

Nekem tetszik a Book of Boba Fett, van olyan jó mint a Mandalorian. Én simán tudtam volna tovább nézni, kár hogy nem egyben tolták ki az egészet.

Asd - 2021. 12. 31. 14:25

A mnadalorian nekem egyből átjött. Itt nekem semmi sem stimmel.

Abraka dabra - 2021. 12. 31. 14:37

Érdekes, hogy sokan szidjátok a látványt, nekem pont sokkal jobban tetszik, hogy nem az egész CGI, hogy vannak benne bábok és még a lassú tempó is. A mandalorianban is ez fogott meg legjobban, nekem pont ettől lesz olyan igazi star wars-os feelingje.
Számomra az a semmitmondó, amikor az egész film tele van CGI akció és/vagy harcjelenetekkel, az egész túl éles és valahogy nem adja az érzést, csak kapkodod a fejed és azt se tudod már ki kivel van, meg mi történik..

Neoprimitiv - 2021. 12. 31. 14:39

Nem rajongóként, csak érdeklődőként megnéztem, köszönöm, ennyi elég volt belőle.

Készséggel elhiszem, hogy a látványvilág fantasztikus, de a tuskenek éjszakai tábora, utána a szökés majd az éjszakai sivatagi verekedés konkrétan olyan volt, mint ha egy 30-as évekbeli filmből vették volna át – felszórjuk egy kis homokkal a stúdió padlóját, a hátteret meg majd bevilágítjuk valami kékes fénnyel, oszt’ jó napot.

Ennél súlyosabb gond, hogy maga a főhős sem érdekel. Semmi olyan nem derült ki róla, amiért azt mondanám, hogy na, erre kíváncsi leszek, hogy hova fut ki.

Captain Phillips - 2021. 12. 31. 15:37

35 perces epizod? WTF, el se kezdodott aztan vegefocim :-o

Kol - 2021. 12. 31. 16:43

Nekem mint nem hardcore superfangirl tetszett, kíváncsian várom a folytatást

Yooha - 2021. 12. 31. 22:34

Jé, meglepődtem hogy milyen sokaknak nem tetszett.
Nekem bejött, főleg a flashbackek. Gondolom beilleszkedik a buckalakók közé, a Mandalorianban látott botja is tőlük van ahogy elnéztem.
A pajzsos bérgyilkosokat a polgármester küldte?
Ja, az udvarmester remélem lesz még, zseni a színész, a hanglejtés, a testbeszéd annyira tenyérbemászó!

Quantumleap - 2022. 01. 04. 22:07

Annak valahogy jobban örültem volna, ha az elején Marvel-módra bejátszák a Jedi visszatérből a jelenetet, amikor a Sarlaccba esett.
Amúgy szerintem nem annyira rossz, a Mandalorian szintjét símán hozza.

irgum76 - 2022. 01. 05. 12:34

1×02

na ez nekem sokkal tetszetősebb volt mint az első
(bár a száguldó vonatról, vonatra leadott lövések nem épp a star wars találati arányát mutatták :) )
ráadásul nem 30 perc

bikkbakk - 2022. 01. 05. 14:26

Na, a második rész szenzációs volt (az első rész közepese után).

Kiváló Arábia Lawrence hangulat a Buckalakókkal.

Miles Teg - 2022. 01. 06. 06:55

Az első rész is tetszett nekem, a második meg kapott egy löketet. Nekem ez nagyon feelgood sorozat lett.

Vérnarancs - 2022. 01. 06. 18:17

A hangulat hozza Mandalorian szintjét. A látvánnyal sincs gondom, de ez a 2. rész…

SPOILER

Elhoz 3 homokjárgányt, hogy lett belőle 5- vagy 6? Visszament érte, de akkor akiket megvert, azok nem vitték el a maradékot? A másik problémám, az a vonat ment vagy 100 km-t, hogy a nyűgbe kerültek oda buckalakók, ahol megállt a vonat?

SPOILER VÉGE

yagami01 - 2022. 01. 06. 20:15

Vérnarancs:
SPOILER(?)
Négyet hozott el és 5 lett belőle. A kocsmánál vagy mi volt az 5 volt ha jól nézem, de aztán mintha 4-et mutattak volna összekötözve, később megint 5 lett. (hacsak nem volt valahol takarásban kettő vagy valami)

Szerintem úgy kerülhettek oda, hogy a vágás egyben időbeli vágás is, nem azonnali. Ezzel sokszor sok mindent meg tudsz magyarázni magadnak. :)

Miles Teg - 2022. 01. 06. 21:15

Ha jól láttam, a pásztázó kameránál látszik 5 kormánymű – de tényleg négy járművet láttam minden más szögből.

Viszont soha nem tűnt volna fel, ha nem írjátok :D

NPeete - 2022. 01. 06. 22:50

Muad Dib jött, a fremenek meg befogadták… Ja hogy ez nem a Dűne??

rososto13 - 2022. 01. 07. 00:50

NPeete: ahogy a végén a Dűnét kimondták, előtte meg a fűszert kérdezték.

Amúgy ami érdekes volt, hogy szerintem most láttuk először, hogy néz ki a pyke-ok feje a maszk alatt?

irgum76 - 2022. 01. 07. 06:37

igen, nekem is a Dűne ugrott be:

https://coub.com/view/2zgcmd

Energiavampir - 2022. 01. 07. 23:39

Bekem bejön, érdekes ahogy a Taskenek életébe belelátunk..komplexebbé téve róluk a képet

sledge - 2022. 01. 08. 09:53

A visszaemlékezős részek teljesen rendben vannak, szerintem a Bobát játszó színész is jól játszik, bár fiatalabbnak képzeltem el, viszont a buckalakók között nagyon jól tolja. Kérdés, hogy mit hoznak ki a jelenből. Az ötlet nem rossz az alvilági konfliktus kapcsán, csak nagyon megállt a sztori a műltidézéssel. Mindenesetre jónak túnik a dolog, maradjon is így.

Hádész - 2022. 01. 08. 15:16

sledge: Boba Fettnek fiatalabbnak is kellene lennie jóval, de a színész adott ugye. Viszont a leharcoltabb kinézete magyarázható Sarlacc-beli megpróbáltatásaival, valamint azzal is, hogy esetleg mégsem normálisan öregszik, mint ahogy azt Jangonak ígérték.

heidfeld - 2022. 01. 09. 08:41

Igen-igen. Itt némi hiba csúszott a sorozatos dolgokba.
Boba Fettnek tényleg fiatalabbnak kellene lennie!
Lassan halad rendrakás az alvilágban. Pár + testőr sem ártana, de a találkozó király lett.
Visszaemlékezések meg nagyon rendben vannak. Hozzá is tesz, SW világához.

garacsi - 2022. 01. 09. 10:03

Nincs semmi hiba. Boba Fett fiatalabb. Tudtommal nem mondták, hogy hány éves. Azzal kevered, hogy a színész idősebb, de ő most egy fiatalabb karaktert játszik.

Enzo - 2022. 01. 10. 00:26

1×01 (pótlás keddről)

Na, a nyitányban nem fukarkodtak a készítők a nosztalgia-faktorral, mindent kaptunk, ami csak belefért: Kamino- és Geonosis-flashbackek kicsi Bobával, Tatuin, Sarlacc gyomrából kimászás, jawák, tusken rablók, rodiai mellékszereplő, Jabba két gamorrai őre, még a Cantina band és a híres daluk (valamilyen feldolgozása) is szólt :D

Az már látszik, hogy a “jelenben” a központi motívum egyrészt az lesz, ami az állandó vitaforrás is volt Boba és Fennec közt, hogy milyen módszerrel kéne uralkodni, illetve hogy amúgy sem könnyű meló átvenni egy ilyen alvilági vezér-szerepet, pláne hogyha benne jár a korban az illető, mint Boba papa. Amíg még csak eléd járul sorban mindenki, akivel kapcsolatokat kell kialakítani vagy meg kell félemlíteni, addig még oké, de a támadás és az utána jövő “Mos Espa parkour” dolgokhoz már azért szükség volt egy friss és életerős Fennecre. Viszont így kreatívan megoldhatták a visszaemlékezés folytatását azzal, hogy Bobának másodszor is baktatartályba kellett feküdnie. :)

Darabkák:
– A “kéne egy protokolldroid” kiszóláson felröhögtem :D
– Ugye hogy azok tényleg Boston Dynamics robotkutyák voltak, amik sétáltak a főutcán? Kicsit meglepődtem rajtuk :O
– A látvánnyal nem volt gondom, szerintem jól megcsinálták – egyedül talán a négykezű sivatagi szörnynél éreztem azt, hogy ilyen “80-as évek szörnyes kalandfilm” mozgása van, már szinte vártam Keny hangját, hogy “és ott a szörny!” :D
– Bátrak ezek a tusken gyerekek, nem mondom :D csak úgy kirángatja Bobát a sivatagba, hogy ásson…
– Stáblista alatt artwork-hegyek, a Mandalorian-nál megszokott módon, nice! :)

1×02 (pótlás szombatról)

Fura ez így, hogy két szálon megyünk, és jellemezően több/tartalmasabb a flashback, mint a jelen. Utóbbiban nem sok minden történt: az elfogott embert megszívatták a rankorveremmel (haha :D), tettek a polginál egy látogatást, és bevonultak a hutt ikrek a harci vukijukkal, akiket biztosan fogunk még látni.

A visszaemlékezés már egy komplettebb sztori, kicsit ilyen Dűne × Féktelenül × A nagy vonatrablás × American Gods keverék lett belőle: fűszervámoltatás (jé, ez a Pyke szindikátus!), aranyos gyíkocska orrba helyezése által indukált acid trip (WTF), aminek során Boba megtalálta a saját fegyverének alapanyagát, el is készítette azt és tiszteletbeli tusken lett…vagy micsoda. (Amúgy nem egyszerű kommunikálni a tuskenekkel közös nyelv híján, de egész jól belejött főhősünk a jelelésbe.)

Darabkák:
– Mennyire jól néz ki az a jelenet, amikor a kocsmai összetűzés során egyszer csak kinyílik az ajtó, és Boba árnyéka rávetül a falra!
– Felröhögtem, hogy fogatot csinált az elcsórt homokjárgányokból :D (De ha kötéllel voltak összekötve, akkor a hátsók hogyan álltak meg, amikor Boba lefékezte az elsőt? A fizika törvényei itt nem úgy működnek? :D)
– Alapból a sivatagi vonaton is csodálkoztam, hogy csak úgy lődöznek a tuskenekre, mert miért ne? De aztán mondta a pyke főnök, hogy útonállóknak hitték őket, oké…
– Ami viszont egyértelműen baki: hogy ért oda a törzs futva rögtön a vonat kisiklatásának helyszínére? Nekem úgy tűnt, hogy ott nem telt el idő, hanem kb még el se ült a felvert homok és már ott rohant a sok tusken, akiknek amúgy kilométeres hátrányban kellett volna lenniük.
– Meg azt is furcsálltam, hogy eddig is vissza tudtak volna lőni – most ugye egy csomó vonatost lelőttek a buckákról a tuskenek, de ehhez eddig is megvolt a fegyverük meg ezek szerint a célzótehetségük is…
– Még egy kis funfact a végére: a Szentély úrnőjét (Garsa Fwip) Jennifer Beals játssza, aki – írd és mondd – 58 éves! Ahhoz képest jól tartja magát :O (ugyanúgy mint Ming-Na Wen, akit ilyen témában szoktunk emlegetni)

JB - 2022. 01. 12. 11:57

A másdik rész már tényleg jobb volt. Folytatom.

Miles Teg - 2022. 01. 12. 18:40

A harmadik rész, ó, az a harmadik rész (rendezte: Robert Rodriguez).
Ez a sorozat engem kilóra megvett.
És ha lenne spoiler tag, most letesztelném, hogy mennyi karaktert bír el a szövegmező :D

winnie - 2022. 01. 12. 20:17

” (rendezte: Robert Rodriguez).”

jaja. mondhatni az összes részt ő rendezte. ő a showrunner, minden forgatási napon ott van, és felügyeli a részek rendezőit, ha éppen mások:) ez teljesen az ő víziója.

Miles Teg - 2022. 01. 12. 21:05

Nekem való (tele)vízió.
Kösz az infót!

csuszu1 - 2022. 01. 12. 22:43

Csak az jutott eszembe, így a 3. rész kapcsán, hogy ez a látványvilág, amit a 70′, 80′ években alapoztak, mennyire időtálló már. Nem tudom, van e még olyan film, amit ennyire jó nézni, sok évtized után is, beleértve a dizájn elemeket, díszleteket, jelmezeket, lényeket. Csak ez elviszi a hátán az egészet, a középszerű sztorijával együtt. Persze, bejátszik a nosztalgia is, de azt már kiéltem a mandóval, aztán most úgy látszik, nem tudom megunni. Meg mekkora zseni az, hogy megtalálták ezt a piaci rést, hogy nagyköltségvetésű, 30 perces sorozat kell a népnek! Ha, pl. az asszony már feküdne, én meg még nem, hát na, Fett még éppen belefér, azt még megnézzük! :)))

irgum76 - 2022. 01. 13. 06:35

1×03

nem tudom ki hogy van vele de nálam elérték, hogy a wookiee-nak drukkoljak
azt meg nem értem miért nem szervezték be őt is lett volna egy épkézláb verőlegényük is

a veszpások nekem nem jöttek be

az üldözésnél meg maxra tolták a fan faktort

ez szerintem megint egy gyengébb rész volt

Kempesbaba - 2022. 01. 13. 09:01

irgum76: ,,Feketelaci” még vissza fog térni szerintem, hogy beszálljon a végső harcra, így leróva hálájat Boba nagylelküségéért cserébe. Lehet még az ,,idomár” is keménykedik majd egy kicsit :D
Kellenek a krapekok mert kevesen vannak, az ellen meg csak gyűlik…

bvr - 2022. 01. 13. 14:28

naná hogy a wookie vissza fog térni. A rancort meg az idomárját 90% hogy Boba Fettet küldték kiiktatni.
Azért egészen fantasztikus hogy ott tart a világ hogy a Disney ad egy rakás pénzt egy Rodrigueznek hogy mint amikor egy kisgyerek kiborítja játszadozni a szoba közepére a kedvenc játékbábúit amiket felpimpelhet (most épp alitásra véve a figurát) csak ő le is forgathatja az ILM-mel, elképesztő :) A történet tényleg annyi mint amikor egy 7 éves játszik (lassan kezdem is már ebből a szempontból megszeretni), de legfőképpen továbbra is jó nézni, sőt egyre inkább, amire a Mandalorian “receptje” miatt számítottam is hogy részről részre adagolva mindig egyre bővítik a világot hogy mindig lehessen új látványelemeket hozzáadni, mert hát ez tényleg iszonyatosan jól működik.

yagami01 - 2022. 01. 13. 16:32

A 3. rész után nem értem, miért kapott kevesebb pontokat, mint a 2. Oké, nem olyan hosszú, de én éreztem annyira jónak, sőt. Nálam eddig csak az első rész volt gyengébb, a 3. rész eléggé tetszett, kíváncsi leszek a következőkre. Remélhetőleg tartják vagy tovább emelik a szintet.

Miles Teg - 2022. 01. 13. 19:46

Nekem sok minden tetszett a részben. A rálátás a városra, az eddig hiányzott. A wookie, nagyon badass figura. Az ajándék – én nem hiszem, hogy ellenük küldték. A csiricsáré-vasaló homokfutók. Nem az tetszett, ahogy kinéztek, hanem eddig nem sok szines jármüvet mutatott a SW.
Tetszik az is, hogy nem egy lövésre hullanak a karakterek, inkább ilyen 80′ évek kungfu filmes feeling. No és a falkataktika.
A több idősík is bejön. És főleg az tetszik, hogy nem galaktikus hatalmat akar szerezni magának valami OP figura(persze Thraw, ő jöhetne már).

Energiavampir - 2022. 01. 13. 23:55

Jópofa kis fanservice ez, de az idővonalon elmerengtem azért, mikor Boba kimászott a homok alól, és ismerkedeett a helyi őslakossággal, akkor ugye épp ment az Endori csata? :)
Most kb hol járhatunk? nyertek e felkelők, és alakul az új köztársaság épp, Endor után mennyivel lehetünk? 1 év? 5 év? meddig sátrazhatott a haverokkal Boba?
itt ugye a külső rendszerekben nem annyira hathjat a felkelés győzelme, de valamennyire hatnia kéne ide is, kíváncsi lwszek lesz a utalás az Új Rendre?

yagami01 - 2022. 01. 14. 00:49

Energiavampir:

Mivel Boba a Mandalorianban “megkezdett” történetét folytatja tovább, ezért annak az idővonala ennek a sorozatnak is megfelel. Mivel nem voltam biztos benne megnéztem és wiki ezt írja arról:
” A sorozat 5 évvel A Jedi visszatér után és 25 évvel Az ébredő Erő előtt játszódik. ”
Szóval ugyan ez nagy valószínűséggel itt is igaz kb.

reatard - 2022. 01. 14. 11:24

Az első rész csalódása után a második visszaadta a reményt, erre most itt a harmadik rész, és nehezen jutok szavakhoz annyira minősíthetetlenül gáz az eredmény… Az, hogy a sztori tényleg annyi, amennyi, egy dolog (bár ezért éltetni azért továbbra sem lehet) de az a megvalósítás, úristen. A veszpás srácok teljesen leestek nemcsak a képernyőről de Tatooinról meg az egész SW világról. Arról nem is beszélve, hogy valami csoda folytán a csili vili robogóik nem is porosak…egy porfészek közepén. És az üldözési jelenetük, teljesen nézhetetlen, lassú, ritmustalan, ne szépítsük szar. A fekete wukis bunyó is döcögött, de amikor a dolga végeztével kiszalad a jelenetből az volt a “csúcs”. Ilyen szintű rendezés egy noname kezdő iparostól is nehezen lenne vállalható, pláne egy ilyen franchise-nál és költségvetésnél. És az első résznél is ezt éreztem, szóval úgytűnik Rodriguez egyedi “szuperképessége” eddig, hogy rengeteg pénzből olcsó hatású szart varázsoljon.
Csak az a kérdés, hogy akkor miért nézzem ha történet nincs, az akciójelenetek pedig inkább fájdalmasak mint szórakoztatóak? (Meg kell hagyni, a második rész vonatos része viszont sokkal jobb volt, szóval csak reménykedek, hogy több részt nem rendez Rodriguez és csak showrunner marad.)

JB - 2022. 01. 14. 12:33

Danny Trejo és az SW? Vicces kis kombó.

Az új Wookie majdnem jobb, mint a régi.

Néztem volna még tovább ezt a részt is.

Ezjolesz - 2022. 01. 14. 16:16

@yagami01

Két időben zajlanak az események.

Enzo - 2022. 01. 14. 20:21

1×03 (pótlás szerdáról)

Na, végre most többet foglalkoztunk a jelennel.
A vizesember ügyesen a saját problémáját Bobáévá tette, ééés meg is lett a heti küldetés – gondoltam én, de aztán Boba érdekesen oldotta fel a szituációt a droid-protézises bandával. Igazából ő is jobban jött ki az egészből, mert így lettek emberei, és pont ezt hiányoltam előtte: nehezen tudta volna kiépíteni a hatalmát úgy, hogy csak Fennec meg a két béna gamorrai van mellette.

A flashback most egész rövidre sikerült: tetszett benne a visszacsatolás a Mandalorian-ban látott karóba húzott rohamosztagos-sisakokra, aztán hirtelen egész szomorúba váltottunk, mert valaki lemészárolta a tusken falut :( És itt állt össze nekem, hogy az akkor még látszólag értelmetlen falfestős jelenet volt az előzménye a múltkori kocsmás homokjáró-elrablós jelenetnek is, és ezt a mészárlást is ugyanazok követték el…

Vissza a jelenbe, megjött a harci vuki, és még a frissen verbuvált csapattal (milyen jókor jöttek ugye!) is csak épphogy sikerült legyőzni. Amúgy nem hittem volna, hogy ennyire hamar látjuk őt + a hutt ikreket is, viszont lehet hogy ezzel a lendülettel le is lépnek a színről… Elég nagy fenyegetésnek tűnt, ami miatt hirtelen úgy döntöttek hogy távoznak, én valami félelmetesebbre (és eddig nem látott félre) számítottam, a Pyke szindikátust ehhez képest csalódásnak éreztem – de aztán majd meglátjuk, annyi biztos hogy megérkeztek tőlük elég sokan…

Darabkák:
– Tetszett, ahogy az elején a házi droid felvázolta Mos Espa hatalmi térképét Bib Fortuna bukása után.
– Ezeknek a fiatal arcoknak menő színes járgányaik vannak, de valahogy baromira nem illenek a környezetbe. Bár ezt még lehetne magyarázni azzal, hogy ez az újhullámos tatuiniak divatja :D
– Komolyan Danny Trejo játssza a rankoridomárt?? Mekkora vagányság! :O :D
– Kicsit olyan, mintha a sorozat egyben egy érzékenyítő tréning lenne, hogy szimpátiát érezzünk olyan eddig negatívnak gondolt népek/lények iránt, mint a tuskenek vagy a rankor, nem? :)

Miles Teg - 2022. 01. 15. 19:35

Rancorok hasonlóképpen jelennek meg több alkalommal könyvekben és a Bad Batch-ben is ilyesmi volt.
A tuskeneken viszont emeltek pár szintet, az biztos.

m minnifield - 2022. 01. 15. 21:31

Milyen szép volt, amikor átrobogtak egy Ralph Mcquarrie concept art-on :)

yagami01 - 2022. 01. 15. 23:34

@Ezjolesz

Igaz, én a “jelen” szálra írtam, nem az emlékekre – természetesen. De talán azért azt is be lehet lőni a történések alapján.

Haksi - 2022. 01. 15. 23:44

Én nem ilyen Boba Fett sorozatra vártam… miért van az hogy end credit rajzai ezerszer hangulatosabbak mint maga a sorozat? Lehet hogy Robert Rodriguez fejében a történet és a jelenetek rohadt jól működtek, de ezt képtelenek voltak átültetni mozgóképre. Semennyi izgalom/érzelem/humor nincs ebben a sorozatban, se hangulat.
Jól néz ki az tény, de ennyi. Emelett viszont hihetelen gyerekes, most komolyan? Boba Fett tinédzserekből álló bandát toboroz maga köré?? és rancort simogat?? Milyen hülyeség ez már?
Boba Fett anno menő volt, de itt már egyáltalán nem az, fekete wookiee most a menő, már várom a spin-off-ot vele…

bvr - 2022. 01. 18. 03:16

Ha mar a “fekete vuki”, szorfozgettem kicsit a neten tok mas miatt, de aztan a szokasos egyik dologbo, eszembe jutott egy masik, neha egy veletlen link, stb, a lenyeg (es mivel en a mozifilmeken (meg a mandalorianon kivul) nem ismerem (nem is erdekeltek) sem a rajzfilmsorozatok, kepregenyek, konyvek, szoval most szamomra meglepo volt hogy ez a gladiator wookie nem mostani otlet (mondjuk persze amennyi folyton a fan service ezt sejthettem volna, de azt hittem az olyankor mindig csak inspriacio amit felturboznak, pl hogy kene ide is egy vuki, oke, de akkor legyen badass – na ebben az esetben ez nem igy volt) , szoval akit erdekel keressen ra Black Krrsantan nevre (nem lesz spoiler mert a multja van megirva, par evvel ezelottig. Mondjuk amit nem teljesen ertek hogy elvileg az egy kanonba tartozo kepregeny (arra emlekezeztem hogy mikor a Disney atvette akkor a mozifilmeken kivul alig tartott meg valamit, ez viszont mar ezutan van, 2015, es ugy talaltam rola hogy kanon, es e szerint pedig ismerniuk kellene egymast Boba Fettel, ami viszont amugy furcsa mert a mostani kozos jeleneteikbol meg nekem ez nem volt egyertelmu eppen, bar igy utolag bele tudom latni akar ezt is)
Amugy beleolvasva hogy az a 2015os Vader kepregeny mirol szol, esku megjott a kedvem es elolvasom, nyilvan az se hard fiction de messze messze komolyabb tortenet mint ez (amit ugye fentebb ugy jellemeztem mint amikor egy 6-7 eves kisgyerek kiboritja a szonyegre a jarekait.

Energiavampir - 2022. 01. 18. 11:40

Nem tudom mért vannak itt páran oda, mit tudtunk eddig Boba Fettről? Felbukkant ugye a Birodalomban, mint fejvadász, lenyúlta a jégkocka Han-t, és elvitte Jabbához, ahol a Jediben, kicsit masszírozták egymást Hannal, majd elment Sarlakk uzsinak. Eddig nulla tudás róla. Előd filmekből megtudtuk, hogy Jango Fett nevű randa emberből klónoztak vagy százmilliót, de ő hagyományosan nő fel, nem turbótápolással mint a többi, és mikor apucit Windu fejteleníti, átveszi a családi bizniszt, és lőn Han fagyasztása. Tényleg őneki Jango akkor milye? apja? klóntesója? béta változata?
Itt legalább megtudtuk, ha nagyon nagy állat megesz, semmi gond, csak legyen nálad valami amivel kivágod magad. Szerintem a semmiből egész jól felépítették Boba-t, még a végén megkedveljük a kis jégkockást :)
A Taskenek világába is új bepillantást nyertünk, ugye eddig a filmekből csak az jött el, hogy röfögő sivatagi banditák, akik rém elavult fegyverekkel lövöldözgetnek bármire, és naaaagyon gonoszak. Itt meg kiderült hogy a fremenek ősei :))
Én várom a köv. részeket, és kiváncsi vagyok Obi sorozat mennyiben ményíti el ezt e Tasken világot.

Isaac - 2022. 01. 19. 18:20

A 4.rész végén igaz apróság,de igazi easter egg, egyetlen hangfoszlánnyal utalni, az elkövetkezendő részek cselekményére ;)

irgum76 - 2022. 01. 19. 19:15

Isaac:

mire gondolsz? a mando zenére?

Isaac - 2022. 01. 19. 19:49

Ahha :D

irgum76 - 2022. 01. 19. 20:09

ja csak megzavart a “hangfoszlány” mert azt inkább én egy dallamnak mondanám

foszlány a fejvadász csaj megtalálása előtt volt
visszautalva az egyik mandos részre csak nekem már homályba veszett
homoksiklóról lövöldöztek jelzőrakétákat
(ha jól rémlik)

Kempesbaba - 2022. 01. 19. 20:15

irgum76: már megint az a fránya spoiler…

irgum76 - 2022. 01. 19. 20:58

Kempesbaba:

nem hiszem, hogy ez szpojleres lett volna
mellesleg már kiírta Isaac, hogy a 4. részről beszélünk
szóval ha elolvastad nem az én hibám…

Zach - 2022. 01. 21. 02:41

NPeete, rososto13 és irgum76:

A Dűnére való utalások már az első (1977-es) Star Wars-filmben is voltak, Lucas elismerte, hogy a részben a Dűne ihlette a SW (vagy legalábbis a Tatooin) világát. A fűszerre már annak filmnek az eredeti szövegében is utaltak, a Skywalker korából pedig kiderül, hogy Poe Dameron korábban fűszercsempész volt. A fűszert többször emlegetik a The Mandalorianban és a The Bad Batchban is. A Dűne-tengert pedig már a 2002-es A klónok támadásában megemlítik. Szóval a SW-ban gyakran utalnak Frank Herbert ikonikus művére, nincs min meglepődni.

A sorozatot eddig közepesre értékelem és ironikus módon azok a jobb részek, amit nem Rodriguez rendezett. Úgy tűnik, nagyjából megtudtuk, mi történt Boba Fettel abban az öt évben és azt is, hogy miért más a jelleme, mint amit a filmek sugalltak. Az még valószínűleg kiderül, hogyan tudta meg Fett, hogy a páncélja Cobb Vanth-hez került, majd jöhet a nagy összecsapás a Pyke-okkal. Ja, és a Mando-zene tényleg gyanús…

irgum76 - 2022. 01. 21. 08:38

na az internet nem felejt
a Mando 1×05-ös epizódjával kapcsolódik össze a jelzőrakétás jelenet
még Bobát is “látni” benne

Llew - 2022. 01. 21. 08:57

Ugyan az az érzésem ezzel is, mint a TM-al. Jó a nosztalgia, meg a hangulat, de helyenként mégis olyan fanfilmes (pl. a robogós kamaszok), és sztori szempontjából meg nagyon vékony.
Fura módon 2,5 évad mandaloriakról szóló sorozatból többet megtudtunk a tuskenekről (ami nem baj), mint a címszereplő kultúráról.

Energiavampir - 2022. 01. 21. 23:12

Nekem kifejezetten bejön ez a lassú, emlékezős építkezés..Star Wars storiban sok évad benne lehet, szépen kitágítva ezt a világot. Kicsit persze átjön hogy gyenge történetet akarnak néha elfedni a fanservice-el..de belefér. Kiváncsi vagyok mikor kapcsolják emgint össze a Mandaloriannal, és lesz e bármi kapcsolódás Obi történetéhez. Tudom hogy az sokkal,korábbi történet, de szerintem nagyon magas labda, hogy ne próbálják valahogy összekapcsolni..teszem azt, Boba eltévedt kint és a régi Obi menedékben pihen meg.

Miles Teg - 2022. 01. 23. 18:35

@irgum76: nincs olyan magyarázat, ami igazolná, hogy spoilereztél, ergo bizony csak a te hibád.
Viszont
@Kempesbaba: ez egy kibeszélő post, amit bizonyos spoilerek nélkül azért rohadt nehéz lebeszélgetni, szerintem.

Olyan érzésem van, hogy most benne vagyok egy sorozat célközönségében korban is, rajongásban is.

Nagyon tetszik a Book of Boba Fett. Úgy értem kellemesen simogat a fan service, de egyátalán nem gondolom, hogy gyenge lenne a történet. Persze visszajöhetne megint Darth Revan a “szétszóródásból” és elfoglalhatná az egész világegyetemet. Vagy mutathatnák Darth Superman mindenkit levillámló elképesztőségét. Vagy lehetne fiatalabb Boba és a segítője lehetne Álombarbie is.
De szerintem inkább maradjanak ebben a 80′ évek tempójában és csinálják tovább azt amit eddig. Mert nekem ez most nagyon kellett.

Enzo - 2022. 01. 24. 00:55

1×04 (pótlás péntekről)

Flashback:
Áhá, ja hogy most kötötték be Fennec megtalálását, amit a Mandalorian 1×05-ben már láttunk, szép megoldás! (Ezen miért lepődtetek annyira meg? Meg milyen spoilerekről beszéltek?)
Hogy ez így honnan jött, hogy bevigye a nőt a robot-implantos műhelybe… mindenesetre elég szürreális volt a jelenet :D (Akkor Ming-Na Wen így tartja karban magát ennyi idősen, lehullt a lepel! ;) – mondjuk nem teljesen értem, hogy ha kábé a teljes hasüregét kicserélték mechanikus belsőségekre, azt hogy lehet összehozni egy amúgy élő organikus szervezettel, azért ez nem ugyanaz, mint egy szem beültetés…)
Na mindegy, a Slave I visszaszerezve elég könnyen, az ellenfelek jó Star Wars-szokás szerint nem tudnak célozni, cserébe menő robotokat láttunk az akció során Fennec felderítő dróngömbjétől a hatkezű konyhai roboton át a kis patkányfogóig :3 (hehe, Boba elhozta magával, láttátok?)
Én úgy gondolnám, hogy ezzel vége a flashbackeknek, legalábbis most egy olyan ponton maradt abba a történet, ahonnan nem tudom hogy kell-e bármi átkötés Boba Mandalorian-beli megjelenéséig. De aztán lehet hogy kapunk még valami sztorit.

Jelen:
Na, Krrsantan a klubos balhéja után végül ellenségből társ lesz?
Vicces volt az erődemonstráció a rankorral a vacsinál :D És egy ilyen fura középút lett a tárgyalás vége: ha már a hadvezérek nem segítenek neki, legalább ne akadályozzák a pyke-ok elleni harcban.

Darabkák:
– Jé, a banta eszik húst? Én azt hittem volna, hogy növényevő.
– Boba hogy lemészárolta bosszúból a rider bandát, amint megvolt a hajója… mondjuk ott fogtam a fejem, hogy meg se próbáltak kitérni, cikkcakkban menni, bármi… -.-
– A sarlaccban turkálás ugyan látványosra sikerült, de WTF már :DD
– Sonic bomb, yeah, ez az igazi fan service, hogy nem említette még senki? Anno a Mandoban ment a kollektív elélvezés (valahol jogosan), amikor bevetették :D

irgum76 - 2022. 01. 24. 10:49

Miles Teg:

off

“@irgum76: nincs olyan magyarázat, ami igazolná, hogy spoilereztél, ergo bizony csak a te hibád.”

lehet tufa vagyok de én ezt nem értem…

Yooha - 2022. 01. 24. 19:47

@Enzo: Tényleg a szeizmikus gránát mekkora királyság volt. Visszatekertem vagy háromszor, imádom azt a hangot. :D
Amit…20 éve hallottam először.

szirial - 2022. 01. 25. 11:34

Én nagy rajongója vagyok a SW-nak. És a Mandalorian tetszett is(apróbb hibáktól eltekintve)
És Boba-t is megpróbáltam szeretni,de nem ment igazán. Többször elkezdtem élvezni a hangulatot,de mindig jött valami katasztrofálisan rossz jelenet.
Az utcai harc a pajzsos bérgyilkosokkal még csak kínos volt. De a légirobogós üldözés Mos Espa utcáin méltatlan a Star wars-hoz és Rodriguez-hez egyaránt.
Nem ellenzem a bábus-gumiálarcos megoldásokat. Az eredeti trilógiát idézik. De a rodián fogoly lebegő, csattogó gumikesztyű ujjai egyszerűn csak übergagyik voltak.
Ennek ellenére végig fogom nézni. És próbálok csak a szépre emlékezni: “Kéne egy protokoldroid”

polovcev - 2022. 01. 26. 14:09

Nem szívesen mondom, de az 1X5 eddig az évad legjobb epizódja. Mindezt úgy, hogy a történet hangyafa..it sem haladt előre. :)

Kempesbaba - 2022. 01. 26. 16:56

polovcev: és a címszereplő fel sem tűnt…

reatard - 2022. 01. 26. 16:59

Ez végre tényleg jó rész volt! Ironikus, hogy pont ebben még csak fel sem tűnt Boba Fett. Az elején a gyűrű, a Mandalor lore építés, a n-1 mind bejött. (bár a vadászgép nem tudom
mennyire lesz alkalmas munkára, nulla utas és raktér, se fagyasztó).

Ayrons - 2022. 01. 26. 17:12

Ennek az egésznek egy 2,5 órás filmnek kellene lennie nem 7×30 perces sivatagi shownak. Kevesebb néha több, na itt ez nagyon igaz lenne.
A részek jó ideje üresjáratokból áll, semmi feszes tempó vagy vágás. Rendezés meg kritikán aluli.
A mai rész kvázi egy Mando rész volt, és maradt két epizód. Tudjuk mire megy ki az egész? Nem érzem a hatalmas katarzist a történéseknek nincsen súlya. A konfliktusok nem megoldódnak, hanem kifulladnak.
Az egész a fanservicere épít, hogy az majd eladja az egészet.
Úgy látszik ez az új irány.

jesustomer - 2022. 01. 26. 18:16

Érdekes volt, felületet fogni egy mandalorian 3. évad 1. részének.

Shyllard - 2022. 01. 26. 19:13

Pont kaszán filoztam, erre kapunk egy Mandalorian epizódot. Mármint tökre örültem, de minek is ide akkor a Boba Fett?

Miles Teg - 2022. 01. 26. 21:56

Ez a sorozat egyre jobb és jobb lesz. 100%fanservice+more.
Nem tudok spoiler nélkül többet írni, nehéz megállni.

yagami01 - 2022. 01. 26. 22:53

SPOILER
A mandalorian világ valahogy sokkal jobban működik (persze a 2 világ ugyan az, de érted), mint a Bobás. Nem tudom miért, pedig a recept nagyon hasonló. Lehet több a karakter meg a helyszín, sokkal változatossabb és kiforrottabb, nagyobb ívű már az egész. Na most megválaszoltam magamnak. :) Talán ezért is lett ez az évad eddigi legjobb része. A fallen orderes robotra meg egyáltalán nem számítottam, kellemes meglepetés volt és hatalmas plusz pont, hogy gondoltak rá:D Remélem a maradék két rész is hasonlóan jó lesz, már ha ez nem túl nagy kérés. Nekem mondjuk az eddigiek is tetszettek, de kétség kívül az imdb-s többi részhez kimagasló 9,5 (perpill) pontot indokoltnak érzem.

EpicZurg - 2022. 01. 27. 05:06

Shyllard: ez az egész sorozat egy nagy filler. Fenntartják a közönség érdeklődését, míg nem érkezik a Kenobi és a Mando S03.
Az 5. rész minőségéhez képest egy budget évadnak tűnik a Boba Fett és nem is lepne meg, ha valóban nagy lenne a produkciós összegek közti különbség – ledfal technológiai ide, vagy oda. Ebben a részben több volt az SW, mint az előző négyben együtt.
Remélem a maradék kettő is ezen a szinten folytatja.

Yooha - 2022. 01. 27. 06:16

Ez a gyűrű-állomás jól nézett ki, de hogy volt légköre? Erőtér veszi körbe?

bvr - 2022. 01. 27. 10:59

Yooha: gondolom igen, legalabbis volt ott valami derenges, amit en eroternek gondoltam. Azt mondjuk kicsit furcsanak ereztem hogy ilyenek inkabb a “scifibb” muvekben szoktak lenni, az olyanokban mint a star wars ahol amugy is teljesen hetkoznapi hogy barmiben vagy mesterseges gravitacio akkor ott ennek nem nagyon van ertelme.

JB - 2022. 01. 27. 12:02

yagami01: Meg Mando valahogy jobban, fiatalosabban adja, Boba kissé megfáradt öreg harcos. Nincs veleg gond de Fennec nélkül én is unnám hosszabb távokon. Ötödik rész bomba volt.

Shyllard - 2022. 01. 27. 12:51

Yooha: Szerintem az SW sosem az a fajta világ volt, ahol fontos a “hogy működik”, vagy hogy reális magyarázatot nyújtsanak a legtöbb dologra.

Llew - 2022. 01. 27. 13:02

Az egész sorozat egy nagy fanservice és ez nem dícséret. Nem értem ezt a nagy hypot sem a résznek. Tény, hogy egy fokkal érdekesebb volt, de egyrészt nagyon kilógott, másrészt azèrt olyan sok minden nem történ, csak fanservice jelentek egymás után.

Visszahozzák a mandaloriakat, de csak felszavakban kommunikalnak, aztán meg olyan iranyba megy a sztori, hogy ennyik voltak. Sokkal több lett volna némi értelmes párbeszéd a féltucat this is the wayezés helyett.
A kovács legutóbb még semmit nem tudott a jedikről, most konkrét törtenelem leckèt tart róluk. És kiírás előtt még tök hasznosan kovacsolt egy páncélinget az “ellenségnek”. Aztán amikor kiderül, hogy Mando elhagyta az utat, akkor egy sisaklevetel miatt simán hagyja elmenni a történelmi fénykarddal, meg a lándzsából készített páncéllal. Ennyi erővel bárki belép annyi időre amíg kap egy tuti páncélt, aztán utana meg kibuktatja magát egy aprósaggal és mehet gond nélkül.

Utána meg kaptunk felóra TPM idézést a hajó építéstől (= podraceer építés) kezdve konkrét beállítások, jelenetek megidézéséig (verseny, anakin a naboo gepben a droidvezérlőhajó körüli repülésig). Aztán a végén fel percben a sztori is előrébb ment.

Mando meg annyira hiányolja a porontyot közben a sztori szerint nemrég váltak el. Ha következő évadban megint magához veszi, es a páncél, meg az űrhajó kabin erre utal, akkor azzal total lenullázzák Luke megjelenéset. Akkor az csak a sorozat legnagyobb fanservice lesz a többi között, tartalom nélkül.

Quantumleap - 2022. 01. 27. 16:56

A gond az, hogy ezt az részt nem tudom értékelni, mint TBOBF-epizódot, mert ez egyszerűen nem az volt. Hanem egy backdoor Mandalorian-epizód vagy olyasmi.

Miles Teg - 2022. 01. 27. 18:14

Nem értem, hogy miért ne lenne Star Wars egy Star Wars sorozat és miért ne lenne BoBF sorozatrész, ha a címadó nem szerepel az epizódban. Sok sorozatnak van ilyen része, talán még neve is van a jelenségnek.

És a mi-micsoda részt azért nem vágom, mert nekem az a sw, amit különféle hivatalos kiadványokban bemutatnak. Mint ebben a sorozatban is.
És a három trilógia bár nem ezt sugallja, de hatalmas az uralt terület, bármi bolygón bármi eseménysorozat előkerülhet (biztos vagyok benne, hogy az Andort nehezen fogom fogadni és abban is, hogy Ahsoka sorozat pedig Thrawn miatt teljesen megjósolhatatlan nekem).
És igen, sw rajongó vagyok, könnyebben emésztek ilyen tartalmat.
És nem, nem akarok senkit meggyőzni vagy támadni.
Ez csak az én értetlenségem, és nem vagyok meggyőzhetetlen (már).

Zach - 2022. 01. 27. 20:12

Annak örültem, hogy nem kellett még egy évet várnunk arra, hogy Mandóval találkozzunk. Az is tetszett, hogy újra láthattuk a fegyverkovácsot, Paz Vizslát és Peli Mottót. Az viszont nem, hogy az egész epizód vele foglalkozik. Pl. az új hajót a The Mandalorian harmadik évadában is bemutathatták volna. Lehet, hogy lesz még szerepe ebben a sorozatban?
Ezek után az is előfordulhat, hogy eddigi részek csak bevezetője a széria második évadának. Azt pedig valószínűleg TM S3-ban tudjuk meg, hogy az Őrség visszafogadja-e Din Djarint vagy a saját útját járja tovább…
Mindenesetre nekem nagyon hiányzott ebből az epizódból Boba Fett (ha már egyszer ez az ő története). Legalább azt megtudtuk, hogy a Pyke-oknak nagyobb befolyása van a bolygón, mint azt eddig sejteni lehetett. Nem véletlenül beszélt róluk negatívan Peli Motto, nyilván, hogy felébressze Mando (és a nézők) igazságérzetét…

Isaac - 2022. 01. 28. 10:02

Jó ez a hajó,mert így lehet utazni ide-oda,de ha nem mindenkinek csak a fejét viszi el ,nehéz lesz a Razor crest-et pótolni (a droid helyére max a hátirakéta és a fegyverarzenál fér be) , ha nem Grogu utazik vele, más nemigen fér be :D

Ayrons - 2022. 01. 28. 11:11

Amúgy kicsit vicces ez a kirakjuk a klánból, mert megszegte a sisakos hülyeséget, mikor nála van a kard. Tudjuk akinél a kard az jogot formálhat a klánok irányítására. Biztos vagyok benne, hogy végén Mando egyesíti őket. Szóval a végén a kovácsnak is térdelnie kell.

Sheev Palpatine - 2022. 01. 28. 12:08

Ayrons: Vagy le kell győznie a kardért. Amúgy valószínűleg erre fut ki a Mandoverzum, hogy Din vezetésével visszafoglalják Mandalore-t (már ami megmaradt belőle)

Llew - 2022. 01. 28. 15:09

Amit nagyon nem értettem, hogy miért lett nehéz a fénykard? Ez milyen hülyeség volt? Eddig hasonlóról sem volt szó.

A Mandaloret nem kell visszafoglalni. Azért nincsenek ott, mert lakhatatlanra lett bombázva.

Yooha - 2022. 01. 28. 16:26

Az jutott eszembe hogy az új hajó nem túl praktikus. Nincs raktér, hova teszi a kaját vagy bármit?
Meg ha leszállítana valakit, vagy felvesz útitársat, ő hova ül?

Ayrons - 2022. 01. 28. 16:51

Llew:

A Rebels című sorozatban fejtették ki. Mikor Sabine-t oktatta a vívásra Kanan. Sabine mondta, hogy milyen nehéz a szablya, erre mondta Kanan: a fénykardoknak úgy mond lelke van és összekapcsolódnak a használójuk érzéseivel. Ha valaki nem tudatos, koncentrált akkor a kard se lesz olyan.

Llew - 2022. 01. 28. 18:25

Hát ez nem maradt meg pedig végignézten a Rebels. Mondjuk Grievoust ez nem zavarta. Persze arra ráfoghato, hogy droid. De Gideont sem. Na mindegy, nem ez lenne az első következetlenseg.

Ayrons - 2022. 01. 28. 19:09

Hát Grízes és Gideon eléggé tudták mit szeretnének és a céljaikra koncentráltak :D nem voltak bizonytalanok és szétszórtak.
Djin és Sabine meg igen.

Llew - 2022. 01. 28. 21:48

Az Erő az oké, de az ilyen szintű misztikus marháskodas, hogy egy technikai dolognak lelke van, ez már túlzás. Bőven jól megvoltak a fénykardok enélkül is.

Sheev Palpatine - 2022. 01. 28. 22:42

Csakhogy egy fénykard nem kizárólag technikai dolog, a TCW bemutatta ezt. A benne lévő kyber kristály kapcsolatban áll az erővel, a fénykard készültekor is szükség van erőhasználatra.

Azon se lepődnék meg, ha maga a Darksaber lenne amúgy sokkal másabb, mint egy hagyományos fénykard. Már ránézésre se olyan.

m minnifield - 2022. 01. 29. 12:43

Állítólag a Sithek/gonoszok fénykardja is azért vörös, mert a kristály a Sötét Oldal miatt “vérzik”. Nem új dolog ez, talán a TCW alatt találták ki, az meg bőven Lucasfilm.

EpicZurg - 2022. 01. 29. 16:40

A dark saber valóban más, mivel 1000 éves. Ősi és nem annyira kifinomult, mint a Galaktikus Köztársaság alatt szolgáló jedik fegyverei. Míg azok katanára hasonlítanak, addig a dark saber egy középkori pallos. Ráadásul Din nem érőérzékeny és nem kapott semmilyen kiképzést.
Grievous-t tanította Dooku, Gideon viszont valóban nagy következetlenség. Nem tudjuk mennyire jó harcos, de ennyire képzettnek egyáltalán nem tűnt.

Abraka dabra - 2022. 01. 30. 13:05

Akárhogy is nekem nagyon tetszett az 5. rész :) Lehet elfogult vagyok Mandoval? :D

JK - 2022. 01. 30. 13:43

A sorozat tetszett. A téma is, és az is, ahogy kitöltik a kis lyukakat a teljes galaxis történelmében. (30 év volt a birodalom… az X-wing baró, de a sötétség kora jött el a birodalommal, úgyhogy a noobian fighter állva hagyja őket, a pike-ok kitöltik a hatalmi vákuumot, a huttok inkább visszavonulnak stb.)
A látvány pazar, egyedül a sikló vespáknál estem ki a történetből, annál még McFly is jobban siklott kb. 1985-ben.
A témaválasztás és a forgatókönyv:
a dízni szerintem bajban van. A rajongók űrwesternt és űroperát akarnak látni egyszerre, és a rajongók sokan vannak. Lucas is űrwesternnek alkotta meg a SW-t, és matinéműsornak szánta eredetileg, mert ő azokon nőtt fel, és már fiatalként tudta, hogy jobbat is lehet, mint amiket anno mutattak a TV-ben. Szóval a matinéműsor pipa, az űrwestern pipa. Viszont több milliárdot költöttek a SW-univerzumra meg a Fox-ra, és ezt nem hozták be az egysíkú, számozott mozifilmek, a nem számozottakkal meg nem mertek tovább próbálkozni, pedig azokban több spiritusz volt. Ennek oka Kennedy, mint fő producer, aki a SW-vásárlás után ki is jelentette, hogy nincsenek megírt történeteik, amire kb. egy bolygónyi rajongó akadt ki. Ez akkora fiaskó volt, hogy kénytelenek voltak visszanyúlni az eredeti anyagokhoz: Thrawn, Tantiss-hegy, Luke akadémiája, Mandalore történelme és a fejvadászokról szóló antológia kötet vagy a képregények (amik egyikében Boba és Solo kibékülnek) mégpedig minden elérhető fronton: animációs sorozatok, tv-sorozatok. Akkora ordas nagy buktákat halmoztak föl, olyan eszement eretnekségekkel a rendezők és forgatókönyv írók részéről, hogy a SW most kényszerköröket fut, hogy megtarthassa a saját rajongóit. Ehhez nem elég a merchendise, ehhez történetek kellenek, kisebb-nagyobb fan-szervízek. Ezt szállítja a Mando és most a Boba Fett is,de a Clone Wars 7. évada és a Bad Batch is ezeket hozta.
A karakterről: nem akárki. Egy teljes klónhadsereg megtestesítője, akinek gyerekként a jedik ölik meg az apját, és őt magát egy másik jedi juttatja a Sharlakk-ba. A klónsereget átszervezik, lassan mind meghalnak vagy dezertálnak. A hadsereg a családunk már nem nyújt nekik lelki vígaszt (erről szól a teljes Bad Batch), így Boba megnyugvása és saját helyének megtalálása a galaxisban több értelmezést igényel. Van benne tanmese is, ami dízni ízű, ezért nem is fekszik sokaknak. A tisztelet félelem helyett mint vezérlő elv olyasmi, amit nem mutatnak be hitelesen manapság kb. sehol. (Részben emiatt is lassú a sorozat.)
Ezek miatt a sorozaton keresztül új hangulatot is kellett kölcsönöznie a SW-nak. Új zene (elhagyni John Williamst), új beállítások (tiszta John Wayne és Ford-féle westernek), új setting stb. Mindezt úgy, hogy az eredeti, 77-es történetnek megvolt a jungi mondanivalója, hatott a lelkedre, ezeknek már nincs, de ezek meg “akarnak” hatni.
Szóval ha nem tudod élvezni, akkor valószínűleg nem neked való, pedig a SW-galaxis akkora, hogy ilyen történetek simán elférnek benne. Ha meg nem akarod élvezni, akkor gondolj a helyére egy gazdát váltott, 45 éves franchise-on belül, és – szánalom ezt kimondani, de – próbáld meg a többi művel együtt értelmezni, értékelni.
Ming-Na Wen már a Shield ügynökeiben is nagyot ment, itt jó helye van. Morrison pedig a 94-es Egykoron harcosok voltak óta nem volt ilyen közelségben a maori harcosokhoz, szerintem jól áll neki ez a szerep – mellesleg hány arcot akarsz valakinek, akit többek között megevett egy túlméretes homoki vakond meg egy rakétával leszedett 2 birodalmi csapatszállítót?

Kempesbaba - 2022. 01. 30. 14:44

A probléma az, hogy tisztán látszik, a dizni nem igazán tudja, hogy valójában mit akar ezzel a brand-del (nyilván ennek az ellenkezőjét kommunikáljak).
Megalkották a mandalori karakterét és telepakolták egy csomó olyan tulajdonsággal, ami valójában Boba tulajdonságának kellene lennie. Nagyot ment a széria, így nyilván adta magát az ötlet, hogy kapjon egy önálló sorozatot Fett is. Csakhogy nem csinálhattak belőle egy Din Djarin 2.0-át, hát lett belőle egy megfáradt, kiábrándult, lassú öregember-részben köszönhetően a ,,kiváló” castingnak- akinek valami Don Vito Corleone szerepet kéne betöltenie. Hát láthatjuk hétről hétre, hogy ez mennyire jött össze nekik…

Ayrons - 2022. 01. 30. 18:06

“Viszont több milliárdot költöttek a SW-univerzumra meg a Fox-ra, és ezt nem hozták be az egysíkú, számozott mozifilmek, a nem számozottakkal meg nem mertek tovább próbálkozni, pedig azokban több spiritusz volt.”

Mármint dollárban nem hozták be? A Lucasfilmet 4 milliárdért vették meg és egy év után visszatermelte az árát a kis merch vackokkal. Szóval mire gondolsz ?

Ayrons - 2022. 01. 30. 18:07

“másik jedi juttatja a Sharlakk-ba.”

Han Solo juttatta a verembe nem Luke.

Sheev Palpatine - 2022. 01. 31. 00:38

“Viszont több milliárdot költöttek a SW-univerzumra meg a Fox-ra, és ezt nem hozták be az egysíkú, számozott mozifilmek”

De, behozták. Számold ki. Ha csak a filmeket nézzük, a 4 milliárd dollárt akkor is hozták, ha meg hozzáveszünk minden egyebet, akkor már 1 év után tiszta profitot termelt nekik a Lucasfilm.

“Ennek oka Kennedy, mint fő producer, aki a SW-vásárlás után ki is jelentette, hogy nincsenek megírt történeteik”

Az ő gyűlölői nagyon szeretik ezt a mondatát kiforgatni, miközben igazából csak annyit mondott, hogy a Star Wars filmek nem adaptációk. Ami amúgy igaz is. De persze, gondolod, hogy a Lucasfilm elnöke, akinek az engedélye nélkül nem jelenhet meg semmilyen hivatalos termék Star Wars felirattal, nem tudja, hogy vannak Star Wars könyvek? Azért ezt te sem hiszed el?

Egyébként miért Kennedy az ok? Vagy ha őt vesszük elő a filmek “bukásáért”, akkor miért nem őt dicsérjük az új sorozatok kapcsán is? Minden esetben ugyanaz a szerepe. Mellesleg a Mandalorian készítői maguk mondták el több ízben is, hogy fantasztikus vele együtt dolgozni, mert a leglehetetlenebb kéréseiket is meg tudja valósítani.

“Ez akkora fiaskó volt, hogy kénytelenek voltak visszanyúlni az eredeti anyagokhoz: Thrawn, Tantiss-hegy, Luke akadémiája, Mandalore történelme és a fejvadászokról szóló antológia kötet vagy a képregények (amik egyikében Boba és Solo kibékülnek) mégpedig minden elérhető fronton: animációs sorozatok, tv-sorozatok”

Mondjuk éppenséggel ezek nagy részével már a “fiaskó” előtt is foglalkozott a Lucasfilm a Disney égisze alatt, úgyhogy ez sem igazán jött be.

Enzo - 2022. 02. 01. 01:43

1×05 (pótlás szombatról)

Hát ez egy fullos The Mandalorian epizód volt konkrétan – a címből nyilván számítottam arra, hogy feltűnik Din Djarin, de hogy az egész rész róla fog szólni, arra nem. Már csak azt nem tudom, hogy az ebben (és valszeg a későbbiekben) történteket hogyan fogják bekötni az alapsorozatba?? Mármint persze, viszonylag kevés ember van (gondolom), aki azt nézi, ezt meg nem, de azért akkor is, elég fontos dolgok történtek itt Mandoval.

Megtudtuk, hogy még nem egészen tudja kezelni a darksabert (végre egy szereplő, aki belesérül ilyenbe!), Grogunak akar páncélt (vagy mit) csináltatni a beskar lándzsa beolvasztásából (aww jóój), és még váratlan fordulatot is vett az útja. Mondjuk ez a rész nem annyira tetszett: egyrészt értem hogy Paz Vizsla ott a harmadik arc Mando-n meg a fegyverkovács csajszin kívül, de ilyen kevés mandalórival nem biztos hogy egymás ellen kéne harcolni; másrészt a nagy csata után így random utólag bedobja a nőci, hogy “ja amúgy kitagadunk, mert levetted a sisakod”?? Ez így hogy jött, és miért most?

Kaptunk egy rakat vidám jelenetet is a részben: a rengeteg fegyver levétel a kereskedelmi járaton való utazáshoz; a szerelős nőci visszatért a remek dumájával; nála a kisrobot harca a patkánnyal hatalmas, érdemes volt figyelni a képernyő alját/szélét ilyenekért; meg a végén az X-szárnyús légi őrséggel a jelenet is tetszett :D

Darabkák:
– Mando aztán tudja, hogy kell szót érteni a kutyafejű hentesekkel: “ne bántsatok, cserébe tietek lehet a főnökötök lóvéja, ott van benn” :D
– Baromi menő ez a gyűrű alakú űrváros mint helyszín, szerepelhetne még.
– A szerelős nőnek azon a dumáján csak én akadtam fenn, hogy “I dated a Jawa for a while, they’re quite furry” engedtessék meg hogy WTF miaf@sz??
– Yay, Naboo vadászgép a Razor Crest helyett, erre a fanservice-re nem számítottam. (Hát mondjuk tényleg nem fog beleférni senki és semmi más…)
– Mando próbavezetésre na hova viszi el a kipofozott gépet? A podrace pályára a kanyonba… első repülésnek kicsit merész :D
– Az utolsó jelenetre sikerült is bekötni a főszálat, megjött Fennec, ezek szerint Mando a “pénzért bérelhető izom”, akit említett (azzal a különbséggel, hogy Bobának ingyen is hajlandó dolgozni).

irgum76 - 2022. 02. 01. 10:51

“Grogunak akar páncélt (vagy mit) csináltatni a beskar lándzsa beolvasztásából (aww jóój)”

hát igen az furcsa volt, hogy beskárból csak páncélt kovácsolunk nem fegyvert
de Mandónak azért a “fütyülő madarat” vagy mit legyártotta

már ha jól értettem

Enzo - 2022. 02. 01. 12:35

Ja amúgy rájöttem, hogy valszeg mit kovácsoltatott Grogunak, csak elfelejtettem kijavítani kommentben: azt a golyót, amivel a Crest irányítópultján mindig játszadozott :)

irgum76 - 2022. 02. 01. 13:53

szerintem láncinget

JK - 2022. 02. 01. 21:33

Sheev:

“Mondjuk éppenséggel ezek nagy részével már a “fiaskó” előtt is foglalkozott a Lucasfilm a Disney égisze alatt, úgyhogy ez sem igazán jött be.” Kategorikusan nem. A Lucasarts a dízni égisze alatt csak a gyors mozifilmek (szerinted nem anyagi) buktái UTÁN nyúltak a régi alapanyaghoz. Korábban a dízni nélkül foglalkozott ezekkel a témákkal a Lucasarts.

És az anyagi siker kapcsán a tények:
Lucasarts és SW-franchise 4 milliárd dollár
Fox 71,3 milliárd dollár.

Nyilván kitermelték a mozifilmek. Amiknek az elején egyetlen Fox-fanfárt sem hallottunk.

Kennedy szavai nincsenek kiforgatva. Gyakorlatilag ő csinált “legendát” minden dízni előtti sztoriból, és “kánont” abból, amiket a saját kegyelt tollnokai írtak. Akik közül még mindig a Zahn-történeteknek van a legnagyobb rajongótábora, ami megint dízni előtti… (És mellesleg hogy nem adaptációk, amikor a 7. rész az egy New Hope 2.?) A High Republic előttem nem ismert, a játékok meg régen is jók voltak, az, hogy most nem elég tökösek, az kortünet.

Szóval szerintem ez másról szól, és nem akarok veled vitatkozni. Csak a tényeket nézem, és a következmények is sajnos tények: a dízni vakarózik, történetmesélés alig van és világépítés kb. nincs, csak látványban. Anno Lucas atomot robbantott a vásznon,és érthetően minden csepp infot vártunk. Azon kattogtunk, hogy működhet a fénykard, most meg min? A dízni mindent eladott nekünk már,épp csak zöld tejet nem, szóval nincs varázsa.

Ezért esik jól elmerülni a sorozatokban,mert azokra a 30-40 percekre elfelejthetem, hogy minek is egy kis szeletkéjét nézem.

Ayrons - 2022. 02. 02. 06:44

Mégis, hogy jön a Lucasfilm megvételéhez a Fox deal? Ha annyira a tényekkel jössz: a tények azok, hogy a SW egy éven belül megtérítette a 4 milliárdot és azóta is önti a pénzt a Disneynek.

Legendák-kánon: ezerszer el lett mondva, már Lucas idején is sz volt, ami nem az ő munkája volt, nem tekintette kanonikus alkotásnak. Zahn műveit különösen nem.

De lehet te egy alternatív világban élsz, ahol a valós tények nem leteznek. Jó neked.

winnie - 2022. 02. 02. 07:46

nem érdemes olyan dolgokat írni, amikben vagy nem járatos az ember, vagy pedig máshol olvasta, de nem ment utánuk… csak félrevezetésre jók. ami a legrosszabb, hogy ha valaki valamiért csalódott, nem tetszik neki valami, akkor megpróbálja olyan szemszögből nézni a tényeket, hogy az ő narratíváját erősítsék. ez annyira rangon aluli és abszurd. milyen frissítő lenne azt olvasni (riszpekt, aki írja), hogy valaki mennyire utálja a filmeket mondjuk, de elismeri, hogy mennyire hihetetlen mód sikeresek lettek, ergó milyen jó munkát végeztek a producerek. annak ellenére, hogy neki nem jöttek be.

mert egy dolog biztos. lehet, hogy az nem áll, mint a star trekre, hogy annyira sosem volt népszerű a franchise, mint a filmeknek, és most a sorozatoknak köszönhető, de az biztos, hogy a star wars, sok évtizeddel a franchise kezdése után is hihetetlenül népszerű. attól, hogy valakinek közbe elvették a játékát és szétosztották más, javarészt fiatalabb emberek között, még nem akkora bűn, csak ha önző módon állunk hozzá – és miért ne tennénk, hiszen mindenkit az érdekel, hogy ő mennyire szeret valamit, és nem az, hogy más emberek mennyire vannak oda érte.

csak pár dolog:

“Viszont több milliárdot költöttek a SW-univerzumra meg a Fox-ra, és ezt nem hozták be az egysíkú, számozott mozifilmek”

az akvizíciók egyrészt nem “behozásról” szólnak. másrészt, ha valamit nem érdemes megkérdőjelezni, akkor a mozifilmek gigantikus sikerét. főleg az elsőét, nyilván.

de persze a másik oldal is hanyag módon kezeli a tényeket.

“De, behozták. Számold ki. Ha csak a filmeket nézzük, a 4 milliárd dollárt akkor is hozták, ha meg hozzáveszünk minden egyebet, akkor már 1 év után tiszta profitot termelt nekik a Lucasfilm.”

ez is hatalmas csúsztatás. már eleve gondok vannak ott, amikor valaki elkezdi úgy kezelni a filmek bevételét, hogy azokat összeadja és hivatkozási alapnak tekinti, amikor pontosan tudjuk, hogy annak az összegnek csak jóval kisebb hányada illeti a stúdiót. (más kérdés, hogy sok járulékos bevétel is van, de nagyon komoly befektetéseket kellett eszközölni ahhoz, hogy a franchise a 2000-es évek eleji próbálkozás után mozgóképként ismét feltámadhasson)

szóval pl.

” Ha annyira a tényekkel jössz: a tények azok, hogy a SW egy éven belül megtérítette a 4 milliárdot és azóta is önti a pénzt a Disneynek. ”

ez minden, csak nem tény. az önti a pénzt, nem egyenlő azzal, hogy megtérít valami valamit. más kérdés, hogy egyébként pont erről szól az egész. hogy öntse a pénzt és nem arról, hogy megtérítse. de ujjgyakorlatnak nyugodtan lehet számolgatni, hogy mi pénzt hozott 2019-ben a star wars, mint mozgókép. vagy 2020-ban. vagy 2021-ben. vagy éppenséggel mit vitt. akár közvetlenül bevételként (nyilván nullát, hiszen csak bukott, a streaming sorozatok nem generálnak bevételt), akár közvetve, bármiféle járulékos bevételként (vajon annyival, de annyival kevesebbet hozna a franchise máshol, ha nem lenne book of boba fett vagy obi wan vagy ahsoka sorozat)

szóval, aki nekiáll számokkal, de főleg megtérülésekkel dobálózni, az nagyon, nagyon mellényúl.

Llew - 2022. 02. 02. 09:11

Az anyagi részébe csak annyiban mennék bele, hogy az új filmek azért nem azt a bevetelt hozták, amit szerettek volna tőlük. Elsőre jól néznek ki a szamok meg lehet mondani, hogy mind a 3 új milliard feletti, csak meg kell nezni, hogy milyen szinten zuhantak a hazai meg nemzetközi bevételek is filmről filmre. A nem fősodorból meg a Rouge one meg jól ment a VIII rész előtt, de a Solo nem termelte vissza otthon a költsegeit, így gyakorlatilag bukta volt. Utána meg le is lőttek minden filmes tervet.

Ami az EU-Legends témát illeti, szerintem az vele a gond, hogy nagy hanggal kukázták, de minimum parkoló pályára tették, aztán utánna szépen lassan mégis csak elkezdik előszedni a dolgokat. Valaki kitalált valamit korabban amit nem ismertek el, most fogják az ötleteket és nemcbiztos, hogy a legjobb módon ujrafeldolgozzák. Mondjuk Lucas is ezt csinalta vele pl a clone warsvan szóval nem újdonság.

winnie - 2022. 02. 02. 09:22

llew: az elsőt nem hiszem, hogy bárki is vitatná, senki nem vár el semmilyen filmtől olyasmit, hogy minden idők legsikeresebbje legyen a hazájában. és ugye még mindig az, és lehet, hogy az is marad sokáig.

az teljesen igaz, hogy ehhez viszonyítva a többi, még úgyis alul(abb) teljesített, hogy a törvényszerű visszaesést belekalkuláljuk, ami ráadásul nem egy trilógia esetében nem is törvényszerű, nyilván nem vita tárgya, hogy azért is vettek vissza az éves filmekből, kaszálták el a 3. önálló filmet. de pont ezért a megtérülést mozis bevételekkel nem is szabad magyarázni, hiszen ha valami igazán rentábilis lenne, akkor csinálnák. (és tudom, hogy itt is közrejátszik, hogy a rövidtávú profit lehetőségét felülírta az, hogy ne égjen ki a franchise 5-10 év múlva, hanem folyamatosan prosperáljon.)

de a lényeg, hogy lelövésre csak az akkori tervek kerültek, többek között a boba fett-film, mert egyébként újult erőre kapva nem egy, nem kettő, de nem is három új trilógiát kezdtek el fejleszteni, amik közül már nem él mindegyik, de remekül jelzi, hogy mennyire hosszabb távra gondolkodnak. és ők is tisztában vannak vele, hogy jó eséllyel már nem a Force Awakens szintjére kell kalibrálni az új filmeket, hanem lejjebb, azaz ezek úgy készülnek, hogy jóval kevesebb bevétellel is sikerként lehessen elkönyvelni őket, többek között arra bazírozva, hogy a folytatások építeni fognak az eredményre.

bugyibuci - 2022. 02. 02. 12:01

1×6

Elég későn jöttek rá a készítők,hogy már csak 2 rész van,mert ezt meg túlzsúfolták.

polovcev - 2022. 02. 02. 12:54

Olyan érzésem van, mintha Boba sztorija egy 6 részes sorozatra lett volna írva, aztán valaki leszólt az írószobába, hogy “Srácok, lesz még két epizód”.
Ezzel az epizóddal az az egyetlen igazi bajom, hogy megint fanservice. Tisztában vagyok azzal, hogy már maga a TBOBF is ezért lett készítve, de kezdik túlzásba vinni.

Olyphantot mindig szívesen látom képernyőn, a Deadwood és a Justified is nagy kedvencem, de most mostohán bántak vele. Értem én, hogy Bane-t valahogy be kellett mutatni, és a párbaj maga sem zavart, de jobban örültem volna egy másik kimenetelnek.

bugyibuci - 2022. 02. 02. 15:06

Tényleg úgy tűnik,mintha a Mandalorian 3.évadából elkészült volna már pár rész,aztán látva a TBOBF lagymatag kritikáit,a készítők azt gondolták volna,hogy mi van?
Nem tetszik a Boba Fett?!
Akkor nesztek,itt van Mando

Sheev Palpatine - 2022. 02. 02. 20:35

6. rész: Ez a nagybetűs STAR WARS volt. Prequel, Original, Sequel, The Clone Wars, Mandalorian, Boba Fett… Minden ott van.

Dave Filoni megint megcsinálta

Malachi - 2022. 02. 02. 23:10

nem akarok túlozni, de nem tudom másképp leírni az érzéseimet: ez volt a kedvenc 40 percem bármilyen Star Warsból, mióta először láttam a Birodalmat. az nem most volt.

nem tudom, hogy mondjam, hogy értelmes legyen – alapvetően az EP 4-5-6 “jobb” szerintem mint ez az egy 40 perces sorozat epizód, de a 80-as évek óta annyi minden történt a Star Warsban, és azt a sok mindent olyan jól gereblyézte össze, sőt vitte tovább ez a 40 perc, hogy szó szerint tátott szájjal ültem, vihogtam, elérzékenyültem, vigyorogtam, bólogattam végig. ezért érzem úgy, hogy perpillanat ez a kedvenc Star Warsom, amit a Mando 1. évad óta csináltak és ahová most kifutott az egész a Boba Fettel. nekem ez szervesen kapcsolódik az eredeti trilógiához úgy, hogy majdnem mindent, ami azóta jó volt a Star Warsban erőlködés nélkül sikerült hozzáfűzni.

fanservice? az. de nem gátlástalan. na jó, a lézergolyónak muszáj volt előkerülnie, ott adtam egy fura hangot. de minden más, nekem, akinek tényleg ez az egyetlen dolog maradt már így pár évvel 40-en túl, amit nem tudtak végleg elrontani és ugyanúgy szeretem, mint gyerekkoromban ez így hibátlan volt. hibátlan. minden mozzanata.

ha ez marad a Star Wars, ha így tudják tovább vinni, hát, második aranykor jön. nagyon szorítok. és az Obi-Wan csak most érkezik.

gafz - 2022. 02. 03. 06:57

Dehogynem gátlástalan a fanservice. De jöhet még :)

Asd - 2022. 02. 03. 07:39

Direkt vannak ennyire bénán megcsinálva a maszkok? Most a végén megjelenő karakter is röhejesen nézett ki. Ettől eltelkintve tetszett ez a rész is.

Bipbip - 2022. 02. 03. 09:15

Bámulatos, hogy mindent megtesznek, hogy kinyírják a Star Warst. Miért erőltetik a deep fake Luke-ot ha nem tudják megcsinálni úgy, hogy hasonlítson is?
Már a Mandalorian is egy vicc volt, a fene nagy fejvadász akit lenyomnak a Jawák és folyamatosan mások segítségére szorul és cuki-muki bébi Yoda.
Book of Boba pedig rémes. Egy kövér bácsi verőlegényből keresztapa próbál lenni rémesen bénán.

Malachi - 2022. 02. 03. 10:00

Szerintem akkor gátlástalan egy fanservice, ha csak azért zsúfolnak tele egy filmet/sorozatot ismerős tárgyakkal, szereplőkkel, hogy ott legyemek, de más funkciójuk nincs. Ez volt pl. a Force Awakens.

Most ebben a részben végül is még a lézergolyónak is volt funkciója, mert Luke kiképzésre használta, ahogy pl. a RotS-ben is. És még ez lógott ki a legjobban nekem, ahogy lazán előrántotta a tóparton, hehe.

Az többi viszont szerves része a sztorinak, ráadásul szerintem főleg szereplőkről van szó, akiknek szinén halad a történetük.

Na jó, Yoda kardja is lehetett volna talán más, főleg így, hogy retcon az egész, de na. Á, össze se lehet hasonlítani a Mando/Boba Fett sorozatokat kb. semmihez, ami az animációkon/játékokon kívül a Star Warsban történt a RotJ óta. Más liga. Nem az, hogy oké nézem, mert nézhető, hanem igazán jó mindkettő.

Ayrons - 2022. 02. 03. 14:08

Ja igen egy Boba Fett sorozatban Luke meg Grogu kell. hagyjuk már.
Semmi baj nem lenne az Ahsoka és Luke meetingel és Grogu edzéssel, ha nem egy Boba Fettről szóló sorozatban szereplne.

Az meg kész vicc, hogy a Fett sorozat semmiről se szól, de tele van tolva fanservice-el. Naboo hajó, meg a fogatversenyes helyszín, a franchise összes droidja feltűnik. Tele van pakolva fanservice a széria de semmiről se szól. A Boba Fett sorozat nem szól Boba Fettről. Csináltak egy sorozatot amiben hatodrangó szereplő lett, nem képesek kitölteni Fettel a játékidőt. Vicc.

Mate815 - 2022. 02. 03. 22:18

Atya ég! Csodálatos volt a 6. rész! Erre várok gyerekkorom óta. Ez volt az IGAZI episode VII! Ez a 40 perc szétgyalázta a förmedvény trilógiát, nagybetűs SW! Megkönnyeztem.

Malachi - 2022. 02. 03. 23:18

Bipbip – kár reagálni erre, mert világos, hogy szándékosan írsz ekkora badarságokat, de ezt tökre el akarom sütni most, mert ez volt az első ami beugrott, szóval tessék: Amazing. Every word of what you just said was wrong.

Ayrons – én nem tudom, elfogadom mindenki kínját, lehet hüppögni nyugodtan azért, mert fanservice meg egyebek, de azért nem ártana tisztázni, hogy attól, hogy adott univerzumon belül játszódó történetek ugyanott játszódnak illetve utalnak a korábbi, ismert eseményekre, az még nem lesz valami negatív dolog. nem tudom, hogy a RotJ idejében hányan reklamáltak, hogy hajaj, már megint a Tatooine, hát itt már jártunk az első filmben. vannak itt érdekes karakterek, akiknek zajlik a sztorijuk és mennek előre az események. most attól, hogy a SW világban pont a Tatooine a központ, még nem lesz minden fanservice, de ha az is, akkor ezerszer inkább ilyen legyen, mint a kellékek agyatlan egymásra hajigálása, amit annyi mindenben láttunk már. az, hogy fanservice ebben a sorozatban egyszerűen nem kritika. lehetne, de nem az.

és még egyszer mondom, ha ezt így folytatják tovább, akkor és tényleg összejön a Filoniverse, akkor a SW pár éven belül olyan aranykorba lép, mint utoljára a 80-as években, de azt is megkockáztatom, hogy annál is minőségibb lesz az egész.

annyi éven, sőt évtizeden jött mindenkitől a jogos elvárás, hogy bővítsék már kicsit az univerzumot, hozzanak be új szereplőket, gyakorlatilag végtelen lehetőség adott arra, hogy valami nagyon jót hozzanak létre a SW világában és most úgy látszik, hogy tényleg meglépik és kb. minden mehet, mert szépen hozzák vissza a szelektált EU dolgokat is, vagy alakítják úgy, hogy illeszkedjen ebbe a sorba. már most lenne rá egy ezresem, hogy az Ahsoka sorozatban behozzák Ezrát, lesz Thrawn, pff, nem tudom mi még.

nem akarom valami mindentudó gurunak beállítani magam, nem ez a lényeg, csak az van, hogy a RotJ óta nekem a Rebels sorozat, meg a Clone Wars tetszett fenntartások nélkül, minden más próbálkozás meg ilyen meh volt, vagy egyenesen ordenáré rossz. az eredeti trilógiát nem tudom, hány tucatszor láttam, nem volt igazán más semmi, amit ennyire szerettem. (csak a BttF)

mióta elkezdték ezeket a sorozatokat a Mandoval, azóta meg újra létezik nekem a SW és érdekel és várom, hová fejlődik és marha jók a karakterek és SW a sztori, a környezet, minden. egyben van. nyilván vannak ki tudja milyen szempontok alapján hibái, de NEM ÉRDEKEL. :D amíg ez az irány, és nem teszik tönkre valahogy az egészet, felőlem csinálják. amíg élvezem minden percét, simán elnézek apróságokat.

winnie - 2022. 02. 04. 05:55

“Bipbip – kár reagálni erre, mert világos, hogy szándékosan írsz ekkora badarságokat, ”

én is pont erre gondoltam:)) szegények, erőlködnek, erőlködnek, erre a franchise népszerűbb és sikeresebb, mint bármikor volt, több a film és sorozat, mint valaha, stb. valamit iszonyatosan rosszul csinálnak, ha (aláhúzom “HA”) valóban ki akarják nyírni. amatőr hour. szerintem van, aki még azt is komolyan elhiszi, hogy azért dolgoznak ekkora odaadással, azért áldoznak ennyi időt az életükből rá ennyit bizonyos kreatívok a franchise-on, mert szenvedélyesen meg akarják szüntetni az sw-t. (arról, hogy hogy végzik a dolgukat, mindent elmond, hogy még azokat is nézőjükké teszik, akik ilyesmit gondolnak.)

Alexejevic - 2022. 02. 04. 06:44

Én is úgy gondolom, hogy ez a 6. rész minden Star Wars rajongó (köztük én is) álma volt. Én nem tartom hibának azt, hogy egy Boba Fett sorozatba rakják ezeket a karaktereket. Élőszereplős sorozatban is végre láthatjuk, hogy mi történt Luke-kal, milyen jelentősége van a templomnak, stb…Ugye ezekről maximum könyvekben tudhattunk. És valljuk be, Boba Fett nem egy olyan karakter, aki annyira érdekfeszítő lenne rajongói szempontból. Üzletileg felesleges belemenni a dolgokba, mindenki beláthatja, hogy működik…És a nosztalgia nem rossz, ha nem béna dolgokat csinálnak belőle. Ezek az epizódok kiegészítései a nagy egésznek, amiből lehet tovább fejlődni.
Nyilván más idősíkon játszódó dolgokra is vágyunk, ami nem ebben a korban és stílusban játszódik, de a Disney-nek ismerjük a stratégiáját, amíg működik egy dolog, addig nyúzzák, míg lehet. A más korokban játszódó, esetlegesen sötétebb tónusú művekre ott vannak a filmek, újabb sorozatok…De szerintem meg kell vele barátkozni, hogy a következő időszakban maradunk a Skywalkerek korában:) Mert zabálja a nép…
És bevallom, én is úgy érzem, mint az előttem szólók…Jó újra Star Warst nézni. Legyen a sorozat neve akár Boba Fett krónikái, akár nem…Ez Star Wars.

gafz - 2022. 02. 04. 08:54

Boba Fett krónikáit szörnyen elcseszték szvsz.
6-ból 2 epizód már nem róla szól. Azóta jó a sorozat. Ezen 2 rész fényében ki emlékszik már a címadóra? :)

JB - 2022. 02. 04. 12:56

Tényleg álomszerű volt a hetedik rész. Ma visszanézem.

Bobát meg valóban mellőzik, érdekes lesz így a finálé.

JB - 2022. 02. 04. 12:57

Akarom mondani a hatodik rész volt álomba illó :)

walaki - 2022. 02. 05. 00:14

Bepótoltam a lemaradásom :-)

Jó ez! Igazatok van, gyengén kezdett az évad, és hát Disney+, szóval nem lehet egy Keresztapa színtű az alvilág, erre számítottam.

Viszont a folytatás telitalálat! Még a zenéjét is megkedvetem, akárcsak a Mandalorian-ét (azé sem tetszett elsőre, ez nagyon hasonló).

Az egyébként érdekes, hogyha Hamillt így meg tudták fiatalítani, akkor Morrisont miért nem? Legalább a visszaemlékezés idejére fiatalíthattak volna rajta a Jedi visszatérbeli korára, hogy a jelenbe érve jussunk el a mostani Bobához.

gafz - 2022. 02. 05. 08:35

Hülye kérdés, de minek kezd a Disney alvilági történetbe mikor azt “családcentrikusan” nem lehet értelmezhetően megvalósítani?

Enzo - 2022. 02. 06. 02:00

1×06

Ez egy kiváló The Mandalorian-epizód volt. És ezzel el is mondtam minden pozitívat és negatívat róla.
Na jó – amennyire élveztem a történéseket, annyira zavarja a rendszerető énemet, hogy az előző résznek meg ennek a Mandalorian 3×01-02-nek kellett volna lennie. És tényleg nem tudom, hogy az itt történteket hogyan fogják integrálni az alapsorozatba…

…ettől (nagynehezen) eltekintve egyébként egy remekül sikerült epizód lett, rég látott arcokkal (Cobb Vanth! Ahsoka! Grogu!) és súlyos történésekkel (se Cobb halálára, se a Szentély felrobbantására nem számítottam). Ja és még egy klasszikus western jelenetben Cad Bane is felbukkant a pyke-ok oldalán, szóval csak úgy tobzódunk a fanservice-ben…aaamivel kapcsolatban viszont @Malachival értek egyet, hogy akkor megbocsátható, ha nem öncélú, hanem szerves része a sztorinak.

Darabkák:
– De jók már ezek a házépítő pókrobotok… ez vajon az a Jedi-suli lesz, amire az új trilógiában megy a visszatekintés, jól értem?
– Grogu és a békacserkészése mennyire cuki volt már, imádom :3
– Ajhe, Luke nemhogy Yodáról mesél a kicsinek, még idézi is a mestert (“Ne próbáld, tedd”)
– Grogu flashback az Order 66 idejére, ezt is felírhatjuk pozitívumként a részhez.
– @irgum76 igazad volt, tényleg láncinget csináltatott Mando (az első gondolatom egyébként nekem is ez volt)(és szegény nem adhatta oda személyesen :/)
– A jawák amúgy a sárkány koponyáját viszik a homokjárójukon?

Na a végén meg micsoda döntés előtt áll Grogu: vagy a láncinget választja, vagy Yoda fénykardját…
ha valaha az alternatív univerzumok motívumát be akarják hozni a készítők a Star Warsba, akkor EZ egy tökéletes pont hozzá. :)

DJackson - 2022. 02. 06. 03:04

1×06
Áááá, na EZ igazi Star Wars volt! Látszott ki rendezte! Tudom, feltekerték 11-re a nosztalgia faktort, de nem érdekel, működött! Hosszabban láthattuk a valódi Luke-ot, Jedi iskolástul, Grogu kiképzésével, miközben Mando kapott egy kisebb érzelmi lezárást, de beugrott még R2, Ashoka, marshall Cobb és Cad Bane is, ja és a címszereplő Boba Fett is benne volt pár percre…
Elég kínos, hogy kispadra tették a saját sorozatában, de az eredménnyel nem lehet vitatkozni!

Boba Fett nekem mindig is egy kemény, szabályokat nem ismerő (“No disintegration!”) fejvadásznak tűnt, de itt teljesen elpuhították… Temuera Morrison is eléggé kiöregedett már a szerepből. Mivel a filmekben csak sisakban láttuk, szerintem jobb lett volna egy recast, esetleg utó szinkronizálhatott volna, mint Vadert J.E.J.
A hatalmi felemelkedését is jobban ki lehetett volna fejteni, nem az elfoglalt palotával indulva, hanem Tarantio-s western stílussal bemutatni hogy mássza meg a ranglétrát.

winnie - 2022. 02. 06. 05:25

DJackson: valójában nem látszik, hogy ki rendezte. ez népszerű félreértés, hiszen ahogy az epizódok írásánál is (99%-ban), a rendezésnél is fordítva kell gondolkodni.

amikor az ember azt látja, hogy mondjuk a készítő írja a legjobb epizódokat, akkor a kulcs nem abban van, hogy a készítő nagyon jóra megírta a részeket, hanem abban, hogy a készítő magának a kiemelt, “legjobb” részeket választja ki megírásra (hiszen a lényeget úgyis az írószoba rakja össze, nem az, akinek kiosztják a párbeszédek és összekötések megírását. ergó tudják, hogy melyik rész lesz jó, vagy éppen az események miatt jelentős.)

ugyanígy a rendezésnél is pusztán arról van szó, hogy mivel tudták, hogy ez lesz “az a rész”, ezért úgy választottak hozzá rendezőt, vagy éppenséggel ezt stoppolta le magának filoni.

ami persze a világon semmit sem von le az érdemeiből, csak annyi a lényeg, hogy nem azért lett olyan a rész, mert ő rendezte. hanem azért rendezte, mert olyan volt a rész. (az már érdekesebb kérdés, hogy azért volt rá szükség, mert a mandalorian esztétikával kellett dolgoznia, vagy ettől még ugyanúgy a boba fett stílusát vitte, azaz azt, amit robert rodriguez felállított az elején, aki egyébként az összes epizód rendezőjét utasítja házi rendezőként.)

winnie - 2022. 02. 06. 05:27

(ugyanígy, mintha a kínos jelző is dehonesztáló lenne, vagy arra utalna, hogy bármiféle jelentőséggel bír. egyszerűen csak ez a koncepció, ugye amolyan “mandalorian 2,5. évadként” akartak ilyen részt, részeket is csinálni. nem megszorultak vagy efféle, ez a karaktertől teljesen független döntés.)

irgum76 - 2022. 02. 06. 08:00

Enzo:

“Na a végén meg micsoda döntés előtt áll Grogu: vagy a láncinget választja, vagy Yoda fénykardját…
ha valaha az _alternatív univerzumok motívumát be akarják hozni a készítők a Star Warsba, akkor EZ egy tökéletes pont hozzá_. :)”

ezt hogy érted?

ha láncinget választja marad Mandóval (szerintem mellesleg ez a sanszosabb már a sorozat szempontjából)
és kb a kutya nem ismeri meg a galaxisban

ha a fénykardot akkor marad az akadémián és lehentelik a többi tanonccal együtt
(már ha jól emlékszem, hogy ezért nem tanított többet Luke)

ezeknek a Sitheknek két hobbijuk van akadémiák kiirtása és Halálcsillag építés :)

Sheev Palpatine - 2022. 02. 06. 10:53

irgum76: Kylo Ren volt Luke első tanítványa a képregények szerint. Szóval elvileg az inget kéne választania, ha Filoni nem tol egy újabb apróbb retcont, mint a TCW 7. évadában Ahsoka fénykardjaival, Rex chipjével, vagy a Bad Batch első részében Kanannal.

Egyébként szerintem úgy értette Enzo, hogy ha lenne egy What if? sorozat a Star Warsban is (Marvel módra), akkor ez egy jó alternatív választás lenne.

winnie: Filoni amúgy írta is az epizódot Favreu-val közösen, nem csak rendezte :)

Amúgy igen, az ok-okozat nyilván fordítva van, de mindenesetre nekünk nézőknek egy jó indikátor lehet a történet kapcsán, ha tudjuk, hogy Filoni rendezett egy adott részt. Akkor valószínűleg lehet számítani ilyen-olyan felbukkanó karakterre :)

Mondjuk arra kíváncsi leszek, hogy az Ahsoka sorozatban vajon átengedi-e a epizódrendezést másoknak, ő azért eléggé a “saját gyermekeként” tekint a karakterre, és nem nagyon szokta másoknak hagyni, hogy hozzá nyúljanak.

irgum76 - 2022. 02. 06. 10:58

Sheev Palpatine:

köszi

Enzo - 2022. 02. 06. 14:57

@irgum76 (& @Sheev):
igen, kb erre gondoltam, amit leírtatok, hogy melyik választásnál mi lesz a kimenetel (még ha retcon is kell hozzá)

DJackson - 2022. 02. 06. 15:26

winnie: Jogos, minden szentnek maga felé hajlik a keze.
Fillioni-t onnan lehet megismerni, hogy roskadásig pakolja a részeit easter egg-ekkel, főleg Clone Wars-os referenciákkal. Amikor megláttam az Order 66 flashbacket és Cad Banet, akkor lettem 100% biztos benne, hogy ez az ő műve!

A kínost Morrison szempontjából értettem. A Boba-s részek inkább negatív kritikákat kaptak, aztán (mintha csak előre látták volna a hatást), jött a filmszakadás és full time Mandalorian-t csináltak belőle, aki teljesen ellopta a showt.
Már csak 1 rész van hátra, ami valószínűleg közös akciózással fog telni. 7 ből az utolsó 2, de inkább 2.5 rész már a sorozat több mint 1/3 a! Ez azért elég fura, főleg úgy hogy a Mando-s részek szinte sehogy sem kötődnek Boba-hoz.

Grogu szerintem is egyértelműen a láncot fogja választani! Egyrészt így nem borul a canon, nem mészárolják le pár év múlva, valamint megmarad a cute “baby Yoda” effect, Mando-nak is több story lehetősége lesz egy erő érzékeny sidekickel és nem kell majd a hajón sem önmagában beszélnie! Szerintetek miért lett létfenntartás az astromech droid slotban? ;) Nincs elég hely egy élő fogolynak, de egy kis zöld lény szépen megfér! :)

DJackson - 2022. 02. 06. 15:44

BTW: Luke-nak hogy volt meg Yoda fénykardja? Elvileg ott maradt a szenátus kupolában a “Szenátus”-al való harc alatt, majd később a Vader képregényekben publikusan beolvasztották.
Mindegy, jobb volt ez így, i’ll allow it!

Bipbip - 2022. 02. 06. 21:30

“winnie – 2022. 02. 04. 05:55

én is pont erre gondoltam:)) szegények, erőlködnek, erőlködnek, erre a franchise népszerűbb és sikeresebb, mint bármikor volt, több a film és sorozat, mint valaha, stb. valamit iszonyatosan rosszul csinálnak, ha (aláhúzom “HA”) valóban ki akarják nyírni”

Te nem vagy valami okos ugye Winnie?
Egy ilyen egyszerű szöveget, mint amit írtam ennyire nem érteni, nem is tudom, hogy valaki hogy képes levegőt venni magától aki ennyire buta.

Nyilván nem a kinyírás a szándékuk, de bármit csinálnak afelé visz.
Persze sikeresebb és népszerűbb, de jó is volt az utolsó trilógia.

walaki - 2022. 02. 06. 23:03

@Enzo: azok nem pókrobotok voltak, hanem hangyarobotok :-) De tényleg királyak voltak, és igen, én in úgy értettem, az a Jedi suli épül itt, amit Kylo majd felgyújt.

@Bipbip: szerintem maradjunk annyiban, hogy a Madalorian meg ez a sorozat is jobb, mint az utolsó trilógia, és itt tegyünk is pontot az ügy végére.

Ayrons - 2022. 02. 07. 13:20

Számomra a Last Jedik többet ér, mint ez az egész Manoverse, és akkor tegyünk pontot az ügy végére :*

Yodanak több kardja volt elviekben. Egyet Sidius ellen elvesztett, a másikat meg magánál tartotta a remetesége alatt.
Számomra ez a Yoda fénykard sima olcsó fansevice, nem volt lényegese célja, csak annyi, hogy nézzétek Yoda kardja, aki olyan fajból származik, mint Grogu. Luke kardja is megfelelt volna a célnak.
A profit szempontjából meg úgyis a láncinget választja.
Nincs ezekkel probléma, csak ne egy Fett sorozatba lennéne.

Drakolder - 2022. 02. 07. 15:46

Grogu válásztására én azt tippelem, hogy a Naboo fighter-t nem véletlen választották és a droid helyén ő fog majd ülni.

walaki - 2022. 02. 07. 17:52

@Ayrons: nem értetted a lényeget. Az, amit abba kell hagyni, és aminek pontot kell tenni a végére, winnie sértegetése. Nemcsak felesleges dolog, de teljesen értelmetlen is, nem méltó ennek az oldalnak a színvonalához.

Yoda fénykardjáról egyébként a szentek ereklyéji jutottak eszembe: ha összeszedjük egy szent kiállított csontjait, akkor abból általában több csontváz is kijön :-)

Malachi - 2022. 02. 07. 20:14

Ezt a konkrét fénykardot elvileg beolvasztották egy képregényben, szóval az mostantól nem kánon. Hogy Luke-hoz hogyan került azt nem tudom, mert Yoda nem adta neki.

Sheev Palpatine - 2022. 02. 07. 23:32

Bipbip: akármennyire is nem tetszik neked amit látsz, ha azt írod, hogy egyre közelebb vannak a SW kinyírásához, az egész egyszerűen, tényszerűen nem fedi a valóságot. A franchise jelenleg harmadik virágkorát éli, annyi tartalmat gyártanak amennyit sohasem (ez gazdaságilag nem lenne lehetséges, ha haldokolna a franchise), és megkockáztatom, hogy népszerűbb mint valaha bármikor.

És ha már szóba került, a The Last Jedi egy remekmű :) viszont a múlt heti rész a legjobb SW volt a TLJ óta számomra

winnie - 2022. 02. 08. 07:09

Amikor valakinek el fogynak az érvei, akkor marad az, hogy csúfolni kezdi a másikat:) (a valóságtartalmat még véletlenül sem vonom kétségbe, sosem gondolnál magamról, hogy túl okos vagyok, max 1-2 dologhoz az átlagnál jobban értek. szerintem a fő probléma az, hogy sokan ezt nem ismerik el magukról és abból indulnak ki, hogy elég okosak.)

Tényleg érdekes egyébként maga a jelenség, hogy vannak, akik azt, hogy valami számukra nem lesz jó, “kinyíródik”, azzal azonosítják, hogy az a valami is kinyíródik. Ha nem nézzük a sok leágazást, a többi médiát, a könyvet, rpg-t, más játékokat, akkor az is közelebb állna az igazsághoz, hogy George Lucas nyírta ki a Star Wars-t, mert utána évtizedekig nem volt. Meg amikor másodjára nekifutott, akkor sem volt egy ideig. Nyilván sok más platformon létezett, élt és virult, de élőszerepős mozgóképen nem igazán. Vagy szándék nem volt, vagy vízió, mindegy, és természetesen szó sem volt akkor kinyírásról, a mostani prosperáció viszont tényleg nem semmi – ez annak köszönhető, hogy megtalálták azt a megoldást, ami révén a franchise nem csak nagyobb népszerűségre tesz szert, mint valaha (és itt most a nézők széles körére gondolok), de mindezt hosszabb távon éri el. Azt nyilván botorság elvárni, hogy mindenkinek be fog jönni ez – lesz, aki emelt fővel viseli ezt, és rezignáltam konstatálja, hogy ez így neki nem jön már be (és ez legtöbbször nem azért van, mert a star wars megváltozott, inkább azért, mert az illető lett idősebb – jó eséllyel, ha ugyanez megy 20-30 éve, akkor sok mostani gürrögő is ugrált volna, tisztelet persze a kivételnek), mások pedig keserűek lesznek és kígyót-békát kiabálnak. mindenki másképp viseli a veszteséget.

olykor sajnálom, hogy kimaradok a star wars-ból, mert tényleg kíváncsi lennék, hogy megmaradtam volna-e rajongónak. (Illetve, hogy én is próbálnám-e a saját narratívámnak megfelelően torzítani a valóságot.)

winnie - 2022. 02. 08. 07:54

A konklúzió nyilván az, hogy ki hamarabb, ki később fogja elfogadni azt, hogy mint oly sok múltbeli példa mutatja, egyes dolgok élettartama nem a keményvonalas rajongókon múlik. Szomorú vagy sem, de ettől még tény, hogy vannak olyan franchise-ok (könyvek, együttesek, ételek, stb.), amik sokáig csak rajongói szinten éltek és virultak, egy adott szűk vagy az sw esetében elég tág kör tartotta életben őket, azonban idővel jóval mainstreamebbé válnak, és ekkor már nem fognak a keményvonalas rétegre szorulni az életben maradáshoz. és csak azért, mert valami nem szorul a régi lojalistákra, még prosperálhat. És ez a “már nincs szükség ránk, szomorú szmájli”-életérzés abszolút valid és érthető. Ld. Star Trek.

Valahol egyébként szerintem még büszkeségre is okot adhat az, hogy valaki kiszeret így valamiből, mondván ez is bizonyítja, hogy az ő ízlése nem a tömegízléssel vág egybe. (Az viszont mindig lehangoló, amikor újabb és újabb fancsoportosulásról derül ki, hogy az sem volt mentes a toxikusságtól. Csak ugye addig látens maradt, míg nem volt ok a felszínre bukásának.)

DJackson - 2022. 02. 08. 09:26

Ha jobban belegondolok Grogu-nak így is úgy is lesz fénykardja! Az egyetlen kérdés legfeljebb az, hogy dark vagy lightsaber lesz e.

(A sequel trilógia meg az eredeti elcseszett soft remakeje volt, 10-ből 9 fogor…izé fan egyetértésével! :)

irgum76 - 2022. 02. 08. 09:39

“Számomra ez a Yoda fénykard sima olcsó fansevice, nem volt lényegese célja, csak annyi, hogy nézzétek Yoda kardja, aki olyan fajból származik, mint Grogu. Luke kardja is megfelelt volna a célnak.”

szerintem itt ez a Yoda fénykard rövidebb volt a megszokottnál

(félve írom mert jönnek a fanok és szétcincálnak :) )

Mate815 - 2022. 02. 08. 09:44

Remélem Grogu a fénykardot választja és elindulhat a 7-8-9 részek kánonból való kukázása. Itt a nagy lehetőség, hogy megszabaduljunk a förmedvény trilógiától és új kánon szülessen.

yagami01 - 2022. 02. 08. 10:40

irgum76: Egyetértek, ez egyértelműen rövidebb, Yodára méretezve. (Legalábbis én is így láttam. Nem tudom azonban, hogy korábban is rövidebb volt-e, pl. az előzménytrilógiában) Valószínűleg Yodán túl ez is oka lehetett annak, hogy ezt hozták elő.

DJackson - 2022. 02. 08. 11:48

Mindig is rövid volt, mivel Yoda is rövid termetű:
https://www.jedinews.com/wp-content/uploads/2017/06/yoda-lightsaber-rots-696×467.jpg

Amúgy figyelembe véve miket csinált már a razor crest-en is, életveszélyes lenne még fénykardot adni a kezébe. Csak felszeletelné vele magát a kedvenc zöldségünk!

Kempesbaba - 2022. 02. 08. 13:41

winnie: azért azt a fajta rajongást, amit az eredeti trilógia kiváltott a hetvenes-nyolcvanas évek fordulóján, a legújabb szcéna sosem fogja még csak megközelíteni sem. Egyszerűen a mai tartalom dömpingben esély sincs arra hogy ez a dolog rendesen kifusson(és ez független a tartalom minőségétől, az egy másik vita tárgya lehetne). Annak idején mi éjjel-nappal ,,jediset” játszottunk, az SW-vel keltünk, azzal feküdtünk. A mai srácok 2-3 havonta másért rajonganak, érdemes például csak a játékboltok kínálatát figyelni. Én függetlenül e sorozatok sikerétől, na meg a disney által bejelentett tartalom cunamitól (ami nyilván vagy megvalósul, vagy nem) személy szerint nem látok már évtizedes prosperálást ebben a frencsájszban.

Ayrons - 2022. 02. 09. 12:44

Teljesen értelmetlen volt egy Jedit találni Grogunak.

Gandalf - 2022. 02. 09. 13:12

Luke első tanítványa nem Ben Solo volt, hanem Leia, ezt a IX. rész hivatalosan megerősítette.

Isaac - 2022. 02. 09. 13:13

Szerintem Cobb nem halt meg, lehet csak én akartam belelátni,de mintha vállon lőtte volna. Viszont ha így volt,akkor az szándékos, egy Cad nem lő ennyire rosszul.

bvr - 2022. 02. 09. 14:26

háát ahogy egyszer már a legelején írtam, ez olyan mint amikor egy kisgyerek kiborítja a szőnyeg közepére a kedvenc játékait csak itt a Disney adott volna sokmillió dollárt hogy azt le is forgathassa…
A látvány miatt hogy ezeket a játékfigurákat meg droidokat meg űrhajókat meg mindenfélét én is szeretem, de ilyen nulla történeti szinten ebből még egy évadra nem lennék kíváncsi.

bvr - 2022. 02. 09. 14:30

“Teljesen értelmetlen volt egy Jedit találni Grogunak”
Pontosan. Ezzel sikerült lenullázni a Mandalorian (amúgy sem óriási mélységű) történetét (mondjuk hacsak azt nézem hogy marketing szempontból mekkora aranybánya nekik “Baby Yoda” akkor nyilván érthető, de örülni ettől még nem fogok neki)

AlfStokes - 2022. 02. 09. 15:06

@Isaac: A stablista utani jelenetet nezd meg.

Ayrons - 2022. 02. 09. 15:12

Várható volt, hogy nem írjak ki a pénzt hozó taknyot. Pont ezért volt súlytalan az előző rész vége is, hogy jujj válassz.

Az meg kész vicc, hogy milyen pontokat kap a széria. A Star Wars jelenleg a fanservicebol él, de bőven megéri neki.
Mindenesetre számomra a Boba Fett sorozat volt a legnagyobb csalódásom tavalyról és már a mostani évben is. Pedig nem voltak magasan az elvárásaim.
2/10 az egész évad.

bvr - 2022. 02. 09. 17:40

Alfstokes: jó hogy írtad hogy van stáblista utáni jelenet, addigra már annyira untam ezt a részt hogy nem is vártam semmit. Kiteszem azért hogy SPOILER: Pedig még utalás is volt rá a részben, Boba Fett mondta is hogy most nem mehet a tartályba mert használják. Hát mondjuk úgy hogy az ott tartózkodó színész idén bejelentett másik sorozatától szinte ki sem lehet fejezni mennyivel lelkesebb vagyok.

Miles Teg - 2022. 02. 09. 18:55

Itt ezzel nem leszek közkedvelt, de nekem ez a sorozat cakk und pakk bejött.
Ide értve a lezárást is, perfect.
Hideg fejjel, nem rajongóként bele tudnék kötni néhány apróságba (ez most csak ide egy “fanservice”).

Ilyen miniből jöhet még akármennyi.

Malachi - 2022. 02. 10. 01:44

Persze, simán jó volt ez. Semmi extra, súlytalan volt kicsit az egész, de száz ilyet inkább, mint még egy elbaltázott nagyfilmet.

Az, hogy mi értelme volt a Luke szálnak majd kiderül a harmadik Mando évadból. Erős 7 pont volf ez így, köszi, május 25 pedig Obi-Wan huhu.

yagami01 - 2022. 02. 10. 03:19

Az előző két rész után jobbra számítottam. Most én is éreztem, hogy nem illenek ide a kölykök meg a csilivili járműveik, a zenéjük végképp. Voltak benne buta jelenetek, meg jók is, az egész meg olyan…. furi.
Az, hogy Grogu végül mit választott annak fényében, hogy Luke-nak ki volt a történet szerinti első tanítványa azt mondom oké és érthető.

Ayrons - 2022. 02. 10. 06:46

Luke első tanítványa Leia volt és már túl vannak rajta.

heidfeld - 2022. 02. 10. 09:06

Pár butább jelenet becsúszott, némi hibák a trükkökben-képekben..De óriásit fejlődött a technika.
Tényleg súlytalanná tette, hogy valakit 30-szor eltalálnak, mégis túléli..Értem én a hősiességet.. Gyerekként, nagymamámnál nagyobb baja lett a falnak, ami mögé elbújtunk, ha 20-an háborúsdit játszottunk, és mindent dobáltunk az ellenfél csapatára:D
Ettől függetlenül igazi SW, ha nem is annyira bámulatos-libabőrös, mint Mando-
Vörös leányt ki is nyomozom, ki ő?
Ami nem tetszett, hogy Bobán kívüli karakterekről, szinte semmit nem tudtunk meg. Járkáló ATM, meg igen kínos volt, de legalább hatalmasat nevettünk rajta..
Egy erős 7/10 járhat rá. Ha folytatnák, nem kérdés, hogy ott leszünk.

reatard - 2022. 02. 10. 15:07

@Ayrons

Tényleg! És Leia házas volt, vajon Luke őt is választás elé állította, hogy vagy Han vagy a jedi lét, vagy csak egy kisgyerekkel szemben ennyire következetes?

Anak - 2022. 02. 10. 15:21

Spoiler?:
Szegény kocaőrök.

Anak - 2022. 02. 10. 15:22

Olyan elhangzott mar, hogy Mos V-Espa?

gafz - 2022. 02. 10. 16:38

Szerintem ugyanazzal cseszték el, mint a Solo-t.
Egyik karakternek sem áll jól a közszolgálat.
A motoros-borgbanda meg bármikor kizökkent és kikerget a SW világából.

Llew - 2022. 02. 10. 19:27

Gagyi záras volt egy teljesen felesleges sorozatnak/évadnak. Egy óran keresztül alig törtent valami, es meg az akció sem volt jó.
Maximalisan egyetértek bvr gyerekjatekos hasonlatával. Még egy családbarát disney sorozattol is többet várok.
Arra meg hogy sikeresen lenulláztak a mandalorian 2. évadának törtenéseit, nem is tudok mit mondani. Ezzel nekem inkább elvették a kedvem a folytatástól.

Miles Teg - 2022. 02. 11. 09:42

@Llew: de azért gondolom meg fogod nézni azt is. Nem értem minek. Miért nem tudjátok elengedni azt a sorozatot, ami nem tetszik?
Piszok sok tv sorozat van, ergo van más mit nézni, hátha az bejön. Bvr már a devsnél is fura volt, hogy csak negativumokat tud írni, de nem száll ki. Ez valamiféle mazochizmus?

Llew - 2022. 02. 11. 13:42

Ti miért nem tudjatok elengedni, hogy csak azok szolhatnak hozzá, akik jókat írnak?

Egyebkent pont azt írtam, hogy elvette a kedvem. Ebből hol jön az hogy mindenkeppen nezni fogom?

A mandalorian első evadat sem talaltam kemelkedőnek, de hangukatos volt. A 2. Sokkal jobb lett. Erre kívancsi voltam és ritkán hagyok felbe megkezdett evadot. Viszont nekem pont az eleje tetszett jobban a tuskenekkel. A vege fullba tolt fanservice.

Kempesbaba - 2022. 02. 11. 14:06

Miles Teg: ,,Miért nem tudjátok elengedni azt a sorozatot, ami nem tetszik?”
Azért mert veled ellentétben számunkra a star wars nem csak ,,egy sorozat”

bvr - 2022. 02. 11. 14:22

Miles Teg: De hát a legelején leírtam: “Mindenesetre maradok és nézni fogom, egyszerűen mert van annyira szép és hangulatos hogy jó nézni” (hasonlóképp mondtam a 3. rész után is, és most a zárásnál megint – csodálkozom hogy ezt a nem túl bonyolult dolgot nem sikerült megértened, vagy hát akkor legalább ne hoznád szóba) Amúgy persze hogy nem nézek valamit ha nincs rá okom, pont tegnap kaszáltam a suspitiont a kiadott első két rész után, előtte az afterpartyt szintén két rész után (szerencsére ilyesmire ritkán van szükség mert a kritikákból és egyebekből általában előzetesen is jól le lehet szűrni a dolgokat) De javaslom foglalkozz inkább a sorozatokkal, ne velem.

DJackson - 2022. 02. 12. 03:15

Végre volt időm megnézni a záró részt. Kissé csalódtam benne. Pont az adta amire számítottam, tisztességes iparos munka, ami minden checkboxot kipipált, de hiányzott belőle az az extra ami a Mandalorian-ban megvolt, valamint a logika minden foszlánya!

Túl azon, hogy a testük felét Beskar védi, a maradékot meg plot armor, annyira hülye volt mindenki, hogy azt már idegesítő volt nézni!
Nevetséges, hogy egy galaxis szintű drog birodalommal, ekkora tétekért folytatott hatalmi harcban kevesebben voltak, mint egy Mexikói falusi bandaháborúban. Az már csak hab a tortán, hogy előbb küldik rájuk a zsoldosaikat késekkel, mint a sugárpajzsos battle droidjaikat… Amikor Boba visszarepült a palotába, megörültem, hogy végre megjött az esze és a repülő tankjával szétlő mindent, erre hozott a csatába egy idomítatlan baby Rancort, aki ugyan kibírja a heavy laser tüzet, de egy kis lángtól már elmenekül… Mando is inkább pisztollyal lőtt mindenkit pár méterről, mintsem beugorjon (a szintén pajzzsal védett) vadász gépébe. This is the way!
Akár fel is robbanthatták volna őket földbe helyezett gránátokkal mint a clone wars-ban. Ehelyett nézhettük, ahogy a droidok közvetlen közelről, egyenesen futva, tucatjával hibáznak el mindenkit! Ezeket is stormtrooperek programozták…

Tudom, a Star Wars sosem volt hard sci-fi, de azért elvárnám tőle, hogy a wars részt vagy hangulatban, vagy stratégiailag hozza, főleg úgy, hogy elvileg a galaxis 3 legjobb fejvadásza irányítja a 2 oldalt.
Tényleg olyan volt mint egy high budget ovis lego délután!

Enzo - 2022. 02. 13. 00:28

1×07

Na, máris eljutottunk a fináléig, ahol komoly csapatmunka (és némi plot armor) kellett, hogy minden karaktert előszedve és egy helyre gyűjtve sikerüljön egy 30-40 percnyi tömény akciójelenet során lerombolni a várost legyőzni az ellenséget végre.
Egy-két dolgon meglepődtem, például hogy a tuskeneket is a pyke-ok nyírták ki, a motorosok csak be lettek sározva, illetve kicsit a helyi bandák árulásán is (bár éreztem, hogy nem ok nélkül került bele a megegyezés a previously-be :D). Ja meg Grogu felbukkanása is váratlan volt, ezek szerint a láncinget választotta a Jedi-kiképzés helyett – na persze ettől még használta az erejét rendesen, egyszer a droidot szétszedve, egyszer meg a rankor elaltatásánál.

A hitelesség azért néhol sántított: naná, hogy a pyke-ok csak addig céloznak jól testre/fejre, amíg a full páncélban levő Bobát/Mandot lövik, bezzeg a többi fedetlen szereplőt nem sikerül eltalálniuk. Ugyanez vonatkozik a droidokra, azok is szépen megvárták, amíg mindenki elkezdett futni, és persze csak utána robbant fel a szétlőtt csapatszállító… Apropó droidok, a megérkezésük azért elég izgalmasra sikerült, ahogy kiürülnek az utcák és Mando a hőkamerán keresztül észreveszi őket, de azt nem értettem, hogy minek lövi mindenki percekig az energiapajzsot bármiféle eredmény nélkül…
Ami még furcsa volt a helyiek árulásánál, hogy a hereállú izék fegyverrel támadták meg a modokat, a trandosánok csak késekkel Krrsantant, a kutyafejűek meg kb csak leszorították a 2 gamorrait a szikláról (rip).
Na mindegy, voltak jobb pillanatok is: a polgi-segéd felhasználása elterelésképp vicces volt, Freetown lakóinak önkéntes beugrása szép gesztus, Boba térdből lövései meg Mando minirakétái is tetszettek, és alapvetően a rankor harcba állítása is egy jó ötlet, de azt én se értem, hogy miért futamodott meg egy kis tűztől, amikor előtte a harci robot lövéseit simán kibírta.

Végső párbaj: Cad Bane a gyorsabb kezű pisztolyhős, ezért amíg távolról kell harcolni, nehéz legyőzni, de ezek szerint közelharcban nem lehetetlen, Boba stílusosan a tusken-botjával szúrta le – ezzel a jelenettel nincs kifejezett gondom, jobb volt így, mint ha Fennec (vagy valaki más) érkezett volna meg és menti meg a főhőst az utolsó pillanatban. Fennec-nek amúgy is épp más dolga akadt: egyedül elintézte az összes főgenyót a pyke vezértől a polgármesterig. Hát elég OP, mit ne mondjak…

Mi volt még? Mando-Grogu reunion (csak kár hogy menekülés közben), a kölyök még a kedvenc golyóját is visszakapta, és elhúztak a Naboo csillagvadásszal (Grogu az asztromech droid fülkéjében, aww jóóój :3)…hát na, tényleg kelleni fog a Mando s3 elején valami bekötés, ez továbbra is negatívuma a szezonnak.
Úgy egyébként én alapvetően élveztem a sorozatot – persze, kicsit fanservice, kicsit Bobát háttérbe szorítós, néhol bele lehetett kötni, de ennél nagyobb bajunk ne legyen. Kíváncsi leszek, hogy megéri-e a második évadot.

Darabkák:
– Lol, aszongya’ Peli Motto Grogu nevére, hogy “terrible name” és nem fogja így hívni :DD
– Az első “Cad Bane vs Boba” standoffnál kicsit hiányzott az arcmimika így a maszk mögé rejtés miatt, pedig kíváncsi lettem volna a színészi játékra, amikor Boba megtudja az igazságot a tuskenek haláláról.
– A vörös mod csaj amúgy tényleg baba, már eddig is akartam mondani *-* (Sophie Thatcher)
– A polgi segédjének a szerepében David Pasquesi remekül hozta ezt az idegesítő karakert, jár a keksz.
– Ja hogy Cobb feküdt a baktatartályban az extra jelenetben, fel se ismertem elsőre, pedig feltűnt az utalás előtte, hogy Krrsantan nem lehet ott…
– Erről is kevés szó esett, de nekem például továbbra is bejön a sorozat zenéje Ludwig Göranssontól, a stáblista alatti “hümmögős” például kifejezetten fülbemászó. :)

#hétidézete:
“-What is he doing here?
-The Force works in mysterious ways.” :D (Peli Motto sziporkázott, ezt az egyet emeltem ki)

walaki - 2022. 02. 13. 23:17

@Enzo: “A hitelesség azért néhol sántított: naná, hogy a pyke-ok csak addig céloznak jól testre/fejre, amíg a full páncélban levő Bobát/Mandot lövik, bezzeg a többi fedetlen szereplőt nem sikerül eltalálniuk.”

Ez nem ennek a sorozatnak a sajátja, ez általános jelenség az SW-ben (eredeti trilógia, spinoffok, sorozatok, mindben megtalálod). A Madalorianban egyébként piszok jól ki is fugrázták a célbalövést, szóval várható volt, hogy tartják magukat ehhez a “hiteltelenséghez”.

Tyberius - 2022. 02. 15. 02:04

Nem vártam tőle sokat, de ebben így csalódtam kicsit. Az első 4 rész még egész jó volt a flashbackekkel meg ahogy Boba szembesül azzal, hogy itt bizony csöcsre áll a helyzet. Aztán viszont tökre kizökkentettek azzal a két Mandolorian résszel. Picit identitászavaros lett a sorozat. Mi a faszért kellett ide Luke meg Baby Yoda képzés meg Ashoka meg úgy egyáltalán Mando ilyen mennyiségben. Most komolyan a Mando második évad véget ért egy kvázi cliffel, amit itt folytattak úgy, hogy a tényleges megoldást nem láttuk, csak a következményeket. Igazából az 5-dik részben lehetett volna kicsit visszaidézni, hogy szerzi vissza a péncélját, mert oké, hogy szántak erre részt a Mandalorianba, attól függetlenül még ha ismétlésként is, de befért volna. Ehelyett egy részen keresztül nem is szerepelt a címszereplő meg úgy semmi köze nem volt a résznek az ő sztorijához. A 6-dik részben meg a sok Mando-Luke-Gorgu rész vitte el a játékidőt, és mondjuk Timothy Olyphantot lerendezték eléggé hamar. Meg azzal baszni az időt a Book of BOBA FETTben, hogy Mando hogyan szerez új űrhajót magának… WTF????
Mandora ennyi időt nem kellett volna elverni, ha már mindenképp visszaakarták hozni, elég lett volna annyi, hogy hirtelen felbukkan a 6-dik részben és visszautalnak rá, hogy Fennec hívta.
Egyébként a 6-dik és 7 rész egyes részei hozták a fasza űrwestern hangulatot, Cad Bane egy állat volt, nagyon jól kitalált figura.
Visszaolvastam pár véleményt. A droidos részeket én se értettem. Egy helyre voltak szorítva erősítés nélkül, simán a két droid kifüstölhette volna őket mielőtt beküldik a gyalogosokat tisztogatni…
Nem indult rosszul, de azzal az 5-6-dik résszel totál kizökkentettek.

Sawyer - 2022. 02. 15. 19:04

A disney sehogy nem tudja összerakni azt a receptet, amiből Lucas főzött. A filmek elmentek marvel irányba, a mandalori és ez pedig annyira tartalmatlan, összeszedetlen…
Kiskoromban kéthavonta jelentek meg a képregények, imádtam őket, mind megvettem (egészen addig, míg a Baljós előtt x ezer évvel korábbi eseményekre kezdtek ráállni), annyi, de tényleg annyi dolgot lehetne bemutatni ebben az univerzumban, erre megint a Tatooine…
Én annyi betűt nem pazarolnék a sok negatív dologra, előttem jópáran remekül összeszedték, de egyvalamit nem olvastam: mi a rossebnek a buckalakók vidékén szarakodni a fűszerrel, mikor tele a galaxis űrhajókkal?! Az import űrhajó nem x pontban rakná le, hanem y-ban. Vagy akár bolygón belül is a levegőben el lehet szállítani. Vagy erre volt valami említés?

Az évad első fele szódával elment, a két mandós rész majdnem teljes átpörgetés, a finálé siralmas. Nem tudom, Rodriguezék mit szívtak, az egész egy gyenge SW fanmade szintje. Pozitívum a néhány utalás a Lucas-féle részekre + ez a fejvadász lény a végefelé + a tatooine-i Saul Goodman elég mókásra sikeredett.

3/10

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz