login |

Alex Rider: kezdett a 2. évad – írta Kissur

2022. 01. 03. 21:57 - Írta: vendegblogger

2 hozzászólás | kategória: Európa is létezik, kritika,

Alex Rider visszatért pár hete az IMDb Tv-n teljes évados premierrel, és ezúttal “A Sas Lecsap” c. könyvet dolgozza fel a sorozat, ami a negyedik kötet. Habár kicsit furcsa lehet, hogy miért hagyták ki a Mély vízben regényt, de a jelen politikai helyzet, és az előző évadhoz való hasonulása miatt végülis érthető.

Ráadásul a Sas Lecsap hasonlít az első könyvhöz, és látványosabb is, tökéletes az adaptáláshoz. De ezúttal is átírták az eredeti történetet, és megint csak azt kell mondanom, hogy milyen jól tették.

Alexnek visszatérő rémálmai vannak az iskola óta, és mindenhol Yassen Gregorovichot látja. Amikor majdnem fizikálisan rátámad egy ártatlan járókelőre, Jack úgy dönt, hogy elmennek egy hétvégére pihenni, hátha ennyi kell a fiúnak. Itt megismerkedik Sabinával, aki szintén ott nyaral az édesapjával, és akinek az apja újságíró. A férfi éppen egy oknyomozó cikken dolgozik Damian Cray milliárdossal kapcsolatban.

A történet kezdete egy váratlan robbanás Sabináék nyaralójában. Alex azt állítja a rendőrségnek, hogy Yassen volt a merénylő, mert aznap látta a közelben, de természetesen senki nem hisz neki, még az MI6 is a hátát mutatja.

Tom, Alex legjobb barátja továbbra sem szimpatikus nekem, de úgy tűnik, hogy a játékfüggőségével ő lesz a katalizátora ennek a szezonnak. Jack idén talán nagyobb szerepet kap. Sabina castingját nem értem, mert a könyvben teljesen másként ábrázolták, de egyelőre a játékával nincs gond, szóval talán megbékélek vele.

Korrekt kis alapozó rész volt, egyelőre továbbra is hozza azt az élvezhető szintet, amit a könyv elolvasása után várok, sőt, ki is javítják az ott “elrontott” dolgokat. Kíváncsi vagyok, hogy ez az évad is tudja-e tartani az előző szintjét, és hogy látunk-e viszont valakit a korábbi részekből (itt elsősorban Kyra-ra gondolok).

2 hozzászólás Ne habozz!

Cleda - 2022. 01. 04. 10:48

Én sajnos a könyveket nem ismerem, de nekem ez az évad is roppant tetszett. Pörgős volt, végig érdekes maradt, egy délután alatt simán lement. Kicsit guilty pleasure-nek indult tavaly, mert nem voltak nagy elvárásaim, de idén az egyik leginkább várt sorozatom lett.

És muszáj megemlítem, de a kém hideout/HQ milyen szépen van már fényképezve? Abszolút látszik, hogy nem cheap.

enyhe SPOILER:

A sztori mondjuk nekem kicsit már néhol unrealisztikus volt ott a repülő megállításával, meg Alexszel, a 17 éves szuperkémmel, aki mindent IS tud :) De még legyen ez a legkisebb baja.

Enzo - 2022. 01. 22. 00:55

2×01-02-03 (pótlás)

Visszatért a sorozat, és eddig hozza a megszokott színvonalat. A Sascsapás nem igazán volt a kedvencem a könyvsorozatból, ugyanakkor elég régen is olvastam – meglátjuk, milyen lesz az adaptáció.
A főcím részben ugyanolyan maradt, részben meg is újult, egyre jobban kezdem megkedvelni ezt a zenét alatta. Történetileg meg szépen beindították az évadot: Alex Gregorovicsot haluzik, megismerkedik Sabinával, és szinte rögtön jött is a házrobbanás (ezt amúgy anno a könyvben is kicsit gyorsnak éreztem), Mrs.Jonesék meg látszólag eltűntek…

A második részben tetszett a “Friend”-es szóvicc, a Blunt kocsijára csempészett GoPro segítségével összehozott “üldözés”, meg Blunték arca, amikor bevitték a hacker fickó helyett elfogott Alexet :D

Harmadik rész:
– Van egy erős tippem, hogy ki lesz a titokzatos K7, aki vezeti a játék toplistáját ;)
– Elsőre furcsa volt, hogy behozzák Jackie munkahelyi szálát is, de most már az is kapcsolódik Crayhez…
– Smithers hogy bekamuzta, hogy az egy “r”-rel írt vezetéknév meg a termo-alsó miatt bukkantak Simon Marriat nyomára :D
– Na, Gregorovics megölt mindenkit a hacker-rejtekhelyen… és SM-et is :( (de csak most ismerte fel Alexet? ez különös…)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz