login |

Legacies: kezdett a 4. évad folytatódott a 3. évad? – írta Zsuzsi

2022. 01. 04. 21:43 - Írta: vendegblogger

7 hozzászólás | kategória: kritika,

Szeretnék valami nagyon biztatóval indítani A sötétség öröksége kapcsán, de nem fog menni. Na jó, ez az évadkezdés jobb volt, mint a harmadiké. Ez biztosan kijelenthető. Tudjátok jól, nem vagyok könnyen elrettenthető, lenyomtam már az elmúlt 15 évben pár komolytalanabb darabot, amikről írtam is nektek, de ahogy vége lett az első epizódnak, eltöprengtem. Ugyanis az van, hogy ez megint ugyanaz.

Állítgatnak a sakkbábukon, – nem mondom, hogy nem – de most a második évad első részét láthattuk újra némi változtatással. Tehát, ha valaki arra várt, hogy most valami orbitális nagy újdonság elébe nézünk, nos, az ő lelkesedését le kell törnöm, de ha vannak még olyan kitartó rajongók, mint én, azokkal beléptünk újra ugyanazon az ajtón, immáron negyedszer.

Nem volt még olyan régen az előző évad befejezése, így ezt egyáltalán nem egy vitaindító első résznek, sokkal inkább az előző évad sokadik részének éreztem. Hogy miért? Arról beszéljünk kicsit spoileresen a tovább mögött. De azért nem hagylak értékelés nélkül sem benneteket, szerintem ez most is megért 6/10-et.

A fonalat közvetlenül a finálé után vettük fel, így az akkori flow abszolút elkapott. Persze nem tartott sokáig, mert gyakorlatilag pár perc után vissza is csöppentünk a szokásosba, supersquad megbeszélés, szerelmi problémák, Hope állandó becsípődése Landonnal kapcsolatban, jobbnál-jobb ötletek arra, hogyan szabadítsák ki a Malivore által bekebelezett társaikat, akik a sötétben kuksolva várják megmentésüket, és persze az örök téma, Malivore elpusztítása.

Most ismét egy elmetrükk varázslattal próbálták Maliovore-t kicselezni, ami persze nem jött össze teljesen, ellenben elég sok irreleváns részletet megismertünk szereplőinkről, például Kalebről, Cleoról, amivel csak az időt húztuk.

Beszéltünk már erről nagyon sokszor, a sorozat legnagyobb gyenge pontja az, hogy egyszerűen képtelenek túllépni a készítők az első felütésen. És ez baj. Hogy miért? Mert egy természetfeletti szériánál ezer meg egy olyan dolog lehetne, ami ellen harcolhatnának a hőseink, és annyi, de annyiféle új varázslat, csodafegyver vagy akár faj bevethető lenne, hogy mi, nézők nem győznénk kapkodni a fejünket. Azonban valamiért annyira meg vannak elégedve ezzel a Malivore-dologgal, hogy most már négy szezonja ugyanazt az alapproblémát próbáljuk megoldani. De tényleg ugyanazt! Persze, ki lehetett volna bontani ezt lassabban is, és akkor nem pampognék, de így, hogy már az S1-ben ellőttük, hogy Hope és tribridsége fogja elpusztítani a gonosz szörnyet, annyira nem vagyok lelkes, hogy most megint újra megtaláltuk a megoldást.

Jómagam pár rész után kaszáltam A sötétség korát, így nem annyira tiszta, hogy miért tiltakozik mindenki kézzel-lábbal az ellen, hogy Hope tribrid legyen végre, és essünk túl a dolgon. /Ha valaki tudja, ne habozzon kommentben felvilágosítani./ De ha a vége végül ez lesz, akkor nagyon-nagyon csalódott leszek.

A mostani folytatással kapcsolatban azt sem értem, hogy ha Malivore elnyel valamit/valakit, akkor arra ugyebár nem emlékeznek a többiek, de most ezen az apróságon viszonylag hamar továbblendültünk, és Cleo senki fejéből nem törlődött. Ahogy az sem igazán tiszta, hogy Landon teste most hol van, felfalták őt is vagy az odabent a lelke?

Cleo múzsaként már nagyon sok mindenkinek adott ihletet, ha jól emlékszem, utoljára éppen Malivore-nak az utolsó részben, előtte meg Hope-nak, most megint Hope-nak. De valahogy ezeket az ötleteket sosem ismerjük meg, és nem az első lenne, ami végül nem vált be, mert valaki, így vagy úgy, de megakadályozta. Akkor mégis mennyire hatásos a múzsánk?

Tulajdonképpen, így hogy Hope újra ihletre lelt, nagyon nem is kell már megmenteni senkit, nem? Mert sittysutty kiiktatják Malivore-t, mindenki kiszabadul, aztán folytathatjuk is egy új történettel. Mondjuk egy kis időugrás, és máris a Gemini-ikrek 21. évében vagyunk. Álmok, édes álmok!

(Itt jegyezném meg, hogy kicsit össze is zavarodtam, és jól éreztem, hogy inkább a harmadik évadhoz tartozik ez a kezdés, mert a platformokon az október 14-i premier 3×17-es részeként szerepel, így ezzel és további három résszel 20 részesre bővült a harmadik évad. A 4. évad 1. epizódjának a november 11-dikén adásba került “I thought you’d be happier to see me” című rész számít, amihez ha eljutok, mindenképpen írni fogok róla.)

7 hozzászólás Ne habozz!

David33 - 2022. 01. 04. 22:57

“miért tiltakozik mindenki kézzel-lábbal az ellen, hogy Hope tribrid legyen végre”

A krédésre igen egyszerűe a válasz. Az, hogy nem akarják hogy Hope feladjon értük mindent. Ennyi, semmi több. Nincs itt nagy elmélet. Gondolom azóta, hogy megírtad ezt a kritikát már vagy kazsáltad végleg a sorit vagy eljutottál a legutóbbi részhez szóval talán választ is kaptál.

Egyébként az hogy Hope Tribrid lett a legjobb dolog ami a sorozattal történt. 4 év után végre olyan dolog történik a sorozattal, amit mindig is akartam. végre Hope a főszereplő és Danielle lubickol a szerepben. Remek színésznő és eddig nagyon durván elpazarolták a tehetségét. Persze előbb vagy utóbb úgyis helyreáll a rend szerintem és Hope visszatér régi önmagához, visszakapcsolja az emberségét, tippre akkor ha Landon aka Elena 2.0 visszatér hozzá de addigra már mindegy lesz úgyis mert Josie elment, jegyzem meg hatalmas plothole hiszen azért lépett le hogy Hope-nak találjon valami ellenszert de nyilván nem fog hiszen a Kaylee nem nagyon akar visszatérni max 1-2 részre néha. Ezért lett ugye Heretik Lizzie-ből is a téli fináléban hogy ne kelljen az ikrekkel foglalkozni. Ergo a sorozat mindössze HÁROM jó karakteréből maradt kettő!

A kis vörös visszatérőnek is örülök de az az érzésem hogy belőle is ennyit láttunk csak. És így hogy Hope elégge a maradék fát is ami árthat neki nem is nagyon van mitől félni. Persze ez egy Julie Plec sorozat, Klaus is mindig elpusztította az összes fehértölgyfa karót aztán valahogy mindig előkerült egy újabb. :D

e-batta - 2022. 01. 05. 08:45

Bevallom őszintén én már csak megszokásból nézem, mert a legtöbb résszel úgy vagyok, hogy én ezt mintha már láttam volna. Hope szerepe lett egy picit érdekesebb, és egyszer volt Landonnak is egy nagyon jó része (amikor Malivore-rá vált), de a többiek csak úgy vannak.
Nekromantát kiherélték, az ikrek apját szintén és nincs is több általam kedvelt szereplő.
De nincs szívem kaszálni a sorozatot, folyton reménykedem, nemhiába Hope a főhős neve.

Ninaa - 2022. 01. 05. 13:51

A sorozat totálisan akkor lett a legjobb, amikor Hope végre tribrid lett.

Visszatértünk kicsit az eredeti szériákhoz, például a gyilkoláshoz (még ha a legtöbb csak elméletben…).

Már csak a vérfarkas és a boszorkány részt kéne jobban a helyére pakolni. Apropó boszorkány, most hogy Jo színésze lelépett, Lizzie meg tudjuk mi lett… :D Ki az új boszink? Remélem kapunk valami erős karaktert, mint pl. Vincent. Imádtam.

Abban is nagyon egyet kell értsek, hogy ha lezárnák ezt a Malivores kaki szálat és jönne egy új, kicsit régebbi stílussal, mindenki elégedett lenne. De szerintem ilyen nem lesz és már nem sokáig él a Legacies. Mint írtad, szinte ugyan azt kapjuk minden évadban, ez a Landon az Elena 2.0 pedig nagyon találó. Nem tudtam miért rühellem annyira.. most már meg van :D Ő is csak akkor volt érdekes, amikor a gonoszt alakította…. ^^”

U.i.: Aurora megjelenése is (akit a The Originalsban utáltam) jót tett a sorozatnak.

Kicsit csapongó lett a hozzászólásom, de nézzétek el ^^.

David33 - 2022. 01. 05. 15:46

“Ki az új boszink? Remélem kapunk valami erős karaktert, mint pl. Vincent.”

Cleo td varázsolni de amúgy Lizzie varázsereje is megmarad majd mert a TVD-ben asszem a heretik vámpírok tudtak használni mágiát. Azt a sorit nem néztem végig ott kaszáltam miután kiszállt az Eredeti család de utánaolvastam és ezt írták. Ettől függetlenül 2-3 szereplőn kívül nincs senki aki érne bármit is. főleg most hogy Jo nincs. Az új csávó amúgy érdekes lehet mert ő ugye elvileg egy isten lesz a mintológiából. Mondjuk ez a vonal nekem nem fekszik. Nem értem miért kell belerángatni az isteneket is. Anno már a kerub csávónál is kiakadtam annyira röhejes volt azzal a Tescós szárnyával. :D Meg felmerül a kérdés, ha már isteneket is hoznak, mégis hol van a határ? Eddig ugye Buffy és Harry Potter klón volt a sorozat, most meg átmentek Once Upon a Timeba ezzel az új vonallal.

Patagonia - 2022. 01. 05. 23:29

Hope tribléddé válásával mindent feladott. Hogy normális családja legyen amit érdemelt volna eddig is, hogy megöregedjen és legyenek csodás emlékei. Mindenki tudja milyenek a Mikelson vámpír familia. Fékezhetetlen, szívtelen, könyörtelen, akaratos. Ettől óvták. Nem értem, miért nem érted. Alaric is ezért nem akarta és meg is indolkolta. Lám most itt van egy vérengző elpusztíthatatlan fenevad, akit senki sem képes elpusztítani. Nem ismerős? Mintha csak Klaus kiköpött mása lenne varázserővel spékelve. Alaricot és Lizziet is kinyiffantotta, ugyan nem végleg. De erre képes, a pótcsaládját írtja és a barátai megölésére is képes. Lehet ő így teljes. Mindenki szeretné, hogy visszatérjen és jó ember legyen. Ugyanez volt Damon, Stefan és Mikeolsonék. Mindenki arra várt mikor “javulnak” meg. Még Katherinenél is volt remény mielőtt elvette Elena testét.
Ha nem tetszik, vagy azt érzed nem ad semmi újat csak ne nézd. Én személy szerint kíváncsi vagyok eretnek Lizziere, és a visszakapcsolt Hopera. Szerintem akkor fog visszakapcsolni, amikor Landon visszatér. Ja és persze a visszatérések is tartogatnak újdonságot számomra.

Janka - 2022. 01. 16. 16:14

Nem tudom mennyi jövője lesz a sorozatnak, most, hogy Kayle Bryant/Josie nem lesz állandó szereplő.
Nekem amúgy bejön, hogy Hope tribrid, emlékeztet a régi TVD, TO időkre. Jó lenne, ha a régi szereplők is visszatérnének, pl:Vincent, Davina,Caroline. Szerintem Hope nem sokáig marad tribrid, valamit kitalálnak, hogy egyensúly legyen vagy az új karakter/isten legyőzheti. Lizzie ereje sokkal több lesz, ha jól emlékszem a heretic boszik sokkal erősebbek. Főleg, ha Hope vérvonalába tartozik. Legalább valami értelmes is van a Malivore szál nagyon unalmas volt.

Martina1 - 2022. 01. 16. 19:21

Janka:

A Heretic boszik nem erősebbek, csak annyi, hogy az átváltozás után nem kell másoktól elszívni az energiájukat, hogy varázsolni tudjanak.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz