login |

16 éves a SorozatJunkie

2022. 01. 05. 21:00 - Írta: winnie

89 hozzászólás | kategória: szolgálati közlemény

El akartam sütni az “Ez még mindig megy?” béna és sokszor álságos klisékérdést, de látom, hogy 2015-ben már megtettem. Akkor mással indítok:

De jó, azt hittem, hogy sorozatfüggő vagyok, de az 50-es listából csak 23-at nézek.
/Sorozatjunkie-olvasó kommentje 2006-ból/

2006-ban január ötödikén, a mIRC-en (“áruld el, hány éves vagy, anélkül, hogy elárulnád hány éves vagy”?) egy éjszaka felvetődött a blog ötlete, és nem sokkal később meg is született az első bejegyzés. Most meg ez, amelyik hatvannyolcezer-nyolcszázötvenedik. 68850. Uhh.

Van egy olyan érzésem, hogy egy ilyen posztban csak magamat, illetve magunkat tudnám ismételgetni – eskü, hogy a korábbi 15 szülinapos posztban vannak érdekes dolgok (én a kommenteket olvasom vissza szívesen), érdemes csekkolni őket, most nem kell várni tőlem semmi különöset. Főleg a kezdeti elmélkedések érdekesek, kezdve a korabeli chatlogtól, a junkie-vá válásunk történetein át, egészen a régi szerzőinkkel kapcsolatos szeletekig. (A régi freeblogos idők és a sajátdomaines újraindulás kapcsán belepillantottam a WayBack Machine-ben, hogy 2006-ban milyen volt a felületünk.)

Lehet, hogy ki kellett volna vendégbloggernek, vagy másnak adnom a poszt megírását? Lehetne pátoszos “Mit jelent nekem a Sorozatjunkie?”-posztokat olvasni – most, hogy ezt leírtam, hirtelen megfordult a fejemben, hogy válaszolok is erre a kérdésemre, de hirtelen annyi minden jutott eszembe, hogy esélytelennek ítéltem meg a dolgot. Talán egyszer majd egy posztban. Mondjuk az utolsóban. Egy biztos: nagyon sokat. Mindent?

Persze nem kell félni, nem megyünk sehova, folytatjuk, és 2022-ben lehet, hogy változni is fogunk. Kinézetileg is talán (ideje lenne), meg lehet, hogy felépítésileg is, plusz előfordulhat, hogy érdemes lenne behoznunk valami opcionális közösségi finanszírozási modellt, ha már mindenki csinálja – talán lenne értelme. Azt viszont már kezdem elengedni, hogy minden új sorozatról tudjunk írni kritikát. Pedig milyen állat lenne. (Aki kíváncsi a brutális mennyiségű 2021-es újdonságra, az itt görgetheti végig őket, heti 6 ilyen posztunk volt, ami 300+ széria, plusz majdnem minden nap volt egy másik posztunk is nem angol nyelvű sorozatokról, illetve gyerekanimációkról, ami megint 300+.)

Búcsúzóul egy alapigazság: mindenki gondoljon arra, amikor nem elégedett a sorozatkínálattal, hogy mennyi olyan sorozat lehet abból a 300+ újoncból, amit imádna, csak ugye erről sosem fog értesülni, mert nem próbálja be. Vagy csak évekkel később bukkan rájuk (éljenek a streaming szolgáltatók!). Fura ellentmondás ennek kapcsán az, hogy dacára a minden eddiginél szélesebb sorozatkínálatnak, sokak sorozatos látóköre minden korábbinál jobban beszűkül, hiszen a széles kínálatnak köszönhetően a nézők kedvenc sorozatos buboréka, műfaja, stílusa is minden korábbinál népesebb, ergó már nem is kell azon kívül kalandoznia, bőven el van vele. És a buborékon kívülre csak a hype viheti az embert. Vagy… a kalandozás, az újdonságok bepróbálása. Én ez utóbbit nagyon javaslom, sok olyan kincsre bukkantam 2021-ben is, amiről nem hittem volna, hogy érdekelni fog. És persze dudva is akadt bőven, de azokat a sorozatokat sem kell félteni, majd mások helyettem is imádni fogják őket.

89 hozzászólás Ne habozz!

Pajti - 2022. 01. 05. 21:22

Köszönöm, hogy vagytok. Gyorsan elrepült az idő. 16 éve veletek fedeztem fel a Battlestar galactikát, a Dexter, a Shildet és a legnagyobb cuccot a Deadwood-ot. Boldog szülinapot!

Róka - 2022. 01. 05. 21:23

Köszönöm, hogy vagytok! Én csak nem rég „találtam rá” az oldalra, egyrészt a kritikákat, kommenteket olvasok. Illetve aminek örülök, hogy olyan sorozatokra találtam rá, amik több figyelmet igényelnének. Boldog 16. szülinapot! / Csak így tovább!

serra - 2022. 01. 05. 21:25

Happy Sweet Sixteen!
Ez az egyetlen oldal ahová naponta többször is benézek, és remélem ez még nagyon-nagyon sokáig így lesz. :)

Oldern - 2022. 01. 05. 21:29

Azt nem igazán tudom, hogy hogyan találtam rátok, vagy ki ajánlotta. Azt tudom, hogy 2006-ban, amikor a Heroes volt a nagy dobás, (2007?), akkor valahogy már itt követtem hogy ki mit gondol a dolgokról. (Vagy az is lehet, hogy csalóka az emlékem, és totál máshol olvastam róla. SG fórumok talán?)

Mindenesetre boldog születésnapot az egész site-nak, meg ilyesmik.

Tila. - 2022. 01. 05. 21:31

2006 óta olvaslak titeket, mióta a Lost-os heti kibeszélők voltak (bár csak nagyon ritkán kommentelek).
Köszönöm, hogy vagytok! Bár napjainkban már nincs időm annyi sorozatot nézni, de titeket továbbra is olvaslak, még úgy is, hogy tényleg nagyon kevés újdonságot nézek mostanában, pedig micsoda kínálat van… még mindig inkább a régieket veszem elő újra és újra… Shield, Entourage, Lost, Wire, 24, Friends, Married with children… no de ez van, tényleg köszi mindenért és csak így tovább! :) (a kinézetben túl nagy változást nem javasolnék, mert az csak felesleges ízlésbeli vitákhoz vezetne…)

Biohazard - 2022. 01. 05. 21:33

Ha most kiderül, hogy tényleg az a winnie vagy, akivel ’98 körül sokat beszélgettem IRC-n…nah az vicces lenne :)

Critica007 - 2022. 01. 05. 21:44

Olyan van, hogy valaki sorozatjunkie-junkie? :)

Boldog születésnapot!

-E. - 2022. 01. 05. 21:52

Én 2014 körül vetődtem ide először, arra a posztra, amiben ment a találgatás, hogy ki lehet Red John a Mentalistában :D. Aztán mikor kiderült a (csalódást keltő) megfejtés a valóságban, emlékszem vicces hozzászólások születtek az össznépi zúgolódás keretében. :D

Azóta vissza-visszatérek, néha el is mélázok rajta, mennyi meló van ebben az oldalban, a rendszeres posztolásban stb, úgyhogy gratula és így tovább!

Diapolo - 2022. 01. 05. 21:57

Még 2013-ban kötöttem ki itt, amikor a Criminal Minds révén elindult sorozatos pályafutásom. Azóta, bár sokszor nem normálisnak vagyok elkönyvelve, de mindig több és több sorozatot nézek. Az, hogy 16 év után még mindig itt vagytok, és még mindig rengeteg energiát raktok bele, az számomra csodálatos, és azt hiszem nehéz szavakkal kifejezni, hogy milyen hálás vagyok nektek a munkátokért! Mindig megfogadom, hogy néhány írással hozzájárulok majd az éves terméshez, de a sok néznivaló miatt sokszor már csak kommentelni érek oda. Ez legyen a legnagyobb baj :)

Boldog születésnapot, és örök hála ezért a fantasztikus 16 éves ötletért! :)

winnie - 2022. 01. 05. 22:14

wow, nem semmi, majdnem 1000 kommentes volt a red john találgatás:O

https://www.sorozatjunkie.hu/2013/10/19/the-mentalist-ki-lesz-red-john-irta-roy/

dragon1986 - 2022. 01. 05. 22:15

és én azóta is vagyok rendszeresen olvasótok :D Emlékszem, mert még 2005-ben veszítettem el édesapámat és lettem sorozatfüggő elszakadás a valóvilágból és akkor szinte minden írást kommentet végig olvastam mint egy könyvet csak hogy el tereljem a gondolataimat és na a gyász kontroláljon.

két év és nagykorú lesz az oldal :D kellene valami sorozatjunkie merch bolt :D póló, JAws bögre bármi amit egy fanatikus megvehet :D

Sigismundus - 2022. 01. 05. 22:16

Irány a nagykorúság, számíthattok rám is :-D

Nemkati néni - 2022. 01. 05. 22:16

A főiskola géptermében írtam beadandót sorozatokból ZH előtt, ez 2016 októbere lehetett, akkor találtam rátok és akkor voltam 18 éves. Ha jól emlékszem. Hú, de öreg vagyok, paszmek. Az unokatesóm ugyanebben az évben született és már kifejlett nő. Hogy röppülnek az évek! És lélekben még mindig csak 18 vagyok.

agika88 - 2022. 01. 05. 22:16

Én olyan 2009 környékén jöhettem ide először, akkor volt először rendes internethozzáférésem ( :D ), és egyetemista bátyám akkor már rendszeres olvasótók volt. Nekem is a fősuli alatt volt sorozatok terén az aranykor 2009-2015 között, de ha érdekel azóta is egy sorozat, rákeresek a címére és beírom utána, hogy sorozatjunkie.. ;)

Clarice.Starling - 2022. 01. 05. 22:18

Isten éltessen Benneteket! <3

Nikolka - 2022. 01. 05. 22:19

Ha már ilyen poszt. Hova tűnt pàr régi nagy junkie? Pl. Cyclotronic-ot hiányolom nagyon.

heidfeld - 2022. 01. 05. 22:19

Talán jó 6 éve, Unce Upon a Time kapcsán volt az első kommentem, ha minden igaz. Keményen “védelmembe vettem” egy karaktert – kaptam is:D
Egyszer felvetettem, hogy 2023 nyarán beszéljük meg, hogyan állunk streaming versenyben. Hihetetlen, hogy “mindjárt” itt van…De még jobban, hogy szinte mindent el tudunk érni addigra itthonról, legálisan.
Voltak nézeteltérések, de mindenki véleményét tisztelem, érdekes, ki-mit, hogyan lát? Ez is lenne a lényeg.
Szerény személyem követte el 1 milliomodik kommentet..Volt szerencsém indiai, orosz, ír, mexikói, francia, spanyol sorozatokról is írást küldenem. Segítő szándék vezetett mert ha háromszor annyian lennétek a stábban, talán az is kevés lenne sorozatok tengerében.
Soha ennyire nem voltunk elkényeztetve sorozatok számában-minőségében.
Jó egészség, sok erő, több sorozatozásra szánt idő kívánása mellett, szeretném megköszönni a temérdek időt-energiát, amit a Sorozatjunkie oldalára fordítottatok!

Nemkati néni - 2022. 01. 05. 22:22

Na, mindegy, úgy örültem, mint majom a faxänak, otthon sajna nem tudtam gyors ADSL híján töltögetni, de rohadt jó érzés volt, hogy sorozatmäniämmal nem vagyok egyedül és hogy itt meg a sixxes comment.com oldalon megtalálom a legfrissebb híreket. 18 éves koromban még nem volt a legjobb az angolom sem, úgyhogy tök megérte megnyitni a junkie-t, választ kaptam a gyerekkorom óta foglalkoztató kérdésekre: hogyan működik az amerikai tévézés (kiderült, hogy affiliate-rendszerben, megtudtam, mi az a jumping the shark, red herring, McGuffin, cameo, eye candy és társaik, ennek a tudásnak az egyik tanegységen óriási hasznát vettem).

Neoprimitiv - 2022. 01. 05. 22:39

Én csak annyit tudok mondani megint, hogy köszönöm. Köszönöm a sorozatélményeket, amelyek egy nagy részéből kimaradtam volna, ha nincs a junkie. Köszönöm, hogy amikor írtam, arról és úgy írhattam, ahogy akartam. Köszönöm, hogy a junkie révén élőben találkozhattam olyan színészekkel, alkotókkal, akikkel különben soha a büdös életben nem lett volna rá esélyem. És főleg köszönöm azokat a barátságokat, amelyek elkerültek volna, ha nincs a junkie és kicsit (nagyon) megszállott kommentelői.

Mikilós - 2022. 01. 05. 22:41

Boldog Születésnapot!!! 🥳🎂🍻

Én olyan 2013 januárjában találtam rátok. A V (V, mint veszélyes) sorozatra kerestem rá a google-ön, és hogyhogynem ti voltatok az elsők. Akkor ment a Coolon és asszem a szinkronos poszt volt az első amit láttam, mert tetszett a sorozat szinkronja. (Györgyi Anna (Morena Baccarin) váó)

Előtte is vonzottak a sorozatok, de az tuti biztos, hogy ráerősítetettek abban, hogy junkie legyek. Nincs nap, hogy ne néznék fel többször az oldalra. Talán többször is, mint a Facebookra? 🤔😅

Nagyon sok, király sorozatot köszönhetek az oldalnak. (NEKEM NE A NETFLIX MONDJA MEG MIT NÉZEK. ARRA ITT VAGYTOK TI. xd xd xd) Mindig ha egy sorozatot elkezdek, alap hogy itt megnézzem mit irtatok meg kommenteltek.

További sok sikert és csak így tovább.

Deny - 2022. 01. 05. 22:43

Köszönöm, hogy már több mint 10 éve olvashatlak titeket, és azt is, hogy több mint 5 éve a csapatotokat is erősíthetem :)

speranza - 2022. 01. 05. 22:44

Boldog szülinapot, és még sok-sok továbbit! :)
Alig 3,5 éve lett csak a mindennapjaim része a sorozatjunkie, de már nem is tudnám elképzelni nélküle az estéimet. Továbbra is köszönet mindenkinek a tengernyi blogra áldozott időért és munkáért!

Niki - 2022. 01. 05. 22:54

Most visszapörgettem oldalt az évszámos kategóriákat, – és ha 2006 óta nem is, de 2007 óta már tuti heti többször olvaslak titeket. Köszi, hogy vagytok! Még nagyon sok szülinapot!

vorti - 2022. 01. 05. 22:54

Én már nem is nézek sorozatokat, de azért még fel vagyok iratkozva az RSS feedre (#hányévesvagy).

Személyes Top 3-am a 16 évből:
3. Az újságos crossovercunami.
2. A Firefly 11. évad áprilisi tréfa poszt kirakva vmikor októberben.
1. Az urigelleres kommentfolyamok, amiktől megborult az oldal (meg én is :D).

Hajrá, és sok sikert a megújuláshoz!

Platschu - 2022. 01. 05. 23:02

A sorozatjunkie évek óta része lett a napi rutinomnak, mert része a virtuális otthonomnak. Túlzás nélkül állíthatom, hogy a legjobb, legtartalmasabb, legfrisebb hazai sorozatokkal foglalkozó blogoknak. Kezdetben olyan misztikusnak hatott, ahogy már előre láthattuk a sorozatjunkiek tolmácsolása miatt, hogy mely sorozatok lettek kint sikeresek és vajon mik kerülhettek a magyar nézők elé. Így blogolvasóként is beavatottnak és kiváltságosnak éreztem magam, mint aki ki tudja fürkészni a tévés istenek jövendőbeli szándékait. Köszönöm.

szaszazsu - 2022. 01. 05. 23:42

Boldog 16.-at! Sok éve naponta tobbszor olvasom a bejegyzéseket, kritikákat, kommenteket. A legmegbízhatóbb sorvezeto egy sorozatjunkienak, ha ízlésének megfeleo néznivalót keres. Már nem tudnám az életemet elképzelni e nélkul a blog nélkul. Jó, hogy vagytok, és hatalmas gratula a belerakott munkához!!!

Gery89 - 2022. 01. 06. 00:14

Én már valahol az indulás környékén csatlakoztam. Köszönöm nektek!

Flanker - 2022. 01. 06. 00:20

Pár héttel/hónappal az indulás után csatlakoztam amikor Írországban a diákszállás egy megosztott mappája miatt rám törtek a sorozatok és durván daráltam a Lost, House, Scrubs triót :) Azóta elsők vagytok az RSS olvasómban. Én is köszönöm hogy néhány vendégírást elhelyezhettem itt :)

“Kinézetileg is talán (ideje lenne)”

Lécci ne, én pont így imádom :)

Nikki - 2022. 01. 06. 00:22

Sok boldog születésnapot! :)

Már én is régóta olvasom a blogot napi szinten; mikor az államvizsga dolgozatomat írtam hagytam ki 3 hónapot, mindössze ennyi maradt ki.
Az elmúlt évekre igaz, hogy kevesebbet kommenteltem, mivel inkább az ázsiai sorozatok felé fordultam, de azért megjegyzem magamnak a népszerű és sokat dicsért darabokat, majd jó lesz valamikor későbbre ;) úgyhogy köszönöm mindenki munkáját!

Rubber Duck - 2022. 01. 06. 01:08

Boldog születésnapot SorozatJunkie! Kb. 10 éve olvasom rendszeresen az oldalt! Még két év és már nagykorúak lesztek!

Llew - 2022. 01. 06. 01:13

Gratulálok és óriási köszönet!
Visszanézve a 3. szülinapi posztnál azt írtam, hogy kb. két éve olvaslak titeket, így elég régóta hazajárok ide. Vagy inkább innen indulok mert nagyjából ugyanennyi ideje vagytok a böngésző és RSS olvasó kezdő oldalam. Minden posztot biztos nem olvastam, de az itteni hírekkel indul a nap.
Hihetetlen, amit műveltek, tényleg csak köszönni lehet a munkátokat. Ti vagytok A sorozatos oldal, ami mellett nincs szükség másikra.

Ami a változást illetti, ha kell fizetek is, hogy ne.:) Kinézetileg semmi képpen se. Nagyon jó ez a stabil minimalitás. Talán a számozott és így hivatkozható, meg esetleg javítható kommentek jók lennének, de más nem nagyon hiányzik.

Lelkesedést, kitartást a továbbiakhoz és szabadidőt a blog mellett a sorozatnézésre is.

Enzo - 2022. 01. 06. 02:09

Boldog Sweet Sixteen-t, Sorozatjunkie! :) Köszi, hogy a mindennapok része vagytok, live long and prosper meg ilyenek! Szerintem nincs ennél átfogóbb és jobb magyar nyelvű oldal a sorozatok témakörében.

– a korabeli chatlog valahogy eddig kimaradt nekem, tök érdekes visszaolvasni :)
– #bugreport: a “Most meg ez” önlink nem jó helyre mutat ;)
– technikai változások: én maximum a kommentmotoron változtatnék (jó kérdés, hogy mire), minden más nekem teljesen megfelel így, a design is jó hogy ilyen letisztult.
– ha közösségi finanszírozást indítotok, abba tutira beszállok, annyi mindent kaptam az oldaltól a sok év alatt :)

Továbbra is maradok lelkes olvasótok (és olykor-olykor vendégírótok) :)

winnie - 2022. 01. 06. 04:44

“Ha már ilyen poszt. Hova tűnt pàr régi nagy junkie? Pl. Cyclotronic-ot hiányolom nagyon.”

aki már “nincs”, azt elvitte a munka vagy a család. twitteren lehet hallani felőle: https://twitter.com/CyClotroniC_ – de elvétve néz csak sorozatokat, nem nagyon van rá ideje:(

winnie - 2022. 01. 06. 04:45

” 1. Az urigelleres kommentfolyamok, amiktől megborult az oldal (meg én is :D).”

VÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!

aki nem tudja, az görgessen le!

https://www.sorozatjunkie.hu/tag/a-kivalasztott/

juhaszvik - 2022. 01. 06. 05:36

Boldog Születésnapot!
Ma is ez az első, amit olvasok, mint minden nap jó ideje már (majdnem a kezdetektől itt vagyok). 16 sok év, de azért érdemes odafigyelni: ez az a kor, amikor a legnagyobb h*lyeségeket műveljük, szóval csak óvatosan a változtatásokkal :)
Egy kérésem lenne is ezzel kapcsolatban: korábban is írtam már azt hiszem, hogy ha lesz valamilyen támogatói rendszer, pls ne legyenek patronáló-only tartalmak, elképesztően visszatetsző dolog. Mondom ezt úgy, hogy tuti támogató leszek (már nagyon sokkal tartozom nektek, ráadásul soha egy reklámra nem kattintottam).
A külalak változtatása érdekes felvetés. Én szeretem a régit, de kíváncsi is vagyok mit lehetne kezdeni az oldal megjelenésével, szóval ebben az ügyben nekem így is, úgy is jó.
A felépítés egy olyan dolog, hogy biztos mindenkinek lenne ötlete, de mindenképpen vegyétek figyelembe, hogy nektek hogy jó, de azt is hogyan találtok benne új kihívásokat.
Hajrá srácok! Tudom, lehetetlenül hangzik, de még 16 évet. :)

Necridus - 2022. 01. 06. 05:42

Fogalmam sincs, mikor tévedtem ide, valahogy a SupNat 5-6. évada futhatott, de rendszeres olvasó később lettem. Azóta napi szinten többször jövök fel, számomra mindig is lenyűgöző volt a hatalmas információhalmaz, amelyet minden nap olvashatnak az oldal látogatói, és érdekes volt különböző véleményeket olvasni.

Szóval már ezért hatalmas köszi, azért pedig talán leírni se tudom, hogy mit tudnék mondani, hogy már 3 éve stábtag lehetek. Én a kritikaírásban (és más egyéb posztok írásában, kommentek olvasásában) abszolút megtalaláltam a nekem való hobbit, nagyon élvezem és nagyon sokat jelent minden poszt, amit kiadok a kezemből, szinte önmegvalósítás van benne. Az, hogy erre lehetőséget kaptam, azért extrán hálás vagyok, úgyhogy a blog nélküli hétköznapokhoz durva lenne a hozzászokni. De ne kelljen:) Illetve a blog a hamarosan megvédendő szakdolgozatom központi szereplője, úgyhogy ezért is hálás lehetek, hogy volt erre lehetőségem.

Egy szó mint szám, giganagy köszi!

Ami a változást illeti, én támogatom és szívesen ki is veszem a részem benne, persze design téren nem agyoncsicsázásról van szó, hanem hűen a minimalistához. Ugyanakkor van rengeteg olyan lehetőség a wordpressben, amely az olvasóknak könnyítheti a dolgát, ezeket fel-fel dobom winnienek mindig, ha ötletem támad. (egyébként a szakdogozatos kérdőívemben egész nagy arányban jelent meg a design fejlesztésének igénye.)

Derry - 2022. 01. 06. 06:17

Boldog születésnapot!
Nekem nincs jó délelőtt ha nem olvasom a Hír…-blokkot mindennap!
Köszi a remek munkát és nagyon örülök higy folytatjátok!

Mom - 2022. 01. 06. 06:29

A Smallville évfordulója miatt idén sokszor gondoltam a sorozatjunkie felfedezésemre, ugyanis az első poszt amit a blogon olvastam, az a Smallville finálé kritikája volt. A napi olvasás kicsit később jött, annak már nem emlékszem a pontos időpontjára ilyen élénken, de az se mostanában volt. Talán valamelyik régebbi biztonsági mentésemből kiderülne, hogy mikortól volt benne a könyvjelzőkben az oldal :)

Köszönöm szépen, hogy még ennyi év után is mennyiségileg és minőségileg is kimagasló tartalommal kényeztettek el minket! Minden nap többször járok erre, abban a négy oldalban van venne a blog, amit elsőként nézek meg, amikor bekapcsolom a gépet és utolsóként még egyszer biztosan rápillantok, mielőtt lekapcsolom.

winnie - 2022. 01. 06. 06:54

“ pls ne legyenek patronáló-only tartalmak, elképesztően visszatetsző dolog”

persze, ilyen “kizaro” dolog biztos nem lenne, bar gozom sincs, hogy miket kene belevenni:)

Merry - 2022. 01. 06. 07:00

Isten éltessen benneteket! Néhány hónapja már ment az oldal, amikor felfedeztem. Nem tudok kinőni belőle:)
A napi rutin része, hírek és Junkie olvasása. Köszönöm, hogy vagytok!

Road Lee - 2022. 01. 06. 07:02

“Live long, and prosper” – ha élhetek klasszikussal. :sör:

Én is visszalapoztam oldalt: Life, Friday Night Lights, Journeyman, Pushing Daisies… micsoda sorik voltak.

És persze a “nagyok”, amik függővé tettek: 24, Lost, Heroes és Dexter.

Nagyon sokra ti hívtátok fel a figyelmemet, amiért végtelenül hálás vagyok. :sör:

Mammut - 2022. 01. 06. 07:14

Boldog szülinapot! :)

Peter Wiggin - 2022. 01. 06. 07:28

Boldogat, ha nem is a kezdetektől, de nagyjából a Lost-Heroes-House-BSG időszak kezdete óta, először alkalmilag, majd rendszeresen.

Általában nem értek egyet a kritikáitokkal, de jó pár cuccot (na jó, majdnem mindent:-)) innen építettem be a nap/heti/havi rutinomba.

Köszi!

Aratnok - 2022. 01. 06. 07:31

Boldog szülinapot Sorozatjunkie! Valamikor 2014 környékén tévedhettem ide (azt nem tudom már pontosan min keresztül, de valószínűleg a rá pár évre általam kaszált Arrow volt), azóta állandó olvasó vagyok. Én vagyok az, aki igyekszik minden posztot ha nem is teljesen elolvasni, de legalább megnyitni hogy tájékozódjak. A mai napig ti vagytok a legértékesebb oldala az országnak (számomra), úgyhogy éljen-éljen, és legalább még ennyi évig:)

“Azt viszont már kezdem elengedni, hogy minden új sorozatról tudjunk írni kritikát.” – Kérlek ezt semmiképp se! Nem baj, ha nem sikerül, a mai sorozattengerben valóban lehetetlen, de a törekvés mégis szent vállalkozás:) Többek között ez a soha nem csökkenő maximalizmus teszi ennyire nagyszerűvé és a junkiek számára megkerülhetetlenné az oldalatokat, szóval kitartást 2022-ben is, és csak így tovább!

Scat - 2022. 01. 06. 08:07

Csak üdvözölni tudnám, hogyha változna az oldal. Az elmúlt években több bejegyzés is volt már (de legalább egy tuti), ahol ötletelhettünk, mit lehetne javítani, és voltak ott nagyon jó felvetések. Nyilván a komment részlegen lehetne nagyot lendíteni.

A dizájn meg annyira nem fontos számomra, bár annak megváltoztatása sem lenne ellenemre. Ezt a mostanit már csak a nosztalgia meg az “ez van” érzés tartja csak életben.

Egyébként én sajnos nem tudom leírni, mióta olvasom az oldalt, mert gőzöm sincs :D
Az első itteni írásom a 2016-os Steins Gate volt, szóval tippre pár évvel azelőtt “jöhettem”.
Sajna nincs egy klassz történetem hogyan találtam ide, gondolom google dobhatta fel anno.

Mindenesetre örülök, hogy létezik a blog, maradjon is így :)

juhaszvik - 2022. 01. 06. 08:07

winnie: “gozom sincs, hogy miket kene belevenni”

Ez az, hogy nekem is csak a szám jár, de ötletem sincs. Persze jó lenne valami exkluzív, de nem szívesen terhelnélek titeket ilyen dolgokkal. Esetleg valami támogatói event, bár tök ismeretlen emberekkel szemben elég antiszociális vagyok, szóval nem is biztos, hogy elmennék. Nem tudom. Esetleg egy videó, amiben szárnyas majmoknak vagytok beöltözve. Vagy a Micimackó szereplőinek. :)

Dolphine - 2022. 01. 06. 08:10

Sziasztok!

Nagyon boldogot! 😉
Fogalmam sincs, hogy mióta követlek Titeket, de az biztos, hogy minden nap olvasom az oldalt. Általában read only vagyok, ez a mostani az egyik kivételes komment! 🤗
Bármi változik is, de az RSS maradjon én az alapján követlek leginkább Titeket!

atalanta - 2022. 01. 06. 08:22

Gratulálok!
Jók vagytok!
Köszönet mindenért!

Sawyer - 2022. 01. 06. 08:41

Talán még a Lost és a Fringe miatt akadtam rátok 2009/10 környékén. Imádom, hogy nem nyomjátok a képembe a reklámot, lényegre törőek és bizonyos kereteken belül elég szabadszájúak vagytok, illetve hagytok kibontakozni vendégbloggereket is. Az oldal stílusa nem sokat változott azóta, de így jó, ahogy van szerintem.
Filmbuzival együtt az egyik legjobb magyar oldal vagytok, mindenféle clickbait baromság nélkül.

Boldog szülinapot :)

gricsi - 2022. 01. 06. 09:02

Nagyon boldog szülinapot, lassan már ihattok alkoholt legálisan :)
Köszönöm én is, hogy vagytok nekem!

Cleda - 2022. 01. 06. 09:21

Én már az a generáció vagyok, akinek utána kell nézni, hogy mi az az IRC :)
Vhol a 2010-es évek közepén találhattam rá, és azóta már nem csak olvasásra, de néha kritikaírásra is “vetemülök”.

Nekem a napi hírblokk minden nap must, olyan jól van összerakva. És mindig szeretem olvasni, ki mit gondol egyes sorozatokról, de akár társadalmi kérdésekről is.

A poszt után am eléggé elkezdtem gondolkozni azon, hogy honnan szerezném az infokat, ha nem lenne a blog. Már alig vannak magyar oldalak, amiket napiszinten követek, úgyhogy ilyenkor szeretek is magyarul olvasni. Ebbe egyelőre bele sem merek gondolni, pedig valószínű, hogy egyszer ez be fog következni. De én lennék a legboldogabb, ha még 70 éves nagypapiként/nagymamiként is űznétek az ipart. :)

Mindenesetre boldog szülinapot, még ugyanennyit!!!

Hádész - 2022. 01. 06. 09:41

Boldog születésnapot!
Én kb 10 éve veletek tartok, de lehet hogy régebb óta, ki számolja? :D

Hugh Dreffner - 2022. 01. 06. 09:42

Boldog születésnapot nektek!

Kb. 2008-09 óta vagyok napi szinten olvasótok.

Shannen - 2022. 01. 06. 09:49

Ha minden igaz 2007-ben fedeztem fel magamnak a blogot és azóta is a mindennapjaim része.
Idén lesz 9 éve, hogy az első kritikámat kiraktátok (Smash 2.évad finálé), amiért most is nagy köszönet! Aztán jöttek a díjátadós posztok, az utóbbi pár évben pedig a kritikák írásában is bátrabb lettem és amikor tudok, akkor írok. Ez nekem mostanra teljesjogú és nagyon hasznos, kielégítő hobbivá vált. Szuper érzés egy ilyen csapathoz tartozni. :)

Egészen brutális belegondolni, hogy mit is jelent 16 év…elképesztő. Még legalább egyszer ennyit kívánok! :)

A design kapcsán nagy változtatásokat én se támogatnék, szerintem szuper, hogy ennyire letisztult az egész és átlátható az oldal.

noar - 2022. 01. 06. 09:50

Boldog születésnapot!

Újdonságokról jut eszembe:
“Hónap” legjobb új sorozata? – rovat
nekem nagyon hasznos volt eddig, remélem lesz még.

lalakov - 2022. 01. 06. 10:26

Boldog szülinapot!
Régi szép idők. Akkoriban még nem a B oldal forgott. :-D
Nem vagyok elégedett a mai kínálattal. Nézem az összes pilotot és kaszálom szinte mindet. :(

Tyberius - 2022. 01. 06. 11:22

Boldog Születésnapot! :)

Ha nem is a leges-legelejétől vagyok az oldallal, de még vmikor 2006-ban (szeptember-október környékén, ahogy az egyetem kezdődött) csatlakoztam én is az oldal olvasói táborához. Mondhatni eléggé meghatározó volt.
Ha már változtatás: az oldal kinézetén én se változtatnék, de az írásmező lehetne felhasználó barátabb. Gomb-alapú szerkesztési opciók ÉS lehetőség a saját posztok utólagos szerkesztésére, javítására.

Köszi a munkátokat, csak így tovább! :)

winnie - 2022. 01. 06. 11:24

“Hónap” legjobb új sorozata? – rovat
nekem nagyon hasznos volt eddig, remélem lesz még.”

jön, csak próbálok legalább 50%-nál járni a nézésekkel, de már megírtam a posztokat decemberig, csak ki kell raknom.

lacus - 2022. 01. 06. 11:39

Nem volna rossz ha lenne egy mobilra optimalizált verziótok, mióta szinte csak telón netezek nem követem napi szinten az oldalt, így valószínűleg elég sok mindenről lemaradok

Shifty Fox - 2022. 01. 06. 11:51

2006 óta lovagolok veletek, már az ég tudja hányadik nick-el, elengedhetetlen része vagytok a mindennapjaimnak.

Mindenkinek vagy egy könyvjelző, amire először kattint ha megnyit egy böngészőt, az enyém a Junkie.

winnie - 2022. 01. 06. 12:09

lacus: igen, ez lenne az elsődleges prioritás, csak valahonnan segítséget kell szereznünk hozzá.

StanLee - 2022. 01. 06. 13:32

Ezer koszonet, hogy meg mindig megy az oldal, rendszeres latogatoja vagyok.

Ha van ra lehetoseg, vezessetek be valami tamogatasi lehetoseget.

A mobilverzio elkeszitese mar evek ota teriteken van, jo lenne, ha mielobb vegeznetek vele, mert en sokszor mar azert nem nezek fel, mert mobilon bongeszoben kezelhetetlen az oldal.

Sorry, hogy igy direktbe megkerdezem, de mennyi fundig kellene, hogy meglegyen a mobilbarat verzio?

dexike3 - 2022. 01. 06. 13:37
Energiavampir - 2022. 01. 06. 13:42

16? hm..ez gombócból is sok :) De bírjuk..

winnie - 2022. 01. 06. 14:03

StanLee: passz, odáig nem jutottunk el, hogy konkretizáljuk, próbáltuk saját hatáskörben megoldani. a funding más célt szolgálna, például azoknak nyújtani valamit, akik annyit segítenek nekünk.

Kissur - 2022. 01. 06. 14:16

Én nem tudok nosztalgiázni, mert nem emlékszem mikor kezdtelek olvasni titeket.
Csak annyit szeretnék mondani, hogy köszönöm, hogy vagytok, hogy ennyit tesztek a sorozatokért, és azt is köszönöm, hogy néha megjelenhetett pár írásom. :)
Még sok-sok évet kívánok, amíg tudjátok és van hozzá lelkesedésetek!

turosz - 2022. 01. 06. 14:22

További sok Boldog Szülinapot!
Az itthoni netemmel egyidős az idetalálásom, úgy egy éve már mehetett az oldal, mert sorozatnézési ötletekre vadászva tévedtem ide, de még könnyen átböngészhettem a teljes tartalmat. A magyar premierek miatt most is alap, hogy minden reggel a hírekkel kezdek. A legnagyobb változás pedig az, hogy a hatalmas sorozatdömping miatt már egyre több a számomra ismeretlen sorozatról készült ajánló-kritika stb. ill. a lemaradások miatt gyakran a nézettekről szóló írások elolvasása is elmarad.

StanLee - 2022. 01. 06. 14:31

@winnie: tudom, hogy csalad es munka mellett viszitek az oldalt, ennek ellenere nagyon jo lenne tudni, mennyibe kerulne egy mobilbarat verzio kialakitasa. Nem a zsebetekben akarok turkalni, inkabb csak azert erdekelne, mert talan ha a latogatok tudnak, hogy ez a fejlesztes mennyibe kerul, erre a feladatra is tudnatok valami tamogatast kapni.

Velelmezem, hogy sok mobilos oldalletoltestol estek amiatt el, hogy nem tul mobilbarat az oldal.

Ertem, hogy a tamogatoknak akartok pluszt adni, viszont nehogy az legyen a vege, hogy ez tulzott kenyszer ala helyez benneteket, es mivel a mar most is rengeteg idotokbe kerulo fenntartas mellet a plusz tartalmak idoigenye miatt inkabb nem fejlesztetek.

winnie - 2022. 01. 06. 14:46

stanlee: persze, csak úgy értettem, hogy még nem kezdtünk szondázni, hogy ha más csinálná meg, akkor az mennyibe kerülne, nekem gőzöm sincs róla (az egyéb paraméterekről, mint idő meg ilyesmi, pláne), amíg van rá lehetőség, hogy valaki besegít, inkább azt használnánk ki.

John_Abruzzi - 2022. 01. 06. 15:05

Basszus létezik, hogy kábé a kezdetetek óta itt vagyok?
Egy 2010-es itteni játékon nyertem CSI-os cuccokat és már az akkori kommentjeimben azt írom, hogy mindig játszom veletek. Aztán ahogy gondolkodom, eszembe jut, hogy már a Heroes első évados kibeszélőit olvasgattam hétről hétre a Junkien. Szóval az első kérdésemre a válasz igen. :)

Köszi a kitartó munkátokat és a rengeteg tartalmat, Isten éltessen SorozatJunkie!

StanLee - 2022. 01. 06. 15:07

@winnie: nagyon remelem, mielobb tudtok erre a feladatra idot, energiat talalni, en orommel vennem a mobilos valtozat bevezeteset es ha kell, meg egy kis penzzel is tamogatnam!

Kissur - 2022. 01. 06. 15:23

Ugyan nincs köze a nosztalgiához, de annyira sok a cikk az oldalon, hogy kíváncsi lennék, hogy winnienek és humannek hogy van ideje munka mellett szerkeszteni a Junkiet, és közben még nézni is kb mindent. Én azt hittem, hogy nekik ez a fő munkájuk. :) Legalábbis máshogy nem tudtam elképzelni, hogy ennyi bejegyzés jelenjen meg. Ha munka mellett csinálják, akkor én is szeretnék ilyen helyen dolgozni. :)

Ace - 2022. 01. 06. 15:39

Fogalmam sincs mikor kerültem ide nagyon sokáig csak olvasgattam talán Lost-BSG óta olvasom a Sorozatjunket.
Boldog Születésnapot!

gromit - 2022. 01. 06. 15:59

esetleg Pocok nem ért ehhez is? fogalmam sincs, csak ugye a neve meg lett örökítve oldalt :)

mikor volt ama nagy költözés? én úgy lyukadtam ki anno a sorozatjunkie.hu-n, hogy a régi url-t próbáltam emlékezetből és automatikusan átirányított :) szóval freeblogos időben is jártam már itt alkalmanként, de hogy akkor arra mikor és hogyan akadtam rá, azt már magam sem tudom.

eleinte csak csendes szemlélődőként (kb mint Wallace mellett Gromit :) ), 2009 óta lelkes kommentelőként is (amikor sikerült felzárkóznom House-ból a kinti vetítéshez, és be tudtam csatlakozni a kibeszélőbe). és már 10 éve is annak, hogy először küldtem irományt vendégként.

szóval boldogot! és köszi, h kiélhetem hobbi-újságírói hajlamaimat :)

JB - 2022. 01. 06. 16:02

Boldogat.

Dregnarr1 - 2022. 01. 06. 18:31

Micsoda? De hát csak pár hónapja volt 15 éves… basszus, brutálisan gyorsan megy az idő!

szasa - 2022. 01. 06. 19:37

Boldog születésnapot srácok.

Mondjuk gonoszság kiírni, hogy ez már hányadik, mert csak arra emlékeztet, hogy milyen öreg vagyok.

Azért jó volt látni a kommentek között néhány régi arcot.

nope - 2022. 01. 06. 20:01

HBD és kösz a beletett energiát! :)

John Doe - 2022. 01. 06. 20:19

2007 őszén találtam rá az oldalra, azóta járok szinte napi rendszerességgel, durva hogy mennyi idő telt el… :D

Köszi a rengeteg melót vele! Igényes, klassz blog.

Zsuzsi - 2022. 01. 06. 21:11

Engem annak idején a Lost második évada hozott ide. Aztán maradtam. Aztán írni is kezdtem nektek vendégként. Manapság már nem jövök minden nap körbenézni, sok a munka. De minden héten igen, és akkor végigböngészem, miről maradtam le.
Nélkületek nem lenne ugyanolyan a sorozatos univerzum. Boldog születésnapot!

Miles Teg - 2022. 01. 06. 21:11

Boldogat és még sok ilyet!

tulipán - 2022. 01. 06. 21:31

Ti honnan tudjátok mióta vagytok itt? én el sem tudom képzelni! 13-14 éve biztos! de minden nap jövök én is, és köszönöm a sok infót és tippet.
nem kérdezted, de én merch-öt szívesen vennék, akár úgy is, h. ha a ti linketekről megyünk vmi webshopra, akkor abból nektek csurran a százalék. de a havi támogatást is el tudom képzelni.
Boldog szülinapot!

Nikki - 2022. 01. 06. 23:15

Meglepő volt olvasni a mobilbarát verziót, mert telóról is olvasom a blogot és nekem semmi gondom vele. Firefox és Chrome-ból egyaránt jól működik.

Atter - 2022. 01. 07. 10:05

Döbbenetes, hogy ezek szerint van egy oldal, amit minden nap elolvasok 16 éve :O

Nekem mindig hivatkozási és tájékozódási pont az oldal és a kritikáitok. Örülök, hogy vagytok, csak így tovább! :)

joshua7 - 2022. 01. 07. 22:37

10+ éve vagyok itt, szinte minden nap följövök olvasgatni.
A sorozatos múltam sokkal régebbi, az idén 30 éves. 1991-ben szereltették föl szüleim az 1. parabolát s azzal kitárult a világ. Néhány évvel ezelőtt megvoltak még vhs kazetták, amin a lekódolás előtti Sky One-os Star Trek TNG részek voltak, amikor az angoloknál adták éppen az ,új’ részeket. :) Bizony, olyan régiek. : ) Amellett jöttek aztán a többiek – az Discovery-vel bezárólag az összeset aztán német nyelven láttam a Sat1-on, ma is szinte az összes szereplő hangja így cseng a fülemben. Szintén maradandó élmény volt az X-akták meg The Outer Limits indulása, amik a Pro7-en mentek. Az utóbbi pilotján, The Sandkings, behaltam, mennyire király volt.
Meg volt sok-sok más is ezek mellett a ’90-es évekből. SeaQuest, Earth2 stb..

Alice - 2022. 01. 08. 20:35

Nagyon boldog szülinapot!
Az őskor óta járok ide olvasni/írni/hozzászólni. Bevallom, az olvasást már nem győzöm, ennyi infót már nem bírok feldolgozni, így szelektálok meg ugrálok sokszor, de sorozatot sem nézek veszettül sokat, ha darabban számolom, aminek az újranézés is lehet oka, mert a kedvenceimet többször ledarálom. Sajna a vendégírások nálam elmaradoztak, de hátha még lesz rá lehetőség.

Mostanában sokszor a facebookról kattintva kerülök ide, ami hasznos tud lenni. A kereső jóbarátom, egy csomó régi sorozatot szokásom évekkel később pótolni v befejezni, és jó, hogy vissza lehet olvasni szinte mindenhez írásokat és véleményeket :)

Csak így tovább! Hajrá!

kriol - 2022. 01. 09. 09:17

Nagyon jó hogy vagytok!
Én 2018-ban találtam rátok, de azóta napi szinten olvasom a blogot. Azóta nincs olyan, hogy “nincs mit nézni”.
Én a Feedly appot használom mobilon, igy ez mindig jelez, ha van új poszt, és mi az ami olvasatlan (sőt, külön posztokat is be lehet tenni, s akkor ha jön új komment, azt is jelzi).

Én is támogatom, hogy legyen támogatói lehetőség, illetve pólók, bögrég, stb. Sokan lennénk akik támogatnánk titeket. Durva azért és respect winnie, hogy 16 éve tök ingyen ontod a sok posztot.

Látom többen is mondták már, de mondom én is, hogy sokat jelent nekem ez a blog.

Eddig néztem, olvastam, tanultam, aztán lehet mostmár nemsokára elérkezik a kritikaírás ideje is a számomra. Csak eddig még “kicsinek” éreztem magam.

Boldog szülinapot sorozatjunkie! <3

Deep21 - 2022. 01. 09. 16:52

Sziasztok!
Ritkán kommentelek, de rendszeres olvasó vagyok!
Köszönök mindent, Minden infót, minden cikket, kritikát! <3
Imádlak Titeket! :) <3

karit - 2022. 01. 13. 01:00

Fél lábbal az életben?

Isten éltesse a blogot, a szerzőket és a junik júzereket! ‘Sokasodjatok és kommentoljatok’!

Kívánok a következő 16-ra még több sorozatot, egy jobb keresőt és egy színes Pp gombot.
Remélem, megérjük még itt együtt a LOST rebootot. ;)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz