login |

JAws 2021: Legjobb 20/30 perces sorozat

2022. 01. 06. 15:50 - Írta: human

10 hozzászólás | kategória: szavazás, , , , , ,

2007: Californication | 2008: How I Met Your Mother | 2009: The Big Bang Theory | 2010: The Big Bang Theory | 2011: The Big Bang Theory | 2012: The Big Bang Theory | 2013: The Big Bang Theory | 2014: The Big Bang Theory | 2015: The Big Bang Theory | 2016: The Big Bang Theory | 2017: Brooklyn Nine-Nine | 2018: Brooklyn Nine-Nine | 2019: Brooklyn Nine-Nine | 2020: Ted Lasso

Két új sorozatnak szorult hely (egy első és egy hatodik(!) évadosnak), bár lehet, hogy csak azért, mert két eltűnő, a Dead To Me és a Normal People sem indulhatott 2021-ben. Ennek megfelelően összecsap két korábbi győztes, akik talán alul maradnak egy friss kihívóval szemben? Vagy épp a korábban lemaradó lesz a nevető ötödik?

Továbbra is ABC-sorrendben haladunk, hogy semmi befolyásolás ne legyen, így az egyik említett korábbi győztes az első a sorban, a Brooklyn 99, ami 2021-ben távozott is a képernyőkről, a készítőik összerántották az utolsó évadra amijük volt. Az Only Murders in the Building újonc, és számomra kicsit azt mutatta, hogy azért ismert nevek miatt többen próbálnak be akár Hulu-sorozatot is, amit nem olyan könnyű sokszor itthon elérni.

A Superstore a könnyebb hazai elérhetősége miatt talán, de berúgta a JAws ajtaját – épp az utolsó szezonjával (vagy egyszerre mind a hattal?). A Ted Lasso a tavalyi győztes, mostanra már szerintem mindenki hallott róla. Ellenben a vámpíros komédia, a What We Do In The Shadows idén is belógott a legjobb 5-be, szóval valamennyire állandóan jó minőséget szállíthat.

Nem sokkal maradt le a top5-ről: Cobra Kai, Love, Victor, WandaVision, The Chair és Never Have I Ever. Tudom, a 20 percesek még mindig kicsit hátrányban vannak, de azért a blog indulásához képest (ha már szülinapunk volt:) jelentősen többen néznek ilyesmit. Csak eszembe jutott a “Joey helyett”-cikksorozatunk a korai évekből.

Na, lássuk a mostani névsorból ki a befutó! Brooklyn 99 – Nemszázas körzet, Only Murders In The Building, Superstore – Az agyament műszak, Ted Lasso, Hétköznapi vámpírok – A sorozat.

Legjobb 20 perces sorozat

  • Ted Lasso (45%, 553 Votes)
  • Brooklyn 99 (21%, 257 Votes)
  • What We Do In The Shadows (16%, 201 Votes)
  • Superstore (9%, 110 Votes)
  • Only Murders In The Building (9%, 109 Votes)

Total Voters: 1,230

Loading ... Loading ...

10 hozzászólás Ne habozz!

Mammut - 2022. 01. 06. 16:38

“ismert nevek miatt”

részemről nevezzük inkább régi kedvenceknek őket :)

Lea - 2022. 01. 06. 17:06

Ez a Ted Lasso over-hype nagyon unalmas. Szerintem kb a többi jelöltnek nem is érdemes elindulnia. Persze, tudom, ez a legnézettebb, legnépszerűbb, blablabla… :)

És, hogy melyik a legjobb évad ezek közül? Superstore – Hatodik évad. Nem kérdés.

Also, no Love, for Victor? :=(

Necridus - 2022. 01. 06. 17:09

Nem gondolom, hogy félteni kéne a Ted Lassot, de nem ezért szavazok a Superstore-ra, hanem mert számomra tényleg ez volt idén a legemlékezetesebb és legélvezhetőbb ezek közül – őszintén kezdem azt gondolni, hogy a Ted Lasso nem is olyan jó, mint amekkora hypeot kap. Ráadásul bármikor újra belenéznék egy-egy Superstore részbe, szóval ha már a How I Met Your Mother lekerült a Netflixről, akkor ez lesz a comfortsorozatom:) – és igen, az itthon elérhetősége dobhatta meg, nálam is ezért került elő.

Az mondjuk megdöbbent, hogy a WandaVisiont lenyomta a Superstore.

Eskuszom - 2022. 01. 06. 18:51

Én a Ted Lasso első évadot nagyon szerettem, de a második szerintem iszonyú nagyot zuhant minőségben. Szerintem a 2. évad sokkal kevésbé vicces, drámának meg nekem kevés. De ízlések és pofonok, megértem, hogy sokaknak idén is az volt a kedvenc.

Scat - 2022. 01. 06. 20:22

Superstore-t nagyon túlértékelik itt. Limonádé, totál középszer. Ráadásul Dinát egy kanálvízben is meg tudnám fojtatni, olyan bosszantó.

Ted Lasso-ra voksoltam, mert bár a B99-et is nagyon csípem (bingpot!), de az csak egy vígjáték, míg a Lasso sokkal több annál.

A Hétköznapi Vámpírok meg ennyire jó? Folyton belebotlom, lehet bepróbálom egyszer, ha már ide is évek óta bejut.

Deny - 2022. 01. 06. 20:22

Eskuszom: Nekem pont azért tetszett még jobban, mert szintet lépett. Eleve azok a kedvenc komédiáim, amelyekbe drámai szálakat is csempésznek, szóval nekem ez az évad szuper volt. (Bár tény, hogy egy bizonyos epizódot nem tudtam végignézni.)

zagloba - 2022. 01. 06. 22:09

A Ted Lasso a kiváló 1. évad után egy szinte nézhetetlen másodikkal rukkolt ki.

A Superstore-ra ment a szavazatom. Amellett, hogy kiváló a humora és zseniálisak a figurái valamin az őket játszó színészek), igen komoly társadalmi kérdéseket is feszeget.

Apropó: észrevettétek, hogy a végén amikor megjelenik a Spitzer Holding Company logó, mindig más az alatta lévő felirat, hogy mivel foglalkoznak? Oltári poénok (Voight-Kampff Testing, Pre-industrial Espionage, 1D Animation, Antisocial Media, Space Mailman stb.)

heidfeld - 2022. 01. 06. 22:52

Superstore első évadát láttam.
Brooklyn-t 5 rész után hagytam.
Ted Lasso 2. évada EMBERI pillanatokat hozott. Viszont templomi jelenet tiszteletlen volt, nem humoros.
Cobra Kai nagy kedvenc. Zebka, ahogyan lányokat toborzott:D:D:D
Hétköznapi Vámpírok kapta szavazatom. 3×08, egyik legjobban tetsző epizódom lett a múlt évben.

Lea - 2022. 01. 07. 07:03

“Superstore-t nagyon túlértékelik itt. Limonádé, totál középszer…”
“Ted Lasso-ra voksoltam… a Lasso sokkal több annál.”

Hát…

Szerintem meg a Ted Lasso egy tipikus régi-castingos sorozat, amelyben 20 hetero férfi karakterre 2 női karakter jut (amelyből egy eye-candy), és 15 fehér színészre 1 diverz. Amiben a fehér középkorú hetero férfi szemlélete a legfontosabb és az ő “küzdelmeit” követhetjük nyomon, miközben toxikus maszkulin indulatok szabadulnak el az öltözőben… Egy amerikai megoldás más helyszínre ültetve, néha kicsit drámaibb hatással, de végül is ugyanazt szállítva, mint bmelyik másik pre-woke korszak hollywoodi produktuma.

Bocsi, de ez ki kívánkozott belőlem. Főleg, mert egy olyan sorozatra írtad, hogy “limonádé és tucat”, aminek a szereplői sokkal jobban reprezentálják a világunkat. A Superstore nem csak kedvesen fura és vicces, hanem egyszersmind bemutatja az átlag polgárok, méhecskék egy csoportját, akiket éhbérért dolgoztat egy nagy vállalat, ami egyébként nem foglalkozik velük v. az igényeikkel. A nagy vállalati manipuláció és túlkapás mellett olyan témákról van szó, mint a rasszizmus, a szexuális bántalmazás, vagy a mérgező kollegiális viszony. Vagy arról, hogy egy latina sokkal nehezebben tud saját tehetsége és kvalitásai által feljebb törni a ranglétrán, mint egy középkorú fehér ember. Na, nekem ez a mély, bocsi. Ez mutat valamit a világ igazságtalanságából, nem Ted Lasso bajusza és agonizálása, hogyan tegyen rendet a férfiállatok között. :D

Shannen - 2022. 01. 07. 21:23

Írhatnám, hogy egyértelműen Ted Lasso, de innen a Lasso-n kívűl csak az Only Murders-t láttam, ami kedves volt, de annyira nem kiemelkedő. A többeket már/még nem nézem.

Visznt így is jó szívvel voksolok Ted Lasso-ra, mert pont azért volt annyira jó a 2.évad, mert szintet tudtak lépni és nem maradtak meg abban a mézesmázos full feelgoodságban, ami ugyan egy évadig jól állt nekik, de kellett, hogy kicsit felrázzák a dolgokat. És ezt idén remekül meg is tették.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz