login |

Doctor Who: Eve of the Daleks – írta Spyblat

2022. 01. 10. 20:00 - Írta: vendegblogger

4 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika,

Lement az idei első special rész, azaz különkiadás, és… azt hiszem, ez lesz életem legrövidebb kritikája. Sőt, kritikának sem nagyon nevezhető, amit írok, mert olyan kis semmilyen epizód volt az Eve of The Daleks, ami olyan túl sok pozitívumot nem váltott ki, bár való igaz, hogy negatívumot sem.

Mindazzal együtt, hogy nagyon kíváncsi vagyok arra, hogy Russell T. Davis mit hoz ki a visszatérésből, azt hiszem, itt az ideje, hogy a Doktor kicsit lepihenjen. Spoilerekkel röviden a tovább mögött folytatom.

Egy tipikusan olcsó részt kaptunk. És itt az olcsót nem a történetre, hanem a költségvetésre értem.

A Doktor a Flux-incidens után kvázi nyom egy újraindítást a Tardis-ra, ami egy folyamatosan csökkenő, pár perces időhurkot okoz. Ez még nem is lenne akkora baj, de közben megjelennek a Dalekok (újévkor már ez is kicsit repetitív), akik zabosak a Doktorra a Flux alatt történtekre és állandóan kinyírják őt, az útitársakat, meg még két random arcot is, akik a raktárépületben vannak. Mert, hogy az egész ott játszódik.

Nincs már kraft az egyéni epizódokban. Nincs tétje, hiszen a Doktor úgysem halhat meg, és úgyis mindent megold a végére. Hiába alapvetően jó az ötlet, ez egy évadközi töltelékepizódnak rendben lenne, de nem egy közel egy órás specialnek. Arról nem is beszélve, hogy ismét sok volt az egy óra. Nem tudom, hogy Yas érzelmeivel a Doktor irányába mit fognak kezdeni, főleg, hogy közel a regeneráció.

Szóval nem estem hasra a három közül az első különkiadástól, de nem is akarok közben igazságtalan lenni. Átlagos epizódot kaptunk, ami tizenhét év távlatából már nem vált ki túl sok ingert. Még hátra van kettő, egy tavasszal, egy pedig ősszel, a regenerációval.

4 hozzászólás Ne habozz!

Morpzoy - 2022. 01. 10. 20:24

Valamit írni akartam “erről” de csak annyit tudok hogy Minek!!

DJackson - 2022. 01. 10. 20:51

Nagy Doctor Who fan vagyok, pár éve még türelmetlenül vártam mikor jönnek ki az új részek és azonnal néztem ahogy lehetett. Most meg ott tartok, hogy lassan 2 hete vár rám ez, hogy végre megnézzem.
Hihetetlen hová süllyedt le, már szinte munkának érzem, hogy kövessem, de mindig ott a remény, hátha visszatalál valahogy a vágányra, vagy jön egy ritka gyémánt, de látom ez a rész se lesz az.

Scale - 2022. 01. 11. 22:32

Hű, úgy látom, én leszek a kivétel, de nekem kifejezetten tetszett! Merem azt mondani, hogy a régi DW-érára hajazott.

Jót tett a résznek a kis költségvetés, a minimalista környezet, és a zárt térben játszódó sztori. A mellékszereplők, Sarah és a srác, nagyon jók voltak, Yaz és Dan most kissé elsikkadtak, amit nem bántam, az újak jobban érdekeltek. (A magam részéről örülnék, ha Yaz távozna már a sorozatbol, számomra amolyan szobanövény funkciót tölt be, még akkor is, ha most egy nevetséges szerelmi szálat próbálnak összehozni a Doktor és közte.)

A tempó feszített volt, és még úgy is szurkoltam nekik, hogy tudtam, hogy nem halhatnak meg.

A kritikával ellentétben én nagyon pozitívan láttam az első special részt, de nem tudnám megmondani, hogy azért mert tényleg ennyire jó volt, vagy mert a 13-as Doktor három évada közül az első kettő vállalhatatlanul sz@r volt, a Flux-évadnak meg az utolsó része rontott el mindent, és egy ilyen egyszerű special rész már nagyszerű számba megy.

De bárhogy is legyen, nekem tényleg bejött.

elfeledettnick - 2022. 02. 02. 19:17

Tűkön ülve várom RTD visszatértét, Whitakerrel nincs gondom, de harmatgyenge epizódokat, évadokat kap folyamatosan.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz