login |

This Is Us: kezdett a 6. évad

2022. 01. 11. 21:45 - Írta: Shannen

23 hozzászólás | kategória: kritika,

A szokásostól eltérően csak most januárban, de végre visszatért az itthon tévében és az Amazon Prime Video-ról is ismert Rólunk szól, méghozzá az utolsó szezonjával. Bizony, a Pearson-család története idén véget ér és ezzel az utóbbi idők egyik legsikeresebb és legelismertebb országos drámája is le fog köszönni.

Viszont ne szaladjunk ennyire előre, hiszen még csak az évadkezdésen vagyunk túl, ami ugyan hozta az elvárt szintet, de kiemelkedőnek semmiképp nem nevezném. Pedig jó lenne, ha villantanának valami igazán biztatót hamarosan, főleg miután az előző szezon kissé csalódás volt a korábbiakhoz képest.

Tulajdonképpen a 6×01 arra volt jó, hogy ráerősítsen azokra a irányvonalakra, amiket már az előző szezonban bedobtak az írók a flashforwardok képében. Tudjuk/tudni véljük, hogy merre tart mindenki története, hogy mi fog történni ~4-10 év múlva, viszont a jelenben és a jövőben játszódó jelenetek közt elég nagyok a kontrasztok, amelyeknek áthidalására mindössze egy évadjuk lesz a készítőknek. Egyáltalán nem vagyok meggyőződve, hogy ez elég lesz arra, hogy minden változást érzelmileg megalapozottan mutassanak be az írók, de remélem a sorozatzáró kritikámban majd leírhatom, hogy mekkorát tévedtem.

A tovább mögött még ejtek pár spoileres szót az évadkezdésről.

Ha valaki nem tudta volna a rész elindítása előtt, hogy a zárószezon kezdését nézi, annak is hamar leeshetett a dolog, hiszen egy szép, érzelmes montázsban összefűzték a pilot szülinapi pillanatait a Big Three aktuális, 41. születésnapjával. Máris láthattuk, hogy öt év alatt honnan hová jutottak a szereplők: mindhárman egy elég nehéz időszakból kezdték a történetet, hogy utána mindenki helyzete így vagy úgy, de valamennyire (átmenetileg) rendeződjön, miközben a testvérek gyerekinek száma megháromszorozódott, előkerült egy biológiai apuka és anyuka, és egy halottnak hitt nagybácsi is.

Az évek alatt tehát bővült a család, de a sorozat lelke változatlanul a Rebecca-Jack páros maradt, akik szülői mindennapjaiból egy újabb szeletet láthattunk a premierben. A jelenben Rebecca állapota tovább romlott, igaz nem drasztikusan, de az irány megkérdőjelezhetetlen. Frusztrációját az elfelejtett szóval sikerült nagyon átérezhetően illusztrálni. Miközben az egész sorozat az emlékekre épül, sőt az egyik tartópillére egy apa emlékképe, így végképp szívszorító látni Rebecca egészségének romlását.

Bár Miguel most is parkolópályán volt, az évadkezdés előtt megjelent színészinterjúkból kiderült, hogy idén végre megmutatják nekünk Rebecca és Miguel egymásra találásának kissé rögös útját, így még reménykedhetünk, hogy nem maradunk válaszok nélkül és Jon Huertas karaktere is kap némi árnyalást. Ahogy várhatóan a még mindig szórakoztató Uncle Nick is kap majd külön epizódot, hogy felkeresse régi szerelmét és ne csak Rebeccáékat őrjítse meg a siránkozásával.

Az epizód egyik központi mozzanata a Challenger-katasztrófa volt, amely a gyerekek első találkozását jelentette a halál és a kudarcba fulladt tervekkel jól rezonált a jelenbeli problémáikra és megküzdési stratégiáikra. Legszembetűnőbben ezt Randall-nál lehetett látni, aki még mindig azt hiszi, hogy mindenkit megmenthet, miközben a saját házasságának tartóoszlopai a szeme előtt kezdenek repedezni. Pedig Beth-szel simán az egyik legéletszerűbb és legkedvelhetőbb sorozatos páros voltak mindig is.

Kevin egy álomvilágot épít fel maga körül, amit azonban rövid időn belül kénytelen lebontani és szembenézni a valósággal. Szerencsére úgy tűnik, hogy a külön élő, de közös gyereknevelés Maddisonnal eddig jól működik, már csak a munkában kéne magára találnia, lehetőleg a The Manny-reboot nélkül.

Ahogy az előző évad végén, úgy most is Kate szálát látom a legproblémásabbnak. Túl sokáig volt építgetve a kapcsolatuk Toby-val ahhoz, hogy most néhány rész alatt azt lássuk, ahogy az széthullik, miközben épp most fogadtak örökbe egy gyereket (akit kb. most se láttunk két pillanatnál többet). Arról nem is beszélve, hogy ezzel párhuzamosan a Philip és Kate románcot is fel kell építenie az íróknak meggyőző módon. Nem mondom, hogy mindez nem lehetséges, de vannak fenntartásaim. Az éneklős szülinapi meglepetés viszont valóban szép pillanat volt.

Innen indulunk tehát a végállomás pedig jó eséllyel Kevin erdei háza lesz, ahol még egyszer Rebecca köré gyűlik majd a család. Zsepiket előkészíteni, meglepetésekre felkészülni, és reménykedni, hogy legalább olyan erősen zárjon a sorozat, mint ahogy anno kezdett.

23 hozzászólás Ne habozz!

Nikolka - 2022. 01. 11. 22:10

Vártam a kritikát, miatta jöttem fel pont az oldalra. És hopp. :)
Nekem a kötelező sírásom megvolt ezen a részen is.
Számomra is rejtély, hogy Kate-ék hogy fognak eljutni évad végéig oda, ahova. És tényleg nagyon szerettem a párosukat, jól voltak felépítve. Ők azok pedig akiknek menne ez a táv dolog. Meg kicsit hihetetlen, hogy ez a menő laza csávó, aki ilyen jó csajt dob szerelmes lesz Katebe..
Randalléknál sajnálom, hogy ilyen dolgok vannak folyamatosan előtérben. Pedig a kamaszlányokat nevelünk, ráadásul hármat, dologból sokkal érdekesebb történetet lehetne kihozni. Nem is tudom mit várt egy embertől aki nem emlékezett, hogy mit mondott 2 perce? És tényleg, miért nem inkább a családjával van? Más mit meg nem adna ilyen szép családja lenne.
Kevint és Madisont továbbra is sajnálom. Én már akkor drukkoltam nekik, mikor nem is volt szó róla. Kár értük. De jól működnek így is együtt.
Számomra nagyon sok évad lett volna még ebben a sorozatban. Sajnálom. Néztem volna sokkal több jövőbeli dolgot. Jackről, Randallék lányairól.. stb.

Félig off. Milo Ventimiglia olyan mint a jó bor. Fiatalon nekem nem is tetszett pedig. De ezzel az arcszőrrel és ráncokkal most nagyon.

abba - 2022. 01. 12. 08:57

Köszi a kritikát.
Számomra Rebecca szála és ahogy egész részen keresztül próbált egyetlen szóra visszaemlékezni, kiemelkedővé tette ezt a részt, és nagyon elegáns megoldásnak találtam, hogy a pilotbeli Challenger-utalást teljes epizóddá alakították.
Örülök, hogy ez az utolsó évad, remélem, jó lezárást kapunk, bár egyetértek, nehéz előre látni, hogyan válik majd el Kate és Toby (bár meg kell mondjam, nem vagyok rajongója a kapcsolatuknak).

Rapguruz88 - 2022. 01. 13. 17:05

Na az szivszorito lenne ha a végén Rebecca teljesen elfelejtene Jacket :(
17 részük van még az alkotóknak hogy minden puzzlet a helyükre tegyenek, sztem ezt az akadályt venni is fogják (de nyilván rossz belegondolni hogy vége lesz hamarosan a sorozatnak)

Sunabubus - 2022. 01. 14. 14:57

Én meg pont azon gondolkoztam, hogy nem is baj, hogy vége lesz. Imádtam ezt a sorozatot eleinte, viszont szerintem a negyedik évad környékén túl sok lett a tömjénezés. Ó, Jack a tökéletes, mindenki róla akar mintát venni, néha a nagy családiasság “hevében” mint a tank, szembrebbenés nélkül mennek keresztül azokon, akik nem a család tagjai.

Diapolo - 2022. 01. 18. 08:42

Rapguruz88
Pedig pont ezen gondolkodtam, hogy az minden idők talán legbrutálisabb, és alighanem legemlékezetesebb lezárása lenne, ha a végére elfelejtené Jacket.

Anni - 2022. 01. 24. 17:26

Ha elfelejtené Jacket én abból egy hétig nem épülnék fel.. :D

Rendben volt az első 3 rész, most már tudjuk, hogy Kate és Toby valszeg amiatt mennek végleg szét hogy a grillezővel lesz valami baleset. Mondjuk nagyon unszimpatikus a Philip, annyira nem látom köztük a kémiát sőt semmit se.

Kevin és Madison párosát sajnálom, nem értem miért nem tudták őket együtt tartani. Bár a jövőben még mindig csak annyit tudunk, hogy Kevinnek van egy menyasszonya, lehet Cassidy lesz a végleges befutó.

Randall és Beth beszélgetése miután megtudták hogy Deja elment Malikhoz nagyon jó volt. :D

Nikolka - 2022. 01. 26. 00:10

Ez a Nicky & Sally dolog nagyon meghatóra, és ami a legfontosabb realistára sikeredett. Úgy örülök, hogy megmaradtak ezzel kapcsolatban a valóság talaján, és nem idealizálták el. Nicky évekig róla álmodozott. Sally pedig nem is emlékezett hirtelen. Ez annyira életszagú.
Sally- Rebecca jelenet is nagyon megható volt.
Egy pillanatra az jutott eszembe megint(én erre már máskor is gondoltam, hogy így könnyű mindent tökéeltesnek beállítani), hogy arra sincs garancia, hogy Rebecca és Jack házassága is jó maradt volna. Ugyanúgy ahogy Sally jó házassága is másképp végződött.

A fiatalok jelenetei is nagyon aranyos volt. Bár számomra ez a legkevésbé sem tűnt realistának.

A végére biztosan elfelejti Jacket, szerintem ez nem is kérdéses. Az ilyen betegek sajnos még a gyerekeiket is elfelejtik, akit minden nap látnak.

Shannen - 2022. 02. 26. 20:05

6×06
Ez bizony csalódás volt. Vártam a Beth-központú epizódot, amit ráadásul Susan Kelechi Watson írt részben, de sajnos szinte teljesen súlytalan lett. Egyedül a részvégi telefonos beszélgetés ütött (valaki adjon már végre egy Emmy-t Watsonnak), de ennél többet vártam.

Nem tetszett, hogy megint a Kate-Toby feszkót kellett nézni, amit továbbra is erőltetettnek érzek, és az se jött be, ahogy Kevin, teljesen jogos vágya, hogy része legyen a gyerekei életének, le lett mindenki részéről hurrogva.

Arról nem is beszélve, hogy gyanús, hogy Sophie már megint előkerült, fogjuk őt még látni felteszem.

Nikolka - 2022. 03. 01. 04:50

Nagyon elvagyok maradva. Valahogy háttérbe szorult ez a sorozat a daráim mellett..

6×04
Nem tudom. Nekem Jack valahogy nem vitte el ezt a részt a hátán. És nagyon mérges lettem rájuk. Értem a helyzetet, hogy miért alakultak így a dolgok az anyukájával. De legalább évi 1 látogatás. Vagy legalább csak 1x… Egy normális feleség is ráveszi az ilyenre a férjét. Érdekes, a temetésre rögtön tudta utaztatni egyedül is a 3 gyereket?!
Mindenesetre örültem, hogy az anyukájának lett egy normális párja és élete. Kijárt neki.

6×05
Ez egy szuper rész volt! Pont amilyeneket imádok. Hétköznapi.
Randall és Kevin telefonálása nagyon vicces volt.
Kate és Rebecca egész részen átívelő dolgai is remekül sikerültek. Bár ez az amit úgyszintén sosem értettem Kate részéről.. De örülök, hogy végre ott tart a kapcsolatuk, ahol mindig is kellett volna. És nehéz döntés lehetett, de teljesen érthető, hogy nem merik egyedül hagyni a gyerekekkel.
A Deja dolog is annyira érdekes. Mindkét szülőnek teljesen igaza van. És annyira nehéz lehet egy ilyen dologban jól dönteni. Valahol amit Randall mondott Maliknak annyira így van. Másrészt, tényleg más egy olyan 17 éves lány aki önként belevág egy ilyenbe..

Nickynek is örülök. Nagyon kijárt neki! Cassidiet is jó volt látni. Nagyon bírom a csajt.

Shannen - 2022. 03. 12. 23:32

6×07
Megkaptuk az utolsú Hálaadás-epizódot és… koppantunk? Én részben mindenképp. Egyre inkább azt érzem, hogy a karakterek többségét egyre jobban totál karakteridegen módon ábrázolják. A Tobey-Kate konfliktus továbbra is szuper erőltetett, ez a Kevin-Miguel ellentét is unalmas, Rebecca és Kate nagy egymásra találása azzal, hogy előbbi az utóbbit teszi meg döntőbírónak és ráadásul még elhangzik, hogy ‘it’s always been you’, szintén elég random és főleg csak a mostani epizód vezérfonalát hivatott aláhúzni.

Persze az is közrejátszhat, hogy lassan mindenkinél előjönnek azok a nagy lif-changing konfliktusok, amiknek a következményeit a flasforwardokban már láttuk vagy látni véltük és ez nyilván magával hozza, hogy a sorozat is kissé sötétebb tónust vesz fel. Ami kár, mert jó lenne, ha nem totálisan mélyponton hagynának minket a sorozat végével.

Nikolka - 2022. 03. 30. 22:57

6×6
Nekem tetszett a Beth központú rész, pont azért, mert egyszerű volt, nem volt túlcsicsázva. Beth továbbra is a legszimpatikusabb karakter számomra. Sőt a felnőttek közül egyre jobban az egyetlen. :D

6×7
Majdnem hetelő férj feleségeként Tobey és Kate problémáját 100%-osan reálisnak látom. Aki ebben nem volt benne nem tudja. De sajnos az elején felmerülnek hasonló nézeteltérések. Kérdés mennyire sikerül ezeket rendezni. Nagyon tetszett ez az egész, de baromira sajnálom mindkettőjüket.
Kev viszont nagyon gáz. Eleve miért szól bele mások házastársi vitájába. A másik meg, van pénze, de mégsem megy legalább azokon a napokon hotelbe, mikor apuka hazaér.
A Kev Miguel ellenttét viszont már szerintem is borzasztóan sok és annyira gyerekes. Miguel tényleg nagyon szerelmes kellett legyen, ha kitartott ebben a családban.
Ezt az It’s always been yout én sem értem. Mert náluk tényleg nagyon nem így volt..

@Shannen
Nem az lett lehurrogva, hogy része legyen az életének. De elvált szülőknél sem úgy működik általában, hogy akkor az exfeleség a mostani párja helyett az exférjjel ünnepel.. Szóval egyáltalán nem volt elvráható ez a hálaadás dolog. FŐleg így, ilyen messze utazva.

Rapguruz88 - 2022. 04. 08. 07:30

Ajj ezek az uszodas részek nagyon jók voltak, a 3 főszereplő szemszögéből
Hihetetlen belegondolni hogy már csak 5 rész és vége

Shannen - 2022. 04. 10. 22:47

@Rapguruz88: 18 részes az évad, úgyhogy még 7 rész van hátra. Persze ez se olyan sok, de nem is olyan kevés.

hantosska - 2022. 04. 13. 18:02

Sziasztok!

A Prime-on miért nem tudom nézi a 6. évadot? Hol lehet látni?

Köszi

Rapguruz88 - 2022. 04. 16. 11:54

06/12

Szépen pontot tettek a Katoby történet végére, bár az írókat ismerve még lehet hogy nem így lesz vége a párosnak

Shannen - 2022. 04. 17. 12:35

6×12

Nagyon nem voltam elégedett az évad első felével, a Big Three-s tripla részekkel sem, de ez a Katoby epizd végre megint egyben volt és azokat a húrokat pengette, amiket a jobban sikerült This is us epizódok szoktak.
Azért azt megmosolyogtam, hogy a jövőben Phillipnek pont olyan kis bajszocskája van, mint Jacknek volt. :)

Mondjuk innentől kezdve úgy látom csak nem ússzok meg az időugrást, de hát máshogy nem is nagyon tudnánk elérni a végére ugyebár.

Rapguruz88 - 2022. 04. 27. 18:07

6X14

I’ve always carried You with me Sophie

Istenem, itt eltort a mécses

Anni - 2022. 05. 01. 01:00

SPOILER

6×14

Nem gondoltam, hogy Sophie lesz a végső befutó de nálam is mécses törés volt. :)

Kate és Toby lezárása és az egész esküvő nagyon megható volt, szerintem a maradék részekre is marad a színvonal.

Jah és könyörgöm Mandy Moore-nak adjanak már ezért az évadok óta tartó csodálatos alakításért Emmy díjat.

Yooha - 2022. 05. 20. 14:16

Hú, ez az utolsó előtti rész nagy érzelmi hullámvasút volt! Mi lesz az utolsó részben? Mert ez annak is beillett.
Meg más: A TV-ben a Szeplőtelen Elkapás ment? Nice!

abba - 2022. 05. 24. 18:59

Brutális ez az utolsó pár rész.
Nem gondoltam volna még tavaly, hogy ennyire szembesít majd a sorozat a saját halandóságommal – ezt ironikusan is értem, de egyben halál komolyan.

Félve / izgatottan várom a finálét, az elmúlt évtized egyik legjobb sorozata volt ez minden hibája ellenére, és nagy szó, hogy országos csatorna heti sorozata mert olyanokat lépni és olyan számokat elérni, mint a This Is Us.

Rapguruz88 - 2022. 05. 25. 14:36

Nem hittem volna hogy véget ér ez a történet de az evadzaro és az előtti rész a 2 legszomorubb volt… Kellett a zsebkendő… A vége.. Jack… Az a nézés..

Köszönöm a sorozatnak hogy ennyi felejthetetlen pillanattal ajándékozott meg, nincsenek szavaim igazából…

Hiányozni fogtok!!!!!! :(

Rapguruz88 - 2022. 05. 25. 17:11

Hova lett a kommentem?? :(

Köszönöm a sorozat alkotóinak az utóbbi 6 évet, zseniális hullámvasút volt, rengeteg zsebkendovel..
A záró rész meg.. Nincsenek szavaim..

She grabbed my hand. Hard. Right at the very End You know, right before… Yeah, I know.. I saw.. I wonder what that was… :(

Anni - 2022. 05. 28. 20:15

Csodálatos volt az egész sorozat, a befejezés is.

@abba
Teljesen egyet értek veled, szerintem ez a sorozat azért is ennyire jó mert nem szól másról csak az életről, családról és kapcsolatokról, emlékekről és sajnos az elmúlásról.

Örültem, hogy az utolsó előtti rész volt a “fájdalmasabb” és a végére hagytak még egy igazi this is us-os mosolyogtató részt.

10/10 sose felejtem el őket.

“The way I see it, if something makes you sad when it ends, it must have been pretty wonderful when it was happening”

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz