login |

A Tizenegyes állomás-könyv

2022. 01. 12. 18:50 - Írta: human

5 hozzászólás | kategória: könyv,

Az HBO Max új sorozata, a remek kritikákat szakító Station Eleven a héten ér véget, majd írok róla, a kezdése nagyon bejött.

A széria Emily St. John Mandel regényén alapszik, amiről korábban elég jókat írtatok, és ha valaki kíváncsi az adaptáció alapjaira, akkor magyarul is elolvashatja a Gabo kiadónak hála. Ha jól látom, 2990 forint a fogyasztói ára, szóval ebből jönnek le az online kedvezmények.

A hivatalos tartalom:

A Lear király bemutatóján a címszereplőt játszó színész, Arthur Leander szívinfarktust kap, de halála szinte senkinek sem tűnik fel: ez az éjszaka ugyanis arról lesz híres, hogy ekkor szabadult el a világ legpusztítóbb járványa. Élete és elmúlása azonban láthatatlan szálakkal köti össze képregényrajzoló exfeleségét, Mirandát, a mentősnek tanuló Jeevant és a halálát végignéző gyerekszínész Kirstent, aki húsz évvel később az Utazó Szimfónia nevű vándortársulattal együtt próbál fényt vinni az egymástól elvágott, túlélésért küzdő közösségek életébe.

,,Mert életben maradni nem elég.”

Ez a társulat, és egyben a könyv mottója is. A halott színészhez kötődő alakok egymásba szövődő múltján és jelenén keresztül látjuk a végzetes éjszakát, a civilizáció törékeny szépségét, és az új világot, ahol mindig van, aki tovább vigye a fáklyát.

5 hozzászólás Ne habozz!

Shyllard - 2022. 01. 12. 19:34

Foggalmam sincs, hogy kerülte el a sorozat létezése a figyelmemet, miközben a könyvet is szerettem és az oldalt is napi szinten nézem :D

Neel - 2022. 01. 12. 19:53

Pedig több poszt is volt, a pilotkritika 10/9-re értékelte, azt sem láttad?

Shannen - 2022. 01. 12. 20:07

Ez a sorozat egy kincs.
Nagyon kíváncsi vagyok a könyvre is, jó tudni, hogy magyarul is elérhető. Lehet meg is rendelem, most már úgyis vége a héten az évadnak.

Btw, akkor ez a 10 rész vajon lefedi az egész könyvet?

Shyllard - 2022. 01. 12. 20:52

Neel: tudom, hogy még hét legjobb epizodjaiba is említve volt, csak nem olvasok el minden posztot, ezen meg valahogy át siklottam. Legalább egyben le tudom majd darálni :D

annaaa - 2022. 01. 15. 13:51

Már többször is kaptam itt könyvajánlót (köszönöm), ezt is elolvastam már decemberben, és … hm…, szóval, ha ezt pár évvel ezelőtt olvasom, hümmögök, jó könyv, jön a következő. De most: szinte nem tudtam aludni. Belegondoltam, tényleg így vége lehet a világnak, csak mert jöhet egy influenza … A világunknak, az összes kényelmével, amit élvezhetünk. Persze, ehhez kellett ugye a covid, meg az, hogy már öreg vagyok (na jó, már nem fiatal), és tudom értékelni az életet, meg amink van.
A sorozatot is meg fogom nézni, amint számomra érthető nyelven lesz (felirat vagy szinkron, magyarul vagy németül).

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz