login |

Ázsia a Netflixen: The Journalist

2022. 01. 13. 14:50 - Írta: human

2 hozzászólás | kategória: ajánló, Ázsia sorozatozik, kampány, video,

Mai premier a japán Az újságíró a Netflixen, ami egy 2019-es film adaptációja, és egy kormányzati korrupciót felderíteni próbáló újságíróról szól, aki szaglászásával darázsfészekbe nyúl..

A hivatalos tartalom:

Egy elhivatott újságíró kitartóan keresi az igazságot egy kormányzati korrupciós botránnyal kapcsolatban, de befolyásos ellenségei próbálják ellehetetleníteni a munkáját.

A plakát alatt, a tovább mögött angol feliratos előzetes (a Netflix felületén van magyar feliratos). Szereplők: Ryoko Yonekura, Go Ayano, Ryusei Yokahama.

2 hozzászólás Ne habozz!

wagabond553 - 2022. 01. 17. 11:49

Nem tudom érdemes-e bármit írni erről a förmedvényről? Lassú , unalom, már-már parodisztikus színészi játék, az izgalomnak a legkisebb jele nélkül. Szájbarágós evidenciák dialógusba foglalása kb. egy Szomszédok szintjén. Ennyi derékszögű embert még nem láttam. Na, elég is, mert csak felbaszom az agyam!

Sigismundus - 2022. 02. 19. 15:12

Hozsanna néked Netflix hogy a világ minden tájáról juttatsz el sorozatokat a világ minden tájára, hogy azok bepillanthassanak más kultúrákba. Így vagyok ezzel én is, ezzel a sorozattal, nekem régtől Japán a kedvenc, Ázsiában.

Merev érzelemmentes japánok sztereotípia megtörik, kiderül, hogy érzelmes népek ők is, csak sokat kell elfojtaniuk. Mert szigorúan ügyelni kell az Arcra, a Tekintélyre, a Magasabb Rangúra. Hogy ez a Magasabb Rangú utasíthat bármire Alacsonyabb Rangút, akár bűncselekményekre is, ő meg engedelmeskedik, nos ez azért még magyar viszonyok közt élve is nehéz megérteni, de ajánlom Ferber Katalin könyveit, ő ír erről alaposan és rémisztően.

Na és akkor a sztoriról, Oknyomozó újságírós, de az amerikai hasonló történetek nehézségeihez képest itt még nehezebb dolga van annak aki az Igazságot akarja keresni és közhírré tenni. Érdekes látni itt még nagy respektje van a nyomtatott sajtónak, nem költözött netre még majdnem minden.
Bár..

SPOILER ON

Miután Ryo Kinosite elmeséli újságkihordó rokonainak hogy felvették ahhoz az újsághoz, aminek kulimunkáznak, és ők elkezdenek gratulálni, van neki egy furcsa pillantása feléjük, és nem részletezi mi is lesz ott a feladata..

SPOILER OFF

Van hajlongás, és érzelmesség, de hál istennek nem olyan vészes mértékben, mint ami miatt a dél-koreai Law Schoolt 2 rész után abbahagytam. Szóval egész nézhető, de nem világmegváltó, nem nagyon új az alaptörténet, láthattunk már ilyet ezret. De a környezet, amiben helyt kell állni az más, már ezért megéri. 2020 elejét írjuk és a koronavírus a végére bekopog, beleírták, ki mit reagál első pillanatában rá. Plusz jó pont az alkotóknak.

És kis komolyság a végére, hogy az Arcfüggő, öntelt japán politikára/társadalomra hogyan csapott le a COVID, egy 20 éve kint élő magyar blogbejegyzését ajánlom.

http://tokyoreloaded.blogspot.com/2020/04/virushelyzet-eljatszott-eselyek.html

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz