login |

Pilot: Peacemaker

2022. 01. 13. 21:30 - Írta: human

14 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Bár a The Suicide Squad legjobb karaktere King Shark volt, de az ellentmondásokkal teli Békeharcos is feldobta a filmet. Na, rá épül az HBO Max új sorozata (hozzánk majd akkor jön, ha elindul a platform), méghozzá az ott látottak után játszódva. Sok ismerős is visszatér benne, de szokásos James Gunn-módon nem a főszereplőket kell ez alatt érteni.

Ha már szóba hoztam The Suicide Squad rendezőjét, aki valami Guardians of the Galaxy-ért is felelős, hogy a remek Slither horrorról ne is beszéljek, akkor megemlíteném, hogy a sorozatot készítője és egyik rendezője is. Nem véletlenül hoztam fel a Slither filmet, mert többször is az, na meg a Kick-Ass ugrott be a Peacemaker nézése közben.

Innentől mindenképp spoilerek lesznek a The Suicide Squad kapcsán, mert ellövöm a végét. Szóval a történet onnan veszi fel a fonalat, hogy Amanda Waller az ellene lázadókra bízza a Butterfly projektet, aminek során “feltételezett lepkéket” kell likvidálni mindenhol Amerikában, és mint kiderült, a világon. Ezen a lepkék bárkik lehetnek, szóval némi megfigyelés után egy könyörtelen, tulajdonképpen a békét fenntartó gyilkos kell a feladatra, ami nyilván Peacemakert jelenti. Őt kell büntetésként egyengetni az ügynökség embereinek.

Igazából a sztori nem is olyan fontos. Mármint megy előre, a harmadik rész végére láthatjuk az első bevetést is, de Gunn inkább a kedvencében merül el, a karakterekben, méghozzá olyanokban, akik nem főszereplők máshol. Amolyan kormányszerv paródia is a sorozat amellett, hogy persze vannak benne akciók is, sok verekedéssel és vérrel. Igazából nem is meglepő, hogy Gunn nem Marvel-sorozatot készített, mert itt tényleg kiélheti magát, bármit szabad, legalábbis látszólag.

Konkrétan nekem ez tetszett benne a legjobban, hogy a bármit szabad mentén amolyan “mi van a szuperhős filmek üresjáratában”-sorozat, avagy ha egy akció nem halad gördülékenyen, minimális gondokkal, hanem tele van elbaszással. Főleg ha olyan idióták vannak benne, mint a John Cena által rohadt jól hozott Peacemaker, és a legjobb haverja, Vigilante.

Elsőre meglepett a 45 perces játékidő, azt hittem jobban komédia lesz, de szokásos Gunn-módra megkedveltem a nem túl fényes karaktereket, kíváncsi lettem, mi lesz velük, és működött a humor is. Egyedül a kicsit egyhangú soundtrack ment kicsit az agyamra három rész alatt.

A látványra nem fognám rá, hogy mozis, viszont úgy is van írva, hogy a nem túl fényes helyszínek kellenek bele. Elég tévés a stílus, de működik. Egyetlen tényleges gondom, hogy kicsit pepecselős, néhol üresjáratos, de a 7/10 felső részébe tenném. Nem tökéletes akciók, váratlan pillanatok (nem fordulatok!) jellemzik, amivel nagyon el lehet lenni. Már ha bírja az ember James Gunn humorát, ami eléggé nem tipikus, ahogy itt is láthattuk.

14 hozzászólás Ne habozz!

F P Jones - 2022. 01. 13. 09:17

ez kurva jó sorozat :D az intro meg a legbetegebb!

Caligvla - 2022. 01. 13. 20:03

Az első három rész nagyon könnyen lecsúszott. Elég egyedi a sorozat, nem csak a szuperhősös dolgokból lóg ki, hanem a mostani sorozatok közül úgy általában is. A főcím pedig… nos ilyet sem látni mindennap.

jesustomer - 2022. 01. 13. 22:48

Egy szó: ZS-E-N-I-Á-L-I-S.
Cena tud színészkedni, a képi világ szerintem filmszerű, az akció is laza.
Nekem ez nagyon bejött.

bvr - 2022. 01. 13. 23:44

kimondottan bejött ez az első három rész, de mivel elég hm, sajátságos humor így gondolom kell hozzá megfelelő hangulat és akkor működni fog :) Na meg hát nálam az is plusz hogy anno (pedig szkeptikus voltam) tetszett a The Suicide Squad, igazából nem összességében az egész hanem jópár karakter és jelenet, szóval Peacmaker számomra már ott kellően megalapozta magát.

SSY986 - 2022. 01. 14. 00:45

Kicsit lassan indul, de szórakoztató. A intro az annyira beteg, hogy az már jó. Vigalent karaktere hatalmas és tényleg Cena lelkesedése nagy energiát ad a sorozatnak. Sajna a story meg a mellék karakterek így első 3 rész után elég uncsik, de én mindenképpen maradok P és V😂 miatt.
Btw: minden rész utàn a van jelent a főcím után.

irgum76 - 2022. 01. 14. 05:19

én csak a pilotot láttam eddig
jó kis agyament dolognak látszik

részletkérdés de tök jó, hogy Eagly nem cgi lett hanem báb

irgum76 - 2022. 01. 14. 05:33

aki ismeri a Little Big-et rögtön ez ugrik be a főcímről:

https://coub.com/view/2znvia

Kissur - 2022. 01. 14. 07:40

2 rész után kicsit több beteg humort és jelenetet vártam volna. Nem csalódás, de lehetne jobb is. Ettől függetlenül az, hogy 2 részt megnéztem, és folytatni fogom, jelzi, hogy nem rossz ez a sorozat.
Ami kiemelkedően jó azok a zenék. A főcím maga cringe, de a zenéje piszok jó választás. Eagly pedig már most instant kedvenc. A csapat egyelőre kicsit sótlan, főleg az új főnök, és a haver szuperhős is olyan a semmiből érkezőnek tűnt.

irgum76: Báb? Akkor ezért ennyire élethű. Pedig már pont dicsérni akartam őket, hogy na ugye tudnak jó CGI-t, ha akarnak. :D

irgum76 - 2022. 01. 14. 08:27

legalábbis nekem bábnak tűnik

irgum76 - 2022. 01. 14. 08:40

rákerestem és mindenhol azt írják, hogy cgi
úgy tűnik ezt benéztem…

Kissur: dicsérheted őket :)

bocsi

Shyllard - 2022. 01. 14. 19:32

Nagyon szórakoztató volt számomra The Suicide Squad, és ez is hozza mindazt. Jót lehet rajta nevetni, nekem a zene is bejön több esetben és ami a legjobban meglepett, kifejezetten bírom Cena játékát. Alapvetően nem örültem, hogy a sok érdekes karakter közül pont Peacemaker-t viszik tovább, de így sorozatos formátumban tökéletesnek tűnik az egész.

lacus - 2022. 01. 18. 21:17

Elborult egy cucc, a legends of tomorow és a Doom patrol által kijelölt úton még egy kicsit előre ment, James Gunn itt tényleg kiéli magát, a Marvel-től ilyet nem hiszem hogy fogunk látni

korum - 2022. 01. 20. 21:43

A Legion ellg elborult volt, csak kicsit másképp.
De jó ez a Peacemaker, 4 rész után.

irgum76 - 2022. 01. 21. 04:47

Legiont imádom, szeretem de nagyon más ehhez képest

nekem a Ash vs Evil Dead illetve a Happy! jutott róla eszembe
mint tahó de szerethető főszereplők

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz