login |

Superman & Lois: kezdett a 2. évad

2022. 01. 17. 21:30 - Írta: Necridus

33 hozzászólás | kategória: kritika,

Nem kis meglepetés volt a CW-tól a Superman & Lois első szezonja, főleg azután, ahogy korábban Tyler Hoechlin és Elisabeth Tulloch kezébe adták Clark Kent és Lois Lane karakterét. Azt azért nem kell mondani, hogy abban a stílusban közel sem lett volna ennyire pozitív csalódás, de így, kvázi újragondolva, felturbózva simán a legjobb Arrowverse-sorozattá vált a 2020/21-es szezonban. Ez vajon idén is így lesz?

Meglepett azért, hogy a JAws-on nem jelent meg a sorozat, az Arrow anno még meg is nyerte a legjobb újonc kategóriát (és színészei is többször szerepeltek a jelöltek között). Ezek szerint mégsem akkora siker nálatok? Pedig az univerzumot megreformáló darab kibeszélői alatt csupa pozitív kommentet olvasni. A második évad premierjét elnézve viszont nem biztos, hogy így lesz. A tovább mögött folytassuk spoileresen.

Tavaly Clark legyűrte a rég elveszett féltestvérét, miközben egyik fiát meg kellett tanítani arra, hogyan kezelje erejét. A plakát azt ígérte, hogy idén a város titkaira derül fény (meg nevetségesen megrajzolt tüzet a háttérben!), de még nem ezen volt a hangsúly, inkább az évadzáróban történteket próbáltuk feldolgozni. Három hónapot ugrottunk, amikor már Jonathan is szerelemre lelt, amiből lett is azonnal zűrzavar a Kent farmon.

Azt megszerettük tavaly a S&L-ban, hogy családközpontú egy rettentően jó dinamikájú házaspárral, amit most sajnos kicsit meg is ráztak ezzel a szállal. Az évadzáróban érkező Natalie miatt Lois három hónapig elég labilis állapotba került, mondhatni logikusan is viselkedett, viszont egyszerre toltak le a torkunkon több hónapnyi drámát, amivel Lois inkább szinte egy házisárkány képében tárult elénk a premierben.

Persze amíg ez nem állandó, addig semmi baj, most elég hamar lecsillapodtak a kedélyek, bár azzal, hogy Natalie-t be is költöztette az apjával a farmra az epizód végén, gondolom nem lesz itt vége ennek. Ami viszont ebben rémisztő volt, hogy Lois nem beszélte meg családtagjaival, pedig rájuk is hatással van ez a döntése. Ne most kezdjék el Loist Iris szintjére süllyeszteni! Ő az, aki a The Flash-ben rendszeresen hasonlóan cselekszik és a falat kaparhatjuk tőle.

Kaptunk még két drámába illő szálat, melyek közül egyiket se tudnám kiemelni kimondottan érdekesként, de a premier inkább kényelmesen alapozott, mintsem robbantott, így nem is nagy baj. Az egyik Jordan és (volt?) barátnője közti feszültség, a másik pedig Lang Cushingék szála, akik egyelőre nem vesztek össze azon, hogy Lana kampányol a választáson egy férfi mellett, de már pedzegették, úgyhogy idő kérdése.

Utoljára említeném Clarkot, akinek a legérdekesebb szál jutott, ugyanis apósa lemondása után új katonai vezérrel kell összedolgoznia, akivel közel sem lesz olyan egyszerű, hiszen már most rengeteg ellentét van közte és Superman közt, így csak idő kérdése, mikor válik Superman szabadsága nemzetbiztonsági kérdéssé. Az akció közbeni látvány egyébként nem romlott, még mindig meglepően igényes.

Szóval Cushing-ék ébredező összezörrenése, Lois majdnemlányának beköltözése, az ikrek barátnőzése és Superman vs. a katonaság jelentik az évad alapjait, de azt azért még mindenképp érdemesnek tartom kiemelni, hogy Clarkot furcsa migrén kínozta többször is, valamint földrengésekkel is számolniuk kellett Smallville lakosainak, amit egy a föld alatt sziklákat csapkodó alak okozott. Kicsit deja vu érzés, nem?

Nem volt rossz a premier, de kicsit csalódtam azért, nem hozta azt az érzést, hogy ismét minden héten zseniális epizódot fogunk kapni. De ne legyen igazam. Ez még nem válóok, sőt, megbocsátható bűn is, ha visszatérünk az első évad szintjére.

33 hozzászólás Ne habozz!

salabama - 2022. 01. 18. 08:17

Az első évadot imádtam, de ez a kezdés nagy csalódás volt számomra. Egyszerűen nem alakult ki bennem az az érzés, hogy érdekel mi lesz a folytatásban. Superman rajongóként úgyis nézni fogom, de ez valahogy gyengére sikerült. Lois állandó hisztijei pedig már elég unalmasak.

doki - 2022. 01. 18. 10:06

A tavalyi év pozitív csalódása volt.
CW sorozat régen fogott meg ennyire.
A második évad kezdése nekem tetszett. Kicsit a tini vonal sok, de azt a csatorna célközönsége miatt megértem.

ibenny - 2022. 01. 18. 13:35

Egyfelől köszi, mert nem is tudtam, hogy mikor jön. :)

Másrészt nagyon élveztem az évadnyitót (az első évadot imádtam), nem érzem rosszabbnak semmivel a korábbiakhoz képest, szóval várom a folytatást. A megvalósítás továbbra is csillagos ötös, öröm nézni.

FP Jones - 2022. 01. 18. 18:02

Én is élveztem a premiert, ugyanolyan remek színvonalat hoz, mint tavaly

Soski - 2022. 01. 19. 18:45

Csúcs volt a második rész is, vissza kettő padlógázzal ment a sztori előre :) csak reméljük a cw-s gyakorlatokat amire sajnos ma már volt utalás…

Maradjon ez jóságnak

David33 - 2022. 01. 23. 01:49

Azért nem semmi, hogy ennyi gonoszt beletolnak ebbe az évadba. 2 rész alatt kb 5 ellenséget felvezetnek ami arra utal, hogy nem lesz igazi átívelő szál azon kívül ami a bányában van. Nyilván mindenki kitalálja ki az. Bár eléggé emberi a formája szóval engem meglepne ha tényleg ő lenne az de aztán ki tudja mit csavarnak rajta. Eddig hozza az 1. évad minőségét a sorozat és azért a Clark, Jordan, Tal és az anyjuk találkozója eléggé erős lett. Még mindig nagyon erős a drámában a sorozat és a látvány is pöpec maradt. A Teen Wolf rajongók meg tuti örülnek a reunionnak. :D

Egyébként engem még Sara dolga is meglepett. Nem számítottam erre egy kicsit sem. Ami viszont várható volt az Lana mint polgármester. Nagyon adta magát a helyzet már alapból is. Van egy olyan érzésem hogy gondokat fog ez még okozni a családban mert úgyis nyerni fog nyilván és utána jönnek a gondok majd.

Ayrons - 2022. 01. 26. 10:09

Nem Doom jött. Jó kis csavar volt.

David33 - 2022. 01. 27. 14:22

Basszus, ez a sorozat egyszerűen hihetetlen. Nem tökéletes de meg kell hagyni, folyamatosan meglepnek. Fogták Doomsday eredetét és összemixelték Bizarróval, hogy jól meglepjenek mindenkit aki kicsit is jártas a Superman mitológiában. Emelem kalapom az írók előtt mert több mint 20 éve olvasok Superman képregényeket de Bizarro eszembe sem jutott egy percre sem pedig azok után amit Clark átélt annyira egyértelmű lett volna ő rá gondolni. De az egész, hogy bánya meg Doomsday rucija hát nem semmi. A családi dráma még mindig erős, talán nem annyira mint tavaly de még mindig nagyon jó. A Lucy szál különösen érdekel. Necridus-nak írtam Twitteren, hogy a szektás nőtől kivert a frász, mintha a női Charles Mansont láttam volna kb. Nagyon feszült volt az a jelenet.

Lana családi részlege már kevésbé volt érdekes de továbbra is jók. Ami viszont meglepett az az, hogy Jon használni akarja a X-K-t. Ebből még gondok lesznek. Mivel ő Clark fia valószínűleg így akarnak neki is erőt adni.

Amúgy Lois és Clark még mindig a legjobb tv-s pár és szülő jelenleg. Nyilván azok közül a sorozatok közül amiket én nézek. Ahogy egymással és a gyerekeikkel bánnak és intézik a dolgokat az megsüvegelendő.

Ela1010 - 2022. 01. 28. 20:47

Harmadik resz:szuper volt.
Nem ismerem a kepregenyeket, igy bekem nagyon meglepo volt a vege. Ennel jobb mar nem is lehetne! Meg tobb Tyler Hoechlin – t kapunk.

Illés Gergely - 2022. 01. 29. 05:22

“egy a föld alatt sziklákat csapkodó alak okozott”
Minden $zarság Smallville alatt van elásva?!? :D
Remélem most kap egy rendes megjelenést DoomDay ha ő lesz az akire gondolsz :D

gegory - 2022. 01. 29. 05:52

A készítők kötőjel írók igazi sz3métládák. Telenyomták képregényes Doomsday utalásokkal az első három rész, a földalá elásott eredeti Doomsday páncélt viselő alak aki szó szerint ököllel ássa ki magát…és mindenkit lová tettek. Szuper. XD

Conner Kent - 2022. 01. 29. 16:24

Azt nem értem,hogy az eredeti idővonal emlékei kitörlődtek Clarkból? Mondjuk J’onn visszaállította az emlékeket minden szuperbaratnak. Ha jól emlékszem, valamelyik crossoverben Lois megemlítette Végítéletet,tehát a Föld-38-on már legyőzte. Itt meg nem emlékezett rá,hogy akár ő is lehet a bányában? Jo tudom, az írók teljesen szabadkezet kaphatnak a történetmesélésben, az új idővonalnak hála. Kicsit az Arrowverse sorozatoknál mindig azt érzem,mintha egy részt néznék részletekben. A Lois es Clarknál, Smallville-nél emlekszem teljesen az évadokra, es külön a reszekre.

Kopasz gyerek - 2022. 01. 31. 17:44

Elkezdtem nézni az első évadot, mert eléggé dicsérték, hogy rendben van a cgi, meg kiemelkedik a többi cw-s sorozat közül. Erre a második részben, ha jól emlékszem, van a hidas jelenet, nagyon kilógott a lóláb…ilyet 2021-ben kiadni ennyire silány megvalósítással, elég kontár. Nálam sajnos nem talált be, pedig szeretem az ilyen jellegű sorozatokat.

strami - 2022. 03. 04. 15:15

Hú, ez megint milyen egy brutálisan jó rész volt (s02e06).
Ez a keret a Bizzaro es Superman verekedésévél… hangulatos, izgalmas.
Nem győzöm kivárni a jövő hetet.

schaffinati - 2022. 03. 05. 09:43

Azert Ian Bohen es Tyler Hoechlin elso közös jelenetenel hangosan felnevettem. :) #teenwolf

Denisa - 2022. 03. 18. 11:18

Leszámítva, hogy állandóan kisebb nagyobb szünetekkel tarkítják az egyébként is rövid évadot, élvezem. Kifejezetten tetszik, pedig félve vágtam bele anno.
Nekem hiányzik Nat. Nagyon. Szerintem Jonathan megkapná benne a csak két tesó érzést, ami most Jordannal hiányzik.
Mivel amerikai a sorozat, már meg sem lepődök Sarah szálán. Akkor lepődtem volna meg ha valami hasonlót nem suszterolnak bele.
A szülők, mind a 4 nagyon jól adják. A Lana-Kyle és a Lois-Clark páros is totál életszerű problémákkal küzd, nagyon tetszik.
Az Ally Allston-Mitchell Anderson szál viszont hidegen hagy.
Várós a folytatás 🙂

heidfeld - 2022. 03. 20. 08:01

Lyukas garast sem adtam volna ezért a szériáért, de nagyon kellemesen csalódtam.
Annak ellenére, hogy második évadban határozottan túlsúlyba kerül a drámázás. Klisék mellett, azért érdekesebb-elgondolkodtatóbb problémák is.
Sarah-szála kapcsán, azt nem árt tudni, hogy Amerikába, utóbbi évtizedekben, világ több tucat országában üldözött meleg emberek százezrei érkeztek.
Azon nagyot néztem, hogy csak Castro-Kubájából 200000!! ilyen hátterű embert engedett USA-ba emigrálni..
Határozottan tetszik a fényképezés. Trükkök terén látható egy kisebb visszalépés. Szektás-választási témákkal többet lehetne foglalkozni, egyéni drámázás helyett!
Egy jó 7/10 járhat rá.

Yooha - 2022. 03. 21. 17:24

Olyat tettem, amit sorozat nézése közben nem nagyon szoktam: visszanéztem egy jelenetet,mégpedig amikor Lois beszél Jonathan-nal a drogról.
Bitsie Tulloch nagyon jó volt! A Grimmben pont ő volt, aki ilyen “meh” volt, de itt nagyon erős volt, a düh, kétségbeesés, csalódottság keveréke.
Érdekes hogy a “drámázás” itt nem zavar ennyi kell bele, nekem teljesen hiteles az egész.
Érdekes látni Supermant olyan gondokkal küzdeni, ahol a képességei semmit nem érnek, ahol csak türelemmel és empátiával lehet eredményt elérni.

Tyberius - 2022. 03. 22. 00:27

Az első évadot félvekezdtem el, de aztán egész jól betalált, viszont a második évad eddig baromira érdektelen nálam. Ez az Anderson csávó nagyon idegesítő. Semmi profizmus nincs benne, tiszta idiótára van megírva így igazából a problémái is idióták. Aztán ez a fordulat a végén, hogy akkor összeáll Allistonnal, hát… Gyenge nah. Kicsit erősebb sztorira számítottam…

Denisa - 2022. 04. 02. 14:44

A 9. rész nagyon állat volt.
Jordan abszolut kedvenc.
Jon-t nem irígylem.
Sarah-t sajnálom. Várható volt, hogy nem ő lesz Jordan Loisa.
John Henry és Nat nagyon aranyosak, nagy kedvencek ők is.

Kár, hogy ennyi rengeteg üres járatot raknak két rész közé, nem sok értelme van, de a 10. rész nagyon várós :D

Necridus - 2022. 04. 02. 15:14

Denisa:

COVID miatt jóval lassabban haladnak a munkálatok, azért vannak ezek a nagy szünetek.

Denisa - 2022. 04. 03. 20:27

Kedves Necridus!

Köszönöm a választ!

Már kezdtem azt hinni, hogy a CW ráment a nézők elvesztésére, mert két rész közt elfelejti az ember, mit is nézett. :D

strami - 2022. 05. 06. 18:47

Nekem az egyik kedvenc sorozatom lett. Sajnos ritkán jönnek az epizódok, de megéri várni.
Nagyon bírom, ahogyan Jordan az utóbbi részekben fejlődött, és nagyon remélem, h Jonnak is lesznek képességei.
Sarat nem bírom elviselni, én nem bánom, hogy szakítottak, habár Jordant sajnálom, nekem ő a kedvenc szereplőm.
Kíváncsi vagyok, h mit szól Lana, mennyire lesz mérges Clarkra, hogy ennyi ideig titkolta, h ki is valójában. Ha nem lesz kicsit se mérges, az a legkevésbé sem lesz életszerű. Most megint lesz egy pár hét szünet, azt hiszem, de utána hetente jönnek a részek az évadzáróig.

Necridus - 2022. 05. 07. 09:16

strami:
Igen, 31-én érkezik a következő epizód.

Én nem mondanám, hogy ha nem lesz mérges, nem életszerű. Ez a Lana folyamatosan arra törekszik, hogy megértő legyen és higgadtan tudjon kommunikálni (nem úgy, mint az basic dramaqueen, akit a Smallville-ben ismerünk), egy kifejezetten érett gondolkodású Lanát látunk (végre), simán el tudom képzelni, hogy megdöbbenten néhány kérdést feltesz, de gyorsan megérti, hogy Clarknak jó oka volt arra, hogy elrejtse képességeit.

heidfeld - 2022. 05. 08. 20:50

Borzalmasan rossz epizód után jött egy nagyon jó.
Ez a fordított világ nagyon nem jött be.
Legfőbb probléma – rágódás a titkolózáson – most egészen kiválóan lett bemutatva. Képi világa, még mindig nagyon egyedi. Valami ilyesmi legyen a példa!
Kicsit több időt lehetne találni Lex kapitánynak!

_Peter - 2022. 05. 10. 18:36

Most zárkóztam fel. “My God… you’re Superman.”

szotyi - 2022. 05. 10. 20:17

Nagyon rosszak ezek a szünetek, sajnálom. Számomra élvezhetelen így, de persze alíg várom a következő részt. Érdekesség hogy nem jutott eszembe Jordan neve amíg ki nem mondták, pedig agyaltam. Szóval nem jók ezek a hosszú szünetek.

Broski - 2022. 05. 26. 19:00

Tűkön ülés..remélem a végső 5 rész egyben fog menni, óriási kedvenc ez a sorozat.

Nekem a drámázás is abszolút korrekt módon van, nem hiszti, repetitv stb..

CGI még mindig topnotch, tele van olyan shottal a sorozat ami tévénél igen meglepően menő. (Pl az egész átjáró a bizarró világba a barlangban top tier CGI)

Nem panszkodom azért mert most volt a besúgó, 2 hét alatt daráltam az aranyéletet, és jön holnap a Kenobi…

Necridus - 2022. 05. 26. 19:10

Broski:

Már csak 4, nem? Azok már egymás után fognak lemenni, ha minden igaz. Én úgy látom, hogy máj 31, jún 7, 14, 21 a fennmaradó epizódok megjelenési dátuma.

Broski - 2022. 06. 08. 12:43

Továbbra is fantasztikus ez a sorozat. Jordan tréningje az az évad kedvenc jelenete számomra. Nagyon várom mi lesz ebből a végén :)

szotyi - 2022. 06. 17. 20:36

Január 11.-én volt az első rész, majdem 7 hónap így egy évad. Nagyon lehangoló ez így hogy ennyit kell várni, és csak 15 rész.

Broski - 2022. 06. 30. 13:55

Rettentően szerethető sorozat. még ha itt volt is pár hiba a fináléban. Remélem rengeteg évadon keresztül követjük ezt a kis család életét.

Tyler a kedvenc Supe-om ez már 100%. Vizuálisan is óriási élmény volt az utolsó rész.

Denisa - 2022. 07. 01. 22:43

Leszámítva a hosszú szüneteket két rész közt, aminek köszönhetően olykor elvesztettem a fonalat, egész jó volt az évad.
Ugyan a végét nem egészen értettem, miért így oldották meg, de ok. Párban azért jobb esélyek lettek volna.

A 3. évad nagyon várós.

SPOILER!!!

Drukkolok Lanáéknak. Szerencsétlen egyre csőlakóbb kinézetű Kyle-t komolyan megsajnáltam.

Szimpi az új hozzáállású Tal. Remélem még találkozunk vele nagybácsis szerepkörben. Jordannak sokat segíthetne.

Nagyon várós, hogy mi történt az evilági John Henry Irons-szal. Szóval remélem, hogy belemegy a nyomozásba és ennek kapcsán a helyi ARGUS is belekerül a körforgásba. Ha ez lenne a főszál, azt bírnám.

Több Natalie és a fiúk pillanatot!!!!!! Végre kezdett megolvadni a jég köztük, és kezdenek testvérként viselkedni, lehetne több ilyen. Ha Sarah is jobban belekerül egye fene, bár, elég feleslegesnek érződik. Alakulhatna egy jó kis mini Superboy team.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz