login |

Pilot: Naomi

2022. 01. 18. 15:50 - Írta: Necridus

7 hozzászólás | kategória: 2021/22, kritika, pilot-mustra,

Bő egy éve jeleztük, hogy a CW nem akar leállni, ha szuperhősökről van szó. Azóta elég sokat változott a helyzet, a Green Arrow And The Canaries és a Painkiller is el lett kaszálva a backdoor pilot után, a WonderGirl pedig még annyi esélyt sem kapott, pilot sem készült belőle, így egyedül a Superman & Lois került képernyőre, ami bizonyított is, hogy jogosan kapta meg a lehetőséget.

Mellette viszont egy kevésbé ismert szuperhős is felkerült a CW kínálatába, ő pedig Naomi, aki 2019-ben került bemutatásra a képregényekben, így talán most először kapunk olyan képregény-adaptációt, amit nem olyan hősökkel tömnek tele, akiket már rengetegszer láttunk más feldolgozásban és legtöbbünk előre sejtheti, hogyan folytatódik a története az adott epizód után – persze ott a Legends Of Tomorrow, ami kicsit kilóg a sorból, de kezdetben ott is elég ismert karaktereket kaptunk.

Szóval úgy tűnik, a Naomi egy teljesen új terep lesz, ráadásul az előzetes számomra ígéretes is volt, úgy tűnt, a S&L után itt sem szeretne a csatorna megragadni a The Flash-féle monster of the week struktúránál (ami amúgy még működhetne is, csak már sokadszorra bizonyították be, hogy hosszú távon mégsem megy ez a csatornánál), sokkal inkább egy történetközpontúbb, lassabb, kevésbé hivalkodóbb darabnak tűnik. Mint a Black Lightning.

Ez pedig a pilot alapján be is látszik igazolódni. De ne rohanjunk ennyire előre, azért az alapfelállást kötelességemnek érzem megosztani. A történet középpontjában Naomi áll (suprise, b*tches!), aki egy gördeszkázó, vagány, nem a tipikus lúzer tiniként ábrázolt soon-to-be-superhero, de ami fontosabb, hogy Superman-rajongó. Azért ez elég furcsa infó – főleg a S&L után nézve a pilotot -, hiszen úgy érződhet, hogy akkor ő egy sokkal alsóbbrendű hős lesz, aki Superman mögött elbújhat.

Erre azonban még nem tudunk egyértelmű választ adni, nem ismerjük még a képességeit, a pilot ugyanis nem akart ennyire előre rohanni, ami abszolút pozitívum. Itt nem jutottunk el ahhoz a ponthoz, hogy már a következő epizódban nekiálljon a maszkot felkapkodni az utcán és megmenteni mindenkit, ennél egy fokkal érdekesebb tempót diktál a pilot.

Naomi még csak érzékeli, hogy valami változott azon a napon, amikor a katonai területen Superman is megjelent (nem Hoechlin Supermanje, legalábbis nem látni), ő pedig elájult, szeretné összerakni a képet, hogy ki is ő valójában, de egyre szokatlanabb információk birtokába kerül.

A történetben van potenciál, mert a rejtélyt egyelőre megfelelően ábrázolták és bárhova ki lehet futtatni (a rész végi revelation pedig ütött), sőt, a főhős is kedvelhető (Kaci Walfall-lal is elégedettek lehetünk), viszont maga az epizód nem sikerült a legjobban. Az első percek például rettentően elcsépeltek voltak a házibuliban a buta párbeszédekkel – komolyan, ki az, aki flörtölés közben azt emlegeti, hogy adoptálták? Ez így elég suta expozíció.

Emellett pedig voltak olyan pillanatai, amiket nem igazán tudtam hova tenni. Két karaktert például úgy kezeltek, mintha már rég ismernünk kellene őket, pedig nem más sorozatból érkeztek (az első évadban nem kell Arrowverse-crossoverre számítani), itt jelentek meg először. Például a tetováló álleesős megjelenésénél hiányoltam, hogy furcsállni tudjam a karakterekkel együtt a helyzetet. De hogy is tudtam volna, ha akkor hallottam először róla?

Említhetném még a rendezést is, ami azért hagy némi kivetnivalót maga után (minek ennyit gördeszkázni és Naomi arcát 10 centiről venni futás közben? Viszont a blogra videózgatás jópofa volt), de ami igazán javítandó, az a mellékkarakterek kidolgozottsága. Van erre még idő – bár a sorozatos dömpingben egyre gyakrabban kaszálunk az első epizód után -, de Naomin kívül senkit nem sikerült igazán bemutatni és sablonkarakterektől eltérően ábrázolni. Persze tudhatjuk más sorozatokból, hogy idővel ők is mélyítésre fognak kerülni, és talán kevésbé tipikusaknak fogjuk látni így őket.

Meglátjuk, mi lesz ebből. Egyelőre inkább a kíváncsiság hajt, hogy mi is Naomi története, és nem az, hogy mennyire jött be a pilot. Legalábbis egy 5.5/10-től nem kell hátast dobni. Az viszont már pozitívum, hogy az elődjeitől más úton szeretne közlekedni. Nem egy Superman & Lois módjára, de ez is valami.

7 hozzászólás Ne habozz!

Florabell - 2022. 01. 26. 00:21

Nekem nagyon tetszett az első és a második rész is. Tényleg nem kapkodnak, viszont így jobban fennmarad az érdeklődés. A csapat pedig nagyon jó és néha még humora is van a sorozatnak a sok komoly történés közepette. Megérte beprobalni.

kriol - 2022. 01. 29. 21:34

1×02 – Eddig egész nézhető a sorozat. Bár írtátok, hogy az első évadot nem kapcsolják az Arrowverse-hez, azért én mégiscsak úgy néztem, hogy a kiskapu azért biztos ott lesz, ha majd később mégis megtennék.

De ebben a részben annyira konkrétan megkérdőjelezik az idegenek létezését, hogy ez azért a Supergirl után már senkinek nem kéne kérdés legyen, ha ugyanaz az univerzum lenne. Ja és Supermanről is úgy beszélnek mint a LochNess-i szörnyről.

Persze, közben tudom, hogy simán lehet egy másik univerzum vagy bármi, csak egy ilyen Arrowvers-es, szuperhős-sorozatos CW világban kicsit furcsán hatott ez a fajta szkeptikus hozzáállás bármi természetfelettihez.

No de ezt nem egy nagy negatívumként említem, csak elgondolkodtatott.
Ettől függetlenül maradok, mert tetszik ez az építkezés és hát lássuk, mi sül ki belőle.

kriol - 2022. 02. 09. 18:35

Na jó, multiverzumról beszélnek, szóval nem mondtam semmit. Bár a crisis után nem csak egy univerzum maradt?

Egyébként olyan vicces, miután Dee előkapja az acél szárnyait, majd hátból kamerázva láthatjuk a sértetlen bőrkabátját…

Necridus - 2022. 02. 09. 21:47

kriol:

Már a Crisis utolsó jeleneteiben felfedték, hogy igazából nem. Oliver összevont néhány univerzumot (többek között Earth-1,Earth-2,Earth-38,Earth-BL), de volt még multiverzum. Stargirl például az új Earth-2-n van.

dragon1986 - 2022. 04. 02. 21:51

meg tudja hogy sérthetetlen és tagadja hogy nincsenek szuperhősök minden baromságot csinál a haverjaival kivéve a legalap dolgot, sosem volt semmilyen sérülése megszurom magam egy tűvel nem sikerült igaza van a palinak ha vérzek nincs kész

Conner Kent - 2022. 05. 03. 02:13

Engem egy dolog zavar benne. Miután Superman felbukkant, és Naomi számára kiderült,hogy létezik, arra nincs magyarázat, hogy a mi világunkban hogyhogy képregényben szerepelnek, és akkor azok kvázi hiteles dokumentumok, mindent tud róluk. Illetve azt hogyan fogják vajon megmagyarázni, hogy alakultak ki akkor a DC kepregenyek. Valaki mas dimenziobeli írta meg őket??

Denisa - 2022. 05. 13. 21:15

Hüpp-hüpp elkaszálták. Pedig végre ez is egy jó sorozat lenne…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz