login |

Pilot: How I Met Your Father

2022. 01. 21. 15:50 - Írta: Necridus

19 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Nem egyszer hangoztattam már, hogy a kedvenc sorozatom a How I Met Your Mother, ezért gondolhattátok, mennyire örültem, amikor tavaly tavasszal végre úgy tűnt, valóban érkezik az Így jártam apátokkal spinoff azok után, hogy többször is próbálkoztak a formátum újrafelhasználásával. A How I Met Your Father azonban eljutott addig, hogy a Hulu-n köszönthessük 2022 januárjában.

Mondanom sem kell, be voltam zsongva a premier napján, hogy végre itt van annak ellenére, hogy tudom, hogy ez már nem Ted és csapata, akik annyira a szívemhez nőttek, sőt, a színészeket is alig ismerem, így a formátumon kívül nincs is igazán más vonzó számomra a darabban. Az azonban volt annyira erős, hogy még így is rohanjak haza munka után, hogy láthassam a kezdést – ezek után úgy tűnhet, elfogult kritika következik. Remélem, nincs így.

Szóval a sorozat úgy indul, hogy látjuk(!) Kim Cattrall-t, aki, mint jövőbeli Sophie 2050-ben meséli fiának, hogyan is találkozott annak apjával. Egészen 2022-be kalauzolja őt vissza, ahol Hilary Duff alakítja őt, egy reménytelenül romantikus lányt, aki sajnos még mindig nem találta meg a nagy Ő-t, pedig a létezésében igencsak bízik. Aznap éppen az utolsó első randijára készül, ami azonban nem úgy sül el, ahogy gondolta.

Így találkozik az Uberben Jesse-vel és Siddel, akik szobatársak. Előbbi híres a botrányáról, ahol a koncert közepén elutasította a barátnője és beégett, utóbbi pedig bártulajdonos és éppen aznap szeretné megkérni barátnője kezét. A szerencsétlen randi után otthon a legjobb barátnőjével, a vagány és kalandvágyó Valentinával beszéli át a randit, amikor megismerkedik a leendő csapat következő tagjával, a modell Charlie-val, aki Valentina az arisztokrata családból kitagadott új barátja. A csapat hatodik tagja pedig Ellen, akit Jesse családja adoptált.

Az első két epizódban remekül megalapozzák a hatos kapcsolatait, szépen felépítik szinte mindenki közt a dinamikát és elindítják őket azon az úton, ahol 2022-ben New Yorkban hat barát próbálja az élet nehézségeit közösen átvészelni, szerelemre és boldogságra lelni. Ehhez a karakterei egyelőre nem olyanok, mint Tedék, akikbe nagyon hamar bele lehetett szeretni, de van bennük potenciál, és nem csak azért, mert a színészeik játékával több, mint elégedettek lehetünk, hanem mert sikerült közel sem annyira tipikus karakterekké gyúrni őket.

Őszintén szokni kell a csapatot, illetve ezt az új típusú rejtélyt, amit a pilot végén lepleztek le: Sophie azzal a nappal kezdte a mesélést, amikor találkozott gyermeke apjával, így már most tudhatjuk, hogy olyan lesz a végjáték, akit lehet, hogy már láttunk. Emiatt azért húztam a szám, hiszen így nincs a pakliban az, ami Tednél is, hogy minden egyes barátnőnél drukkolhattunk, hogy ő legyen az anya, vagy éppen ne ő legyen.

Amit még hiányoltam, azok a bevágások, amik a HIMYM-ben is nagyot ütöttek, bár tény, hogy ezekre nem az alapozásnál kell igazán fókuszálni, hanem például olyanra (és ez abszolút pozitív csalódás volt), mint Sophie szerelemhez való hozzáállásának árnyalása. Emellett a pilot azért nem az volt, aminél túl sokat nevettem, bele kellett rázódniuk, a második rész ebből a szempontból már erősebb volt, itt már a bevágások is gyakoribbá váltak.

Viszont a pozitívumok közé tudom sorolni azt, amiért imádkoztam, hogy megtartsák: nem várják meg a színészek az alánevetést (itt is utólag adják hozzá a részekhez a közönség reakcióját), ezzel sokkal természetesebb párbeszédek alakulnak ki a legtöbb nézők előtt felvett szitkommal ellentétben. A másik pedig a humoros és érzelmes jelenetek egyensúlya, megfelelő váltogatása, amit vártam és eddig abszolút megfelelő.

Végezetül elengedhetetlennek tartom tisztázni, hogy hogyan is kapcsolódik az elődjéhez a sorozat, hiszen Tedék ezen éveiről már nem sokat tudunk, így gyakorlatilag minden adott a kettő összekapcsolásához. Ez meg is történt elég hamar, amikor Sid és Jesse a lakását egy kedves házaspártól vette – én már a zöld folyosónál felültem, amikor benyitottak, akkor meg egyenesen a levegőbe csaptam örömömben.

Szóval közös univerzumban játszódik a két széria, így végülis bármikor vissza lehet “hívni” az előző csapatot – bár erre az első évadban nem hiszem, hogy sok esély lenne.

Örülök, hogy láthatjuk a HIMYF-t végre, hiszen még van mit javulnia, de annak ellenére, hogy még nem szerettem bele annyira, mint az elődjébe, eddig kellemes időtöltés és hatalmas plusz, hogy mer saját személyiséget kialakítani magának, miközben tiszteli elődjét és erősségeinek nagy részét képes átemelni – bár a főcímdal átalakítása nem lett épp a legjobb. Vajon lesz akkora visszhangja, mint a HIMYM-nek? Őszintén meglepne, főleg a prekoncepciók miatt.

Tény, hogy ez a sorozat más, de nem rossz. 7.5/10-es kezdés után tudott javulni is.

19 hozzászólás Ne habozz!

kiskiraly - 2022. 01. 21. 16:12

Amúgy nekem nem esett le a credit listáig, hogy szerepelt benne Leighton Meester is. Vissza is kellett pörgetnem.
(Igen, ott van a második képen)
A sorozat olyan 6/10 nálam.
Amúgy nekem a stílusa miatt(on és off screen) alapból nem jön be a főszereplőnő Hillary Duff, de ez legyen az én saram

Spyblat - 2022. 01. 21. 18:02

Én annyira keveset vártam az egêsztől, hogy az elvárasaim a pokolban voltak. Az első néhány percben konkrétan azt hittem kikapcsolom. De aztán berántott. Tetszik, hogy mer más lenni és nekem tetszik a csavar, hogy már belengették a négy lehetséges apa jelöltet. A lakásnál én is mosolyogtam örömömben és nagyon jó, hogy itt nem úgy került össze a társaság, hogy valaki üldöz a szerelmével valakit.

Konkrétan áttekertem a HIMYM utolsó duplarészét, hogy lássam, a sztori szerint hol tartott a csapat 2022-ben.
Két év van még Tracy haláláig :(

András - 2022. 01. 21. 18:30

Próbáltam minél kevesebb elvárással leülni elé, és nálam is volt az elején egy érzés, hogy mindjárt kikapcsolom, plusz viccesnek sem éreztem. De mégis volt benne valami szerethető, úgyhogy egyelőre maradok és meglátom, mi lesz ebből. 🙂

jesustomer - 2022. 01. 21. 18:36

Kim Kattrall nagyon nem kellene bele, inkább Duff-ot kellett volna öregíteni, annyi lehetőség lett volna..
Mondjuk nekem Duff se jó a szerepben, meg igazából csomó hibája van (és ez az anya sorozat miatt van), de egyébként nézhető. Nem sokat ad, még talán a Goldbergs-et se üti meg, de az első évad végéig itt maradok.
De csakis azért mert az anyasorozat olyan szinten volt kreatív és briliáns, hogy talán ez is lehet még középszerű.
Nagyon sajnálom, hogy sztereotípia mentén gondolkozom, de a jó oldala az, hogy ennek csak a fele jött be és van amikor el is mosolyodtam. Ebből még tényleg bármi lehet.

kiskiraly - 2022. 01. 21. 20:41

Nem lehet, hogy még sem villantoták fel az apa jelöltet?
Az Anyu azt mondta, hogy AZNAP találkoztam Apátokkal. Lehet hogy meghúzzák, hogy pld. :
“Aznap Uber előtt meg beugrottam a pékségbe és ott találkoztam apátokkal”
:)

Zack - 2022. 01. 21. 21:07

Segítsetek mikor van a lakásos rész???

Necridus - 2022. 01. 21. 21:14

kiskiraly:

Igen, erre én is gondoltam, végülis lehet ezzel hülyíteni a nézőket, viszont amint kimondta ezt, a négy pasi gyorsan bevillant, ami egyértelműen arra utalt, hogy róluk van szó.

Necridus - 2022. 01. 21. 21:14

Zack:

Első epizód utolsó jelenete (23. perc)

Beni - 2022. 01. 21. 21:43

Nagyon kevés elvárással ültem le elé és teljes csalódottságra számítottam még így is…de a második rész végére kialakult a humor/érzelmesség egyensúlya és megláttam benne a lelket, ami a HIMYM-ben is megvolt. Egyelőre abszolút nézős nekem és ennek elképesztően örülök!

zolkó - 2022. 01. 22. 13:12

Semmit nem vártam tőle, és azt is kaptam. Teljesen semmilyen, arctalan középszer, erőltetett kikacsintások a múltba, sablonos “poénok”, színészek egyike sem volt borzalmas, de igazán kiugróan jó sem, nálam suhant is a kasza a 2. rész után.

DJackson - 2022. 01. 22. 22:48

Megnéztem az első 2 részt: vették a HIMYM alap felállását, kivonták belőle a humort, NPH-t, meg úgy minden szerethetőséget, aztán feltöltötték a mai világ legrosszabb tulajdonságaival. Annyira erőltetetten próbált viccesnek lenni, hogy azt már kínos volt nézni!
A lakás tényleg jó kis nosztalgiázás volt, de ezzel a körítéssel inkább csak csak olcsó húzásnak jött le!

Abszolút elvárások nélkül ültem le elé, gyanítottam, hogy egy lelketlen cash grab lesz csupán, de legbelül azért reméltem, hogy újra kaphatunk egy vicces és szerethető vígjátékot, ami akár folytatja a Seinfeld, Jóbarátok, HIMYM hagyatékát, mert nagyon ráférne már egy a világra… Ha jobban belegondolok a TBBT vége óta szinte nem is volt nézhető vígjáték!

Amúgy kíváncsiságból újranéztem utána a HIMYM pilotját is: ég és föld a kettő, annak egyből sikerült berántania!
Erősen kétlem, hogy kapni fog további berendelést, már így is 10 résszel többet kapott mint kellett volna.

winnie - 2022. 01. 23. 09:41

nem tudom, a tbbt-t nem éreztem túl nézhetònek (3 rész és kasza nálam), de csak januárban volt 4-5 5 remek, annál sokkal jobb vígjáték, az elmúlt években pedig szerencsére tucatjaval.

de, amellett, hogy a himym pilot himym-rajongóként masképp hat utólag és anno emlékezhetünk, hogy közel sem nyűgözte le itthon a junkie-kat (és ha ezt látja akkor az ember, nem lett volna nagyon más a reakció), a divatos cashgrab hívószót el lehet felejteni, mert akire vonatkozhat (platform), nek az teszi a lelket a sorozatba, nem az felel a minőségért. hanem az írók, akiknek ez egyrészt munka, olyan, mint bármelyik sorozat, amin dolgoztak (fizetést kapnak, nem plusz pénz a spinoff), másrêszt,m mint minden sorozat, kiemelt jelentőségű munka, így nem tehetik meg, hogy ne adjanak bele mundent, szívüket, lelküket, szóval lelektelen biztos, hogy nem lesz, tele lesz /van ezt bizonyító pillanatokkal,

persze ettől még lehet rossz vagy közepes, màrmint hiába van benne lélek, siman lehet, hogy nem fog tetszeni az embernek.

Necridus - 2022. 01. 25. 17:59

Hah, az 1×03 legvégén sikerült is az egyik negatívumként említett tényt megváltoztatni, aminek nagyon örülök:)

Kissur - 2022. 01. 26. 18:54

1×03
Az Apu kilétével kapcsolatos csavar tetszett.
Ebben a részben nagyon érezhető volt a bejátszások hiánya. Több jelenetnél is azt éreztem, hogy na most, és nem jött. Nem értem miért nincsenek.

Zsófi - 2022. 02. 05. 22:54

Arról lehet már tudni valamit, hogy Magyarországon melyik streaming szolgáltatónál fog futni a sorozat? A hulus cuccok az HBO Go-ra szoktak felkerülni, nem?

Necridus - 2022. 02. 06. 08:02

Zsófi:

Én a Disney+-ra várnám, ott jelenik meg rengeteg országban most valamikor a sorozat, de igazából biztosat nem tudok mondani.

winnie - 2022. 02. 06. 08:11

Van Hulus cucc, ami az HBO GO-ra jön, ez igaz, de megy a többi platformra is. De mostantól mind Disney+-os lesz.

Mr Krabs - 2022. 02. 13. 13:06

Annyira felesleges ez az egész sorozat. Az legnagyobb problémája, hogy nem vicces. Az ötödik részig kellett egy-két olyan megfáradt poénra várni, amik máshol a végső kifulladáskor jönnek. A karakterek unalmasak, jócskán 30 feletti színészek szájába próbálnak fiataloknak szánt trendinek tűnő szöveget adni. Valahogy nem áll össze. Az első rész végi “fordulat” sem tűnik úgy, hogy bármilyen hatással lenne a későbbi részekre.

Annyira suta ez az egész, hogy leírni sem akartam. Aztán a Futurama bejelentés kapcsán eszembe jutott: a Disney-nél valamilyen pénzügyes biztos elkezdte átnézni a Fox hagyatékot, aztán ez lett belőle. Parancsszóra, kreatív emberek nélkül jó sorozatot csinálni pedig nem lehet.

Kissur - 2022. 02. 26. 12:42

Kezdi megtalálni a hangját a How I Met Your Father, és mivel én is lassan 30 vagyok, tetszik ez a fiatal-felnőtt problémái vonal. Több a dráma és a lelkizés, mint a HIMYM-ben, de jobban is áll ennek. Már csak a karaktereken kéne javítani, mert az alap már megvan.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz