login |

The Great North: kezdett a 2. évad

2022. 01. 26. 20:00 - Írta: winnie

Szólj hozzá | kategória: animáció, kritika,

Hiszem, hogy a FOX animációs sorozatai közül a The Great North (pilotkritikánk) több figyelmet érdemelne.

Nyilván most nem a kevés hazai nézőre gondolok (szerintem nagyon sok, az animációkat kedvelő és eredetiben néző junkie sem ugrott rá), hanem az amerikaiakra sem. Valahogy nem járja, hogy egy Duncanville-lel, Bless The Harts-szal vagy Housebroken-nel mozog egy szinten, magyar premier esetén csak hozna úgy, mint egy Bob’s Burgers. Bár lehet, hogy kábé mindegyik FOX-animáció hozna úgy itthon, a franc sem érti, hogy miért lett ennyire átütő siker a Bob’s – és ezzel nem a sorozat ellen beszélek, hanem a többi hasonló, akár még a Central Park mellett.

Na, mindegy, a The Great North is visszatért szeptemberben sok másik sorozat és a néhány animáció mellett, amik kezdéséről még nem írtam, de erről mindenképp akartam egyet, mert tényleg úgy érzem, hogy van benne potenciál és eredetiség, még akkor is, ha a mostani dalos szezonkezdés alapján végképp lehetetlen lett volna megkülönböztetni a már említett Bob’s Burgers-től és a Central Park-tól, mert annyira hajazott a másik két Loren Bouchard által istápolt szériára.

Épp ezért a musicales megközelítés miatt újoncoknak nem nagyon ajánlom a nyitányt (inkább a 2×02-vel, vagy bármelyik S1-es résszel érdemes kezdeni, ha nincs kéznél a pilot), bár nyilván a műfaj kedvelőit ez ránthatja be, de mivel különleges volt a rész, ezért a dalolásokat kedvelőket meg az agyonemlegetett Apple Tv+-os Central Park felé irányítanám.

A 2×01 egyébként aköré kanyarította a dalolásokat és énekléseket, hogy levételre került Judy fogszabályzója, és ennek megfelelően a rész is a felnövésről, annak csodájáról, illetve az attól való félelmekről szólt, szóval senki nem mondhatja, hogy nincs tartalom a poénok és a kreativitás mellett. És most aztán volt kreativitás dögivel, elég csak a dalokat (meg “verseket”) meghallgatni és a koreográfiákat megnézni.

A színvonal maradt hullámvasútszerű, a családi megközelítés továbbra is szívmelengető (az egymásnak való beszólások ellenére) és meghitt, szóval, ha valamennyire tolerálnám az animációkat, ez biztosan a nézősök közé tartozna.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz