login |

Hírpéntek – Black Monday-kasza!

2022. 01. 28. 09:03 - Írta: winnie

20 hozzászólás | kategória: hírek,

 • Mai magyar premier: Az afterparti 1. évad, A Vox Machina legendája 1. évad + Amazon: Rólunk szól 5. évad + Netflix: A kémnő visszatér 1. évad (SZINKRON – még nem aktív!), Mindannyian halottak vagyunk 1. évad, Feria: A legsötétebb fény 1. évad (SZINKRON), Nő a házban szemben az utca másik oldalán a lánnyal az ablakban 1. évad (SZINKRON), Angry Birds: Nyári őrület 1. évad (SZINKRON), Az űr gyermekei 1. évad, A mindenre kíváncsi Jonathan Van Ness 1. évad + Holnapi magyar premier: A dal 11. évad, Bulgasal: A halhatatlan lelkek 1. évad
 • Premier: The Afterparty S1 (3 rész), grown-ish S4 (téli), Hotel Portofino S1, The Legend of Vox Machina S1 (3 rész), Fastes Cars in The Dirty South S3, Swamp People S13, Fast Foodies S2, Katie Price’s Mucky Mansion S1, Bangers And Cash S5 + Finálé: Back in Time For Dinner S1
 • Teljes évados premier: The Orbital Children S1 (Netflix), In From The Cold S1 (Netflix), The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window S1, Feria: The Darkest Light S1 (Netflix), All of Us Are Dead S1 (Netflix), Angry Birds: Summer Madness S1 (Netflix), Getting Curious with Jonathan van Ness S1 (Netflix), Doomlands S1 (Roku)
 • Új standup különkiadás: Kapil Sharma: I’m Not Done Yet (Netflix)
 • Új a magyar Amazon-on: This Is Us 5. évad, Simeone. Living Match by Match S1
 • Magyar premier – Amazon Prime Video: 01.28 Rólunk szól (This Is Us) 5. évad
 • Magyar premierApple Tv+: 02.18 Különválás (Severance) 1. évad
 • Magyar premier – Netflix: 02.18 Csészefej és Bögrearc (The Cuphead Show!) 1. évad
 • Az Apple Tv+ kipakolta a YouTube-ra a The Afterparty pilotját.
 • Az HBO GO 2021-es nézettségi toplistája: 1. A szolgálólány meséje, 2. Rick és Morty, 3. Jóbarátok, 4. Easttowni rejtélyek, 5. Trónok harca, 6. És egyszer csak…, 7. A boszorkányok elveszett könyve, 8. Csernobil, 9. Agymenők, 10. A légikísérő. Vagyis 3 2021-es új sorozat került be a top10-be, valamint 3, ami új epizódokkal jelentkezett. Ami…
 • Sorozat készül Pedro Almodovar filmje, a Women on the Verge of a Nervous Breakdown (itthon: Nők az idegösszeomlás szélén) alapján az Apple Tv+-ra, Gina Rodriguez főszereplésével. Készítő Noelle Valdivia, és Rodriguez executive producer is lesz. A vegyesen angol és spanyol nyelvű sorozat pár nőről és azok bukkanókkal teli romantikus életéről fog szólni. Az egyikük egy szinkronszínész.
 • A Saturday Night Live 01.29-i részének műsorvezetője Willem Dafoe lesz. zenei vendáég: Katy Perry.
 • Vicces, hogy az And Just Like That… után a Billions premierje is Peloton-os jelenetet tartalmazott – utóbbi természetesen jóval korábban került forgatásra, de a későbbi premier miatt beszúrtak egy utószinkront a Mr. Big-esetre célozva.
 • A South Park 25. évadja 6 részes lesz.
 • Az FBI: International jövő heti részének, az 1×11-nek az előzetese, a szokásos magyar forgatási helyszínekkel.
 • Amerikára a Hulu vette meg a francia Marcella-adaptáció, a Rebecca streaming jogait.
 • Bár már az Original-októl 2 éve eltávolodott a YouTube, most azok főnöke is távozott, így végképp kivezetettnek tekinthetjük “a műfajt”. A cél mostantól duplán is a felhasználók által generált tartalmak, ami azt jelenti, hogy továbbra is lesznek bőven saját sorozatok, de a videósoktól.
 • NFL-es számok: a két héttel ezelőtti 49ers-Cowboys meccs 41,4M nézővel (50,2M-s csúcspont) az elmúlt hét év legnézettebb Wild Card-meccse volt. A mostani Bills-Chief pedig 42,7M nézővel (51,7M-s csúcspont) az elmúlt 5 év legnézettebb divíziós playoff meccse.
 • Készítői szerződés: Isaac Aptaker és Elizabeth Berger – 20th Television (3 év), Kevin Walsh – Apple Tv+
 • Az Upload 2. évad 03.11-én jön az Amazon Prime Video-ra.
 • A Showtime elkaszálta a Black Monday-t.
 • Berendelésre került a La Jauria 3. évadja
 • Nem ma, de így korrekt, ha megírjuk, hogy a truTv csendben elkaszálta az Adam Ruins Everything-et – de ugye jön nemsokára egy hasonló sorozat a Netflix-re.
 • A Yellowjackets évadzárójáról beszélnek: Ashley Lyle és Bart Nickerson + még egy + még egy + még egy + még egy (a készítők), Jonathan Lisco (a showrunner), Ella Purnell + még egy (fiatal Jackie), Melanie Lynskey (Shauna), Liv Hewson (fiatal Vanessa), Jasmine Savoy Brown (fiatal Taissa), Sophie Thatcher (fiatal Natalie)
 • Showrunnerök beszélnek arról, hogy álltak neki adaptációjukhoz, pl. The Foundation, Cowboy Bebop, Scenes From a Marriage.
 • A The Legend of Vox Machina vendéghangjai lesznek: Stephanie Beatriz, David Tennant, Tony Hale, Dominic Monaghan, Stephen Root, Gina Torres, Felicia Day, Indira Varm, valamint Anjali Bhimani, Eugene Byrd, Esmé Creed-Miles, Darin De Paul, Grey Griffin, Bobby Hall ‘Logic’, Kelly Hu, Sunil Malhotra, Rory McCann, Max Mittelman, Khary Payton, Mason Alexander Park, Stacey Raymond és Tracie Thoms.
 • Állandó szerep: Annaleigh Ashford – Immigrant (Hulu), Amit Shah, Mark Stanley, Mollie Winnard – Happy Valley S3,
 • Interjú: Peter Mitchell (a Hudson & Rex és a Murdoch Mysteries showrunnerje), Lily Collins és Ashley Park (Emily és Mindy – Emily in Paris), Rafe Judkins (a The Wheel of Time showrunnerje), Adam Rodriguez (a Finding Magic Mike mentora)
 • Pilotszkript: cím nélküli Two Tone-dráma – csatorna nélkül (gyártó: Kudos), angol, készítő: Steven Knight, a 80-as évek Angliájában a Two Tone zenei stílus szcénájáról, mely Coventry és Birmingham városából indulva robbant egy nagyot, és egyesítette a fekete, fehér ás ázsiai fiatalokat a faji és politikai igazságtalanságokkal teli légkörben.
 • Pilotszkript: Meshed – Sky, angol, készítő: Edward Ricourt, executive producer: Sylvester Stallone – Rich Larson novellája alapján, a nem túl távoli jövőben egy olyan technológiáról, ami a profi kosárlabda immerzív élményét biztosítja a sportolók szemén keresztül a nézőknek. A középpontban a sport, a szponzoráció, a barátságok, a globális szórakoztatás és a minden áron győzelemre való törekvés keresztútjai.
 • Új sorozat: Shaq’s Garage – Kartoon Channel, gyerekanimáció, készítő: ??, executive producer és főszereplő: Shaquille O’Neal – egy promókép, egy amerikai legendás profi kosárlabdázó autóinak titkos kalandjairól, akiknek mindegyik valami egyedi képességgel rendelkezik.
 • Az ITV berendelte a Who Wants to be a Millionaire? spinoffját. A Fastest Finger First az alapvetélkedő első körét, a gyorsasági sorrendbe rakós kérdést bővíti ki. 5 játékos, a 2 leggyorsabb minden részben döntőzik. Műsorvezető Anita Rani.
 • A Netflix berendelte az Iron Chef című Food Network-is gasztro reality rebootját 8 részre. Az eredetileg japán formátum Iron Chef: Quest For An Iron Legend címmel tér vissza. Az egyik legnehezebbnek tartott séfverseny minden részében 5-en csapnak össze elég kemény feladatokban, és a győztesek egy nagy döntőben márkőznek meg egymással.
 • Meghalt Clint Arliss (The Bachelorette S11).

20 hozzászólás Ne habozz!

Shyllard - 2022. 01. 28. 09:08

Nem tudom, hogy The Legend of Vox Machina-rol tervez mosr valaki írni, de én szívesen tenném :)

Tipca - 2022. 01. 28. 09:10

Azt lehet már esetleg tudni, hogy a Vox Machinának lesz-e felirata?

winnie - 2022. 01. 28. 09:10

van felirata, azért “magyar premier”.

winnie - 2022. 01. 28. 09:14

Shyllard: persze, bármiről, erről pláne, mert a mai premierbanzájból mindenről írok, kivéve a 3 rajzoltat (vox, orbital, angry):)

mennyire ismered Critical Role-t? csak mert, ha nem, akkor Cyclotrinic lehet, hogy tudna “könyves”, vagyis “websorozatos” kritikát is írni valamikor később a te írásod mellé. ha ismered, akkor persze nem kell rádupláznia – akkor viszont majd lehet, hogy én írok valamikor jövő hét vége felé egy előismeret nélkülit.

debali - 2022. 01. 28. 09:30

Azt lehet tudni, hogy az Amazon elkészítette-e a Rólunk szól 5. évadához a szinkront vagy arra várni kell a magyar kábel tv-s megjelenésre?

winnie - 2022. 01. 28. 09:35

nem került fel szinkron, szerintem ebben nem utazik az amazon a sorozat esetében (de nem tudom). és abban sem vagyok biztos, hogy lesz itthon a sorozat tévében, de erről sincs persze infóm, végülis még nem késik annyira sokat, hogy aggódni kelljen, és sokkal gyakoribb a 3. évadnál a leválás a magyar sugárzásról, mint a 4. évad után, szóval ez is amellett szól, hogy lehet itthon tévében is az 5. évad.

kiskiraly - 2022. 01. 28. 10:08

A netes közönség egy része ezen pörög most, most Fallon is beszállt a wordle-be

https://www.youtube.com/watch?v=QcZWd75Ph4Q

Shyllard - 2022. 01. 28. 10:20

winnie: Nem ismerem, csak hallomásból, de így meg akkor lehet ráhagynám a kritika írását, mert szerintem a lényegről ő jobban fog tudni beszélni :)

debali - 2022. 01. 28. 10:49

@winnie, köszi, vhol olvastam ősszel, hogy megkérdezte vki a Sony-t, hogy mikorra várható a Rólunk szól 5. évada magyarul, de azt válaszolták neki, hogy “jelenleg nincsen tervben”. Ami furi, mert oké, hogy vmiért itthon nem lett a tv-ben siker, de ha pl. A holnap legendáival (ami szintén nem lett egy halálcsillag) egészen up-to-date a Viasat, akkor igazán elférne a SonyMAX-ra a Rólunk szól is.

Ping98 - 2022. 01. 28. 11:05

A kémnő visszatér 1. évad (SZINKRON)

Ez még jelenleg csak feliratos, pedig trailer szinkronos volt. :(

winnie - 2022. 01. 28. 11:20

igen. pont most akartam írni. a végén ki van írva a szinkronstáb is, szóval technikai malőr lehet, vagy csak késve érkezik.

gromit - 2022. 01. 28. 11:51

wordle :)

Én már hetek óta azon rágódok, hogy régen még papíron is játszottam egy hasonló szókitalálós játékot, és úgy rémlik, mintha lett volna telefonos játék is a tévében és/vagy PC-n, valamikor a 90-es években.

Beugrott egy név is, de nem vagyok benne biztos és gugli most nem volt barátom. Emlékszik még ilyenre valaki?

(Nehezebb volt, mint a wordle, mert nem tudhatod, melyik betű volt jó, csak hogy hány. Annyit kiderítettem, hogy volt egy Mesterlogika nevű játék, aminek volt betűs változata is, de ezzel konkrétan nem találkoztam gyerekkoromban, csak most láttam képet, h igen, erről volt szó, csak képernyőn, illetve házilag papíron. Ehhez még kockás lap se kellett, mint az ötödölő/amőbához :) )

winnie - 2022. 01. 28. 11:53

én totál azt hittem, hogy a mastermind című angol vetélkedő ennek, vagyis a mastermind játéknak valamilyen változata, de akkor nem?

gromit - 2022. 01. 28. 12:11

Nem, a BBC-s Mastermind csak egy sima “kérdésre válaszok” kvíz, adott időre, és csak a pontszámban van verseny, a válaszadásban nincs (nem kell gombot nyomni, mindenkinek saját köre van).
Magyarul az Egri János-féle Elmebajnokság volt ilyen (nagyon halvány emlék, és én vszleg inkább csak paródiából ismerem :D )

A “Mastermind” logikai játék színes pöckökkel egész más, és azzal csak most találkoztam guglis találatoknál, ahogy próbáltam utánajárni, honnan ismerős nekem a wordle, illetve ami beugrott róla.

winnie - 2022. 01. 28. 12:26

nekem a wordle-ről az ugrott be, mert ugye ott is kapunk infót, hogy melyik tipp van a helyén és melyik jó tipp, csak nincs a helyén, csak előbbi konkrétabb, meg is mondja, hogy mi van a helyén és mi nincs.

Texameter - 2022. 01. 28. 12:33

Azt lehet tudni, hogy a Parks & Recreation miért tűnt el az Amazon Primeról? Tudom, hogy NBC sorozat volt, de az Office például még fent van, tehát nem kollektív sztoriról van szó.

Dohi - 2022. 01. 28. 12:56

van egy lingo nevu angol teves vetelkedo, az ugyanaz, mint a wordle elvileg.

gromit - 2022. 01. 28. 13:12

Igen, leírás alapján a wordle az a Lingo, vagy amit ismertem is régről német tévéből: a Sat.1-en volt 5mal5 (fünf mal fünf), csak ott még az első betű is meg volt adva.

Habár nagyobb a hasonlóság, nem a 5mal5 ugrott be nekem elsőre, hanem a “mastermind” / mesterlogika játék, de más néven. Akkor elárulom, nekem a Varia név ugrott be rögtön, de a gugli most nem barátom, h ez vajon honnan jön, tényleg volt-e ilyen játék képernyőn, ahol fehér és fekete gombócokkal jelölték a jó betűket. Vagy esetleg volt, de más címmel?

winnie - 2022. 01. 28. 13:24

“Azt lehet tudni, hogy a Parks & Recreation miért tűnt el az Amazon Primeról? Tudom, hogy NBC sorozat volt, de az Office például még fent van, tehát nem kollektív sztoriról van szó.”

igen, írtuk mi is pár hete, hogy hetedikén lekerül, mint egyébként sok minden más is korábban. szimplán lejárhatott a szerződés? nem tudom, de most elég komoly csillaghullás volt az amazonon, főleg a filmek terén.

Texameter - 2022. 01. 28. 23:34

Köszi winnie. Kerestem a sorozat címére több módon, de valamiért nem hozott be bejegyzést a közelmúltból. Sajnálom, mert marad a macerás út így, mivel pont a közepénél tartottam.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz