login |

Hírhétfő – The Righteous Gemstones 3. évad!

2022. 01. 31. 09:05 - Írta: winnie

14 hozzászólás | kategória: hírek,

 • Mai magyar premier: Jószomszédok 3. évad, Hotel Margaret 1. évad
 • Premier: Underground Railroad: The Secret History S1, We Need To Talk About Cosby S1, Life on the Bay S1, Celebrity Hunted UK S4, The Bizarre Pet Vets S1 + Finálé: Smiling Friends S1, Celebrity Wheel of Fortune S2, Supermarket Sweep S2, Alex vs America S1, Vengeance: Killer Newlyweds S6, Hot Rod Garage S9
 • Magyar premier – Comedy Central: 02.07 South Park (South Park) 25. évad
 • Magyar tévés premier HBO: 02.17 Kisvárosi hírek: KPVM, Pahrump (Small Town News: KPVM Pahrump) 1. évad
 • Magyar premier – Netflix: 03.21 Riverdale (Riverdale) 6. évad (folytatás)
 • A That Girl Lay Lay szinkronhangjai.
 • Ma lesz az Exatlon Hungary “válogatott” meccse, ezúttal Mexikó ellen.
 • A Halo-tévésorozat 03.24-i premier lesz a Paramount+-on.
 • Jorja Fox (Sara) nem fog visszatérni a CSI: Vegas 2. évadjára.
 • Grant Gustin aláírta szerződését a The Flash 9. évadjára a Warner tévéstúdiójával, most már csak a CW berendelésére kell várni. A színész 200e dollárnál is többet fog kapni egy részért, ami rekord a csatornánál.
 • Pilotberendelés: Unbroken – NBC, készítő: Shaun Cassidy, három farmer dinasztiáról a kaliforniai partvidékről, akik egymással hadakoznak és barátkoznak, valamint próbálnak túlélni a változó világban. És eközben pár elszánt női családtag mindent megtesz azért, hogy megnyerje a nagy nemzeti rodeóversenyt.
 • Mégiscsak megmarad a Paramount Channel. A Yellowstone sikere (és a COVID) hatására a csatorna felülírta korábbi terveit, ami Paramount Movie Network-ké alakította volna a csatornát, ami többek között a sorozatokról átállt volt a negyedévenként 1 minisorozatra és a heti egy tévéfilmre (erről itt írtunk). Egyelőre minden marad a régiben, bár nyilván az elkaszált reality-kkel már nem nagyon tudnak mit kezdeni.
 • A Produkciós Közlönyben a Waco 2. évadja jelenleg Waco: The Aftermath címen fut. (Tavasszal a berendeléskor azt írtuk, hogy “a sorozat American Tragedy címmel évados antológiaként folytatódik.
 • A Young Wallander 2. évadjának címe Young Wallander: Killer’s Shadow lesz.
 • Az FBI: International – 1×11 kiemelt kreditet kapó magyar színészei: Bordán Irén és Lörincz Adrienn.
 • A gyártó stúdió megint kísérletet tesz arra, hogy Amerikába eladják a hatalmas sikerű Stath Lets Flats című komédia formátumát, amiből pár éve volt egy pilotszkript-próbálkozás a FOX-on.
 • A nyári magyarországi induláskor a Disney+ még tovább 41 piacon fog elindulni.
 • A Trigger Point az ITV-n 5,4M nézővel nyitott (31,2% SHR).
 • Greg Russo lesz a Binge-re készülő System Shock-sorozat készítője és showrunnerje.
 • Az HBO berendelte a The Righteous Gemstones 3. évadját.
 • Berendelésre került a lengyel Koronás sas című történelmi telenovella folytatása. Az új sorozatnak Jagiellonowie lesz a címe és a történet 1399-től folytatódik.
 • Az NBC elkaszálta az Ellen’s Game of Games-et.
 • Eric Dane (Cal) beszél a Euphoria múlt heti epizódjáról. Itt is. Meg itt is.
 • Tyler Hoechlin (Clark) beszél a Superman & Lois múlt heti részéről. Itt is. Van miről!
 • Vendégszerep: Anirudh Pisharody – Never Have I Ever (visszatérő), Sean Astin, Tommy Dewey, Paul Raci, Jen Tullock – Perry Mason (visszatérők)
 • Állandó szerep: Nick Stahl – Let The Right One In (Showtime), Okane – Rebelde S2
 • Interjú: Justin Seymour (a Women of The Movement jelmeztervezője), Courtney Henggeler (Amanda – Cobra Kai), Alison Faulk, Luke Broadlick és Vince Marini (a Finding Magic Mike koreográfusai, valamint az executive producer), Jonathan Frakes (Star Trek-rendező),
 • Új sorozat: Pálpitor – Netflix, kolumbiai, készítő: ??, egy férfiról, akinek megölik a feleségét, hogy a szívét egy gazdag ember feleségébe ültessék. Az özvegy férfi, hogy bosszút álljon, elmerül a szervkereskedelem veszélyes világában, és vizsgálódása közepette beleszeret abba a nőbe, aki felesége szívét kapta meg. Azonban minderről egyikük sem tud. Szereplők: Ana Lucía Domínguez, Michel Brown, Sebastián Martinez.
 • Új sorozat: Bestseller – Amazon, indiai, készítő: ??, rendező: Mukul Abhyankar, feszültséggel teli thriller két egymást nem ismerő emberről, akiknek összefut az élete, és rejtett motivációik, valamint ambícióik dominóeffektet indítanak be mások életében is. Szereplők: Mithun Chakraborty, Shruti Haasan, Arjan Bajwa, Gauahar Khan, Satyajeet Dubey, Sonalee Kulkarni.
 • Új sorozat: Pupstruction – Disney Junior, ovis animáció, készítő: Travis Braun, egy corgi kutyáról, a világ első kutyákból álló épító munkás csapatának legkisebb tagjáról, aki nagy álmai vannak.
 • Meghalt Jordan Cashmyer (16 and Pregnant)
 • Az America’s Got Talent: Extreme 02.21-i premier lesz az NBC-n, és 4 héten át 2 órás adásideje lesz.
 • A Bravo berendelte a Watch What Happens Live with Andy Cohen 14. és 15. évadját.

14 hozzászólás Ne habozz!

SJ - 2022. 01. 31. 09:22

Grant Gustinról jut eszembe: általában csak a nagy lóvés szerződéseket emeljük ki a színészeknél, de mennyire lehet jövedelmező egy 3-4-5 évig tartó fő/mellékszerep a színészeknek? Még mindig jellemző az, hogy egy 4-5 éves melóval elérik, hogy ha akarnának, akkor már lábat lógathatnak egész életükben, vagy ez csupán a Friends/Bing Bang Theory szinten van így?

winnie - 2022. 01. 31. 09:34

jó egzisztenciát lehet teremteni azzal, ha valaki 30-40 ezer dollárt kap egy országos sorozat epizódjaiért mindenféle emelés nélkül pár éven át. nem láblógatás, aki ebbe az iparba jön, szerintem nem vágyik erre, de ez jó pénz, ami jó eséllyel soha többször nem fog az illetőnek házhoz állni. (nyilván, ha valami nagy siker, akkor a gázsi hat számjegy is lehet egy színésznek idővel, és ugye vannak nagy nevek, akik eleve 60-80, vagy bőven 100e fölött indítanak, de utóbbiak azok, akik nem szorulnak a pénzre annyira)

ugyanez a helyzet az írókkal. nyilván, aki elad egy sorozatot, és az nem csak egy évados, az készítőként örökre megalapozza magát anyagilag, de aki sima stábíró nem alacsony szinten, az ha kitart egy sorozattal pár évadon át, abszolút jó pénzhez jut.

heidfeld - 2022. 01. 31. 10:02

Hajnal fél 2-kor feküdtem le a tegnapi derbi után, de hihetetlen Haló-előzetest látni, ébredés után!
Ide vele, azonnal!!
Nagyon jó indiai sorozatokat láttam az Amazonon. Óriási piac is.
Jól emlékszem, Winnie, hogy az ismétlések után is kapnak színészek jogdíjakat, szerepeik után??
Kiemelt szereplőknek jó pénz lehet az országos sorozat 15-22 részekkel, de streaming 6-7-8-10 részek mellett, legtöbbnek más meló után is nézhetnek.
Bor Tamással láttam az interjút. Nem semmi, amit felépített. Szinkronszínészek is kaphatnak már némi jogdíjat a régebbi szerepeik után.
Nem mindenben értettem vele egyet, de nagyon érdekes dolgokat mondott.

Quantumleap - 2022. 01. 31. 10:05

Ozark félévadzáróról lesz post?

winnie - 2022. 01. 31. 10:12

“Nagyon jó indiai sorozatokat láttam az Amazonon. Óriási piac is.”

a gond az, hogy ennyire kevés még mindig az amazonos sorozatpremier. egyelőre sokkal több az indiai darab a netflixen, és miközben ők idén is folyamatosan hozzák azokat (mondhatni pár hét alatt több újdonság volt, mint az amazonon az elmúlt egy évben), az amazon a sikerek ellenére alig szállít. a franc sem érti, hogy miért nem lépnek jobban a gázra, miért nem prioritás nekik.

“Jól emlékszem, Winnie, hogy az ismétlések után is kapnak színészek jogdíjakat, szerepeik után??”

ez szerződéstől függ. általában minimális, az írók az általuk írt epizódokért többet kapnak. de aki jó szerzőst köthet, az kaphat így pénzt. (és ugye a streamingnél nincs ismétlés)

“Kiemelt szereplőknek jó pénz lehet az országos sorozat 15-22 részekkel, de streaming 6-7-8-10 részek mellett, legtöbbnek más meló után is nézhetnek.

nem kiemelt, hanem _állandó_ szereplőknek, de igazából, aki szerez egy visszatérő státuszt, az is remekül jár, hiszen a legtöbb színész örül, ha éves szinten 3-4 sorozatos vendégszerepet kap. a streamingben alapból is nagyobb a pénz, mint országoson, plusz ott épp a rövid szezonok miatt remekül lehet kompenzálni más szerepekkel. aki országosozik, az nehezen tud máshol szerepelni. aki streamingezik, az más állandó szerepet is vállalhat akár.

“Bor Tamással láttam az interjút. Nem semmi, amit felépített. Szinkronszínészek is kaphatnak már némi jogdíjat a régebbi szerepeik után.”

bor zoltán? nem tudom, miről van szó, de ha a fordítók kapnak évek óta, akkor a színészeknek is kijárhat, más kérdés, hogy kérdéses, milyen lehet a skálázás, hiszen míg egy részt egy ember fordít, egy részben 5-15-25 színész szerepelhet. ami még alacsony jogdíj mellett is komoly költségnövekedés lenne. (a másik dolog, hogy hiába vannak jogdíjak, ezek a legtöbb kábelcsatornára itthon nem érvényesek a székhelyek miatt, csak a nagyobbakra.)

winnie - 2022. 01. 31. 10:12

Ozark félévadzáróról lesz post?

persze.

519 - 2022. 01. 31. 15:18

Bor Zoltán? Épít? Ez kb. az év vicce. A fickó pár hete ásta el magát minden jóérzésű fordító/dramaturg előtt, amikor közölte egy elég paraszt stílusú Facebookposztban, hogy ő nem hajlandó emelni a gázsin, mert a dramaturgok csak magukkal törődnek, és nem harcolják ki a pénzt a stáb többi tagjának is, és különben is, a mostani feliratdömping csak átmeneti, majd vége lesz, és akkor megint kuncsorogni fognak ugyanúgy a szinkronfordítás után. Ezzel szemben a többi stúdió idén jelentősen emelt a fordítók gázsiján, valószínűleg azért, mert belátták, hogy ha ezt nem bulizzák ki a megrendelőknél, akkor a jobbak lelépnek feliratozni (meg a streaming szolgáltatásokra a megrendelések sokszor egyenesen Amerikából jönnek, tőlük meg lehet többet kérni). Az pedig már csak a hab a tortán, hogy Bor Zoltán volt az, aki évekkel ezelőtt, amikor a stúdiók megállapodtak egy minimum percdíjban, fogta magát, és aláígért a csatornáknál annak a díjnak. Szóval ő legfeljebb mások kárára épít…

Dani - 2022. 01. 31. 16:21

A South Park ilyen hamar jön? Azt hittem hogy megvárják mind a 6 részt hogy kint leadják és csak utána lesz hozzá szinkron.

kiskiraly - 2022. 01. 31. 22:54

Sorozatos vonatkozása van ezért csak beírom:

Peyton Manning-et meghívták az SNL Weekend Update szegmensébe, hogy beszámoljon a Buffalo Bills–Kansas City Chiefs playoff meccsről is. De volt ennél fontosabb dolog is aznap…
https://www.youtube.com/watch?v=jgOdjs4WXvg

Spencer - 2022. 02. 01. 05:34

Igen, a Bor Zoltános megjegyzésen én is csak a fejemet fogtam. Csak azért, mert az ember dörgölőzik a hatalomhoz (ugye nem véletlen, hogy folyton az Origó fényezi), mindenki tudja, hogy milyen szinten élt vissza a fordítók kiszolgáltatottságával.

winnie - 2022. 02. 01. 06:02

” amikor közölte egy elég paraszt stílusú Facebookposztban, hogy ő nem hajlandó emelni a gázsin, mert a dramaturgok csak magukkal törődnek,”

ó, ez publikus? szívesen olvasnám:)

519 - 2022. 02. 01. 14:35

@winnie: screenshot van róla, azt el tudom küldeni. :)

winnie - 2022. 02. 05. 12:50

ó, jöhet, naná, persze!

519 - 2022. 02. 09. 13:02

Elküldve :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz