login |

Kenan: kezdett a 2. évad

2022. 01. 31. 20:01 - Írta: winnie

Szólj hozzá | kategória: kritika,

Nem az NBC tavalyi komédiája (az 1. évados kezdésről és a zárásáról írtam már) az első idei visszatérő sorozat, ahol változtatnak a kezdeti koncepción csak azért, mert a csatorna szereti a színészeket (értsd: nem szereti az írást?), és akar adni egy második esélyt nekik, miközben tisztában van vele, hogy nagyon kevés sorozatot sikerül a 2. évadban befuttatni.

Komolyan, mintha tömegek követelték volna a változtatásokat, akkora hír volt, hogy a Saturday Night Live-os Kenan Thompson egykamerás szitkomja a 2. évadra sokkal epizodikusabb lesz, mintsem átívelős, és azt is láthattuk az évadnyitóból (a karácsonyi részt passzoltam), hogy a gyászolós háttérhangulat nagyjából eltűnt, a helyét pedig inkább a továbblépés vette át, ami csajozás formájában mutatkozott meg a kezdésben.

Sajnos a sorozat továbbra is elég messze van attól, hogy igazán vicces legyen, és ha azzá is válik, akkor is csak azért, mert a karakterek benne átmennek idiótába – valahogy jobban bejönnek azok a komédiák, amikor nem szándékos vicceskedésnek vagy pillanatnyi szellemi leépülésnek köszönhetően a poénok, és ahogy már az évadzárós írásban is írtam, Kenan is olyan, mintha egy SNL-es karakter lenne, ami persze lehet, hogy csak annak köszönhető, hogy a komikus színészi képességei korlátozottak.

Hiába szimpatikusak a karakterek, ha javarészt sótlanok, ezért is volt elég nagy luft, hogy a 2×01 kvázi három különálló szálon futott különszedve a szereplőket, garantálva azt, hogy a nagy része dögunalom legyen. Ami még feltűnt a kezdésben (a gyerekek háttérbe szorítása, a tévés munka partvonalra tolása), az a 2×02-re már nem áll, így csak zárójelet érdemel,

Valahogy ennek a sorozatnak már olyan témája sem maradt igazán, ami érdekes lenne. Ráadásul az évadnyitóban túl pozitívak akartak lenni (fura, hogy ez negatívum), főleg önmagunk felvállalása kapcsán, ami tök jó üzenetnek, de aki számára már evidencia mindez, azt már közel sem érinti meg annyira érzelmileg, mint azt, akinek valóban erőt adhat. Ez nyilván csak annyit jelent, hogy nem hozzám szóltak, amit kár számon kérnem, de ez is közrejátszott abban, hogy elég érdektelen lett ez a visszatérés.

Bár nyilván nincs olyan sorozat, amit itthon csak egyedül nézne valaki (mindig is terveztem ilyen kommentes vagy Facebookos játékot, hogy találjunk olyan sorozatot, amit csak egy valaki néz), de tényleg elképzelni nem tudom, hogy itthon lenne nézője a Kenan-nek a nagyon fanatikus komédiakedvelőkön és Kenan Thompson aligha létező hazai rajongói klubjának tagjain kívül. Ez persze nem akadályozott meg abban, hogy a fentieket leírjam, s végül úgy sommázzam a dolgot, hogy én sem fogom nézni. A különbség, hogy én adtam a sorozatnak pár esélyt. De nem kellett volna, ezúttal is a többség járt jól?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz