login |

Dark Desire: kezdett a 2. évad

2022. 02. 03. 17:50 - Írta: Necridus

1 hozzászólás | kategória: kritika, ,

Ez az a pont, amikor elkezdenék Maite Perroni után epedezni, ahogy megtettem az első szezonnál (ez se ma volt), most azonban inkább két kérdéssel indítanám, amik megfordultak a fejemben a premier nézése közben: ez mi volt és miért néztem meg?

A Bűnös vágyak (Oscuro Deseo) az, amivel a Netflix elindult egy rövidebb, összetettebb telenovella-zsáner kialakításának irányába (ez a Netflix Novela fogalma), de ha ezen cím alapján kellene ítélnem, akkor eddig nem az én kenyerem ez a stílus, hiába lett az első szezon a platform nem angol darabjai közül a legtöbbet nézett akkor (28 nap alatt 35 milliós nézettséget produkált).

Az első szezon a maga 18 epizódjával meglepően hosszú volt a Netflix szokásos epizódszámához képest, és talán ez volt az egyik fő problémája, ami miatt döcögött. Kettős érzelmekkel ültem fel a finálé után az egyébként kerek, lezárt történetet befejezve, de a folytatásnál (ami egyben az utolsó szezon is) nem ez volt. Ezt egyszerűen nem tudtam élvezni

Folytassuk a tovább mögött spoileresen.

Az első szezonban végigkövethettük a férjezett Alma csalfaságát, bűnös vágyát egy fiatal, vonzó férfi iránt, aki mint kiderült, sokkal több titokkal rendelkezik, mint szeretője. Az évad végén úgy tűnt, minden szálat lezártak, így meg is tudom válaszolni az egyik kérdésem, miszerint miért néztem meg: érdekelt, milyen sztorival rukkolnak elő.

Erre mondjuk még igazi választ nem kaptam: Alma erősen PTSD-s, konkrétan vagy összekuporodva sír, vagy terápiára jár, Daríót képzeli oda maga elé/mögé/alá/fölé és heves, szexuálisan túlfűtött jeleneteket mutat be – az egyik ilyen képzelgésnél konkrétan nevetnem kellett, annyira mű összeesés volt. A lánya elköltözött és párjával él együtt, ő az egyedüli, aki a látszólag megjavulni vágyó Estebant várja a fogdából kiengedve és befogadja hozzá. Leonardót meg elég könnyen lerendezték egy telefonhívással, amiben kiderült, hogy elvált Almától.

Nem túl összetett, és igazából nem is sok történés a 38 perces premierben, talán ezért is gondolták, hogy meg kell spékelni valamivel, ezért igyekeztek művészkedni. Rengeteg lassítás, látomás, gyönyörű fényképezésért kierőszakolt jelenetek. Ja, és persze a cold open, amiben láthatjuk, hogy valaki Darío számára fontos életét veszti egy hotel előtt. Konkrétan tudni is, hogy az utolsó percekben megjelenő Julieta az, szóval izgulni nem érdemes a személyazonossága miatt, inkább az a kérdés, hogyan halt meg.

Nem lennék meglepve, ha Almára terelnék idővel a gyanút (van rá még 14 részük, ez is egy hosszabb évad), hiszen eléggé labilis állapotban van, és amikor meglátta Julietát (meg kb. 10 méterről azt, hogy gyűrűt visel), eléggé összetört, és Esteban miatt amúgy is őrültnek hiszik sokan.

Nekem viszont nagyon nehezen csúszott a művészkedéssel való próbálkozás, és a sztori se tűnik egyelőre olyan erősnek, hogy ez mindenképpen megtartson. Ezért sem csak egy évadösszegző posztot terveztem, mert ki tudja, mikor fogok a végére érni. Ha egyáltalán ráveszem magam a folytatásra.

1 hozzászólás Ne habozz!

Caroline - 2022. 02. 18. 08:10

Nekem tetszik ez az évad is, az első rész után azért kezdenek beindulni a dolgok, kíváncsi vagyok mit hoznak ki ebből a végére.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz