login |

Pilot: Trigger Point – írta Kissur

2022. 02. 13. 21:30 - Írta: vendegblogger

4 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Jed Mercurio neve ismerősen csenghet, hiszen hozzá fűződik a Line of Duty, vagy épp a Bodyguard. Ezúttal pedig egy kirobbanó, vagyis pont, hogy nem robbanó sorozattal érkezett, ahova hozta magával, a lassan az angolok akcióhősnőjévé avanzsáló Vicky McClure-t, aki most egy bombaszakértő bőrébe bújt.

Az alap tehát adott, és a végeredmény is többé-kevésbé jóra sikeredett. Szerintem nem lesz akkora sikere, mint a fent említett két sorozatnak, de ne kiabáljuk el előre.

Trigger Point – 1×01 – 7/10

Először kezdjük a pozitívumokkal. A pilot egy pillanatig sem ereszt, pattanásig feszítik a húrokat, és a szorongató érzést a mellkasban, ami egy ilyen helyzetben rátelepedik az emberre, tökéletesen át tudta adni. Már rögtön az első részben bevetettek mindent, hogy becsábítsák a nézőket. Pörgő történet, megtévesztés és az a helyzet, hogy a főszereplők sincsenek biztonságban, abszolút sokkoló volt. A cliffhanger pedig egy igencsak meglepő húzást hozott.

De hogy azért nem minden válik instant sikerré, amihez Jed Mercurio hozzáér, az jól mutatja, hogy mennyi bökkenő volt a részben. Több csavar is volt a történetben, konkrétan mondhatni több bomba, és szerintem ez egy kicsit sok volt, így már el lett túlozva. Értem, hogy 45 perc a játékidő, de akkor foglalkozzunk a karakterekkel többet!

Karakterizálás is volt, de nem sült el túl jól. Természetesen muszáj, hogy legyen a főszereplőnek egy szerencse csípőfogója, mert hát mi mása lenne egy jó bombaszakértőnek. Ment az erőltetett poénkodás, a közös kézfogás, amik iszonyú sablonosnak hatottak, még ha ezzel azt is akarták bemutatni, hogy milyen régóta jóban vannak egymással.

Néhány mondatnál úgy éreztem, hogy csak azért adták a színészek szájába, hogy legalább valamennyire is tudjunk kötődni az amúgy teljesen steril karakterekhez. Aztán ott van a protokoll. A szakértő leveszi a sisakot szinte minden alkalommal, amikor hatástalanítani kell. Ez szamomra nem bátorságra vall, hanem ostobaságra. Akkor minek veszi fel előtte?

Voltak tehát fura dolgai a Trigger Pointnak, de az vitathatatlan, hogy még így is minőségin elkészített akciósorozat lett belőle, profin elkészített, és a végletekig feszült jelenetekkel, még ha ez látszólag a logika rovására is ment. A végén lévő történésre ugyan valamennyire számítottam, mert nagyon érezhető volt, hogy tartogatnak valamit, de hogy a következmény engem is meglepett.

Közben már kijött a 2. rész is, és az inkább a karakterekre fókuszált, és kezdődő nyomozásra, de az már nem jött be ennyire. Szerencsére csak 6 rész, szóval, ha nagyon nem fog untatni, valahogy végig nézem, ahogy a The Capture-t is. Hasonlóra számítok itt is. Jó pilot, utána 3-4 rész lassú haladás, és a végére egy erős, de legalábbis jó finálé.

4 hozzászólás Ne habozz!

essence77 - 2022. 02. 14. 00:02

a munkahelyemen forgattak a nyaron ,egy reszet.

Fearless - 2022. 02. 14. 20:07

Igen, megvannak a maga kis hibái, nekem így is bejön a sorozat, 4. rész volt eddig szerintem a legjobb.

kulup - 2022. 02. 21. 21:00

Az 5. rész az elején leült kicsit, ezt a pszichológusos marhaságot ki lehetett volna hagyni. Viszont a végére szépen felpörgették, várom a befejezést. Line of duty szintet nem éri el de azért elég izgalmas.

kulup - 2022. 02. 28. 18:24

Nem volt rossz a vége sem bár némi rutinnal már régen tudni lehetett, hogy a csávó benne van a buliban és a rendőrt csak felültették. Az utolsó rész nem volt elég feszült, a magyarázatok kicsit gyengére sikerültek de azért érdemes volt végignézni.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz