login |

B Positive: kezdett a 2. évad

2022. 02. 14. 19:30 - Írta: winnie

Szólj hozzá | kategória: kritika,

Igen, még mindig hozom fel magam, bár ez egy olyan elmaradásom, amiről nem azért nem írtam a premier idején, mert nem láttam volna, egyszerűen csak az időszűke tartott vasmarkában. De most kitörtem, remélem, nem véges időre.

Sokszor leírtam, de ugye, mint az országos sorozatok esetében, előtudásra nem érdemes támaszkodni, mindig fel kell hozni az új nézőket, így még egyszer előkapom a tételemet, miszerint tényleg felettébb különös tendencia, hogy évek óta mindig van egy nézős többkamerás komédiám – de csak egy. Ez még annyira nem is lenne meglepő, az viszont már annál inkább, hogy mindig más. Vagy azért, mert a sorozat kaszát kap az első évad után (szipp, Clipped és The McCarthys!, és persze az Undateable, aminek a 3. évadja volt nézős), vagy azért, mert én kaszálom el (Last Man Standing, Kevin Can Work) – vagy mindkettő (ld. Roseanne). A B Positive nem kapott kaszát a CBS-től.

Tőlem viszont megkapta. Pedig eleinte csodák csodájára nagyon bejött egy Chuck Lorre nevével fémjelzett vicces sorozat, aminél szinte biztosra lehetett venni, hogy egyél több évadot kap. Erre mi történt? A 2. évadra csináltak belőle egy másik sorozatot.

A hírekben már írtam arról, hogy teljesen megváltoztatták az alapkoncepciót, hiszen az első évados veseátültetős, haverkomédiából a második szezonra csináltak egy… öregek otthonás komédiát (jut eszembe, a The Cool Kids is kaszát kapott). Igen, “elfogyott” az alaphelyzet, hiszen az S1 végén sor került a műtétre, de az egész számtalan kérdést hoz elő belőlem. Vajon eleve így mentek neki, hogy egy évad után valami teljesen mást csinálnak? Vagy kénytelenek voltak valamiért változtatni? Fura ez az egész, valaki itt biztosan sáros.

Mindegy, a lényeg, hogy Drew megkapta a vesét, ezért a dialízis csoportot el is felejthetjük – kivéve, hogy Gina-nak megtartották a romantikus kapcsot, valamint az ápoló is maradt a sorozattal, ugyanis átment az öregek otthonába, amit egy hatalmas (random) örökség révén megvett a vesedonor lány. És elkezd ott dolgozni. És így meg is van az új körítés, így lesz a baráti komédiából munkahelyi. Amiben persze barátok is vannak.

Persze még ebből is kisülhetne valami jó. Behoztak féltucat új szereplőt az öregek otthonából, azonban sajnos egy kivétellel (egyelőre) nem túl vicces vagy érdekes karaktereket, amivel az eddigi elég magas poénossági arányt már eleve lerontották. A gond az, hogy nem elég, hogy jöttek az újak, de még a régi, rettentően nem vicces szereplőket is megtartották. Nyilván Kether Donahue tűzre való karaktere logikus, hogy maradt (bár minek?, ugye), de az AJ and The Queen-es Izzie G. már tényleg tök felesleges így, hogy Drew nagyon toldva-foldva tartható csak meg.

Hiába maradt poénos továbbra is Thomas Middleditch és Annaleigh Ashford önmagukban is és párban is, már jóval kevésbé csak kettejük sorozata a B Positive. És az S1 25%-áért nem sok értelme lenne maradnom, pedig lehet, hogy érdekes lenne látni kettejük esetleges közeledését (az első részekben csak Drew ábrándozik, nem tudom, hogy akarnak-e komolyabban valamit velük az írók), mert másképp csak úgy lehetne megtartani a férfit, hogy őt is munkára kényszerítik az öregeknél. Mondjuk egy pszichiáter mindenkinek jól jöhet.

Szóval ez van. Vissza fogok nézni 5-6 részenként a sorozatba kíváncsiságból, de nem marad hetiben nézős. És meg közben elmerengek azon, hogy vajon bennem van-e a probléma, hiszen itt is, és a fent említett sorozatokban (Last Man Standing, Kevin Can Work) is az első és a második szezon olyan kreatív változtatásokra került sor, melyek engem kipöcköltek a nézők közül, és amiket szükségesnek tartottak, pedig én élveztem az eredeti állapotot. Bár meglehet, hogy mégiscsak volt alapjuk, hiszen úgy élveztem őket, hogy alapból nem vagyok oda ezért az élő közönség előtt felvett, többkamerás műfajért. Ergó természetellenesen.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz